HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu Linux for human beings

#441 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 26. 12:23

Egy eléggé sürgős kérdés: Ubuntu alatt mivel lehet klónozni egy vinytó? Avagy image-t készíteni a winchesterről, és egy másikra felpakolni?

Pls  :)

#442 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 13:14

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 13:23

Egy eléggé sürgős kérdés: Ubuntu alatt mivel lehet klónozni egy vinytó? Avagy image-t készíteni a winchesterről, és egy másikra felpakolni?

Pls  :)

Ha egyformák, akkor dd
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#443 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:23

Sziasztok!

Egy olyan progblemam lenne, hogy adott egy gep 2 vinyoval. Boot ugy van beallitva biosban, hogy HDD-1, HDD-0, CDROM.
BIOS HDD-0 kent a Wines ntfs-el formazott particiot azonositja, HDD-1 kent pedig az Ubuntus vinyot. Sajnos ubuntot nem birom ravenni, hogy olvassa a wines hdd. Ezt hogy lehetne megoldani?
Mikor megprobalom ravenni ubuntut, hogy ugyan mar mountolja akkor azt mondja, hogy:

A kivalasztott kotet nem csatlakoztathato.

Tobb reszletet kerve azt mondja, hogy:
hibe: az eszkoz (/dev/hda1) nem cserelheto eszkoz
hiba: a pmount programot nem lehet elinditani

#444 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 16:56

Elnezest... Megvan a valasz...

/dev/hda /media/windows ntfs umask=0222 0 0

#445 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 17:57

meg tudja valaki mondani hogy Gnome-ban (ubuntu 6.06 dapper) hogyan lehet kikapcsolni azokat a "tooltip"-eket, amik megjelennek a menük alatt/fölött sárga háttérrel?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#446 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 20. 21:11

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 18:57

meg tudja valaki mondani hogy Gnome-ban (ubuntu 6.06 dapper) hogyan lehet kikapcsolni azokat a "tooltip"-eket, amik megjelennek a menük alatt/fölött sárga háttérrel?

gconf-editor
/apps/panel/global/tooltips_enabled
-ZsOlTi-

#447 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 21:37

nagyon köszönöm.

következő kérdés: milyen parancsot kell irni a programnév után a Munkameneteknél megadott programokhoz, hogy elinduláskor egy megadott munkaterületre költözzenek automatikusan?

#448 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 21:51

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 22:37

nagyon köszönöm.

következő kérdés: milyen parancsot kell irni a programnév után a Munkameneteknél megadott programokhoz, hogy elinduláskor egy megadott munkaterületre költözzenek automatikusan?

Szívesen.

Sajna a másik kérdésedre nem tudom a választ (sőt, így elsőre nem is igazán értem).
-ZsOlTi-

#449 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 22:45

Kép

tehát, megadtam hogy a Gaim automatikusan induljon el, el is indul rendben, azonban mindíg az 1. munkaterültere. Én azt szeretném, ha mondjuk pl a 4. munkaterületre érkezne meg.

Más:

Egy Logitech Internet Keyboardom van, amin a multimédiás gombok a hangerő szabályzása / némítása kivételével mindegyik működik. Ha lenyomom a hangerő le/fel, némítás billentyűt, a képernyőn megjelenik a hangerő csuszka (mozog is), azonban a hangerőt nem szabályozza. Ez mitől lehetséges?

#450 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 18:00

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 23:45

[kép]

tehát, megadtam hogy a Gaim automatikusan induljon el, el is indul rendben, azonban mindíg az 1. munkaterültere. Én azt szeretném, ha mondjuk pl a 4. munkaterületre érkezne meg.

Más:

Egy Logitech Internet Keyboardom van, amin a multimédiás gombok a hangerő szabályzása / némítása kivételével mindegyik működik. Ha lenyomom a hangerő le/fel, némítás billentyűt, a képernyőn megjelenik a hangerő csuszka (mozog is), azonban a hangerőt nem szabályozza. Ez mitől lehetséges?

Ha jól tudom akkor a Gnome -azaz a Metacity- nem tudja ezt, amit szeretnél.

