HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu Linux for human beings

#181 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 13. 09:14

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 9:12

Lassú vagy :p

Pár másodperccel megelőztél :)
-ZsOlTi-

#182 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 08:30

Aki esetleg használ irc-t és ubuntut is: kreáltam egy irc csatornát a freenode-on (irc.freenode.net) #ubuntu.hu néven. Terv szerint itt meg lehet beszélni online a disztribúcióval kapcsolatos kérdéseket, tapasztalatokat. Mindenit szeretettel várunk.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#183 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 19. 19:22

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 8:30

Aki esetleg használ irc-t és ubuntut is: kreáltam egy irc csatornát a freenode-on (irc.freenode.net) #ubuntu.hu néven. Terv szerint itt meg lehet beszélni online a disztribúcióval kapcsolatos kérdéseket, tapasztalatokat. Mindenit szeretettel várunk.

En mar be is neztem, 8 ember csendben figyel :)
-ZsOlTi-

#184 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 12:58

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 20:22

En mar be is neztem, 8 ember csendben figyel :)

Minél többen néznek be, annál nagyobb eséllyel lesz olyan ember is, aki épp nem csendben van. Egy irc csatornán a kritikus tömeg szerintem húsz-huszonöt fő.
Friczy

#185 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 16:21

Hellosztok! Nagy Debian rajongó vagyok, már jó régóta használom, és összeszoktam vele. Eddig semmire nem akartam cserélni, viszont egy bajom van vele, a ritkán kiadásra kerülő stabil változatok. Mostanában nézegetem az Ubuntu-t (KUbuntut inkább:)), kipróbáltam a Live CD-t is, és nagyon tetszik, szivesen kipróbálnám. Viszont van egy luzer kérdésem, ez mennyire támogatott mint szerver ? Mert csinálnék belőle szervert is mindenféle X nélkűl, meg GCC nélkűl. Itt meg lehet azt csinálni, mint a Debian-nál, hogy én telepítek mindent egyesével, és nem pakol fel előre mindenféle cuccot ? Illetve van valami különbség a KUbunt és az Ubuntu között azon kívűl, hogy az egyikben GNome, a másikban KDE az alap window manager ? Illetve mennyire jól felszerelt csomagok szempontjából ? Van annyira, mint a Debian ? Illetve lehet használni a Debian csomagbázisát telepítésre ? Tudom, sok furcsa kérdés. :) Köszi!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#186 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 16:33

Idézet: iNTi - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 17:21

Hellosztok! Nagy Debian rajongó vagyok, már jó régóta használom, és összeszoktam vele. Eddig semmire nem akartam cserélni, viszont egy bajom van vele, a ritkán kiadásra kerülő stabil változatok. Mostanában nézegetem az Ubuntu-t (KUbuntut inkább:)), kipróbáltam a Live CD-t is, és nagyon tetszik, szivesen kipróbálnám. Viszont van egy luzer kérdésem, ez mennyire támogatott mint szerver ? Mert csinálnék belőle szervert is mindenféle X nélkűl, meg GCC nélkűl. Itt meg lehet azt csinálni, mint a Debian-nál, hogy én telepítek mindent egyesével, és nem pakol fel előre mindenféle cuccot ? Illetve van valami különbség a KUbunt és az Ubuntu között azon kívűl, hogy az egyikben GNome, a másikban KDE az alap window manager ? Illetve mennyire jól felszerelt csomagok szempontjából ? Van annyira, mint a Debian ? Illetve lehet használni a Debian csomagbázisát telepítésre ? Tudom, sok furcsa kérdés. :) Köszi!

Semmi furcsa kérdést nem látok itt :) Szóval, van server  kiadás (egy két hete már stabil is), ez normálisabb defaultokkal, és egy kb 400 megás minimal installall jön, én is tervezem kipróbálni. Egyébként az egész distro teljesen debian feeling, csak meg vannak csinálva benne azok a dolgok, amiket valószínű egyébként is megcsinálsz ha desktop debiant építesz :)

Repositoryk: 4 központi van, main, restricted, universe, és multiverse. A main és a restricted a támogatott, a másik kettőre nincsen szupport, dehát ez kit érdekel :) :) Ezekkel együtt meg hasra van akkora mint a debian. Legalábbis nem nagyon emlékszem semmire, ami ubuntuban nincs, debianban meg igen.

