HWSW Informatikai Kerekasztal: lumenlab - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

lumenlab projektor házilag...

#121 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 21. 12:39

yeahsp: Igen arra gondolok. Nem egyértelmű a 3DLens, de az én olvasatomban így néz ki a dolog (azért nézettek rá). Rendelhető külön-külön (is?) ,méretben is, ill 200 és 330FL-es, csak az úgy drágább.

qnadam: Azzal semmi probléma nincsnen, az idén sajnos már nem lesz időm vele foglalkozni. Annak az egynek a lencséit valszeg elhozom ha nem lesz rá addig komolyabb érdeklődő (helyem végülis van raktározni, ugyanis tippem szerint ha egyszer elkészül az enyém, borítékolhatóan megnő az ígény rá körülöttem), a MIKOR a kérdéses (januárban biztosan).

#122 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 21. 12:45

jó, hogy felhívtad rá a figeylmünket, tényleg egyben lesz...

akkor újraszámolva:
Large Fresnel Lens #A310a + #A310b, 5 szett postával, vám nélkül 171.6$, vagyis fejenként ~6.5e pénz + vám - es ez tuti külön lesz... :D

Szerkesztette: yeahsp 2004. 12. 21. 12:46 -kor

MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#123 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 12:48

Namost teljesen azért nem csapja szét a tervet az sem ha ragasztott, (van olyan szempont, mely szerint előnyösebb mint a splitted), a problémát inkább abban látom, hogy nagyon ütközésig van így is a méretezés a lcd-hez, kicsit problémásnak látom a sarkok-élek kérdését.

#124 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 12:49

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 12:45

akkor újraszámolva:
Large Fresnel Lens #A310a + #A310b, 5 szett postával, vám nélkül 171.6$, vagyis fejenként ~6.5e pénz + vám - es ez tuti külön lesz... :D

Hmmm..mondjuk a kalkulációd alapján el is vettem a dolgot :) Splitted lesz jó :)

#125 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 12:58

Idézet: Moby - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 12:39

qnadam: Azzal semmi probléma nincsnen, az idén sajnos már nem lesz időm vele foglalkozni. Annak az egynek a lencséit valszeg elhozom ha nem lesz rá addig komolyabb érdeklődő (helyem végülis van raktározni, ugyanis tippem szerint ha egyszer elkészül az enyém, borítékolhatóan megnő az ígény rá körülöttem), a MIKOR a kérdéses (januárban biztosan).

rendben, akkor majd szóljál :up:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#126 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 21. 13:05

Idézet: Moby - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 12:49

Hmmm..mondjuk a kalkulációd alapján el is vettem a dolgot :) Splitted lesz jó :)

:D

tényleg nem nagy a különbség... és azzal, hogy rá van gyártva az üveglapra garantáltan sík, ami nem utolsó szempont...

közben utólértem azt az ismerőst, és mondta, hogy neki nem igazán aktuális mostanában... ha elkészül az enyém, tuti rá fog izgulni... :D úgyhogy jó lenne, ha nem lépne vissza senki, és meglenne az 5 rendelés... akkor még a vámot és egyéb bünti díjakat próbálom kideríteni rá...

a projektor lencsével esetleg valami előrrelépés? az írásvetítőn valszeg kb 320-340mm-es lehet, de ki kéne mérni...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#127 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 18:01

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 13:05

a projektor lencsével esetleg valami előrrelépés? az írásvetítőn valszeg kb 320-340mm-es lehet, de ki kéne mérni...

Sajnos semmi :( 240-es az ugye lenne (itt), csakhát az sajna nem jó. Technikailag kivitelezhető lenne ezzel is (2*220-as fresnel), csak baromi közel kellenne tenni a gépet a képhez, mert akkora képet vetítene mint a barom. Kis LCD-hez tökéletes, nekünk nem jók, pedig ilyesmiből van számtalan.

#128 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 21. 19:02

Apáméknál az egyetemen van egy amerikai vendégprof... szeret optikai dolgokkal játszani, és simán lehet, hogy tud segíteni a lencse beszerzésében... megtudakolom majd...

#129 Felhasználó inaktív   -U2- 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 21. 22:47

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 13:45

akkor újraszámolva:

na én nem lépek vissza az tuti, csak jó lenne, ha lencsét is lehetne már vhonnan szerezni...

izzó is lesz, azt holnap fogom beszerezni egy Bp-i nagykerből, de bárki vásárolhat ott és asszem izzó 10e. + hozzávalók kb. 7 ezer. Holnap beszámolok a konkrétumokról, amennyiben még nem találtatok ti is (amúgy egy 400wattos gázkisüléses cucc lesz)!

lencsére ötlet: talán írásvetítő szervízből...?!

