Ubuntu Linux for human beings
Elküldve: 2008. 04. 24. 14:03
Letölthető az új Ubuntu 8.04 LTS Final / Stable verziója. Pár perce került fel az FTP szerverekre.
Közvetlen letöltési link az Ubuntu 8.04 Hardy Heron LTS Desktop Edition x86-hoz: http://ubuntu.media.mit.edu/ubuntu-release...esktop-i386.iso
Közvetlen letöltési link az Ubuntu 8.04 Hardy Heron LTS Desktop Edition x64-hez: http://ubuntu.media.mit.edu/ubuntu-release...sktop-amd64.iso
Forrás: http://www.ubuntu.co...ubuntu/download
Üdv: Bepe
Elküldve: 2008. 04. 24. 14:15
Idézet: tikva - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 13:15
Nomindegy.
telleg tikva mit javallasz nero helyett? az imagedrive/incd osszeakadt az xpsp3-mal ily nero ment a levesbe :Đ
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2008. 04. 24. 14:23
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 14:15
Kicsi olcsó (ingyenes) hibátlan iróprogi.
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik
Elküldve: 2008. 04. 24. 14:29
Idézet: tikva - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 14:23
ezt probalgattam sokat csak mindig ott szivtam vele, hogy lamasagom okan nehezen ment az hogy az egetndo lemezen egyedi konyvtarstrukturat alakitsak ki... (olyat ami elter a disken levo alfatol)
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2008. 04. 24. 15:43
Hagyjatuk a GUI-s szutykokat a francba...
Elküldve: 2008. 04. 24. 16:54
Idézet: Ytse - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 12:55
Köszönöm.
Mintegy két óra alatt frissítette magát a cucc, de annak ellenére, hogy minden beállítás felülírásakor kértem az újabb verziót, a hibák megmaradtak.
De van egy 8-as Ubi a gépen.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2008. 04. 24. 17:02
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 14:07
Nem az eccerű, hanem a felhasználó.
Lekorlátozom a más gépét? Rendben. Ha minden egyes alkalommal, amikor telepíteni akar valamit, akkor tudnia kell a rendszergazdai jelszót, vagy én telepítsek mindent táveléréssel?
Nerot szeretem, ezért akartam a Linuxosat is használni. In-cd-t nem telepítek fel, Imagedrive ugyan volt fent, de akár az Anydvd, akár a Daemontools használhatóbb a "tilosban járóknak".
Elküldve: 2008. 04. 24. 17:06
Én most húzom le a svéd tükörről, jön szépen. Megpróbálom, mert a 7.1-es nem ment nekem valami kernel panic miatt, de nem derült ki az oka. Biztos butaság, de az Ubuntu szimpatikusabbnak tűnik a zöld színű disztribnél. Annak a csomagkezelője mintha nem lenne elég kiforrott, ha lehet ilyen szentségtörést mondani.
De ha ez sem megy, akkor csodálkozni fogok nagyon. Drukkolok
Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 04. 24. 17:52
8.04 és a 2Gb-os Kingston pendriveom esete Tóth Marival. :Đ
Zsíír.
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik
Elküldve: 2008. 04. 24. 18:17
Ezt most az uj Ubuntu Live CD-rol irom, nagyon tetszik. Szerintem mindjart felinstallalom a teljest. Elsore a Gnome jobban bejon, mint a KDE. Bar tudom, hogy Suse alatt is at lehet allitani, tehat ez nem indok. De akkor is ki akarom probalni ezt a rendszert.
Udv!
.
.
Elküldve: 2008. 04. 24. 18:53
Remelem nem fog mindenki belefulladni a rohogesbe es tudtok segiteni.
Koszonom elore is!
Udv!
U.i.: eddig allatira tetszik a rendszer!
.
.
Elküldve: 2008. 04. 24. 18:57
Azért nem volt eddig ez a Linuxos rendszerem, mert a VGA kártyámat nem szerette, és a multifunkciós EPSON nyomtatónat se. Talán majd most. De átlagjúzernak, szuper, gyors netező rendszernek tökéletes. (Iskolába is, pl.)
Az nyamvadt opensuse meg a telepítés után 2-3 hónappal állatian belassult, bár addig sem volt rohdtgyors (KDE, 64 bites)
Most meg már fagy rajta a firefox, nincs adobe flash player (lásd: 64 bites rendszer) és álladóan elfelejti az órát.
Az UHU telepítő meg el sem indult a SATA vinyós gépemen...
Elküldve: 2008. 04. 24. 19:01
Idézet: donphobos - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 19:53
Remelem nem fog mindenki belefulladni a rohogesbe es tudtok segiteni.
Koszonom elore is!
Udv!
U.i.: eddig allatira tetszik a rendszer!
Alapból nincs root. Le van tiltva.
Ha root kell, akkor adni kell egy jelszót.
Konzolba:
sudo passwd root
Először bekéri a tiédet. Majd kétszer értelemszerűen a root jövendőbeli jelszavát.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2008. 04. 24. 19:03
Idézet: Lenny - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 19:01
.
.
.
Szia!