És kubuntu mostmár teljesen része, azt hiszem a main repoban van, tehát semmiféle különcködés nincs már, egy sima ubuntu install után egy apt-get install kubuntu-desktop; apt-get remove --purge gnome-desktop (vagy ilyesmi) teljesértékű kubuntut csinál...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#187 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 14:48

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 17:33

Semmi furcsa kérdést nem látok itt :) Szóval, van server  kiadás (egy két hete már stabil is), ez normálisabb defaultokkal, és egy kb 400 megás minimal installall jön, én is tervezem kipróbálni. Egyébként az egész distro teljesen debian feeling, csak meg vannak csinálva benne azok a dolgok, amiket valószínű egyébként is megcsinálsz ha desktop debiant építesz :)

Repositoryk: 4 központi van, main, restricted, universe, és multiverse. A main és a restricted a támogatott, a másik kettőre nincsen szupport, dehát ez kit érdekel :) :) Ezekkel együtt meg hasra van akkora mint a debian. Legalábbis nem nagyon emlékszem semmire, ami ubuntuban nincs, debianban meg igen.

És kubuntu mostmár teljesen része, azt hiszem a main repoban van, tehát semmiféle különcködés nincs már, egy sima ubuntu install után egy apt-get install kubuntu-desktop; apt-get remove --purge gnome-desktop (vagy ilyesmi) teljesértékű kubuntut csinál...

Köszi! Úgyérzem minden kérdésemre megtaláltam a választ, ugyhogy asszem akkor neki fogok állni, és feltolom! Bevallom azért is érdekel az Ubuntu, mert a Debian csomagkezelésére épúl teljesen, és hát a Debian közösség is aktívan részt vesz benne, tehát nem lehet olyan nagy eltérés a megszokottól. :)

A kérdésem csak az lenne, hogy ez a szerver kiadás külön változat, mint a Kubuntu, vagy ez maga az Ubuntu ? Tudom, próbáljam ki, és meglátom. :)

Köszi!

#188 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 17:02

Idézet: iNTi - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 15:48

Köszi! Úgyérzem minden kérdésemre megtaláltam a választ, ugyhogy asszem akkor neki fogok állni, és feltolom! Bevallom azért is érdekel az Ubuntu, mert a Debian csomagkezelésére épúl teljesen, és hát a Debian közösség is aktívan részt vesz benne, tehát nem lehet olyan nagy eltérés a megszokottól. :)

A kérdésem csak az lenne, hogy ez a szerver kiadás külön változat, mint a Kubuntu, vagy ez maga az Ubuntu ? Tudom, próbáljam ki, és meglátom. :)

Köszi!

Mint írtam a kubuntu sem külön változat. A story kb annyi, hogy alpból gnome volt a voks, kde nem is volt talán csak az universeben, és bevallottan nem is foglalkoztak vele annyit, erre jött pár arc, csináltak kubuntut, vagyis rendesen beállított kdet, és a srácok láták hogy ez jó, ezér bevették mainbe. A különbség csak annyi, hogy mi telepszik a cdről. Szerintem a server is olyan, hogy ugyan az, csak talán alapból expert installer, meg smps kernel, meg minimal csomagok.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#189 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 17:24

Ez nagyon jól hangzik! :respect: Akkor asszem valamelyik nap nekiállok, és felrakom. :)

#190 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 14:24

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 17:33

Fordítva viszont igen. Bizonyos progamokat, amelyek licence okokból nincsenek a Debianban, helyből betesznek az Ubuntuba (mintha már mplayer is lenne binárisban, transcode pedig forrásban, stb). Persze ezek a multiverse repositoryban vannak, de végül is ott a helyük.
Friczy

#191 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 14:34

Idézet: iNTi - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 17:21

Hellosztok! Nagy Debian rajongó vagyok, már jó régóta használom, és összeszoktam vele. Eddig semmire nem akartam cserélni, viszont egy bajom van vele, a ritkán kiadásra kerülő stabil változatok. Mostanában nézegetem az Ubuntu-t (KUbuntut inkább:)), kipróbáltam a Live CD-t is, és nagyon tetszik, szivesen kipróbálnám. Viszont van egy luzer kérdésem, ez mennyire támogatott mint szerver ?

