Idézet: olzoli - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 17:54
Az Everestel,és a SpeedFan-al mérve a hőket, a Proci hömérséklete átlagban 5C hüvösebb mint a FalkonRok II volt. Csakhogy van egy 3. hömérő is a lapomon ami eddig nem foglalkoztatott mert csak a Speedfan mutatta, és általában ugyananyit mutatott mint a 2. hömérő (a Bios nem is mutatja ezt csak a többit)
Most az uj bordával és a 9cm ventivel már nem egyformákat mutat a két szenzor. Ez a 3. hömérö (proci maghömérséklete ?) most 1-2C még melegebb is mint korábban. Ezt jobban jelzi hogy hiába csökkent átlagban 5C fokot a a borda, nem huzható a proci ugy mint korábban. Felrakva a bordára a korábbi 8cm-es 3000 RPM-es ventit egy kicsit javult a helyzet. Ugyanugy huzható mint a régi hütömmel, és 1-2 fokkal hüvöseb is minden terhelésen.
Javitva: Felraktam rá egy 4000RPM-es 8cm-es ventit. Teljesen tökéletes, jol hűt, jol tuningolható, Csakhát a hangja.... Nameg mit tudhatna a régi FR II ezzel a ventivel? Na mindegy, ez marad.
Ez az érték nem túl jó, ennél sokkal jobban szokott teljesíteni. A FalkonRock hűtőknél általában 10-15 fokkal jobb. Igaz előfordult már, hogy egy configban a ház elrendezése annyira rossz volt, a hűtő nem tudott rendesen működni. Ha megnézed a bordát ilyen hőfoknál már melegnek, kell lenni, ha nem, akkor lehet gond a felrakással is. Egy másik topicból itt egy felhasználói vélemény, ilyet sokat tudnék ide másolni, ha visszaolvasol ebben is, van. Ha sok hasonló gépben jól üzemel, és egyben nem, akkor ott szerintem nem a hűtővel van gond.
SPQR3 (újonc) Megjött az CUAL 550 Pro 92-m. Kicsit féltem a beszereléstől, de pofonegyszerű volt, a hővezető paszta kenegetésével együtt 5perc alatt megvolt. Amúgy az a paszta is saját fejlesztés? Persze ahogy néztem más foglalatokra bonyolultabb felrakni mint Socket A-re. A teljesítménye és a hangja nagyon jó. Vagy 15fokkal hidegebben tartja a procit 3200+-on, mint az előző überratyi Spire hűtőm 2500+-on. Így most terhelés nélül 40-42 fok, terhelve 50-52 fok a proci. Szóval teljesen meg vagyok elégedve a hűtővel. A legnagyobb hibája az hogy a leírás nem a legjobb.Amúgy köszönöm a 100Ft árengedményt. 3700 helyett csak 3600 volt, azt a lemaradt 100Ft-ot hova küldjem? Mellékesen azt hiszem a Gamestar hardware fórumában szereztem nektek még 1 vásárlót .Ez a réz-alumínium hűtés hogy szuperál?