HWSW Informatikai Kerekasztal: Prescott: bye, bye love? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Prescott: bye, bye love? Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 19. 08:56

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 21:19

Ha érdekel a dolog, akkor mérek Prescott 3,2+IC7-et ugyanazzal az infrás hőmérővel a stabkockák környékén. :)

hu azt megkoszonnem...  :respect: mondhatok par szempontot??

mindenkepp jo lenne egy idle/cpuburn (kell neki egy 10 perc) allapot merese:
* stabkockakon (minden ott felul) - de foleg a bal szelso 2*3 darabon (kicsi/nagy) - egyebkent a ket szelso kicsi szallt el...
* stab kockak melle kotott kondik teteje
* esetleg a nyak ezen a kornyeken (bar ez annyira nem erdekes, mert eleg nagy felulet - nincs referenciapont)

osszehasonlitaskeppen - masik alaplap  eseteg nw teszt pl. szerintem cikknek sem lenne utolso tema.

Szerkesztette: arn 2004. 08. 19. 08:56 -kor

#402 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 09:06

csak most azt nem tudom, hogy mit csinaljak... nagy a valoszinusege, hogy a garbol visszakapott ic7 sem huzza sokaig.

plusz penzt nem szeretnek kiadni egy ugyanolyan teljesitmenyu cuccert (masik deszka), a64bol max a 2800+ es a 3000+t tartom elfogadhato arunak, de errol elnezve a bencheket, nagyon harmatosak - tuningolva (tenyleg itt mi a realis??) is hasonlo teljesitmenyt erek el. plusz penzt ezert sem adnek, ugyanennyiert meg szinte kizart a csere. legszimpatikusabb, ha visszavasarolnam az nf7-s deszkamat, es hozatnek bele ausztriabol egy mobil xp procit.... olcso, erdekes tuningra. de ez is csak akkor, ha normalis aron lehetne megvalni a jelenlegitol, mert sebessegben nagyon ott van, elkotyavetyelni nem szeretnem.

#403 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 11:29

Arn:

nekem az első NF7-em hasonló indokok miatt megfingott... Epoxot akartam venni, de gondoltam pár ezrest megtakarítok.. Aztán így jártam..

Volt egy topic az abit golyóálló lapokról.. És sokan megszóltak.. De mindegy.
Szar a lap tervezése. Egy kondi sosem melegedhet, vagy csak minimális mértékben. Ha melegszik, az lehet 105 fokos minőségi Rubicon, bármilyen, ki fog fingani.
De itt majdnem hogy kiforrasztják magukat az alkatrészek. 2.2V a beállítható max fesz... De ott tuti képtelen a működésre megfeleő órajelen. Folyna le a forrasztóón.
A stabkockákról nem is beszélve.
Még úgy voltam, hogy hűtöm a stabokat bordával.. De aztán a kondikkal mit csináljak? Arra is bordát tegyek???? Na ne már...
Lusta vagyok elmenni az Epoxér, már fél éve.. De csak a lustaságom miatt nem cserélem ki..

Ezt mondom úgy, hogy kezem jól bírja a meleget az átlaghoz képest. Én még rég rajtatartom egy forró valamin a kezemet, amikor a többiek már régen elkapják. Ennek ellenére az ABIT alkatrészeit nem fogdozom.
Melegedés szempontjából az ABIT lapok nincsenek tervezve, ez egyértelmű. Egy ratyi fos az egész.
Minden csak nem tuninglap. Most haldokló ramjaim miatt 166-os FSB-n és 2333-on megy a proci, a stabokra folyamatosan megy egy lágy szellő. Ennek ellenére égetnek. Ki tudja meddig bírja a tuninglap... De nem sokáig...
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#404 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 14:18

ilyen szempontbol banom, hogy eladtam a sajat elso szerias nf7 v2t, mert az tobb mint egy evig huzta az igat... minden gond nelkul, viszont most ugy latszik megint beleestem az abit csapdajaba, es kifogtam egy szar darabot. olyan ez mint az atok... hirtelen ut be :)

epp doom3aztam, at akartam menni egy hidon, es se kep, se hang. eloszor azt hittem aramszunet... :) ujraindit, semmi, kihuztam a helyerol, elfektettem, kapcs, megy. ujra at akarok menni a hidon... megint lekapcs. aramtalanit, megint megy... resetelek, sekepsehang... aramtalanit, belefagy a win az elejebe, reset, egy szisszenes, amperszag es azota nem mutat semmit