Én még Warty korában csináltam belőle servert, mert a megrendelőnek újabb php, mysql stb. kellett, mint ami a debianban volt, és már annyi mindent kellett volna backportolni, hogy azt mondtam, próba cseresznye. custom/expert opciót használva nem teszi fel az X-et és egyebeket, aztán mehetett rá Apache és egyebek. Akkoriban még problémás volt helyből raid1-re telepíteni, default nem is javasolta a telepítő, kis workarounddal megoldható volt, ez már a Hoaryban nem gond, Breezy telepítőt még nem láttam, az eddigi rendszereim dist-upgrade útján váltak Breezyvé :)
Friczy

#192 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 17:42

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 15:34

Én még Warty korában csináltam belőle servert, mert a megrendelőnek újabb php, mysql stb. kellett, mint ami a debianban volt, és már annyi mindent kellett volna backportolni, hogy azt mondtam, próba cseresznye. custom/expert opciót használva nem teszi fel az X-et és egyebeket, aztán mehetett rá Apache és egyebek. Akkoriban még problémás volt helyből raid1-re telepíteni, default nem is javasolta a telepítő, kis workarounddal megoldható volt, ez már a Hoaryban nem gond, Breezy telepítőt még nem láttam, az eddigi rendszereim dist-upgrade útján váltak Breezyvé :)

Én pontosan ugyanezek miatt cserélek majd. Az Expert mode a lényeg! Megnyugtattál, hogy van benne, köszönöm. :) Egyébként szervernek is azért érdekel, mert kell majd egy szervert telepítenünk, és ott is igény a legfrissebb PHP, és társai. :) Debianban meg ez csak az unstable disztroban van. Nem oyan régen húztam fel a notebookomra egy Debian Sarge-ot, kicsit meglepett, hogy még 2.4-es kernel van benne. Aztán utána mehetett is rá az unstable dist-upgrade, ha akartam KDE 3.4-et, meg ilyeneket. :) Utána láttam csak meg az (K)Ubuntut, le is fejeltem az asztalt. :) Imádom a Debiant, de mivel az Ubuntu ugyanúgy Debianra épűl, csak frissebb csomagokkal, viszont marad a csomagkezelése, meg az alapja, ezért tetszett meg nagyon az Ubuntu. :)

#193 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 08:30

Idézet

Nem oyan régen húztam fel a notebookomra egy Debian Sarge-ot, kicsit meglepett, hogy még 2.4-es kernel van benne.

Így jár, aki nem nézi meg a lehetőségeket. Vannak ám boot opciók, ha jól rémlik F3, ott aztán kiírja, hogy mit kell begépelni, ha 2.6-os kernellel akarod telepíteni. Ha nem nézel körül, akkor az Ubuntunál sem fogod megtalálni az expert opciót.

Idézet

Aztán utána mehetett is rá az unstable dist-upgrade, ha akartam KDE 3.4-et, meg ilyeneket. :) Utána láttam csak meg az (K)Ubuntut, le is fejeltem az asztalt. :) Imádom a Debiant, de mivel az Ubuntu ugyanúgy Debianra épűl, csak frissebb csomagokkal, viszont marad a csomagkezelése, meg az alapja, ezért tetszett meg nagyon az Ubuntu. :)

Nekem annyira nem szempont, hogy a legújabb cucc legyen benne. Egy időben persze én is kipróbáltam minden újat minél hamarabb, de most több dolgom van annál, ráadásul úgy látom, a Gnome és KDE esetén inkább szerves fejlődés van, mint forradalmi újítás, mintha azért jönnének rendszeresen ki az újabb alverziók, mert a konkurens desktop environment is kihozza. Persze van, akinél szempont, hogy bleeding edge legyen. Én a servereken a Sarge megjelenése óta ismét Debiant telepítek, míg otthon desktopra az Ubuntut használom. Persze ha majd valakinek MySQL 5, PHP5 és egyebek kellenek, akkor megint Ubuntu lesz a server (is).
Friczy

#194 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:05

Bevallom, de valóban nem néztem a kernel opciókat a telepítés elején a bootnál. :omg: Mondjuk nem is zavart, mert telepítés után mindenképpen új saját kernelt szoktam forgatni. De legközelebb megnézem. :) A Debiant Network CD-ről kézzel pakoltam fel, Ubuntuban most, hogy szóltál jobban körül fogok nézni az Expert opcióért. :)

Idézet

Persze ha majd valakinek MySQL 5, PHP5 és egyebek kellenek, akkor megint Ubuntu lesz a server (is).

