Adóbevallás

Elküldve: 2011. 07. 01. 09:54
						Kamatot nem fizettek ugyan, de tengapelőtt és tegnap megjött mindkettőnk visszajáró adója 

Elküldve: 2012. 04. 02. 14:19
						Megint itt az újabb bevallás ideje, lassacskán. Idén nem május 18-án akarom megcsinálni kivételesen 
 De máris van egy kérdésem GYÁS/GYED témakörben.
Második fiam 2010. 12. 21-én született. Feleségem ettől a naptól kért TGYÁST. A 2011. január 1 - 2011. december 31 időszak rendben is van (TGYÁS majd utána GYED). Ezekre a kapott papírok alapján ki is jön, hogy 0 forint az eltérés. Viszont a 2010. december 21 és december 31 közti időszakra járó TGYÁS-ra le lett vonva az adó a papír szerint (adójóváírás is volt rá). Viszont ha ezt beírom a 2011-es bevallásba, akkor kijön a program szerint, hogy ezt be kellene fizetnem. A TGYÁS-t elég későn igényeltük meg, annyira, hogy a tavalyi bevallás után érkezett ez meg.
Most mit kellene csinálnom:
1. befizetni az írt összeget: nem szeretném, mert jár rá a 2010-es adójóváírás
2. adjam be újból a 2010-es adóbevallás önellenőrzés címszóval és abba írjam bele ezt az összeget és adóját? Akkor a 2010 és a 2011-es is nullára jönne ki elvileg.
3. ?

Második fiam 2010. 12. 21-én született. Feleségem ettől a naptól kért TGYÁST. A 2011. január 1 - 2011. december 31 időszak rendben is van (TGYÁS majd utána GYED). Ezekre a kapott papírok alapján ki is jön, hogy 0 forint az eltérés. Viszont a 2010. december 21 és december 31 közti időszakra járó TGYÁS-ra le lett vonva az adó a papír szerint (adójóváírás is volt rá). Viszont ha ezt beírom a 2011-es bevallásba, akkor kijön a program szerint, hogy ezt be kellene fizetnem. A TGYÁS-t elég későn igényeltük meg, annyira, hogy a tavalyi bevallás után érkezett ez meg.
Most mit kellene csinálnom:
1. befizetni az írt összeget: nem szeretném, mert jár rá a 2010-es adójóváírás
2. adjam be újból a 2010-es adóbevallás önellenőrzés címszóval és abba írjam bele ezt az összeget és adóját? Akkor a 2010 és a 2011-es is nullára jönne ki elvileg.
3. ?

Elküldve: 2013. 04. 04. 10:19
						Februárban közepén csináltattam meg az adóbevallásomat az APEH-nál vagy NAV vagy mi a tököm most már a nevük. Ma jött majdnem 2 hónap után az értesítés, hogy hibás az adóbevallásom. Vicc kategória. 

Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették! 
Nem jött össze neki, továbbküldték...

Nem jött össze neki, továbbküldték...

Elküldve: 2013. 04. 04. 17:21
						Nekem tegnap jött ki, még aznap beküldtem elektromos jóváhagyással. Viszont csak nyáron fizetik ki, ha jól tudom.

Szerk.: szerkesztó ergo sum...

Súgó

A téma zárva.