Ubuntu Linux for human beings
Elküldve: 2006. 06. 02. 07:24
Valaki próbálta már a legújabb ubuntu 6-os szervert?
Az a problémám,hogy nem találok mc-t a csomagok között. + szerettem volna telebíteni webmint de az sem elérhető.
Elküldve: 2006. 06. 02. 07:52
Idézet: aspirany - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 8:24
Valaki próbálta már a legújabb ubuntu 6-os szervert?
Az a problémám,hogy nem találok mc-t a csomagok között. + szerettem volna telebíteni webmint de az sem elérhető.
olvasni, olvasni, olvasni
szedd ki az /etc/apt/sources.list -ből a commenteket a universe repositoryk elöl, aztán apt-get update, mivel a mc, sok minen mással egyetemben, ott lakik...
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2006. 06. 03. 13:16
nem tudja valaki, hogy a bootoláskor megjelenő képet hogy lehet lecserélni?
Nem a grubra gondolok, hanem az utána következő framebuffer-esre.
Keresgéltem google-n, de folyton csak a gruboskat adta...
Kösz!
Elküldve: 2006. 06. 03. 14:16
Új vagyok Ubuntu -ban. Fekraktam az új kiadását és rögtön támadt néhány kérdésem.
Telepítésnél nem kérdezte, hova kérem a GRUB -ot. Bele is tette az MBR -be, ami nekem nem jó, mert ott a GAG -ot (grafikus bootloader) tartom, én a dev/hda3 -ra szeretném. Hol mondom ezt meg neki?
Elküldve: 2006. 06. 03. 15:09
Idézet: gyrmur - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 15:16
Új vagyok Ubuntu -ban. Fekraktam az új kiadását és rögtön támadt néhány kérdésem.
Telepítésnél nem kérdezte, hova kérem a GRUB -ot. Bele is tette az MBR -be, ami nekem nem jó, mert ott a GAG -ot (grafikus bootloader) tartom, én a dev/hda3 -ra szeretném. Hol mondom ezt meg neki?
grub-install man-jaban nincs valami opcio?
Elküldve: 2006. 06. 03. 15:25
Idézet
Rosszul kerestél
A helyes keresés
(Konkrét tapasztalatom nincs, szóval jó mazsolázást)
Idézet
sudo grub-install /dev/hda3
amúgy: man grub-install
ps: Ez a desktop CD mekkora jó már, ezt a közben írom miközben nagyban települ a rendszer erre a gépre :Đ
Elküldve: 2006. 06. 03. 15:44
Idézet: pascal - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 16:25
Összefoglalva
https://wiki.ubuntu....tomizationHowto
http://www.gnome-loo...ndex.php?page=1
thx!!!
Elküldve: 2006. 06. 03. 18:32
Idézet: pascal - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 14:25
amúgy: man grub-install
ps: Ez a desktop CD mekkora jó már, ezt a közben írom miközben nagyban települ a rendszer erre a gépre :Đ
Thx! Grub reinstall + a bootloaderem telepítése megoldás.
Tehát a telepítő mindenképpen nyakonvágja az eredeti MBR -t?
Újabb kérdés:
A webböngésző nem lát minden oldalt, pl.: ubuntu.hu -t néha, ubuntu.com soha, hup.hu bejön, debian. hu nem, hup wikije szintén nem, index.hu igen, hwsw.hu igen, de a fóruma már nem.
Mit kell vele csinálnom, hogy minden oldalt lássak?
Elküldve: 2006. 06. 03. 19:16
Idézet
A színes szagos igen.
Az alternatív CD text mode installal azt hiszem megkérdezi.
Idézet
Ez így több mint különös. Nem hiszem, hogy az ubuntu hibája.
ping, traceroute
Elküldve: 2006. 06. 04. 09:51
Idézet: pascal - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 18:16
ping, traceroute
Probléma megoldva.
A gép egy smc7004vbr 2.0 -ra van kötve, az pedig egy D-Link ADSL eszközre. Nos másfél évvel ezelőtt még TV-Net felhasználók voltunk és az SMC -be az ő DNS -ei voltak beírva, nem az externeté. A helyes DNS használata megoldja a gondomat.
Már csak arra vagyok kíváncs, az XP -t miért nem zavarták a TV-net DNS -ei?
Elküldve: 2006. 06. 12. 01:32
100HZ et hogyan ?
Olvastam hogy a xorg configban kell megadni a horizontális és a vízszintes frekvenciát ezt megis tettem ennek ellenére 1024X765 ban csak 85HZ a kiválasztható mód
http://leonidasunstoppable.ytmnd.com/
TranceTreamFM The All New Hungarian Trance Radio
WoW: Ashenear - lvl60 Human Warlock - Arathor PvE
Updated@2006.12.01.
Elküldve: 2006. 06. 12. 08:26
Idézet: Asdam - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 2:32
100HZ et hogyan ?
Olvastam hogy a xorg configban kell megadni a horizontális és a vízszintes frekvenciát ezt megis tettem ennek ellenére 1024X765 ban csak 85HZ a kiválasztható mód
Hacsak nem hozol létre saját ModeLine sorokat, nem nagyon fog menni. A videokártya és a monitor egymással képes megbeszélni, hogy milyen módokat 'szeretnek' mindketten, és a beállított lehetőségeken belül azokból fognak választani. Azok pedig a 'támogatott VESA üzemmódok' közül szoktak kikerülni, és általában ezek 75Hz-et támogatnak maximum.
