HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu Linux for human beings

#2421 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 29. 13:24

ha verbose mode-ban indítom a telepítést, akkor hosszasan nyomja a következő hibaüzenetet:
attempt to access beyond end of device
sdb: rw0, want xx, limit zz

(xx nagyobb mint zz, majdnem 2x akkora. konkrét számokat nem tudok már)

és utána jön a prompt (illetve sima install esetén csak az, hibaüzi nélkül)

BusyBox V 1.1.3 (debian... verzió) built-in shell (ash)
type help for commands...

(initramfs)_   > itt a prompt...

ha beírom, hogy exit, akkor a következő hibaüzit kapom kb 6x, a logical block száma változik...:
buffer i/o error on device SDC3, logical block xy
buffer i/o error on device SDC2, logical block yx

no kozben kiirtam cd-re, innen siman bootolt...

Szerkesztette: WiZARD 2008. 04. 29. 13:51 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2422 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 17:46

Halkan megjegyezném tényleg bugzik ubuntu.
Ati Radeon 9550 Compiz On=Videó nézhetetlenül villog.
xorg.conf tonnányi babrálása sem segitett.
Fedora 9  alatt bug nélkül megy  :think:
Akkor mégsem a gyári Ati Drivere a szar.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2423 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 21:32

Parasztvakítás jópár kártyával nemlessz.
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2424 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 07:22

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 14:24

...

no kozben kiirtam cd-re, innen siman bootolt...

Talán más-más kernel töltődik be a két esetben?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2425 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 12:00

no másik gépemen se megy ez az ubuntu.
vinyóra install még müxik, meg livecd mód is.
de install után user/pass még kell neki, majd onnan kezdve nem megy semmi. illetve egér nemmegy. billentyűzettel nem nagyon boldogulok, a shutdown/reboot... menü valahogy előjött.

asszem nem küzdök vele tovább. marad a windows.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2426 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 22:54

Üdv mindenkinek! Kezdő linuxosként Ubuntu van a gépemen de talomba volt egészen mostanáig egy vmwares Win XP pro is! Miota az ubuntu felkinálta a frissitést a 8.04re azota ez nem müködik és hiába csinálom ujra a más kernel miatt a vmware 603 fel se települ! Valahogy vissza lehet vonni a disztribúció frissitést?

Illetve a Wine mint olyan nekem semmit nem hajlandó futtatni! Feltelepülni minden feltelepül vele de különösebb hibaüzenet nélkül a progik kilépnek szépen sorban! Ennek lehet kezdeni valamit? Hogy legalább a telefonom szoftverét Motorola V3i tudjam futtatni linux alatt? Többit szinte mindent megoldottam alola csak ezt nem!

Kérem válaszoljatok!

Köszönöm előre is!

Szerkesztette: Takygyerek 2008. 05. 02. 23:03 -kor

Takygyerek a világjáró......

#2427 Felhasználó inaktív   tomassz82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 08:34

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 23:54

Üdv mindenkinek! Kezdő linuxosként Ubuntu van a gépemen de talomba volt egészen mostanáig egy vmwares Win XP pro is! Miota az ubuntu felkinálta a frissitést a 8.04re azota ez nem müködik és hiába csinálom ujra a más kernel miatt a vmware 603 fel se települ! Valahogy vissza lehet vonni a disztribúció frissitést?

Illetve a Wine mint olyan nekem semmit nem hajlandó futtatni! Feltelepülni minden feltelepül vele de különösebb hibaüzenet nélkül a progik kilépnek szépen sorban! Ennek lehet kezdeni valamit? Hogy legalább a telefonom szoftverét Motorola V3i tudjam futtatni linux alatt? Többit szinte mindent megoldottam alola csak ezt nem!

Kérem válaszoljatok!

Köszönöm előre is!

Wine problémára elvileg megoldás, ha a beállításoknál engedélyezed a virtuális munkaasztalt. Én Guild Warssal jártam ugyanígy, ez megoldotta a gondom.

Telefon kezelésére én a Wammu-t használom, elvileg minden mobilhoz jó, kivéve talán a symbian rendszerűeket.

VMWare helyett pedig én a VirtualBox-ot ajánlom, nagyon jól használható, ingyenes, és benne van a repóban.

Tudtommal disztribúció frissítése nem visszavonható.

Kitartás!  :)
Szeretem az öregeket, bár nem hiszem, hogy egyszerre meg tudnék enni egy egészet....

#2428 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 11:55

Köszi a segítséget! a Wammu ezt irja! Neither GNOME Bluetooth (btctl) nor PyBluez found, not possible to scan for bluetooth devices Ilyenkor mi van? Üzenetet értem de hasonló csomagot amit találtam feltelepitve töröltem és mégse jo! Virtualboxot még nempróbáltam!

#2429 Felhasználó inaktív   tomassz82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 15:57

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 12:55

Köszi a segítséget! a Wammu ezt irja! Neither GNOME Bluetooth (btctl) nor PyBluez found, not possible to scan for bluetooth devices Ilyenkor mi van? Üzenetet értem de hasonló csomagot amit találtam feltelepitve töröltem és mégse jo! Virtualboxot még nempróbáltam!