Nálam most pont ezt kérték, hogy ha lehet pakoljak fel PHP5-öt meg egyebeket, és ez a legegyszerűbb variáció. :)

Szerkesztette: iNTi 2005. 10. 26. 18:06 -kor

#195 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 08:47

Idézet: iNTi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 19:05

Bevallom, de valóban nem néztem a kernel opciókat a telepítés elején a bootnál. :omg: Mondjuk nem is zavart, mert telepítés után mindenképpen új saját kernelt szoktam forgatni. De legközelebb megnézem. :) A Debiant Network CD-ről kézzel pakoltam fel, Ubuntuban most, hogy szóltál jobban körül fogok nézni az Expert opcióért. :)

Nálam most pont ezt kérték, hogy ha lehet pakoljak fel PHP5-öt meg egyebeket, és ez a legegyszerűbb variáció. :)

Ugyan még nem láttam, de az Ubuntuból készült egy kifejezetten servernek szánt CD image is. Gondolom a default feltelepített csomagkészlet más. Talán érdemes egy próbát tenni azzal is.

Pl:
http://ie.releases.ubuntu.com/ubuntu-relea...tu-server/5.10/
Friczy

#196 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 23:22

Feltelepítettem az 5.10-es verzót. Munkahelyi gépek Windows XP-s kiváltása lenne a cél, általános irodai feladatokra. Egyelőre, amivel elakadtam a következő: hálózaton tallózva Windowsos megosztásokról képet, PDF fájlt szépen megnyit a fájltípushoz rendelt alkalmazással. Ellenben nem teszi ezt meg doc, xls, ppt fájlokkal. Majdnem elindítja az OpenOffice-t, de az indítókép mutatása után nem indul el az adott alkalmazás (Writer, Calc,...) és nem nyitja meg a fájlt.

Fixen mountolni nem akarom a távoli gép mappáját, sok gép van, sok közülük Windowsos, felhasználók is osztogatnak meg könyvtárakat, amiket el kell tudni érni.

Mit kellene tennem, beállítanom :think:

Előre is köszi! :respect:

Mono
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#197 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 10:54

Idézet: Mono - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 0:22

Feltelepítettem az 5.10-es verzót. Munkahelyi gépek Windows XP-s kiváltása lenne a cél, általános irodai feladatokra. Egyelőre, amivel elakadtam a következő: hálózaton tallózva Windowsos megosztásokról képet, PDF fájlt szépen megnyit a fájltípushoz rendelt alkalmazással. Ellenben nem teszi ezt meg doc, xls, ppt fájlokkal. Majdnem elindítja az OpenOffice-t, de az indítókép mutatása után nem indul el az adott alkalmazás (Writer, Calc,...) és nem nyitja meg a fájlt.

Fixen mountolni nem akarom a távoli gép mappáját, sok gép van, sok közülük Windowsos, felhasználók is osztogatnak meg könyvtárakat, amiket el kell tudni érni.

Mit kellene tennem, beállítanom :think:

Mono

Helyi mappában ugyanezt megcsinálja? Ha nem, akkor valami a telepítéskor elmászott, mert egyébként megnyitja rendesen. Ha mégsem, akkor a file-ra jobb gombbal kattintva a Tulajdonságok menüpontra kapsz egy ablakot, amelynek van egy 'Megnyitás ezzel' füle. Ott be tudod állítani, hogy az adott típust mivel nyissa meg alapértelmezetten.

Szerk:, ha az
Egyébként pedig a rendszer lelkivilágába bele lehet gázolni (na meg javítani is :)) az /etc/mime-types, valamint az /etc/mailcap file-ok megfelelő piszkálásával. Ezek tartalmazzák a file-típus-alkalmazás összerendeléseket. Természetesen csak óvatosan, előtte ments, és a szokásos jótanácsok...

