HWSW Informatikai Kerekasztal: Prescott: bye, bye love? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Prescott: bye, bye love? Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 16. 12:24

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 0:52

En csak egyet nem ertek: Mi az, hogy kesobb gyorsabb lesz, mint a NW? Mi, folyamatosan novekszik a frekvenciaja? Ha igen, akkor mar holnap lecserelem a csumpi 3 gigas NW-om...
ha esetleg arra, hogy szepen irjak a dolgokat SSE3-ra, meg optimalizalnak a nagyobb kesre (hiszen a jelenlegi prescott ennyivel jobb csak...), akkor jo nagy bakot losz a meglatasoddal, mert mire azok a szoftverek kijonnek, megernek, mar mindketten dualmagos A64-et fogunk a nyuzni...

AZ egy orvendetes dolog, hogy neked vizhutesed van... :) Nem mintha az en Zalman 700A-CU-m nem tudna alkotni, de attol meg igy is siralmas a teljesitmenye...

minden csak optimalizalas kerdese :)

azt a velemenyedet nem osztom, hogy rosszabb... mas. masik forditoval siman hozni fogja azt amit a nw egy kesobbi programnal (sot!). ilyen szempontbol lehuzni a prescottot epp olyan dolog mint 486ra optimalizalt kodon nezni a penyat, vagy a pprot penya koddal, vagy a p4et p3 koddal... folytassam? ha megnezed az ujabb forditasu pl mpegkodert - lathatod mirol beszelek. es amiota megvettem is van elorelepes. a p4ek ereje mindig az optimalizacioban rejlett: futtass a rajta egy fpus kodot. szep lesz :D lehet a 2ghzes athlon is a porba alazza. ezzel en tisztaban vagyok, es optimalizacioval a prescott mellett teszem le a voksom. annelkul meg az osszes p4 szar.

az a64 remek proci mint irtam, vele szemben az ar volt a gondom. de ott is ket verzio erdekel igazan:
90 nanos semptron az ara miatt, es a szinten 90 nanos dualos a64. de mire lesz ezeknek jo ara? talan jovo ev eleje.

#302 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 12:30

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 2:24

Most akkor a hűtéshez vegyek egy procit? Vagy mi? Akinek vízhűtése van az vegyen Prescottot? Még ha agyonlőnének sem venném meg ezt a minden előremutató technológia újításokkal nem rendelkező szarhalmazt amit csak azért hozott ki az Intel ,hogy ne lehessen azt mondani ,hogy bebukta az egész Prescott vonalat és legyen valami amiből pénzt csinál az olyan felhasználók átvágásával akik jelentős sebességnövekedést várnak tőle...

Ha nem lenne A64 akkor azt mondom,hogy akinek tetszik a Prescott (mondjuk a neve mert más mi tetszhet benne??? :D ) vegye meg...Nade egy ilyen procit mint az A64 egyáltalán össze sem lehet hasonlítani egy ilyen evolúciós tévúttal mint a Prescott... Én várok inkább március környékéig és veszek akkor egy NF4-et és egy Socket 939-es procit...Abban legalább van újítás és technikailag előremutató dolgok, nameg ésszel méretezett fogyasztás is... Nagyon remélem ,hogy az Intel még legalább 7-8 hónapig nem tudja kihozni a Dothan magra épülő desktop prociait mert akkor legalább a Prescottot nagyon bebukja a 90 nanos A64-gyel szemben...Az a cég aki egy ilyen procit hoz ki annak bűnhődnie kell! Ez a proci már bűn ilyennel mérgezni a felhasználókat :)

Őszintén Arn nem is értelek...De elfogadom ,hogy tetszik neked ez a proci csak azt nem tudom mit eszel rajta...Biztos rossz a fűtés a lakásodban :D

brutto 33ert vettem ket honapja prescottot - akkor milyen a64et kaptal volna (tuningolassal)? egyreszt nem is kaptal volna, masreszt a legkisebb tuningolva sem lett volna tul rozsas (_sokkal_ dragabban). raadasul egy ilyen elsoszerias a64ek ugyanugy nem kell majd a kutyanak sem (plane ha kijonnenek a jobban tuningolgato semptronok). teljesen mas tipusu procit szerettem volna mar csak erdekesseg keppen is. a hotermelese meg egyaltalan nem izgatott.

de nem is tudom miert gyozkodlek benneteket, mindenki azt veszi ami neki tetszik.

