HWSW Informatikai Kerekasztal: Prescott: bye, bye love? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Prescott: bye, bye love? Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Nores 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 13. 22:17

Idézet: vatom - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 13:56

Én is már az LGA-ra indultam rá, de nem tudom, hogy a meglévő táp elegendő lesz-e vagy a 24 csatis kell mindenképpen. Gondolom, hogy volt már róla szó, de nem találtam meg.

LGA775 & 20 pólusú csatis 410W-os Chieftec (Sirtec) megy nálam együtt. Talán a 360 W-ossal is elmenne gond nélkül, de a boltnak érdeke fűződött hozzá, hogy ezt a nagyobbat ajánlja nekem  :)
A képen M5, de az enyém csak 530-as. Ráadásul Prescott :)

#682 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 02:01

Mekkora LOL... Ha belegondolok, barmennyire temettuk ezt a procit, igy is lesz nagyjabol 2-3-4 eves elete... Hiszen az elso dual-core procik (intel allitasa szerint) prenya alapuak lesznek... Az meg 2005 Q3...

Szerkesztette: authenticDViD 2004. 12. 14. 02:04 -kor

#683 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 10:18

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 3:01

Mekkora LOL... Ha belegondolok, barmennyire temettuk ezt a procit, igy is lesz nagyjabol 2-3-4 eves elete... Hiszen az elso dual-core procik (intel allitasa szerint) prenya alapuak lesznek... Az meg 2005 Q3...

De mit is lehetne venni helyette?
Mert miután az NW kikopik a piacról, utána az Intelre építő cégek csak ezt nyomhatják... :(

#684 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 10:24

Idézet: Bujdy - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 11:18

De mit is lehetne venni helyette?
Mert miután az NW kikopik a piacról, utána az Intelre építő cégek csak ezt nyomhatják... :(

Hat ez az... Nem ertem en az intel politikajat... Ennyire beletort volna a bicskajuk, hogy meg csak esely sincs a P-M tomegtermelesere?  :confused: Vagy lovagolnak a szaron? Miszerint brute force rulez, hadd fogyjon a prenya?  :confused:

#685 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 10:53

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 11:24

Hat ez az... Nem ertem en az intel politikajat... Ennyire beletort volna a bicskajuk, hogy meg csak esely sincs a P-M tomegtermelesere?  :confused: Vagy lovagolnak a szaron? Miszerint brute force rulez, hadd fogyjon a prenya?  :confused:

P-M pénzbe kerül, míg a Prescott kvázi ingyen van...
Meg ugye most elterjesztik a kályhát, hogy "sok MHz", utána, meg a P-M-et, hogy "cseréld le a kályhát, egy hűs P-M-re"! Nem hülyék sajna, rosszabbak... :(

#686 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 11:36

Idézet: arn - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 12:35

elvileg igen... torveny irja elo.

Melyik ?
Már nincs semmilyen hasonló törvény, a gyártó/eladó mondja meg milyen feltélekkel ad garanciát... Persze, ha valamit vállal és azt nem teljesíti porlgári peres úton behajtható rajta, de csak az amit vállalt papíron. Érdemes mindig az apróbetűs részeket is elolvasni !
Egyedül a 3 napos garancia van ami a fogyasztót védi komolyan, a többi már jóindulaton múlik...

Van aki hosszabít gart, van aki nem.

Természetesen, ha csere alkatrész (termék) hiány miatt tejlesen új terméket kell venned (levásárlás) akkor azt újonnan vett feltételekkel kapod.

EDIT: Persze nem tenném a kezem rá, a mai törvénykezés olyan amilyen... de én jelenleg így tudom. :smoker:

Szerkesztette: ThomasS31 2004. 12. 14. 11:46 -kor

#687 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 11:48

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 12:36

Melyik ?
Már nincs semmilyen hasonló törvény, a gyártó/eladó mondja meg milyen feltélekkel ad garanciát... Persze, ha valamit vállal és azt nem teljesíti porlgári peres úton behajtható rajta, de csak az amit vállalt papíron. Érdemes mindig az apróbetűs részeket is elolvasni !
Egyedül a 3 napos garancia van ami a fogyasztót védi komolyan, a többi már jóindulaton múlik...

