HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik böngészőt használod leggyakrabban? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik böngészőt használod leggyakrabban? felmérés

Szavazás: Melyik böngészőt használod leggyakrabban? (1189 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik böngészőt használod leggyakrabban?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#181 Felhasználó inaktív   Zodarr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 31. 12:50

Mozilllával netezek, eddig jól bevált. Persze van egykét dolog amit az Explorer (jobban)tud, de a sok spyware és egyebek miatt hanyagolom. Firefox a másik fele. Használnám, de sajnos még gyengécskék a funkciói.
Szal ennyi.
"What we see now, is like a dimmed image in a mirror.     Then we shall see, face to face."

#182 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 31. 17:07

Idézet: Zodarr - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 12:50

Mozilllával netezek, eddig jól bevált. Persze van egykét dolog amit az Explorer (jobban)tud, de a sok spyware és egyebek miatt hanyagolom. Firefox a másik fele. Használnám, de sajnos még gyengécskék a funkciói.
Szal ennyi.

Mondj egykét dolgot amivel többet/jobban tud az IE!
A FireFox még önmagában is többet tud mint az IE, ráadásul abban nagy, hogy addig bővítheted ameddig csak akarod...

Szerkesztette: pascal 2004. 10. 31. 17:08 -kor

In Flames We Trust

#183 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 20:12

Idézet: Zodarr - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 13:50

...
Használnám, de sajnos még gyengécskék a funkciói.
...

He? Gyengécskék? Ezt fejtsd ki bővebben is pls. :omg:  :p

#184 Felhasználó inaktív   benjami 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 01. 09:44

Én jelenleg NetCaptor-t használok, kicsi, egyszerű, beépített popup blocker, újraindításakor visszahozza az utoljára ott levő oldalakat, bár ie alapokon mükszik de azóta nem kaptam trójait mióta áttértem erre az ie-ről (igaz a nav-ot is lecseréltem kaspersky-ra).
Operában az nem tetszett hogy a web felülete túl kicsi volt (igaz 800x600-ban láttam) és teli volt toolbar környéke minden vacakkal (ami elvitte a hasznos felületet). Lehet hogy ezeket el lehet tüntetni, de ott és akkor hirtelen nem találtam meg.

Szerkesztette: benjami 2004. 11. 01. 09:45 -kor

benjami

#185 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 10:01

azért ez a jelenlegi 42% erősen elgondolkodtató... mennyi lehetett mondjuk ez egy-másfél éve? 90-95?
Azért az durva, hogy (igaz kockafejűek körében, elnézést minden érzékenylélektől :p) a többség már nem ie-t használ. engem is egyre kevesebben néznek hülyének :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#186 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 01. 10:37

Idézet: reandre - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 20:45

de azt tudom, hogy az Operának egy nagyon hasznos funkciója, hogyha neadjisten valamit bezárok, vagy újraindul a gép, akkor a legutóbb betöltött oldalakat frankón visszahívja...

Ezt elvileg tudja a FireFox is, mégpedig a Tabbrowser extension-nel, abban vannak ilyen beállítási lehetőségek.

#187 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 01. 11:09

Idézet

Changing of Central Support Browser from Netscape to IE

When you use Netscape Communicator (Netscape) and Microsoft Internet Explorer (IE) to view the same Web page, you may notice some slight differences in appearance. Although Netscape has been the major support browser in the CityU, the population of IE users has far outnumbered that of Netscape at large. More and more users prefer to use IE to browse the Internet because IE has some advantages over Netscape. To provide better support, the Computing Services Centre (CSC) has decided to change the central support browser from Netscape to IE starting from September 2001.

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#188 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 01. 11:17

Idézet: kroozo - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 11:01

azért ez a jelenlegi 42% erősen elgondolkodtató... mennyi lehetett mondjuk ez egy-másfél éve? 90-95?
Azért az durva, hogy (igaz kockafejűek körében, elnézést minden érzékenylélektől :p) a többség már nem ie-t használ. engem is egyre kevesebben néznek hülyének :D

Nem reprezentatív a net egészére nézve. Ott még mindig olyasmi magasságban mozog.

#189 Felhasználó inaktív   zedorg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 11:53

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 11:37

Ezt elvileg tudja a FireFox is, mégpedig a Tabbrowser extension-nel, abban vannak ilyen beállítási lehetőségek.

van kulon session saver extension is:)

#190 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 12:03

Idézet: benjami - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 10:44

Én jelenleg NetCaptor-t használok, kicsi, egyszerű, beépített popup blocker, újraindításakor visszahozza az utoljára ott levő oldalakat, bár ie alapokon mükszik de azóta nem kaptam trójait mióta áttértem erre az ie-ről (igaz a nav-ot is lecseréltem kaspersky-ra).
Operában az nem tetszett hogy a web felülete túl kicsi volt (igaz 800x600-ban láttam) és teli volt toolbar környéke minden vacakkal (ami elvitte a hasznos felületet). Lehet hogy ezeket el lehet tüntetni, de ott és akkor hirtelen nem találtam meg.

