HWSW Informatikai Kerekasztal: ALCOMP processzorhűtők - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ALCOMP processzorhűtők Magyar gyártmányú hűtő

#101 Felhasználó inaktív   atc24 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 15. 18:34

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 17:54

Sajnos az első nekifutásra jobbnak tünő hütő mégsem anyival jobb mint gondoltam.
Az Everestel,és a SpeedFan-al mérve a hőket, a Proci hömérséklete átlagban 5C hüvösebb mint a FalkonRok II volt. Csakhogy van egy 3. hömérő is a lapomon ami eddig nem foglalkoztatott mert csak a Speedfan mutatta, és általában ugyananyit mutatott mint a 2. hömérő (a Bios nem is mutatja ezt csak a többit)
Most az uj bordával és a 9cm ventivel már nem egyformákat mutat a két szenzor. Ez a 3. hömérö (proci maghömérséklete ?) most 1-2C még melegebb is mint korábban. Ezt jobban jelzi hogy hiába csökkent átlagban 5C fokot a a borda, nem huzható a proci ugy mint korábban. Felrakva a bordára a korábbi 8cm-es 3000 RPM-es ventit egy kicsit javult a helyzet. Ugyanugy huzható mint a régi hütömmel, és 1-2 fokkal hüvöseb is minden terhelésen.

Javitva:  Felraktam rá egy 4000RPM-es 8cm-es ventit. Teljesen tökéletes, jol hűt, jol tuningolható, Csakhát a hangja.... Nameg mit tudhatna a régi FR II ezzel a ventivel? Na mindegy, ez marad.

Ez az érték nem túl jó, ennél sokkal jobban szokott teljesíteni. A FalkonRock hűtőknél általában 10-15 fokkal jobb. Igaz előfordult már, hogy egy configban a ház elrendezése annyira rossz volt, a hűtő nem tudott rendesen működni. Ha megnézed a bordát ilyen hőfoknál már melegnek, kell lenni, ha nem, akkor lehet gond a felrakással is. Egy másik topicból itt egy felhasználói vélemény, ilyet sokat tudnék ide másolni, ha visszaolvasol ebben is, van. Ha sok hasonló gépben jól üzemel, és egyben nem, akkor ott szerintem nem a hűtővel van gond.

SPQR3 (újonc) Megjött az CUAL 550 Pro 92-m. Kicsit féltem a beszereléstől, de pofonegyszerű volt, a hővezető paszta kenegetésével együtt 5perc alatt megvolt. Amúgy az a paszta is saját fejlesztés?  Persze ahogy néztem más foglalatokra bonyolultabb felrakni mint Socket A-re. A teljesítménye és a hangja nagyon jó. Vagy 15fokkal hidegebben tartja a procit 3200+-on, mint az előző überratyi Spire hűtőm 2500+-on. Így most terhelés nélül 40-42 fok, terhelve 50-52 fok a proci. Szóval teljesen meg vagyok elégedve a hűtővel. A legnagyobb hibája az hogy a leírás nem a legjobb.Amúgy köszönöm a 100Ft árengedményt.  3700 helyett csak 3600 volt, azt a lemaradt 100Ft-ot hova küldjem?  Mellékesen azt hiszem a Gamestar hardware fórumában szereztem nektek még 1 vásárlót  .Ez a réz-alumínium hűtés hogy szuperál?

#102 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 15. 19:35

Biztos jol van felrakva. Összeségében megvagyok vele elégedve, mert tényleg jobban hüt mint a FR II.
Jobban mint az ÉN FR II-m pedig az egy 3200 RPM-es ventivel megy az eredeti 2200-as helyett, és tükörfényesre van polirozva.
De nem is ez a lényeg, hanem a 9cm-es venti. Az ide nekem nem jött be. Mindegy hogy a  hömérö mit mutat, egyszerüen nem megy vele a tuning anyira mint a régi FR II-vel. Azzal 2300 MHz -en a CPUBurn akár napokat is mehetett, ezzel meg 5 perc mulva kiakad. De ha felrakom rá arrol a 8cm-es ventit akkor ugyanolyan stabilan megy és még 1-2 fokkal hűvösebb is mindenfajta terheléssel. Ezzel a 4000-es ventivel ami most van rajta meg lényegesen hüvösebb mint a régivel volt. Gondolom a PRO nem véletlenül lett 8cm-es 3700RPM-es ventivel szerelve. De már kinéztem egy olcsó (BR 1200 Ft) Zelman ventit rá (9cm/2700RPM).
Egyébként az idézett hozzászolás miatt választottam ezt a hütőt. ;)

#103 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 22:34

Ugyan ez a borda csak más ventivel. Minden esetben CPUBurn K7 teszt, és egy XP2600-as 2300 MHz-en.