U2
üdv.: -U2-

konfig:  cooler master midi ház (fekete), aerocool 450Wattos táp, epox 9npa nforce4 ultra alaplap athlon 64 3000+ (2500MHz-en, 250Mhz FSB és memóriasebesség), 2GB RAM 500Mhz-en, Gigabyte 8800GT OC vidkártya, 250GB hitachi vinyó SATA2-es, genius frankó  billentyűzet :) , logitech g1 lézeregér, fujitsu-siemens W19"-os lcd monitor, asus E616A quietrack dvd olvasó, nec 4550A dvd író, alaplapi 6 csatornás hangkari

#130 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 23:05

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 19:02

Apáméknál az egyetemen van egy amerikai vendégprof... szeret optikai dolgokkal játszani, és simán lehet, hogy tud segíteni a lencse beszerzésében... megtudakolom majd...

Szinte semmit nem értek a témához, de a tapsztalatok és az olvasottak alapján elmondom mire jutott a hosszas és több szálon futó keresés (bár nem leszel boldog tőle): a legyegyszerűbb út a Lumenlabtól megrendelni a kitet 63$-ért. Az ok viszonylag egyszerű: a projektor beszerzése hihetelen problémás, ugyanis arról van szó, hogy szimpla akromatikus lencse ide nem jó, viszont az ennyire behatárol paraméterezesű tripletek (70+ dia., 320-350FL) alkalmazási területe jellemzően az OHP-k, ott is a kommersz kategória felett, ergo olyan alkatrészről beszélünk aminek az önálló forgalmazása _szinte_ nem létező fogalom. Gyártódik és létezik ilyen (barátaink az usaban itt hirdetik azt, amit itt szereznek be, ők viszont szintén veszik, szintén 1 kínai gyárból akinek egy már honlapra sem tellett...), mindezzel csak arra próbálok rámutatni hogy ha sikerül felhajtani forrást, az egész móka végén jóesetben spórolsz 10-20$-t, viszont 2 helyre fizeted a szállítást, és lesz egy olyan valamid amiről nem sok tapasztalat van. A helyzet az, hogy ettől kisiparibb megoldás amit a lumenlab kínál egyszerűen nincs, minden más megoldható a határon belül, a lencse -úgytűnik- nem.

#131 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 23:27

Idézet: -U2- - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 22:47

na én nem lépek vissza az tuti, csak jó lenne, ha lencsét is lehetne már vhonnan szerezni...

izzó is lesz, azt holnap fogom beszerezni egy Bp-i nagykerből, de bárki vásárolhat ott és asszem izzó 10e. + hozzávalók kb. 7 ezer. Holnap beszámolok a konkrétumokról, amennyiben még nem találtatok ti is (amúgy egy 400wattos gázkisüléses cucc lesz)!

lencsére ötlet: talán írásvetítő szervízből...?!

U2

Szuper, irj majd részletesen a dologról. AN400-as előtétet ha jól hiszem láttam olcsóbban is (csak azt nem tudom hol), bár nem vagyok meggyőződve róla, hogy az elég is hozzá, emiatt is érdekel a dolog. A "gázkisüléses cucc" elég tág fogalom, bármi azért nem jó ehhez, 4000K alá ne menj színhőfokkal. Ha már ennyire előrehaladott állapotban vagy a dologgal, érdemes lenne megnézned azt a bizonyos "ikeás" reflektort, ha kezedben az izzó rögtön látod merre az előre (namost hogy mennyire nem herélt ötlet ez, ha vki megnézi a lumenlab forumában a ref. cuccokat, gondoljon arra, hogy ők a norpro edénykészletének 1 bizonyos tagját preferálják :) )

#132 Felhasználó inaktív   -U2- 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 22. 01:16

lehet, hogy tudok olyan helyet, ahol kis szériában is gyártanak lencséket!!!

Kellene tudnom a paramétereit egy olyasmi trippletnek, mint amilyen a lumenlabos projektor-lencse! Aki tudja az írja le pls! Vagy egy írásvetítő vario-fókuszos lencséjének mérete is jó lenne (ami kb. 290-330 mm fókuszt tud)!

