Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2011. 02. 02. 10:55
Innentől kezdve engem annyira nem izgat. Megadták a 4 számot, amit be kell írni az adóbevallásomba. Pecsét ott a papírokon. Nagy baj engem már nem érhet ezek után.
Szerintem "kicsit" elrontották.
A nyugdíjjárulék alap csak úgy lehet kevesebb, vagy akár 0 Ft, ha elérted a nyugdíjjárulék fizetés felső határát az egyéb fizetése(id) miatt. Ez tavaly olyan 7,5 millió Ft körül volt /év.
Az SZJA se nem 17%, se nem 32%, ezt nem értem én sem.
A járulékkal egyébként ne foglalkozz, azt nem kell az adóbevallásba beírni. Pénzbeni egészségbiztosítási járulékot (2%) pedig nem kellett volna vonni, mert van főállású munkahelyed.
-------
Szerk: Áááá, rájöttem.
Sima 1 napi bérként számfejtették a juttatást, méghozzá úgy, hogy nem törődtek vele, hogy van-e munkahelyed, így erre válasz a nyugdíjjárulék is, ugyanis:
2010. évben a munkavállaló maximum 7.453.300 Forint után fizet nyugdíjjárulékot. Ezt elosztod 365-el pont mi jön ki?
Tehát: a bérszámfejtő programmal úgy számítottak, hogy 1 napi bért felszorozta a gép 1 évre, mintha ~ 1.040.000 Ft/hó -t keresnél náluk, majd 1 évre kivetítette, és abból csinálta meg a bérszámfejtést.
Az adóelőleg pedig úgy lett 9 ezer akárhány Ft, hogy az éves bért, ami így kb. 12 millió Ft lenne, kiszámolta rá az adót a szabályok szerint, majd leosztotta 1 napra.
Tipikusan "leszarom" jellegű bérszámfejtés volt vagy pedig így nyilatkoztál.
Szerkesztette: Kory 2011. 02. 03. 22:26 -kor

Súgó
A téma zárva.