Tedd fel Synaptic-cal a 'libbtctl4' és 'python-bluez' csoagokat, ezeket hiányolja.
Szeretem az öregeket, bár nem hiszem, hogy egyszerre meg tudnék enni egy egészet....

#2430 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 22:13

NA most őrülök meg!  :think:  :think:  :think: Látja a telefont! Checking 00:1A:77:5F:26:29 (Taky Phone) - Guessed as Motorola - ['blueat', 'blueobex', 'bluerfgnapbus']
Bluetooth device scan completed És azt mondja hogy EZ NEM TELEFON! Hát mi ha nem egy átkozott mobiltelefon..... Megpróbáltam neki kézzel beadni a beállitást semmi! Asszem belövöm a Virtualboxot azt egy XP-t társba teszek fel a telefon saját szoftverével!

#2431 Felhasználó inaktív   tomassz82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 22:27

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 23:13

NA most őrülök meg!  :think:  :think:  :think: Látja a telefont! Checking 00:1A:77:5F:26:29 (Taky Phone) - Guessed as Motorola - ['blueat', 'blueobex', 'bluerfgnapbus']
Bluetooth device scan completed És azt mondja hogy EZ NEM TELEFON! Hát mi ha nem egy átkozott mobiltelefon..... Megpróbáltam neki kézzel beadni a beállitást semmi! Asszem belövöm a Virtualboxot azt egy XP-t társba teszek fel a telefon saját szoftverével!

VirtualBox:

Innen szedd le a csomagot, telepítsd, aztán a Felhasználóknál a Csoportok kezelésénél add hozzá magad a 'vboxusers' csoporthoz, és indítsd újra a gépet, különben nem tudod majd elindítani a virtuális gépet. Nálam ablakkezelő újraindítása nem volt elég.

#2432 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 22:45

Idézet: tomassz82 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 22:27

VirtualBox:

Innen szedd le a csomagot, telepítsd, aztán a Felhasználóknál a Csoportok kezelésénél add hozzá magad a 'vboxusers' csoporthoz, és indítsd újra a gépet, különben nem tudod majd elindítani a virtuális gépet. Nálam ablakkezelő újraindítása nem volt elég.

Honnan lehet leszedni normális winboxot? PMBe a linket vagy mailba is jo! Wammu szivat kegyetlenül csak!

Szerkesztette: Takygyerek 2008. 05. 03. 23:23 -kor

#2433 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 09:34

Kubuntu 7.10 minden ok. Viszont picit zavar, hogy először a kwin indul el, majd utána a compiz.

Meg lehet valahogy csinálni, hogy egyből a compiz induljon el?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2434 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 07:15

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 13:00

no másik gépemen se megy ez az ubuntu.
vinyóra install még müxik, meg livecd mód is.
de install után user/pass még kell neki, majd onnan kezdve nem megy semmi. illetve egér nemmegy. billentyűzettel nem nagyon boldogulok, a shutdown/reboot... menü valahogy előjött.

asszem nem küzdök vele tovább. marad a windows.

Meglehet, hogy az X server beállításaival lesz baj.

Milyen egér és billentyűzet van?

Fura lenne csak azért visszarakni a windowst, mert nem találja meg automatikusan valamely eszközhöz a drivert. Ilyen hiba ugyanis windows-ban is van rendesen...

Szerkesztette: Warrior 2008. 05. 05. 07:16 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2435 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 08:43

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 20:04

...
Ebbe a szép új kiadásba se tudták belevarrni az ACPI kezelést, ...

Kernelt nem akarsz forgatni?

#2436 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 09:17

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 11:43

Gondolom az energiagazdálkodás is, sajnos az újabb hordozható géppel rendelkező kollégák akik a napokban kipróbálták mind problémákba ütköztek.

Igen. Az ACPI egyik része az energiagazdálkodás. Maga az APM már obsolete lett, ha jól emlékszem.
Én még csak asztali gépben forgattam mostani kerneleket, a hibernálás még gyerekcipőben mozog, hiába van resume partíció.

#2437 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 09:35

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 8:15

Fura lenne csak azért visszarakni a windowst, mert nem találja meg automatikusan valamely eszközhöz a drivert.

altalaban egyet szoktam erteni, de most nem: mit tegyen a hozza nem erto, ha az eger es a billentyuzet sem mukodik? az azert nem egy konnyu menet. teljesen jogos az az allaspont, hogy ha ezek nem mukodnek, akkor nem vacakol vele.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2438 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 09:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 9:35

altalaban egyet szoktam erteni, de most nem: mit tegyen a hozza nem erto, ha az eger es a billentyuzet sem mukodik? az azert nem egy konnyu menet. teljesen jogos az az allaspont, hogy ha ezek nem mukodnek, akkor nem vacakol vele.

Egyébként nem nagyon értem mért tartja mindenki az ubuntu-t a leg kezdőbarátabb disztribúciónak...
Kapásból van még három ami barátságos és stabilabb:
-Mandriva
-Suse
-Fedora

Ubuntu nálam is kiesett a pixisből a kócsag nem eléggé kemény.  :Đ

#2439 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 10:09

Nalam random fagyogat, nem csak az asztali gepen, de a tabletemen is. Kicsit bugzik.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2440 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 10:28

Idézet: tikva - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 10:47

Kapásból van még három ami barátságos és stabilabb:
-Mandriva
-Suse
-Fedora

Heh?!