Természetesen, ha csere alkatrész (termék) hiány miatt tejlesen új terméket kell venned (levásárlás) akkor azt újonnan vett feltételekkel kapod.

EDIT: Persze nem tenném a kezem rá, a mai törvénykezés olyan amilyen... de én jelenleg így tudom. :smoker:

garis cserenel automatikusan ujraindul.

#688 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 12:20

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 12:36

Melyik ?

mittomen, hogy melyik... de lehet ebbe nem nyultak bele. inkabb ez a szavatossag/jotalas dolog valtozott.

egyebkent ok, hogy az europai normakhoz igazitjak... csak sajnos azok az ottani kereskedoi moralhoz lettek kialakitva (a vasarlo az elso). itt addig vagy az, amig ki nem fizetted a lovet...

ujabban max pereskedhetsz, ha vmi nem tetszik.

#689 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 13:24

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 11:48

garis cserenel automatikusan ujraindul.

:respect:

Azt hiszem igazatok van. Visszavonom amit irtam. :)

Tényleg elvileg újraindul az FVF szerint is.

És azt hiszem tudom már mi zavart be nekem... 1-2 nagyker garancia politikája. De őrájuk ugye nem vonatkozik egészen a fogyasztóvédelmi törvény.

#690 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 13:26

Idézet: arn - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 12:20

mittomen, hogy melyik... de lehet ebbe nem nyultak bele. inkabb ez a szavatossag/jotalas dolog valtozott.

egyebkent ok, hogy az europai normakhoz igazitjak... csak sajnos azok az ottani kereskedoi moralhoz lettek kialakitva (a vasarlo az elso). itt addig vagy az, amig ki nem fizetted a lovet...

ujabban max pereskedhetsz, ha vmi nem tetszik.

Hát igen nem minden "jó" az EU-ban. :)

Sajnos hozzá kell szokni ehhez a dologhoz, legalábbis amíg "fel nem zárkózunk" e téren is.

#691 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 17:27

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 14:24

:respect:

Azt hiszem igazatok van. Visszavonom amit irtam. :)

Tényleg elvileg újraindul az FVF szerint is.

És azt hiszem tudom már mi zavart be nekem... 1-2 nagyker garancia politikája. De őrájuk ugye nem vonatkozik egészen a fogyasztóvédelmi törvény.

mivel ok cegekkel vannak kapcsolatban, nem fogyasztokkal. ott a cegbirosag dont.

#692 Felhasználó inaktív   Nores 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 20:46

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 10:36

Melyik ?

ha új a serial (csere esetén), akkor új garilevél kell, azon meg nem számolgatnak, hogy na ennyi telett le, ennyi van még vissza, stb...

(nekem mp3-as pendrive cseréjénél újraindult a gari)
A képen M5, de az enyém csak 530-as. Ráadásul Prescott :)

#693 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 23:18

Valamit magyarazzatok mar el nekem.. m$ azt allitja, hogy a 3.6, es afeletti prescottokban van EMT64.. (gondolom a J sorozatra gondoltak, mert az azelottiben tuti nincs... )
Szerintem ma meg desktop prenyaban nincs EMT64, vagy megis?  :confused:

#694 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 01:27

Pentium 5 nevet kaphat az Intel ikermagos processzora

Supergamez

Idézet

A processzorgyártó hivatalosan is megerősítette, hogy a "Smithfield" kódnéven jegyzett ikermagos chip - amely idén nyáron bukkant fel a vállalat útitervében - várhatóan 2005 közepén kerül a boltokba.

A vállalat szóvivője egyben elismerte, hogy a tervek szerint a processzor nem Pentium 4 néven kerül forgalomba, bár az ikermagos megoldás valószínűleg az Intel népszerű processzoraira épül majd. A jelenlegi útiterv szerint a Smithfield chip a következő év közepén jelenik meg, és mindkét mag egy megabájtos másodszintű gyorsítótárat foglal majd magában.