Eredeti 9cm-es venti 1800RPM
8 cm-es Zelman 3000 RPM
9cm -es Zelman 2700 RPM

Tehát a borda elég szépen hűt, de kell neki a levegő.
A 9 cm-es ventinek a hangján kivűl más erényét nem láttam. Nekem sajnos nem elég. Ezzel a Zelman ZM-F2-vel viszont SUPER. Csak hát a hangjátol más modon kell megszabadulni. A Speedfan szépen leszabályozza 2000 RPM-re és ott elég csendes is. Ha kell a hütés akkor sajnos ki kell egyezni a hangjával is.

#104 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 10:24

Sziasztok!
Ezzel a PRO P hűtővel egy 2,8-as NW-t szerintetek meddig lehet hűteni? mennyi a legfelső órajel?
A mostani gyári hűtőm igencsak hangos, ahogy hallom ez meg elég csendes darab.

Köszönöm segítségetek!

#105 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 12:42

olzoli:

nekem is voltak hasonlo parajelensegeim, vannak is, mermint hogy hol stabil, hol nem huzva, raadasul ugyanazzal a bordaval-ventivel :eek:
egyszer az tortent, hogy a vonaton folborult a gep, es meglazultak a huto csavarjai.
maskor viszont szerintem az jatszik, hogy mast es mashogyan hut a levego az alaplapon, a cpu korul, de akar millimetertol fuggoen.
most pl. valamiert csak "46" fokig stabil a proc, de sokaig "50" fokig volt az :omg:
ez ugyan nem alcomp huto, de gondoltam, erdekes lehet...

Szerkesztette: alvaro 2005. 10. 31. 12:42 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#106 Felhasználó inaktív   atc24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 13:16

Idézet: whg - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 11:24

Sziasztok!
Ezzel a PRO P hűtővel egy 2,8-as NW-t szerintetek meddig lehet hűteni? mennyi a legfelső órajel?
A mostani gyári hűtőm igencsak hangos, ahogy hallom ez meg elég csendes darab.

Köszönöm segítségetek!

Ezt nehéz meg mondani, sok mindentől függ egy config meddig húzható, pl. házszellőzés, memória, alaplap. Egy tesztben, a bestpc.hu-n passzívan is vitte a 3, 2-s NW-t ez a hűtő.

#107 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 16:18

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 11:42

olzoli:

nekem is voltak hasonlo parajelensegeim, vannak is, mermint hogy hol stabil, hol nem huzva, raadasul ugyanazzal a bordaval-ventivel :eek:
egyszer az tortent, hogy a vonaton folborult a gep, es meglazultak a huto csavarjai.
maskor viszont szerintem az jatszik, hogy mast es mashogyan hut a levego az alaplapon, a cpu korul, de akar millimetertol fuggoen.
most pl. valamiert csak "46" fokig stabil a proc, de sokaig "50" fokig volt az :omg:
ez ugyan nem alcomp huto, de gondoltam, erdekes lehet...

z felettébb érdekes, megkell hogy hagyjam. Igazság van benn

#108 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 21:28

Sziasztok!

Véleményt még légyszives!

#109 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 22:15

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 13:42

nekem is voltak hasonlo parajelensegeim, vannak is,

Nincs benne parajelenség. Stabilan megy 2300 MHz-en a fentebb linkelt hömérsékleteken.
Töbször visszaellenöriztem. A venti cseréhez nem kell csak 20 mp, és a bordát sem kell természetesen levenni. Azt hogy meddig lehet húzni, nem az alaplap korlátozza nálam, hanem csak a proci. A proci huzhatoságát meg csak a mag hömérséklete. Ha megnézed akkor láthatod, hogy a hűtöborda 1-3 fokos höváltozása néha a maghömérséklet 15 fokos változását is jelentheti. PL: az eredeti 1800-as ventit lecseréltem egy 3000-es de csak 8cm-es re és a borda (vagy az arrol lefujt levegö) nem változott, DE a proci mag hője több mint 10 fokot csökkent. Nekem ez egyértelmüen azt jelenti hogy a proci magjárol a hőt a borda nem tudja megfelelöen elvezetni. Hiába hütöm le a bordát átlagban 55 fokra, ha a proci magjánál 70 fok marad. Sajnos az alaplapok töbsége csak egy proci höméröt mutat, és az sem mindig a mag hömérsékletét. Ha ennek a bordának a nagy felületét nézzük egy PL: FR II vel szemben akkor nem csoda a jelentösnek tünő hőmérséklet csökkenés.Egy bizonyos levegönyomás alatt nem tud a borda rendesen kiszellözni és a közepén egy kis hőzug keletkezik. Így hiába mutat az alaplap akár 10 fokos csökkenést is ha a valoságban a proci ebböl nem vesz észre semmit. Söt nekem a FR II-vel a maghömérséklet nem érte el sosem a 65 fokot. A PRO 92-vel viszont 70 fokot is.  Ha növelem a nyomást (nagyobb fordulatszám) akkor ez sokkal kiegyenlitettebb. PL: a 4000 RPM es ventivel A procimag hőmérséklete sosem volt 57-58 foknál melegebb. A 9 cm-es venti szerintem semmivel, vagy csak minimálisan ad nagyobb légszállitást ezen a bordán mint a 8 cm-es. A 9cm-es ventinek hiába nagyobb a légszállítása azonos fordulatszámon ha ezt elrontja azzal, hogy a levegö egy jelentős részét elfujja a borda mellett. Itt nem a ventilátor légszállitása a döntö, hanem a bordán keresztülfújt levegő mennyisége. Ugyancsak nem sokat jelent az ha valaki azt mondja, hogy nekem az ilyen-olyan tipusú hűtőmnél 10-15 fokkal is jobb ez,vagy az a hütő. Mert PL: a PRO 92 nél lényegesen jobb hütö lenne a PRO P? vagy csak a ventije ad sokkal nagyobb légmenyiséget?
Bocs ha hosszú voltam, meg talán tudománytalan, lehet hogy ez csak spekuláció, de a lényeg, hogy ez egy nagyon jo kis borda, de a pro 92 szerintem határozottan gyengébben muzsikál mint ugyan az csak egy gyors 8cm-es ventivel szerelt változat. Az ára is eléggé el van találva a FR II 2-3000 FT -os kategória és a 1xxxx Ft-os csodahütök közé. Valoszinüleg a teljesitménye is ide sorolná.
Meg vagyok vele elégedve, De ha lenne egy vastagabb ( jobb hőeloszlású) alappal szerelt, réz lamellás változat, ami hasonló árfekvésű lenne,akkor azt még szivesen kipróbálnám.

