HWSW Informatikai Kerekasztal: ALCOMP processzorhűtők - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ALCOMP processzorhűtők Magyar gyártmányú hűtő

#81 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 21. 14:51

Idézet: atc24 - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 19:33

Hát igen talán nem ártana, biztos jobban ugranának rá az emberek, de ennek a gyártásával is van sok gond, heatpipe meg egy egész más világ, mondhatnám úgy is ennek nálunk nincs kultúrája. Nálunk tudtommal kevés helyen alkalmazzák, a gyártásában meg senkinek nincs tapasztalata, egy technológia kikísérletezése nem egyszerű, én erről tudnék mesélni.
Abban sem vagyok biztos, hogy minden esetben jobb a hőcső, vagy megéri az 1-2 fok a többlet
ráfordítást. Korábban már belinkeltem ezt a tesztet, van benne néhány hőcsöves az eredményeket nézve szvsz nem biztos, hogy megérik a több zsét

Egyáltalán nem lenne jobb a hőcső, nagy marketingfogás az egész, persze vannak olyan helyzetek, ahol a hőcső az egyedüli megoldás.

Véleményem szerint jó ez a hűtő így ahogyan van, lassacskán jönnek az ötletek mindig, hogy hogy lehetne tökéletesíteni még jobban.

#82 Felhasználó inaktív   atc24 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 26. 07:11

Keresek Intel sockett 775-s rendszerrel rendelkező felhasználót,
ahol lehetne tesztelni a hűtőt.

Szerkesztette: atc24 2005. 06. 26. 07:12 -kor

#83 Felhasználó inaktív   GaBee a.k.a.Gyilkosmeh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 20:41

Méghogy a heatpipe csak marketingfogás...

Azért ne keverjük már a dolgokat! Az hogy sokszor csak dísznek rakják oda, nem azt jelenti hogy nem jó...

Nézzétek meg a  Gigabyte új hütöjét! Semmi hagyományos borda+talp, csak pipeon vannak lamellák, mégis elég jól hüt!

Az egy dolog hogy alaposan átgondolva lehetne még jobb...

De nem is ezért írok, csak gratulálni szeretnék a gyártóknak, mert nagyszerü amit csinálnak! Így tovább!
Voltam án már Gyilkosméh is, meg Killabee...

#84 Felhasználó inaktív   atc24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 22:55

Idézet: GaBee a.k.a.Gyilkosmeh - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 21:41

Méghogy a heatpipe csak marketingfogás...

Azért ne keverjük már a dolgokat! Az hogy sokszor csak dísznek rakják oda, nem azt jelenti hogy nem jó...

Nézzétek meg a  Gigabyte új hütöjét! Semmi hagyományos borda+talp, csak pipeon vannak lamellák, mégis elég jól hüt!

Az egy dolog hogy alaposan átgondolva lehetne még jobb...

De nem is ezért írok, csak gratulálni szeretnék a gyártóknak, mert nagyszerü amit csinálnak! Így tovább!

Nem látom a kimagasló teljesítmény többletet a heatpipe-nél, a legtöbb esetben az, hogy esetleg 1-2 fokkal jobban hűt (nem mindig, erre sok példát tudnék hozni). Mennyit jelent teljesítményben?
Amit a proci tud 50 foknál, azt valószínű tudja 52-nél is, akkor mi értelme az 1-2 fok hajszolásának. Rengeteg ember van, akinek nincs túl sok tapasztalata a hűtéssel, de osztja az észt sok topickban. Ha az Alcomp hűtő 3,5-n hajtott prescott-on 26 fokos szobában 60 fokot produkál, és egy HP-s hűtő, amit istenkirályként tisztelnek 3 GHz-n 59 fokot teljesít, akkor mi értelme a heatpipe-nek és a 7K töblet kiadásnak, ezt ha megtudod nekem megmagyarázni, akkor kalapot emelek neked. Az átlag felhasználónak valószínű egy jó hagyományos hűtő bőven megfelel , csak Ő ezt nem tudja, mert ha tanácsot kér azt mondják neki vegyél Zalmant, TT, TR-t, vagy valami hasonlót jó drágán, és az üzletben, ahol vásárol ott is ezt ajánlják, mert jó kis haszon van rajta, és nem a tényleges használati érték a fontos. Nekem ezek a tapasztalataim, nagyon sok tesztet csináltam és olvastam, erről is tudnék mesélni, sok minden számít a kapott eredményeknél, ezt néhány mondatban nem lehet leírni. A Gigabyte új hűtője alacsony fordulaton halkan nem teljesít túl jól, hangosan meg a jó teljesítmény szvsz nem sokat ér, ezt sok másik hűtő is tudja.