#303 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 12:43

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 13:24

minden csak optimalizalas kerdese :)

azt a velemenyedet nem osztom, hogy rosszabb... mas. masik forditoval siman hozni fogja azt amit a nw egy kesobbi programnal (sot!). ilyen szempontbol lehuzni a prescottot epp olyan dolog mint 486ra optimalizalt kodon nezni a penyat, vagy a pprot penya koddal, vagy a p4et p3 koddal... folytassam? ha megnezed az ujabb forditasu pl mpegkodert - lathatod mirol beszelek. es amiota megvettem is van elorelepes. a p4ek ereje mindig az optimalizacioban rejlett: futtass a rajta egy fpus kodot. szep lesz :D lehet a 2ghzes athlon is a porba alazza. ezzel en tisztaban vagyok, es optimalizacioval a prescott mellett teszem le a voksom. annelkul meg az osszes p4 szar.

az a64 remek proci mint irtam, vele szemben az ar volt a gondom. de ott is ket verzio erdekel igazan:
90 nanos semptron az ara miatt, es a szinten 90 nanos dualos a64. de mire lesz ezeknek jo ara? talan jovo ev eleje.

En is az ar miatt, illetve en meg a kvazi kiforratlansaga miatt maraadtam a P4-nel. Ahogy irtam, lathatod, engem a kesobbiekben mi erdekel... ;)
Az egy dolog, hogy optimimalizalni kell, de a prenya annyit nem hoz... Jo, kesobb biztos jobb lesz, de meg hianyzik ahhoz egy-ket stepping, hogy utos is legyen...
Erdekes, A64-re nem kell agyonoptimalizalgatni. Legfeljebb 64-bitre forditani, ami mint tudjuk, az uj korulmenyek kozott nem tul bonyolult. Es tobbet dob, mint egy P4E-re opimalizalas...  :cool:

#304 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 12:49

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 13:30

brutto 33ert vettem ket honapja prescottot - akkor milyen a64et kaptal volna (tuningolassal)? egyreszt nem is kaptal volna, masreszt a legkisebb tuningolva sem lett volna tul rozsas (_sokkal_ dragabban). raadasul egy ilyen elsoszerias a64ek ugyanugy nem kell majd a kutyanak sem (plane ha kijonnenek a jobban tuningolgato semptronok). teljesen mas tipusu procit szerettem volna mar csak erdekesseg keppen is. a hotermelese meg egyaltalan nem izgatott.

de nem is tudom miert gyozkodlek benneteket, mindenki azt veszi ami neki tetszik.

En 36-ert 2 honapja a NW-ot..  :cool:
Neked "is" 3 gigas van?  :think:

Ez most nem egy izomgep, de mivel mindent kellett most vennem, ugyanis elozo gepem teljesen a csalada lett. Ugyhogy legkozelebb eleg lesz csak egy alaplap+procicsere... :cool:
Hacsak az AMD at nem all DDR2-re, amit kotve hiszek...  :reklamacio:

Az utolsoval egyetertek. :D  :cool:

#305 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 13:00

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 13:43

En is az ar miatt, illetve en meg a kvazi kiforratlansaga miatt maraadtam a P4-nel. Ahogy irtam, lathatod, engem a kesobbiekben mi erdekel... ;)
Az egy dolog, hogy optimimalizalni kell, de a prenya annyit nem hoz... Jo, kesobb biztos jobb lesz, de meg hianyzik ahhoz egy-ket stepping, hogy utos is legyen...
Erdekes, A64-re nem kell agyonoptimalizalgatni. Legfeljebb 64-bitre forditani, ami mint tudjuk, az uj korulmenyek kozott nem tul bonyolult. Es tobbet dob, mint egy P4E-re opimalizalas...  :cool:

a64re is lehet optimalizalni - ugy valszeg sokkal gyorsabb lenne mint a p4. ez altalaban azert nem tortenik meg, mert
* az intel sokkal nagyobb piaci resztvevo
* nem hozna akkora javulast
* altalaban a p4 szuk keresztmetszet (az optimalizacio igenyes) - igy elbol arra nyomjak a kodot, egyreszt az elso pont miatt, masreszt mert ritkan optimalizalgatnak tobb procira.

ezeket figyelembe kell venni vasarlaskor.

a 64bittel most kicsit felborul a helyzet - de az intel politikajat ismerve az intel elobb vagy utobb inkompatibilisse teszi a sajat 64bites kiterjeszteset.

#306 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 13:04

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 13:49

En 36-ert 2 honapja a NW-ot..  :cool:
Neked "is" 3 gigas van?  :think:

Ez most nem egy izomgep, de mivel mindent kellett most vennem, ugyanis elozo gepem teljesen a csalada lett. Ugyhogy legkozelebb eleg lesz csak egy alaplap+procicsere... :cool:
Hacsak az AMD at nem all DDR2-re, amit kotve hiszek...  :reklamacio:

Az utolsoval egyetertek. :D  :cool:  

igen 3gs verzio - klikk a nevemre.

egyebkent mit ertesz erogep alatt? egy mai tuningolt p4 es a64 kozott perpill nincs jelentos difi nagy atlagban, inkabb masban teljesitenek jol.

ha vki az fpsekre hajaz - egyertelmuen athlon, de ugyanakkor az a ht nagyon jo dolog (mennyit szidtak az elejen...), annak elonyet meg nem olyan egyszeru kimutatni tesztprogrammal (na jo cinebenchel +20%).