Szerkesztette: Friczy 2005. 10. 31. 10:58 -kor

Friczy

#198 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:48

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 10:54

Helyi mappában ugyanezt megcsinálja? Ha nem, akkor valami a telepítéskor elmászott, mert egyébként megnyitja rendesen. Ha mégsem, akkor a file-ra jobb gombbal kattintva a Tulajdonságok menüpontra kapsz egy ablakot, amelynek van egy 'Megnyitás ezzel' füle. Ott be tudod állítani, hogy az adott típust mivel nyissa meg alapértelmezetten.

Szerk:, ha az
Egyébként pedig a rendszer lelkivilágába bele lehet gázolni (na meg javítani is :)) az /etc/mime-types, valamint az /etc/mailcap file-ok megfelelő piszkálásával. Ezek tartalmazzák a file-típus-alkalmazás összerendeléseket. Természetesen csak óvatosan, előtte ments, és a szokásos jótanácsok...

Köszi a választ, de valami más gond lesz.
Helyi mappából szépen megcsinálja, defaultként a fájltípushoz az OpenOffice van társítva, nem is piszkáltam. Rákattintva pl. egy hálózati mappában levő .doc fájlra, felkínálja a megnyitás ezzel: OpenOffice Writer, letöltés, vagy mégsem opciókat. Természetesen a megnyitást választom, ekkor el is kezdi tölteni az OpenOffice-t, bejön az a kb. negyed képernyőnyi főcím, vagy minek nevezzem az OpenOffice-ról, majd kisvártatva eltűnik, nem lesz folyománya. Helyi könyvtárból nyitva amikor ez eltűnik, akkor jön be maga a Writer a megnyitandó fájllal.

Amúgy több gépen is kipróbáltam, eddig két totál független hálózatban, ugyanezt produkálta a dolog, úgy gondolom, hogy nem csak nálam működik így.

Pontosan nem tudom, hogy működik ez a Windowsos megosztások tallózása, de ilyenkor szerinem valami dinamikus smbmount lehet, nem :think: Én valami ilyen gondra tippelnék, minden más viszont jól működik...

További kérdésem lenne még, megoldható-e, ill. mi kell hozzá, hogy avi-t, mpg-t, esetleg DVD-t lejátszon :confused:

Irodai Windows XP kiváltása lenne a cél, nagyjából ez a két dolog nem megy benne, de az nagyon :(
10.0-ás SuSE a másik alternatíva, ott csak video lejátszási gondjaim vannak, hálózati tallózás és fájl nyitogatás megy szépen.

Adjon az Isten, szebb jövőt!

#199 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 07:17

Idézet: Mono - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:48

További kérdésem lenne még, megoldható-e, ill. mi kell hozzá, hogy avi-t, mpg-t, esetleg DVD-t lejátszon :confused:

Szia, itt egy link, hasonló formában is találtam, ezt végigjátszva megy nálam minden:

Mplayer telepítése

:)

Esetleg annyi, hogy ennél a sornál (codecs/essential-20040922.tar.bz2)
frisebb codecet is találsz.

A fájlnyitogatást ( illetve nemnyitogatást ) kipróbálom cégnél, majd jelentkezek a tapasztalatokkal.

#200 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 09:00

Idézet: Mono - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:48

Köszi a választ, de valami más gond lesz.
Helyi mappából szépen megcsinálja, defaultként a fájltípushoz az OpenOffice van társítva, nem is piszkáltam.

Most megnéztem úgy, hogy a saját gépem hálózati megosztásáról próbáltam megnyitni, és igazad van. Erősen alkalmazásfüggő a dolog, az OpenOffice és pl. az Abiword nem tudja megnyitni, mezei editor igen (persze mivel nem ismeri a doc formátumot, nem lehet vele semmit kezdeni, de ez más kérdés). Valószínű, hogy valami UNC szerű filenevet ad meg neki, amiben benne van a gépnév, megosztásnév, és ezt az Ooo nem ismeri :(

Nem tudok rá megoldást, workaround, hogy mégis smbmounttal bemappeled, vagy pedig átmásolod és a helyi meghajtón szerkeszted :(

A videolejátszás a különféle jogi gondok miatt nagyon rossz az Ubuntuban, én fogtam egy mplayert és forrásból fordítottam magamnak, de ahogy már kaptál választ, alternatív repositorykból is le lehet tölteni.

További megoldás: apt-get install xine (vagy ogle).
Friczy

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12