Szerkesztette: atc24 2005. 06. 26. 23:02 -kor

#85 Felhasználó inaktív   GaBee a.k.a.Gyilkosmeh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 12:53

Az új Gigabyte-heatpipe hütö szerintem kész katasztrófa, csak azért írtam példának, mert ott csak és kizárólag a pipe viszi a höt, és sikeresen.

De most mondok egy vadat! Képzelj el egy alcomp hütöt, ami egybe van gyurva az uj Gigabyte-al!
Tuti hogy nem 1-2 fok lenne a különbség... Nehogy azt mondd, hogy a hö pont "végigér" a lamellákon egy Alcompon!

(Itt jegyezném meg, hogy nagyonis szeretem n azAlcomp hütöket, a legfontosabb "gépemen", amin édesanyám dolgozik 14-16/24-ben, és egy 2.4@3Ghz-s pénégy most is az az alcomp hütes van, amit a modtechhallon nyertem, pedig sok hütés megfordul nálam! )

De mondok egyszerübbet! Ha van módod, póbálj ki egy Hyper8-at! Nekem Ugyanazt a bartont, amit az Alcomp (lecserélt ventivel) 52 fokon tartott, a Hyper8, ugyan azzal a ventivel 43-on. Tuti hogy forrobbfejü procinál nött volna a különbség!

Szerintem értelmetlen a heat-pipe elönyeiröl vitázni. Ezerszer jobb hütést lehet csinálni, ha nem 3cm"-t kell hüteni, hanem teszem azt 15-öt. Mert egy átgondolt pipe erre jó!

Most egyre dühösebb kezdek lenni, mert átgondolva a dolgot, marha kevés hütésen használják a pipe-okat  ésszerüen! Még a Thermaltake is bután oldotta meg, tul szelre rakta öket... Mindegy...

Amugy nem vagyok hivatásos szaki, meg amugy is csak surolom a 20 évet, de 6 éve már vizhutést építettem, amikor még tényleg nagyon para volt! Én még a "cool-it"-en indultam, amit kevesen mondhatnak el, és amire büszke is vagyok!
Voltam án már Gyilkosméh is, meg Killabee...

#86 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 14:15

Idézet: atc24 - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 8:11

Keresek Intel sockett 775-s rendszerrel rendelkező felhasználót,
ahol lehetne tesztelni a hűtőt.

telszamom az adatoknal.
what the fuck is WTF?

#87 Felhasználó inaktív   atc24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 21:53

Az embert érik meglepetések, örülök, hogy Alcomp hűtőt használsz.
Melyik típus volt a nyeremény? Az újabbaknak jobb a teljesítményük.
Nem akarok vitázni a HP előnyéről, csak néhány kivételtől eltekintve
(ilyen a hyper6 is valószínű, én a 8-at nem ismerem, ebben a műfajban
úgy tudom most ez az egyik legjobb) nem látom a teljesítmény többletet,
valószínű a rossz tervezés miatt. A hyper a jó teljesítményt nem csak a HP-nek
köszönheti, hanem a tekintélyes súlynak is nagy szerepe van, szerintem. A heatpipe
valószínű, ha jól van meg szerkesztve, jó megoldás. Te is használsz Alcompot
és megfelelően működik. Én pont azt mondom, hogy miért szükséges a HP ha olcsóbb
egyszerűbb megoldással is elérem a célom. Ha csak azért nem, elmondhassa
a user neki 3-5 fokkal hűvösebb a procija, és ilyen-olyan márkás divat-hűtője van.
A gyártók divatot teremtenek, az emberek meg követik.

#88 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 19:10

Idézet: GaBee a.k.a.Gyilkosmeh - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 11:53

Az új Gigabyte-heatpipe hütö szerintem kész katasztrófa, csak azért írtam példának, mert ott csak és kizárólag a pipe viszi a höt, és sikeresen.

De most mondok egy vadat! Képzelj el egy alcomp hütöt, ami egybe van gyurva az uj Gigabyte-al!
Tuti hogy nem 1-2 fok lenne a különbség... Nehogy azt mondd, hogy a hö pont "végigér" a lamellákon egy Alcompon!