-U2-
üdv.: -U2-

konfig:  cooler master midi ház (fekete), aerocool 450Wattos táp, epox 9npa nforce4 ultra alaplap athlon 64 3000+ (2500MHz-en, 250Mhz FSB és memóriasebesség), 2GB RAM 500Mhz-en, Gigabyte 8800GT OC vidkártya, 250GB hitachi vinyó SATA2-es, genius frankó  billentyűzet :) , logitech g1 lézeregér, fujitsu-siemens W19"-os lcd monitor, asus E616A quietrack dvd olvasó, nec 4550A dvd író, alaplapi 6 csatornás hangkari

#133 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 22. 01:33

Idézet: -U2- - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 1:16

Kellene tudnom a paramétereit egy olyasmi trippletnek, mint amilyen a lumenlabos projektor-lencse! Aki tudja az írja le pls! Vagy egy írásvetítő vario-fókuszos lencséjének mérete is jó lenne (ami kb. 290-330 mm fókuszt tud)!

-U2-

legalább 50-60mm legyen az átmérője, és triplet, ne sima lencse. ha fix fókuszos, akkor 320-340 körül legyen, ha vario, akkor tudjon valami hasonlót.

megnéztem, és 6x dolcsi lenne az 5 szett fuvarja Mo-ra a lumenlabtól. nem halálos, fejenként csak 2-3e... ha az árból is tudnánk alkudni, máris barátságosabb lenne... de eddig azt írták, hogy dec 23-án lesz készletük, most csak annyit, hogy majd lesz... szóval fene tudja mikor lesz...

akkor várjuk az infót!

#134 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 22. 01:40

ha lefixálódna, hogy mit és honnan rendelünk, akkor el lehetne kezdeni a pontos tervek készítését... de lehet így is nekiesek, csak dupla munka lesz... :D az a csapott dizájn bejön, és nem is nehezíti meg nagyon a dolgot asszem...

azon filóztam, hogy milyen trükkös mechanikával lehetne megoldani, hogy szükség esetén legyen trapéz korrekció is... valami menetes tengely minden saroba a fresnelre... asszem meg lehet oldani, és akkor sokkal profibb az egész...

#135 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 01:47

1) Ha lesz kész terved, légyszi "postázd" ide is. (Gmail-es címre jöhet)

2) A fixálódás a mail visszaérkezésétől függ gondolom.... Remélem a lumenlab komolyan veszi, és nem 3 hét múlva válaszolnak.

Szerkesztette: poopa 2004. 12. 22. 01:48 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#136 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 22. 01:50

Idézet: poopa - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 1:47

1) Ha lesz kész terved, légyszi "postázd" ide is. (Gmail-es címre jöhet)

2) A fixálódás a mail visszaérkezésétől függ gondolom.... Remélem a lumenlab komolyan veszi, és nem 3 hét múlva válaszolnak.

közben átbútoltam a firegl-es winfosra, hogy 3dsmax-al tervezgessek kicsit... felpörgetett a keresgélés, nem tudok aludni... nembaj, most nincsen vizsgám... :D

#137 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 02:00

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 1:50

közben átbútoltam a firegl-es winfosra, hogy 3dsmax-al tervezgessek kicsit... felpörgetett a keresgélés, nem tudok aludni... nembaj, most nincsen vizsgám... :D

Jó neked.. én már kezdek kicsit "kába" lenni...( igaz egész nap C&C Generals-t nyomtam online... hatalmas csaták mentek.)
Remélem nem is olyan soká már projektoron tesztelhetem :D :banana:

na én megyek aludni :tired:

üdv
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#138 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 02:13

Idézet: -U2- - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 1:16

-U2-

Pontosan milyen paraméterekre gondolsz? Alapadat vannak, ami a 3DLens esetén az ideális nagyjából a 340-es fókusz, és 80-as átmérő (lehet nagyobb is csak az megdrágiccsaja gyártást, sokkal kisebb ne nagyon legyen, egyszer combosabbat kell fókuszálnod és "leesik" a vetítés a lencséről)

Igen komoly izzót leltem közben: Radium HRI-BT, ha jól hiszem itt és itt meg is lehet vásárolni (~9K+fa).

#139 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 22. 02:31

ugye az első fresnel meg a projektor lencse 2x forgatja át a képet, vagyis normális állásban kell lennie a panelnek... vagy tévedek?

#140 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 02:40

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 2:31

ugye az első fresnel meg a projektor lencse 2x forgatja át a képet, vagyis normális állásban kell lennie a panelnek... vagy tévedek?

Csak a második fresnel forgatja meg a képet, és csak az, tehát mind2 tengelyre tükrözve lesz bent a panel.

Szerkesztette: Moby 2004. 12. 22. 02:41 -kor

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.