A kézi modeline elég macerás, de vannak a kiszámításához szükséges segéprogramok, ilyen pl. a videogen. Aztán ha találtál egy közelítőleg jó üzemmódot, akkor azt az xvidtune programmal minimálisan még tudod finomítani. Az így kapott ModeLine sorokat kézzel be kell pakolnod az xorg.conf file-ba.
Egy kis fogódzó: http://www.tldp.org/...-XInside-3.html
Elküldve: 2006. 06. 12. 10:02
Idézet: Friczy - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 9:26
A kézi modeline elég macerás, de vannak a kiszámításához szükséges segéprogramok, ilyen pl. a videogen. Aztán ha találtál egy közelítőleg jó üzemmódot, akkor azt az xvidtune programmal minimálisan még tudod finomítani. Az így kapott ModeLine sorokat kézzel be kell pakolnod az xorg.conf file-ba.
Egy kis fogódzó: http://www.tldp.org/...-XInside-3.html
Igen a modeléineokról olvastam itt https://hup.hu/node/22147 és itt https://hup.hu/node/16620
És ezzel a parancsal írtam a xorgot
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorgahogy azt már említette valaki ebben a Topicban
U.I.: 6.06 os Ubuntu
http://leonidasunstoppable.ytmnd.com/
TranceTreamFM The All New Hungarian Trance Radio
WoW: Ashenear - lvl60 Human Warlock - Arathor PvE
Updated@2006.12.01.
Elküldve: 2006. 06. 13. 08:23
Idézet: Asdam - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 11:02
És ezzel a parancsal írtam a xorgot
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorgahogy azt már említette valaki ebben a Topicban
U.I.: 6.06 os Ubuntu
A dpkg-reconfigure nem fog ModeLine sorokat betenni az xorg.confba. Ha nem felel meg a default frissítés, akkor kézzel kell babrálnod. Ez van.
Elküldve: 2006. 06. 16. 05:08
Ubuntu 6.06-ot telepitettem,a nyomtatóm cannon pixma IP1000, nem működik.
Gyanitom nem is fog,mert más linux alatt sem ment.
Lecserélném másikra,tanácsot szeretnék,melyik típus műxik???
Ami a nyomtató listában található , mennek??
Kösz! M.Zs.
Elküldve: 2006. 06. 16. 06:44
Idézet: kolink - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 5:08
1. Ugyan miért mennének?
2. Azt a listát valaki unalmában rakta össze.
3. A nyomtatógyártók kartellje ismét megmutatta szervezettségét, és a szabad szoftver közösség soraiba beférkőzve álinformációkkal bombázza a felhasználókat, hogy ezzel serkentse megfontolatlan vásárlásra őket.
Válaszd ki a neked legszimpatikusabb választ, és a nyereményedért jelentkezz a TESCO műszaki osztályán.
Canon is használható, ha megveszed a drivert.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2006. 06. 16. 07:40
Idézet: Öregszem - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 7:44
2. Azt a listát valaki unalmában rakta össze.
3. A nyomtatógyártók kartellje ismét megmutatta szervezettségét, és a szabad szoftver közösség soraiba beférkőzve álinformációkkal bombázza a felhasználókat, hogy ezzel serkentse megfontolatlan vásárlásra őket.
Válaszd ki a neked legszimpatikusabb választ, és a nyereményedért jelentkezz a TESCO műszaki osztályán.
Canon is használható, ha megveszed a drivert.
Több türelmet, kevesebb iróniát légy szíves. Ha nem megy, inkább ne válaszolj. Köszönöm.
Elküldve: 2006. 06. 16. 08:37
Köszönöm öregszem kimerítő válaszát és Friczy védelmét.
Igérem nem kérdezek többet ezen a fórumon!
M. Zs.
Elküldve: 2006. 06. 16. 16:38
Adott egy MX1000, ami USB-n kapcsolódik a masinához, evdev driverrel. Egy darabig semmi gond nem volt, mindenféle extra varázslat nélkül működött majdnem az összes 12(?) gomb Asszem csak az oldalsó back-forward gombok nem mentek, de nem érdekelt, mert back-forward-olásra a görgő balra és jobbra pöckölését (scroll left-right) használtam, ez ment is firefoxban. De valamelyik upgrade után "elromlott", azaz működik, csak fordítva, ha balra pöckölöm, akkor forwardol a browser, ha jobbra pöckölöm, akkor megy egyet vissza. Azt hittem csak átmeneti hiba és a végleges dapperben jó lesz, de nem lett jó
Az egérconfigom így néz ki (valahonnan egy boldog mx1000 usertől másoltam), a zaxis és button mappingokkal már próbáltam játszani, de semmi változás.
## MX1000 evdev settings Section "InputDevice" Identifier "Configured Mouse" Driver "evdev" Option "CorePointer" Option "Dev Name" "Logitech USB Receiver" Option "Dev Phys" "usb-*11.2-1/input0" Option "Device" "/dev/input/event0" Option "Buttons" "12" Option "ZAxisMapping" "4 5 7 6" Option "ButtonMapping" "1 2 3 8 9 10 11 12" Option "Resolution" "800" EndSection
Ötlet?
Update: ha kikommentezem a ZAxisMapping és a ButtonMapping sorokat, akkor is minden ugyanúgy működik.
Szerkesztette: zZsOlTi 2006. 06. 16. 17:06 -kor

Súgó
A téma zárva.