(Itt jegyezném meg, hogy nagyonis szeretem n azAlcomp hütöket, a legfontosabb "gépemen", amin édesanyám dolgozik 14-16/24-ben, és egy 2.4@3Ghz-s pénégy most is az az alcomp hütes van, amit a modtechhallon nyertem, pedig sok hütés megfordul nálam! )

De mondok egyszerübbet! Ha van módod, póbálj ki egy Hyper8-at! Nekem Ugyanazt a bartont, amit az Alcomp (lecserélt ventivel) 52 fokon tartott, a Hyper8, ugyan azzal a ventivel 43-on. Tuti hogy forrobbfejü procinál nött volna a különbség!

Szerintem értelmetlen a heat-pipe elönyeiröl vitázni. Ezerszer jobb hütést lehet csinálni, ha nem 3cm"-t kell hüteni, hanem teszem azt 15-öt. Mert egy átgondolt pipe erre jó!

Most egyre dühösebb kezdek lenni, mert átgondolva a dolgot, marha kevés hütésen használják a pipe-okat  ésszerüen! Még a Thermaltake is bután oldotta meg, tul szelre rakta öket... Mindegy...

Amugy nem vagyok hivatásos szaki, meg amugy is csak surolom a 20 évet, de 6 éve már vizhutést építettem, amikor még tényleg nagyon para volt! Én még a "cool-it"-en indultam, amit kevesen mondhatnak el, és amire büszke is vagyok!

A Hyper48 1 kiló tömegű, az Alcomp kb. a fele, azért ezt is vedd figyelembe!

Kb, 1-2 fok különbség van a HP-s hűtők javára, így természetesen "jobb teljesítményű" lesz az adott hűtő és ezt a vásárló sok esetben meg is eszi és ki is fizeti, pedig ha tudná, hogy pár fokért (3,4) otthagy egy csomó zsetont...

#89 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 20:50

Namost ezt egy informált egyén tudja, de...

Ez a heapipe igazából egy kirakattermék, bencsmarknyűvő...

A győztes hűtőnek a kisebb termékeit fogják venni nem a győztes hűtőt, mármint a legtöbbje

Csak arra kéne egy heatpipeos Alcomp , hogy odavágjon, ezt használják a neves lapok, siteok, mert akkor az a eladó aki netán megnézi hogy melyik a jobb akkor az ALcompot fogja mondani az átlagvevő meg vszeg egy Alcompot fog venni, ha nem is a legspécibbet...

;)
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#90 Felhasználó inaktív   coller 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 13:09

Most már én is boldog Acomp tulaj vagyok..:)
Pontos tipus: ALCOMP CUAL 550 PRO 92 ezen egy Coolink venti van. Eddig nagyon tettszik.
Ezelött egy GlavialTech SilentBreeze III volt és van jópár + pont az Alcomp számára.
Idle terhelés most nyitott házban egy 2800+ Bartonnal 38fok mig az alaplap 32fokos. Ugyan ezek az adatok a Silentel a következök voltak. 47fok és 33fok. Majd felteszem hamarosan a ház oldalát is és írom azokat az eredményeket is... ;)

Csak igy tovább azt kivánom ennek a remek hütőnek  :respect:

#91 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 13:21

Idézet: coller - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 14:09

Csak igy tovább azt kivánom ennek a remek hütőnek  :respect:

mondtam  :respect:
what the fuck is WTF?

#92 Felhasználó inaktív   coller 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:26

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 12:21

mondtam  :respect:

Neked is köszönöm a tanácsot, hogy nem 2x ilyen áron egymásikat vettem..:) Még 1x neked is THX!  ;)

Szerkesztette: coller 2005. 07. 24. 22:27 -kor

#93 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 09:45

Idézet: coller - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 23:26

Neked is köszönöm a tanácsot, hogy nem 2x ilyen áron egymásikat vettem..:) Még 1x neked is THX!  ;)

mostmar csak masoknak is ra kene jonni, h nem minden szar, ami magyar  ;)
what the fuck is WTF?

#94 Felhasználó inaktív   atc24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 17:14

A mod-tech Hall 2500 kiállításon kint lesznek a hűtők, meg lehet nézni, akit
érdekel, kézbe veheti, ha lesz rá lehetőség, akár ki is próbálhatja, vagy össze-
hasonlíthatja egy másikkal.

#95 Felhasználó inaktív   atc24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 20:53

Egy új forgalmazó, a Qwerty computernél is megvásárolható, az árlistán még nincs rajta, de mind a 3 üzletükben kapható.

