Idézet: GaBee a.k.a.Gyilkosmeh - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 21:41
Méghogy a heatpipe csak marketingfogás...
Azért ne keverjük már a dolgokat! Az hogy sokszor csak dísznek rakják oda, nem azt jelenti hogy nem jó...
Nézzétek meg a  Gigabyte új hütöjét! Semmi hagyományos borda+talp, csak pipeon vannak lamellák, mégis elég jól hüt!
Az egy dolog hogy alaposan átgondolva lehetne még jobb...
De nem is ezért írok, csak gratulálni szeretnék a gyártóknak, mert nagyszerü amit csinálnak! Így tovább!
Nem látom a kimagasló teljesítmény többletet a heatpipe-nél, a legtöbb esetben az, hogy esetleg 1-2 fokkal jobban hűt (nem mindig, erre sok példát tudnék hozni). Mennyit jelent teljesítményben? 
Amit a proci tud 50 foknál, azt valószínű tudja 52-nél is, akkor mi értelme az 1-2 fok hajszolásának. Rengeteg ember van, akinek nincs túl sok tapasztalata a hűtéssel, de osztja az észt sok topickban. Ha az Alcomp hűtő 3,5-n hajtott prescott-on 26 fokos szobában 60 fokot produkál, és egy HP-s hűtő, amit istenkirályként tisztelnek 3 GHz-n 59 fokot teljesít, akkor mi értelme a heatpipe-nek és a 7K töblet kiadásnak, ezt ha megtudod nekem megmagyarázni, akkor kalapot emelek neked. Az átlag felhasználónak valószínű egy jó hagyományos hűtő bőven megfelel , csak Ő ezt nem tudja, mert ha tanácsot kér azt mondják neki vegyél Zalmant, TT, TR-t, vagy valami hasonlót jó drágán, és az üzletben, ahol vásárol ott is ezt ajánlják, mert jó kis haszon van rajta, és nem a tényleges használati érték a fontos. Nekem ezek a tapasztalataim, nagyon sok tesztet csináltam és olvastam, erről is tudnék mesélni, sok minden számít a kapott eredményeknél, ezt néhány mondatban nem lehet leírni. A Gigabyte új hűtője alacsony fordulaton halkan nem teljesít túl jól, hangosan meg a jó teljesítmény szvsz nem sokat ér, ezt sok másik hűtő is tudja.

Szerkesztette: atc24 2005. 06. 26. 23:02 -kor