Sikerült felrakni a netet is, most onnan írok, ami nálam linux alatt kicsit nehéz dolog mivel a kártyám linksys wmp54g broadcom chipset nem támogatott linux alatt ezért az ndiswrapper nevű kernel modult kell használni a windowsos driver betöltéséhez. Itt volt egy kis gondom, letöltöttem az amd 64 ubuntut, mondván ha már egyszer itt az amd64 proci vagy szeptember közepe óta akkor jólenne valamit kezdeni vele. Letöltöttem - Feltelepítettem a 64bites ubuntu verziót , megnéztem synapticcal, hogy van e csomagba ndiswrapper csak azért, hogy ne nekem keljen a lefordításával veszödnöm. Volt 1.1.
-jelenleg 1.6 a legfrissebb de én eddig is 1.0 használtam elötte meg 0.7 és mindegyik jó volt.-
Felraktam az ndiswrapper wiki szerint elindítok egy iwconfigot és egyik kártyát se ismerte fel vezetéknélküliként. sokat próbálokoztam pl: felratam forrásból is ,de nem ment majd eszembe jutott, hogy mi lenne ha kiadnám a dmesg |grep ndis parancsot. Na ná hogy ott a hiba! Ezt írta:
[ 1848.630125] ndiswrapper version 1.1 loaded (preempt=no,smp=no) [ 1848.647811] ndiswrapper (check_nt_hdr:145): Windows driver is not 64-bit; bad magic: 010B [ 1848.647816] ndiswrapper (load_sys_files:456): unable to prepare driver 'bcmwl5' [ 1848.649291] ndiswrapper (ndiswrapper_load_driver:92): loadndiswrapper failed (6); check system log for messages from 'loadndisdriver'azzal a driverrel amit épp most is használok illetve használtam uhu illetve mandrake alatt. Ja mert azt elfelejtettem mondani, hogy gyorsan letöltöttem a sima 386 ubuntut és azt telepítettem fel (az amd64 verzió ment a levesbe). Ezzel a probléma megszünt csak most nem 64 bites a rendszerem, persze ez nem olyan nagy gond mivel a cpuinfo szerint most is 1000 mMhz megy a proci mivel hogy itt működik a cool and quiet míg uhu-n kernelt kellet fordítani a működéséhez (persze nekem az után se ment de itt valószínüleg én voltam a béna)
Kérdés1: Ezt a hibát amit véleményem szerint a windowsos meghajtó program okoz hol jelentsem? Ebbe a listába a 8 kártya az enyém próbáltam az itt ajánlott illetve a 7. és a 8. - 6. számú kártyák driverekkel illetve azzal amit most is használok ami a hozzáadott cdn található amd64ubuntun egyik se volt hajalndó menni.
Kérdés2: Olyan oldal mint az rpm find tudtok e mert a korábban álltalam említett fsf.hu nem rossz, de egy ubk/rpmfind.net jellegű honlap ubuntuhoz(debian) jól jönne.
Kérdés3: Mi a különbség a cd és a dvd verzió között? Mivel amd64 verzióbol dvd-t töltöttem le i386ból meg csak cd-t (türelmetlenség) és mind kettő cirka ugyanannyit rakott fel (2G) Tudom a dvd verzión van X ezer program/modul/lib stb. aminek a 99% soha nem fogom használni. Tehát ha jól gondolom akkor a dvd csak azért van hogy ha valakinek olyan helyen kell ahol nincs net akkor jól lehessen használni?
u.i: Eddig az ubuntu a leghasználhatóbb distrib amivel találkoztam valóban "ott van". Már csak annak kell utánanézni hogy az ékezetes karakterekkel hogy bánik. Az uhu a félig utf8 félig 8859-2 keveréssel elég *** volt. Persze lehet hogy csak én nem tudtam jól beállítani.

Súgó
A téma zárva.