Koszonom a gyors valaszt. Kozben en is akcioztam. Talaltam egy Users/Groups menut a System-ben. Ott a root-ra allva Unlock, majd utana tudtam a properties alatt jelszot adni.
Ezutan mar tudtam kodeket telepiteni a video lejatszo alatt, tehat elvileg mukodik. Remelem, hogy ezzel nem csinaltam hulyeseget.
A konzolos megoldas elegansabb, sajnos eddig nem tudtam.
Udv!
.
.
Elküldve: 2008. 04. 24. 19:28
Idézet: Lenny - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 16:32
Most annyi van, hogy LDAP-ból authol és be is tudok jelentkezni. A furcsa az, hogy ha egy win-es gépre akarok csatlakozni, akkor nem enged. Régebben is ugyan meg kellett adnom egy létező felhasználót, de most hiába adom meg. A furcsa az, hogy ha konzolból felcsatolom a megosztást, akkor avval a névvel meg...
Mintha rosszul küldené el az accountot. Valaki találkozott már evvel? Sajna az az érzésem otthon egyelőre marad a Gutsy. Bevált és jó. Meló helyen meg próbálkozok tovább a Hardy-val...
Találkozott valaki ilyennel?
Furcsa. "sambatestadmin" nevet küldi el. Persze ilyen nincs. A password server persze vissza is dobja
Furcsa, hogy nem azt küldi el. Konzolból viszont megy. Tudja valaki KDE honnan veszi ezt a tokent? Vagy valami beállítás..... vagy bármi...
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2008. 04. 24. 20:22
Idézet: donphobos - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 19:03
Koszonom a gyors valaszt. Kozben en is akcioztam. Talaltam egy Users/Groups menut a System-ben. Ott a root-ra allva Unlock, majd utana tudtam a properties alatt jelszot adni.
Ezutan mar tudtam kodeket telepiteni a video lejatszo alatt, tehat elvileg mukodik. Remelem, hogy ezzel nem csinaltam hulyeseget.
A konzolos megoldas elegansabb, sajnos eddig nem tudtam.
Udv!
Ubiban lehet a root-nak jeszót adni, csak teljesen felesleges. A sudoval minden megoldható, ehhez pedig csak a saját jelszó kell (ha ezzel az account-al telepítetted a rendszert). Ha valamit sudo-val indítasz, terminálból, az root jogot kap, így szerkesztheted pl. gnome-commanderből a xorg.conf-ot vagy a sudoers fájlt. A telepítéshez is megelégszik ezzel a jelszóval a Synaptic.
Mindenhonnan azt hallani, hogy a lehető legkevesebb tevékenységet végezze root-ként a halandó user, szerintem ez a sudo-zással jól megoldható.
When you worry you make it double
Don't worry, be happy
Elküldve: 2008. 04. 24. 20:31
Idézet: rthomas - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 20:22
.
.
.
Igen, azt tudom, hogy lehetőleg be sem lépni root-ként. Én is alapból a saját loginommal lépek be, aztán telepítés esetén ha kéri a root jelszót akkor adom meg. De tapasztaltam már, hogy elég neki a sima is néha. Nekem most olyan a net, hogy nem kell csatlakozni, nem kér kódot, hanem "csak úgy jön". Kábel-TV alapú net, a modem fel van programozva, szóval már alapból ki tud menni minden (és gondolom jönne is be minden). Ezért sem akarok root-ként poroszkálni.
Köszönöm a tanácsokat!
Üdv!
u.i.: bár ez nem annyira fontos, de fullra állítva a grafikát nagyon pofás a felület rajta. És annyira gyors minden, elképesztő. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen gyors a gépem
.
.
Elküldve: 2008. 04. 25. 17:47
Tegnap lejött, ma, munka után felraktam, az opensuse helyére. Kissé féltem, hogy nem lesz OK, és igen, voltak nehézségek:
a telepítő csak csökkentett grafikus módban indul el az ATI 1950PRO miatt. Nincs alapból 3D, csak 80x600. De felrakja az ATi drivert, és slussz: van 3D, most 1024x768 (17-es moncsi)
KOmpiz flottul megy. Állati gyors a Net.
Szia, tökös Kócsag!
Elküldve: 2008. 04. 25. 19:04
Idézet: csozsi - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 17:54
Amit ledaráltam, és szűzen mehet elölről.
Itthon a laptopon, amin már volt Ubuntu, és Suse is, pórul jártam.
Ebbe a szép új kiadásba se tudták belevarrni az ACPI kezelést, tehát a tavaly felhozott wireless probléma továbbra is fennáll. (Fn-F2-vel nem lehet bekapcsolni, a neten talált "tanácsokkal" sem.)
A live cd-ről a többi Fn-kombináció működött, ezért nekiálltam feltelepíteni.
Újraindulás után egy "Starting...." szöveg, ameddig ki nem kapcsolom a gépet.
Süsü vissza, amíg nem lesz új belőle. Ha jól tudom, hamarosan lesz az is.
Elküldve: 2008. 04. 26. 09:53
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Súgó
A téma zárva.