Szerkesztette: olzoli 2005. 10. 31. 22:31 -kor

#110 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:23

Hali!
Azt hiszem egy ilyenre beruházok a napokban: AlcomP Cual 550 Pro P. Halk fordulaton szinte hangja is alig és legalább állítható a ventifordulata is. Ez tetszik benne nagyon.  :respect:

Vélemény?  :rolleyes:

#111 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:36

Idézet: whg - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:23

Hali!
Azt hiszem egy ilyenre beruházok a napokban: AlcomP Cual 550 Pro P. Halk fordulaton szinte hangja is alig és legalább állítható a ventifordulata is. Ez tetszik benne nagyon.  :respect:

Vélemény?  :rolleyes:

Nem jársz vele rosszul. De mégjobban járnál ha vennél egy bordát magában. és rá egy PL: Zelman ZM-F2 ventit (900 Ft netto). és megkéred a fiukat hogy a bordához adjanak egy fordulatszám szabályzot. Ez a Zelman venti 1800-on hozza a PRO 92 teljesitményét és a csendjét, (egy kicsit azért jobban morog, de alig halhatoan), Ha meg felcsavarod 2800 ra akkor meg majdnem hozza a PRO P szintjét de csendesebben.

Más:  Mikor lesz megvehető a tisztán Réz borda? vagy a vegyes réz-alu? Lesz esetleg vastagabb alaplemezes? na ezeket megvenném. :kakukk:

#112 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 09:45

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 23:36

Nem jársz vele rosszul. De mégjobban járnál ha vennél egy bordát magában. és rá egy PL: Zelman ZM-F2 ventit (900 Ft netto). és megkéred a fiukat hogy a bordához adjanak egy fordulatszám szabályzot. Ez a Zelman venti 1800-on hozza a PRO 92 teljesitményét és a csendjét, (egy kicsit azért jobban morog, de alig halhatoan), Ha meg felcsavarod 2800 ra akkor meg majdnem hozza a PRO P szintjét de csendesebben.

Más:  Mikor lesz megvehető a tisztán Réz borda? vagy a vegyes réz-alu? Lesz esetleg vastagabb alaplemezes? na ezeket megvenném. :kakukk:

Ha én megveszem csak a bordát, a ventihez honnét szerzek lefogatót? :confused:

#113 Felhasználó inaktív   atc24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 13:07

Idézet: whg - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 10:45

Ha én megveszem csak a bordát, a ventihez honnét szerzek lefogatót? :confused:

A bordához a ventilátoron kívül minden tartozékot meg kapsz, a lefogatókat is. 

#114 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:51

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:36

Mikor lesz megvehető a tisztán Réz borda? vagy a vegyes réz-alu? Lesz esetleg vastagabb alaplemezes?

atc24-hez ???

#115 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 17:12

MI azaz ATC24?  :confused:

#116 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 18:08

Idézet: whg - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 18:12

MI azaz ATC24?  :confused:

2 hozzászolással elöbbi kolléga.

#117 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 10:35

Megrendeljem?  :confused:

#118 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 11:49

:reklamacio: Valakiiiiiiiiii?! :respect:  :confused:

#119 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 11:59

Idézet: whg - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 12:49

:reklamacio: Valakiiiiiiiiii?! :respect:  :confused:

Már enyi idő alatt meg is kaptad volna!

#120 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:45

Te én ezt tegnap este megrendeltem :D fordulatszbályzóst, ha remélem, akkor azt kapom :)

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.