...a hidon csak a soltekkel tudtam atmenni. igaz csak 3ghzen. :D

egyebkent lehet ennek volt az eloszele par hettel ezelott: akkoris eltunt a kep. azt hittem a tapom deglett meg, es kimertuk, es a tapnak semmi baja... ekkor az segitett, hogy a videokartyat kihuztam, es visszadugtam (szisztematikusan mentem vegig minden alkatreszen). de igy utolag lehet nem sok koze volt az egeszhez... amugy ha mukodott semmi fagyas vagy ilyesmi.

az abit tenyleg nyugodtan bekerulhetne valamelyik xakta reszbe: "egy ic7 arnyeka" vagy valami hasonlo cimmel...

epox? eddig nalam is  :up:

#405 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 15:20

Hogy a fenébe nem jutott eszembe Thermaltake hűtők prescottra is !
http://www.thermalta...boCool/menu.htm
Ugyanazt a bordát többféle socketre is fel bírod fogatni, ezért nevezik combónak, anélkül hogy barkácsolni kellene(Zalman).
Ez már a bőség zavara csak győzzek választani.
három fajta van ami jó S478-ra, a heatpipe golf spark
Kép
Kép

Kép
Na akkor melyik legyen ? Gigabyte 3d ultra, Spire Coolvawe, Thermaltake spark pipe vagy golf ?
Egy kiegészítés: A thermaltake golf pipe szériához nem jár venti csak borda, van hely 8 vagy 9 cm-es ventinek.
A spark szériához már van.

Szerkesztette: attilav 2004. 08. 19. 16:14 -kor

Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#406 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 19:14

Idézet: arn - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 9:56

hu azt megkoszonnem...  :respect: mondhatok par szempontot??

mindenkepp jo lenne egy idle/cpuburn (kell neki egy 10 perc) allapot merese:
* stabkockakon (minden ott felul) - de foleg a bal szelso 2*3 darabon (kicsi/nagy) - egyebkent a ket szelso kicsi szallt el...
* stab kockak melle kotott kondik teteje
* esetleg a nyak ezen a kornyeken (bar ez annyira nem erdekes, mert eleg nagy felulet - nincs referenciapont)

osszehasonlitaskeppen - masik alaplap  eseteg nw teszt pl. szerintem cikknek sem lenne utolso tema.

Ennyire komoly tesztre ne számíts, cikkre pedig pláne. :)
Annyit tudok tenni, hogy amikor IC7-ben tesztelek vmit, akkor idle meg terhelés közben megnézegetek 1-2 alkatrészt.
1ébként az újabb alaplaptesztekben lehet, hogy 1-2 alkatrész hőmérsékletét le fogom mérni (chipsethűtő, proci melletti kondik, FET-ek, stb.), de szvsz ez kevés embert érdekel (ahogy a tuning is csak kevesek óhaja), tehát nem hinném, hogy rendszert csinálok belőle.

#407 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 19:15

Idézet: attilav - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 16:20

Hogy a fenébe nem jutott eszembe Thermaltake hűtők prescottra is !
http://www.thermalta...boCool/menu.htm
Ugyanazt a bordát többféle socketre is fel bírod fogatni, ezért nevezik combónak, anélkül hogy barkácsolni kellene(Zalman).
Ez már a bőség zavara csak győzzek választani.
három fajta van ami jó S478-ra, a heatpipe golf spark
Kép
Kép

Kép
Na akkor melyik legyen ? Gigabyte 3d ultra, Spire Coolvawe, Thermaltake spark pipe vagy golf ?
Egy kiegészítés: A thermaltake golf pipe szériához nem jár venti csak borda, van hely 8 vagy 9 cm-es ventinek.
A spark szériához már van.

Én TT hűtőt nem vennék. Vegyél egy Zalman 7000A-CU-t, és kész.

#408 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 20:55

Ahhoz szét kell szedni a gépet azt meg nem akarom, ha egyszer már összeraktam. Akkor marad a coolwave.
Intel Pro/100S

#409 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 21:58

Idézet: attilav - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 21:55

Ahhoz szét kell szedni a gépet azt meg nem akarom, ha egyszer már összeraktam. Akkor marad a coolwave.

A P4-es felfogatáshoz nem kell szétszedni a gépet.