#307 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 13:07

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 14:04

igen 3gs verzio - klikk a nevemre.

egyebkent mit ertesz erogep alatt? egy mai tuningolt p4 es a64 kozott perpill nincs jelentos difi nagy atlagban, inkabb masban teljesitenek jol.

ha vki az fpsekre hajaz - egyertelmuen athlon, de ugyanakkor az a ht nagyon jo dolog (mennyit szidtak az elejen...), annak elonyet meg nem olyan egyszeru kimutatni tesztprogrammal (na jo cinebenchel +20%).

Ugy ertem a nem erogepet, hogy megsem egy Athlon64 3800+, 2 giga ram, es X800XT platinum van benne... Sokak megengedhetik, en nem. Igyhat nem erogep. :)
HT pedig: Tobbet nem lesz egyprocis rendszerem, az tuti...  :cool:

#308 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 13:34

de ennek nem a proci az oka :)

sokkal inkabb azaz x800 hianyzik - vagyis attol fugg, mert en perpill szinte mindennel 1184ben jatszom 16xaf es 4xaa mellett (hala a atitraynek). szoval nem is hianyzik egyenlore :)

#309 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 13:40

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 14:34

de ennek nem a proci az oka :)

sokkal inkabb azaz x800 hianyzik - vagyis attol fugg, mert en perpill szinte mindennel 1184ben jatszom 16xaf es 4xaa mellett (hala a atitraynek). szoval nem is hianyzik egyenlore :)

Nemtom te hogy csinalod, en 1280*960-ban, csak 8x aniso mellett osszvissz, annak ellenere, hogy semmi gond nincs a rendszerrel, 2x FSAA mellett mar sokszor akad... Pl. Underground, CS:deleted scenes, es a Generals: Zero hour is...  :eek: Pedig 3dmarkokban, aquamarkban teljesen okes a rendszer... Vagy csak az en bajom, en 50FPS alatt mar akadozonak latom a jatekot... :)

Nyah, OFF vege.. :)

#310 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 16. 16:13

Kép

So far so good.  :respect:
Korrektorom Klikodesh
No one cares if you're asian unless you're female.

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#311 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 17:13

ez egy d steppes verzio 3.6gn, alapfeszen? mert inkabb a fesz az erdekes :)

meg milyen hutessel? fogalalat?

#312 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 10:39

ill a fesz se annyira... nalam megneztem terheles alatt 1.31vot kap (egy visszafogott ventiju noname hutovel - 3525 a vege 5mhzes fsb ugrasokkal kb 75fokig melegszik). ez alig tobb mint a fenti - egy jobb c steppes procival siman elerheto ez az eredmeny.

es egy normalisabb hutessel es valogatassal minden lehetseges :)

#313 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 11:14

ide is berakom - flessnek nagyon igaza volt.

Idézet

prescottnal es vizhutessel - ugy kezd, hogy 50 fok! igaz csak par fokot melegszik ezutan, de akkoris... szvsz nagyon csunyan felulmer. kb ~15 fokkal. a blokk legrosszabb szandekkal is langyosnak mondhato full terhelesnel.

a masik - prescottal tenyleg vmi remmeleg az alaplap stabkockas resze. es nem is csak a stabkockak, hanem a kondik is, aktiv hutes ellenere (amugy "homersekletre" nem veszelyes). ezt eddig nem is neztem leghutesnel, de vizhutesnel azert mar gaz, mert hiaba a jo nyitotthazas leghutohoz kepest is vagy 15 fok minusz - szvsz a tobbi resz egyszeruen tulmelegszik. a win 4ghzen is megy, de stabilizalni megis csak olyan 3.75ghzen lehet. ezert egytalan nem eri meg vizhutest tartani.

#314 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 12:28

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 12:14

ide is berakom - flessnek nagyon igaza volt.

Raksz egy 8 centis ventit 5 volton és máris megoldva a dolog, ha meg nagyon dúrva akkor raksz rá szép nagy bordákat...Mellesleg lehet kapni fethűtő blokkot is mindösszesen 15 euro-ért...Szóval ha ezt rápakolod és még mellé egy 8 centis ventit akkor már semmi gondod nem lehet...Ettől függetlenűl ha nagy bordákat raksz a fetekre és megtámogatod egy 8 centis ventivel annak bőven elégnek kell lennie...Ha nem elég akkor a léghűtés még soványabb ahhoz a konfighoz, mivel ott már a bordáról felmelegedett levegőt nyomod rá a fetekre... Egyébként pedig nálam minden vízzel van hűtve és 2 darab 8 centis venti 5 Volton megy ,ezek fújják ki a házból a meleget és mit ne mondjak 25 fokos szoba mellett sem megy 30 fok fölé a házam belső hőmérséklete...A többi alkatrész meg nem is tudom mi melegedhetne jobban mert ezek a fő részek...HA egy Prescottnak ez nem elég akkor duplán igaz amit írtam ,hogy selejt az egész széria és nem előrelépés hanem nagyon nagy hátra...