#96 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 17:07

Lesz a közeljövőben heatpipos féle kiszerelés?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#97 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 18:04

Idézet: atc24 - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 21:09

Frissült az Alcomp hűtők oldala, az új 6, 5 mm-rel magasabb bordák vannak a képeken,
ezután minden változás hamarabb megjelenik az oldalon.
Itt megnézhető:Alcomp

Szia!

Felnézem az oldalra, nagyon klasszak a hűtők! Gratulálok!

Egyetlen egy tanácsom lenne csak. A hűtők talpa lehetne sokkal vastagabb, hogy a hő rendesen szét tudjon terülni. Igaz nem tudom pontosan, hogy milyen vastag most a talpuk, de azon a képen ami az oldalatokon van elég vékonynak tűnik. A széle felé szinte alig vastagabb mint a lamella. Szerintem rengeteget javítana hűtőn, ha legalább 4-5 mm vastag talpuk lenne.

Kép

#98 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 20:22

Helló!

Most vettem egy ilyen hütöt, és az elsö tapasztalatom vele elég vegyes. Mindamellett jó vételnek érzem
Eddig egy Falkonrock II volt egy 3000 RPM -es ventivel. Egy XP 2600+ ost használok 2200 MHz-en, Abit NF7-S2G lapban.
A régi hütővel A CPUBurn P6 modban 59C, K7-ben 63C volt Idle pedig 42C. Most P6=53C,K7=57C,Idle=38C.
Tehát a hütéssel minden rendben, Tényleg csak gratulálni tudok hozzá.
Ami viszont javitásra érdemes lenne: Kicsit körülményesnek érzem a  felszerelést. Tul erős kapcsok. Ki kelett vennem a lapot mert nem mertem rányomni olyan erös. Nincs a csomagban csavar
a Socket A lapokhoz, (nekem semmilyen csavar nem volt pedig a mellékelt utmutatóban van P4-hez).
A 92 mm-es venti szerintem tul sok felületett hagy kihasználatlanul, mert keskeny a borda a ventihez és sok levegöt csak elfuj a borda melett. Nekem csak ugy fért el, hogy a ventit nem pont a borda közepére raktam mert nem fért el a táptol. Ez gondolom inkább az ABIT hibája
Az elöttem szolóval egyetértve megjegyzem, hogy valoszinü tényleg jobb lehetne egy kicsivel vastagabb réz felülettel.

#99 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 21:33

Az nem baj ha a borda mellett elfúj egy kicsit, sőt! Így hűti a lapot és a rajta lévő alkatrészeket is a proci körül, ami nagyon jó dolog.

(Most látom, hogy a kép kicsit csalóka volt, és nem néztem meg rendesen. :) Az alig vastagabb mint a lamella nem igaz, ettől függetlenül kicsit lehetne rajta vastagítani.)

Szerkesztette: Lipton 2005. 10. 14. 21:37 -kor

#100 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 16:54

Sajnos az első nekifutásra jobbnak tünő hütő mégsem anyival jobb mint gondoltam.
Az Everestel,és a SpeedFan-al mérve a hőket, a Proci hömérséklete átlagban 5C hüvösebb mint a FalkonRok II volt. Csakhogy van egy 3. hömérő is a lapomon ami eddig nem foglalkoztatott mert csak a Speedfan mutatta, és általában ugyananyit mutatott mint a 2. hömérő (a Bios nem is mutatja ezt csak a többit)
Most az uj bordával és a 9cm ventivel már nem egyformákat mutat a két szenzor. Ez a 3. hömérö (proci maghömérséklete ?) most 1-2C még melegebb is mint korábban. Ezt jobban jelzi hogy hiába csökkent átlagban 5C fokot a a borda, nem huzható a proci ugy mint korábban. Felrakva a bordára a korábbi 8cm-es 3000 RPM-es ventit egy kicsit javult a helyzet. Ugyanugy huzható mint a régi hütömmel, és 1-2 fokkal hüvöseb is minden terhelésen.

Javitva:  Felraktam rá egy 4000RPM-es 8cm-es ventit. Teljesen tökéletes, jol hűt, jol tuningolható, Csakhát a hangja.... Nameg mit tudhatna a régi FR II ezzel a ventivel? Na mindegy, ez marad.

Szerkesztette: olzoli 2005. 10. 15. 17:26 -kor

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.