Steve Smith, az Intel Desktop Platforms Group alelnöke elmondta, hogy a processzor eleinte 90 nanométeres technológiával készül, de 2006-ban végleg átállnak a 65 nanométeres gyártásra. Hozzátette, hogy a processzor a már jól ismert LGA775 foglalatba illeszkedik, és a várakozásoknak megfelelően támogatja az EMT64T technológiát - amely valójában nem más, mint az AMD által kifejlesztett 64 bites technológia Intel féle változata. Az alelnök nem bocsátkozott részletekbe a chip várható teljesítményéről, de annyit elárult, hogy a vállalat reményei szerint 2008-ra az ikermagos processzorok az eredeti Pentium 4 chiphez képest tízszeres teljesítményt nyújtanak majd.

tablazat...

A modern Pentium 4 processzorok a HyperThreading technológia révén jelenleg közel háromszoros teljesítménynövekedést biztosítanak, de a következő évben esedékes ikermagos chipek tovább növelik ezt az előnyt - bár a vállalat a 65 nanométeres technológiától várja az igazi ugrást. A Smith által bemutatott útiterven a Smithfield a következő generációs processzorok között jelenik meg, de teljesen elkülönül a Pentium 4 vonaltól. Elemzők szerint ez arra utal, hogy az ikermagos chip Pentium 5 néven jelenik meg, de a vállalat nem erősítette meg ezt az információt.

Az alelnök megerősítette, hogy az ikermagos chip a Prescott-osztályú processzorok közé sorolható, de azt nem volt hajlandó elárulni, hogy a processzor egy teljesen új ikermagos megoldásra épül, vagy mindössze két hagyományos Prescott chip "egybeolvasztását" jelenti.

Szerkesztette: authenticDViD 2004. 12. 15. 01:28 -kor

#695 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 16:48

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 17:09

Amikor kicseréltettem az IC7-et, akkor onnantól újraindult a gari. :)
1ébként megvannak a kiszemeltjeim. :) ASUS P5GD1, DFI LanPARTY UT 915P-T12 és MSI 915P Combo-FR. :)
Nemsokára úgyis megint tesztelni fogok jópár 915P-s lapot, akkor kiderül, hogy melyik kell.

MSI 915P Combo-FR - én ezt választottam. Elég szépen muzsikál egy szintén MSI 6600GT-vel. Ráadásul IC7 után nem is kellett új rendszert telepítenem...

#696 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 18:54

Idézet: vatom - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 16:48

MSI 915P Combo-FR - én ezt választottam. Elég szépen muzsikál egy szintén MSI 6600GT-vel. Ráadásul IC7 után nem is kellett új rendszert telepítenem...

Leírhatnád, hogy a tuningopciói hasonlítanak-e ezekhez (esetleg azonosak-e velük): >>KATT<<. Köszi! :)

Szerkesztette: fLeSs 2004. 12. 16. 18:55 -kor

#697 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 11:09

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 17:54

Leírhatnád, hogy a tuningopciói hasonlítanak-e ezekhez (esetleg azonosak-e velük): >>KATT<<. Köszi! :)

Szinte csontra ugyanaz a Cell menu, egy apró eltéréssel: hozzáadták még a PCI-Express dinamikus tuning opcióját (őrmester...tábornok tköm tudja :D ), persze ennek semmi jelentősége. Annak viszont van, hogy a 3 gigás LGA procim még 4*220-on sem hajlandó indulni, így aztán no tuning. Most vagy nagyon vacak procit fogtam ki, vagy az alaplap nem igazán tuningbarát. :confused: Kissé furcsa ez, hiszen eddig az IC7-ben frankón ment a 3 gigásom 3,52-n.  :think:
Lehet, hogy majd egy újabb bios segít valamit? Próbáltam más ramokkal is. Mindhiába.

#698 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 12:34

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#699 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 12:46