#315 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 12:46

Idézet

aktiv hutes ellenere

ha remlik vmi, nem eloszor rakok ossze vizhutest :) ez egy 12cmes ventit jelent... a pwm huvosebb mint leghutessel, de az nf7 "kezre" hideg volt: ehhez kepest sokallom. egyebkent nalam a szobaban van most 30 fok :)

es mint irtam nem csak a fetek, hanem a kondik is forroak. arra meg nehez lenne bordat applikalni. valszeg leghutessel meg melegebb volt, csak akkor eszembe se jutott megnezni. azt gondoltam, a meleg borda kivetelevel huvos lesz ott minden. igazabol a fet alatti resz mar teljesen ok, de szerencsetlen alaplap nehezen szolgalja ki. amit kicsit furcsallok, mar 125watt mellett (az athlon is volt ennyi) is forro... ez pedig inkabb alaplapdesignon mulik.

es igazabol nem is homerseklettel lenne bajom, hanem azzal, hogy alig er vmit a viz a tuningnal leghuteshez kepest. a homersekletdifi megvan a leghuteshez kepest, a radiatorom meg kevesebb mint 4 fokot melegszik 125w mellett. a cpu homerseklet total fals - az egesz kornyezetben a cpublokk a leghuvosebb.

athlonhoz kepest masik erdekesseg - a memok tuningolhatosaga. stabkockakkal ellentetben itt sokkal huvosebbek, igy ott alig ment 200 fole, most meg 245mhzen is teper...

#316 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 15:25

beszelgettunk korabban az alaplapok altal kijelzett feszrol. kertem kolcson multimetert, es lemertem:

167watt mellett!

idle
ic7 11.9v
multimeter 12.3v

burnp6
ic7 11.4v
multimeter 12v

szvsz eleg tisztesseges ertekek.  :smoker:

#317 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 15:36

ihunni - tobbet kellene vinnie stabilan  :reklamacio:

Kép

#318 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 16:37

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 16:25

beszelgettunk korabban az alaplapok altal kijelzett feszrol. kertem kolcson multimetert, es lemertem:

167watt mellett!

idle
ic7 11.9v
multimeter 12.3v

burnp6
ic7 11.4v
multimeter 12v

szvsz eleg tisztesseges ertekek.  :smoker:

Hát igen! Nálam is hasonlóan szar értékeket mért a lap míg a multimeter meg teljesen király értkeket adott!

#319 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 16:46

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 16:36

ihunni - tobbet kellene vinnie stabilan  :reklamacio:

Kép

Pfff, 1,58V egy Prescottnak? Bátor vagy, hallod-e... :respect:
Kíváncsi leszek, hogy a lapod meddig fogja bírni. :D

Szerkesztette: fLeSs 2004. 07. 19. 16:46 -kor

#320 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 16:46

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 13:46

ha remlik vmi, nem eloszor rakok ossze vizhutest :) ez egy 12cmes ventit jelent... a pwm huvosebb mint leghutessel, de az nf7 "kezre" hideg volt: ehhez kepest sokallom. egyebkent nalam a szobaban van most 30 fok :)

es mint irtam nem csak a fetek, hanem a kondik is forroak. arra meg nehez lenne bordat applikalni. valszeg leghutessel meg melegebb volt, csak akkor eszembe se jutott megnezni. azt gondoltam, a meleg borda kivetelevel huvos lesz ott minden. igazabol a fet alatti resz mar teljesen ok, de szerencsetlen alaplap nehezen szolgalja ki. amit kicsit furcsallok, mar 125watt mellett (az athlon is volt ennyi) is forro... ez pedig inkabb alaplapdesignon mulik.

es igazabol nem is homerseklettel lenne bajom, hanem azzal, hogy alig er vmit a viz a tuningnal leghuteshez kepest. a homersekletdifi megvan a leghuteshez kepest, a radiatorom meg kevesebb mint 4 fokot melegszik 125w mellett. a cpu homerseklet total fals - az egesz kornyezetben a cpublokk a leghuvosebb.

athlonhoz kepest masik erdekesseg - a memok tuningolhatosaga. stabkockakkal ellentetben itt sokkal huvosebbek, igy ott alig ment 200 fole, most meg 245mhzen is teper...

Nem csak a hűtés korlátozhatja ezt Te is tudod! SZVSZ a proci technikailag nem tud többet...Nagy lehet már a szivárgó áram vagy hasonló dolog...

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.