A másik kérdést passzolom, ha maga a gomb működik és a hangerő állító csúszka is bejön, akkor nem tudom mi lehet a bibi (nálam egy fujitsu-siemens billentyűzettel szépen működik)
-ZsOlTi-

#451 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 18:03

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 19:00

Ha jól tudom akkor a Gnome -azaz a Metacity- nem tudja ezt, amit szeretnél.

A másik kérdést passzolom, ha maga a gomb működik és a hangerő állító csúszka is bejön, akkor nem tudom mi lehet a bibi (nálam egy fujitsu-siemens billentyűzettel szépen működik)

Na neeeeeeeeee. :omg: Komolyan nem tud a metacity egy ennyire alap dolgot? Most megnyugodtam, hogy amikor még gnomeoztam, és elkezdett ez az izé lenni a default wm, akkor rövid ismerkedés után kivágtam, mint macskát szokás.... Ezen most kicsit fennakadtam :)

Nem lehet, hogy valami másnak a hangerelyét csúszkázza? :confused:
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#452 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 18:44

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 19:03

Na neeeeeeeeee. :omg: Komolyan nem tud a metacity egy ennyire alap dolgot? Most megnyugodtam, hogy amikor még gnomeoztam, és elkezdett ez az izé lenni a default wm, akkor rövid ismerkedés után kivágtam, mint macskát szokás.... Ezen most kicsit fennakadtam :)

Nem lehet, hogy valami másnak a hangerelyét csúszkázza? :confused:

És most mit használsz Metacity helyett? Vagy váltottál KDE-re? Egyébként lehet hogy alap dolog, de én pl eddig nem is tudtam, hogy ilyesmit tudnia kéne :), így nem is hiányzott. Most meg Compizt használok, de szerintem ez sem tudja a szóban forgó fícsört (bár erre nem esküdnék meg).
-ZsOlTi-

#453 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 19:20

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 19:44

És most mit használsz Metacity helyett? Vagy váltottál KDE-re? Egyébként lehet hogy alap dolog, de én pl eddig nem is tudtam, hogy ilyesmit tudnia kéne :), így nem is hiányzott. Most meg Compizt használok, de szerintem ez sem tudja a szóban forgó fícsört (bár erre nem esküdnék meg).

Csak nagyon kevés ideig gnomeoztam (enlightenmentet használtam sokáig), használtam helyette a régit, amit éppen akkor cseréltek metacityre (hmm, sawfish talán, nem emlékszem), de mostmár egy jó ideje kdezek, igen. Meg xfcezek a notin. Metacityvel az volt a bajom, hogy iszonyat fapados volt, és rengeteg mindent nem tudott úgy, ahogy én szerettem volna. Compiz még iszonyat beta nekem :D

Persze, lehet nélküle élni, nyilván szokás kérdése, engem zargatna, mert nem tudnám rendesen felállítani a szokásos munkakörnyezetemet :)

(Az előző post iszonyat lynja miatt pedig elnézést :omg:

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#454 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 19:56

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 20:20

Csak nagyon kevés ideig gnomeoztam (enlightenmentet használtam sokáig), használtam helyette a régit, amit éppen akkor cseréltek metacityre (hmm, sawfish talán, nem emlékszem), de mostmár egy jó ideje kdezek, igen. Meg xfcezek a notin. Metacityvel az volt a bajom, hogy iszonyat fapados volt, és rengeteg mindent nem tudott úgy, ahogy én szerettem volna. Compiz még iszonyat beta nekem :D

Persze, lehet nélküle élni, nyilván szokás kérdése, engem zargatna, mert nem tudnám rendesen felállítani a szokásos munkakörnyezetemet :)

(Az előző post iszonyat lynja miatt pedig elnézést :omg:

Jaja, akkor még sawfish volt (az pl tudta ezt a "program indítása adott desktopon" dolgot, asszem). Nekem nincs bajom a metacityvel sem, beleillik az egész gnome filozófiába (eccerű és működik).
A Compiz viszont állat :D kár kihagyni, béta állapotához képest az egész xgl/compiz páros meglepően stabil, ha egyszer sikerül beüzemelni :), akkor utána már csak használni kell (meg az upgradeknél kell figyelni, hogy meglegyen az előző működő verzió :D). Stabilitásban semmi különbséget nem látok egy "sima" X sessionhöz képest (egyisk se fagy soha). Ami viszont nagyon jó: felraktam a másik otthoni masinámra is (öreg Tua Celeron 1600MHz-en, 512MB SDRAM, plusz beszereztem egy R9600PRO-t), és a sima X/Gnome laggolós, kicsit nyögve nyelős érzése után kb olyan, mintha az egész gépet egy 5x erősebb újra cseréltem volna, csak úgy pattognak az ablakok, meg forog a kocka :). Az egész felület sokkal reszponzívabb (hogy mondják ezt magyarul? :) )

Ui: bocs az OFF miatt..

Szerkesztette: zZsOlTi 2006. 07. 21. 19:59 -kor

-ZsOlTi-

#455 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 21:27

Tényleg nem tudja.
Persze ez másokat is zavart szóval megoldás is van: Devil's Pie
In Flames We Trust

#456 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 15:38

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 20:56

Jaja, akkor még sawfish volt (az pl tudta ezt a "program indítása adott desktopon" dolgot, asszem). Nekem nincs bajom a metacityvel sem, beleillik az egész gnome filozófiába (eccerű és működik).
A Compiz viszont állat :D kár kihagyni, béta állapotához képest az egész xgl/compiz páros meglepően stabil, ha egyszer sikerül beüzemelni :), akkor utána már csak használni kell (meg az upgradeknél kell figyelni, hogy meglegyen az előző működő verzió :D). Stabilitásban semmi különbséget nem látok egy "sima" X sessionhöz képest (egyisk se fagy soha). Ami viszont nagyon jó: felraktam a másik otthoni masinámra is (öreg Tua Celeron 1600MHz-en, 512MB SDRAM, plusz beszereztem egy R9600PRO-t), és a sima X/Gnome laggolós, kicsit nyögve nyelős érzése után kb olyan, mintha az egész gépet egy 5x erősebb újra cseréltem volna, csak úgy pattognak az ablakok, meg forog a kocka :). Az egész felület sokkal reszponzívabb (hogy mondják ezt magyarul? :) )

Ui: bocs az OFF miatt..

Még tán elfér :)

Izé, jó lenne az a gnome filozófia, csak helyenként túl egyszerű -- legalábbis nekem. Dehát kinek a pap, kinek a paplan.

Compizzal az van, hogy itthon őszintén szólva nincs kedvem nyüstölni, bent valami retek ati kártya van, meg egyébként is, majd ha apt-get után nem kell a fél világot átszerkeszteni, meg 87518 kapcsolót odaadni neki, akkor megpróbálkozom vele, addig elvagyok :) Beta ezesetben az én olvasatomban elsősorban azért, mert egy guihoz ne kelljen kézzel túrni minden vackot, na :)

#457 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 17:51

Midnight commander, Mozilla nincs az Ubuntu csomagok között?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#458 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 18:14

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 18:51

Ómá, vazze, hogy nem vagytok képesek doksit olvasni. :o

Goto sources.list, kikommentezni universe/multiverse repot, apt-get update, örülés.

De ha ezt nem írtuk le 10x, akkor egyszer se. (és igen, nincs root jelszavad sem, sudozz :p)

#459 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 18:15

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 18:51

Hogyne lenne! :confused: A Firefox -ha erre gondoltál Mozilla alatt- az alap install része (de szvsz az összes mozilla termék -thunderbird, suite/seamonkey- elérhető). MC is van.
-ZsOlTi-

#460 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 18:18

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 19:14

Ómá, vazze, hogy nem vagytok képesek doksit olvasni. :o

Goto sources.list, kikommentezni universe/multiverse repot, apt-get update, örülés.

De ha ezt nem írtuk le 10x, akkor egyszer se. (és igen, nincs root jelszavad sem, sudozz :p)

jóóvan nna.. :)

Most olvastam el a honlapot..  :p

A root jelszó problémára emlékeztem.... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.