#410 Felhasználó inaktív   HuSyE.X 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 19. 22:05

Kép
Érdekes?
ABIT IC7
Intel Pentium 4 2,80C/800 Hyper-Threading
Connect3D Ati Radeon 9600 128 DDR
Corsair 2x256/400 DDR

#411 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 22:51

Nemtom milyen lehet az a TT borda.. Nem rosz, bár szerintem túl sűrű.. Régen volt már léghűtésem, de nekem a túl sűrű bordák sem jöttek be.
Ugyanis még erősebb ventinél is bellül a bordák tövénél megreked a meleg levegő. A másik pedig, hogy a ventik teljesítményét nagoyn felfogja a sűrű bordázat éle.. Elég nagy ellenállást fejt ki.
A Zalmann szimpibb.
De egy vízhűtés méginkább. És zallman árán kapsz egy blokkot. Szivatyút is akár. A többi meg ha utánajársz ingyen is kijöhet.
Szerintem legalábbis.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#412 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 22:56

Ja és még tudojátok mi nem tetszik az ABIt lapokban (meg az ASUSokban)????
Az, hogy piapírból csinálják őket. Nem mondom már megszakítottam rajta 2 db 4-es szárnyasanyát.. A blokklefogatásnál. Bár azok puhák voltak.
Most vettem nagy keménységűeket, de hajlik az egész. :)
Ezt egy Epox lap nem tette..
Mondjuk ez már akkor feltünt, hogy közepes hosszúságú finommenetes csavarok kellettek az Epox lap ház távtartó csavarozásához. Míg egy abinál a legrövidebbek elegek. Lehet csak fél mili a difi, de az sokat jelent.

#413 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 23:33

Idézet: GI - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 23:51

Nemtom milyen lehet az a TT borda.. Nem rosz, bár szerintem túl sűrű.. Régen volt már léghűtésem, de nekem a túl sűrű bordák sem jöttek be.

A TT hűtéseknek a legnagyobb baja a ventilátor. Sz@r mind, magas fordulatszámon nagyon hangos, alacsony fordszámon pedig kerreg. Emellett nem tart egyik sem túl sokáig.

Szerkesztette: fLeSs 2004. 08. 19. 23:34 -kor

#414 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 20. 09:04

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 22:58

A P4-es felfogatáshoz nem kell szétszedni a gépet.

Valóban, jobban megnéztem az install movie-t.
A kérdás már csak az rámegy e az ic7-re, nem akarok 11 ezret kiadni hogy aztán ne legyen jó.
Intel Pro/100S

#415 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 20. 09:40

Idézet: attilav - Dátum: 2004. aug. 20., péntek - 10:04

Valóban, jobban megnéztem az install movie-t.
A kérdás már csak az rámegy e az ic7-re, nem akarok 11 ezret kiadni hogy aztán ne legyen jó.

Minden P4-es lapra rámegy...

#416 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 22. 22:45

Anandtech

Idézet

We selected the Quad AMD Opteron 848 Server , and outfitted it with 8GB of memory, running Windows 2003 Enterprise. Why Windows? We chose Windows because we run Microsoft SQL Server. The choice of the Opteron wasn't difficult; it was the fastest platform in our review under 32 bit, and it is ready for 64 bit when we are.

Ez sztem elég durva reklám, főleg mert nagyonsokan olvassák az Anandot.

#417 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 22. 22:56

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. aug. 22., vasárnap - 23:45

Anandtech

Ez sztem elég durva reklám, főleg mert nagyonsokan olvassák az Anandot.

Nembaj az :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#418 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 10:49

a 848 es a 8g ram teljesen hetkoznapi dolog :D

#419 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 10:50

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 20:14

Ennyire komoly tesztre ne számíts, cikkre pedig pláne. :)
Annyit tudok tenni, hogy amikor IC7-ben tesztelek vmit, akkor idle meg terhelés közben megnézegetek 1-2 alkatrészt.
1ébként az újabb alaplaptesztekben lehet, hogy 1-2 alkatrész hőmérsékletét le fogom mérni (chipsethűtő, proci melletti kondik, FET-ek, stb.), de szvsz ez kevés embert érdekel (ahogy a tuning is csak kevesek óhaja), tehát nem hinném, hogy rendszert csinálok belőle.

az nem baj :)

csak erdekelne nagysagrendileg... "kezre" en is erzem, hogy nincs ott valami rendben.

#420 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 14:51

mi a velemeny errol a deszkarol???

http://www.jetway.com.tw/evisn/download/ma.../875PMAXR2A.zip

a beszerz ara 16.9e, es meg gigabites lan is van rajta... korabban volt 845pes deszkam jetwayben, es epp egy abitot csereltem erre. az nagyon korrekt deszka volt, tok pure (szinte tenyleg csak a nyak volt a dobozban), de stabil, es meglepo modon jobban tuningolhato mint az abit.

es persze baromi olcso is :)

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.