Netcaptor tényleg nem rossz, régebben nekem is olyan volt, csak hát az is IE-re epül.
Opera: azt a sok toolbart, amik foglalják a helyet az oldalaktól, simán ki lehet szedni. Sőt, ha akarod, nyomhatod full screenben is, akkor már tényleg csak a weboldalt látod. :)

#191 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 12:05

Itt azért csak 42%, mert ez egy informatikai fórum. Más oldalak statisztikáin még mindig 80-90%.

#192 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 16:27

szvsz azért is ennyi az annyi mert a "szak"sajtóban nem írnak semmit az IE árnyoldalairól... a többiről meg annyit hogy "újabb alternatív böngésző ami megér egy próbát ha valamiért nem jó az IE"
In Flames We Trust

#193 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 23:44

Idézet: special - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 12:17

Nem reprezentatív a net egészére nézve. Ott még mindig olyasmi magasságban mozog.

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 13:05

Itt azért csak 42%, mert ez egy informatikai fórum. Más oldalak statisztikáin még mindig 80-90%.

Szóval tudom persze... de azért én azt hiszem, hogy mondjuk néhány éve ez itt is sokkal durvább volt. Szerintem nem is igazán lett volna kérdés. Nyilván ilyen emberek körében fog kezdődni a változás. Aminek egyébként több oka is van imho:

1) Az agyonnyúzott security dolog. Persze, meg lehet előzni a bajt, és némileg túl van lihegve. De azért van, és azt se felejtsük el hogy jön hugika, öcsike, anyuka, akik nem tudják mire kell figyelni, másrészt átlagusernek is egyszerübb olyat használni, ahol kisebb az esélye a figyelmetlenségből adódó szopásnak...

2) Le van maradva. Én tényleg a folyamatos konqueror/firefox mellett is sokmindent használok alkalmanként, (operától a linksig (télleg mér nincs a listában a links vagy a lynxs? :D tuti nyerő:p)), de igazából az ieben nagyon fapados érzéseim vannak. igazábol olyan mint egy trabi. van 4 kereke, 3 pedálja, meg egy kormánya, tehát autó :)

3) Jönnek föl az alternatív oprendszerek az egyszeri userek körében is. Ott pedig muszáj valami mást használni...

És én ennek örülök, mert a verseny az jó dolog. Fejlődésre késztet mindenkit, és ha 1x végre nem lesz ez a vacak egyeduralkodó akkor pl. nem definiálhat fölül egy csomó szabványt a Microsoft.

Szerk: látom bennevan a links :D

Szerkesztette: kroozo 2004. 11. 01. 23:46 -kor

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#194 Felhasználó inaktív   MoBBo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 02:20

nekem nagyon bejott a MyIE2
1 eve hasznalom

#195 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 15:27

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 21:41

Hogyishíjják azt ami itt a nickem mellett, alatt forog??? :D
Na...hogy mongyák...
Fájörfogsz...
Nem.
Fájörfoksz... :D

...

:offtopic: Nahh ez sem érvényes már...
Mármint ami az avatart illleti, a browser - FF :)
-- Legyen egy jó napod! --

#196 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 16:16

Na itt egy témába vágó cikk a weblaborról.
Böngészőháborúk? Történelem, teszt és jövőkép
In Flames We Trust

#197 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 16:33

Idézet

Sebesség szempontjából a Gecko, a Presto (Opera) és a KHTML alapú böngészők teljesítettek jól vizsgálataink szerint. Leggyorsabbnak a Konqueror bizonyult, ezt követte komolynak mondható lemaradással a másodikként teljesítő Firefox és harmadikként, már felzárkózva az előtte haladóhoz az Opera. A többi böngésző, beleértve a Mozillát és az Internet Explorert is, az élbolytól jelentősen lemaradva nagyjából egy szinten volt, bár érdemes megjegyezni, hogy a HotJava és az Amaya a vizsgált oldalak egy részét nem volt képes betölteni egyáltalán.

:up:

Idézet

A legkevésbé biztonságos böngészők a Microsoft motorját használók, aki ilyen programot futtat, jobban teszi, ha nem is köti internetre a számítógépét, nem javasoljuk csupán webdizájnerek számára teszteléshez.

:D

Szerkesztette: ADAMX 001 2004. 11. 03. 16:35 -kor

#198 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 16:33

Idézet: pascal - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 16:16

Na itt egy témába vágó cikk a weblaborról.
Böngészőháborúk? Történelem, teszt és jövőkép

Nem rossz cikk :) Bár általánosságokról szól, de szerintem érdekes és legalábbis alternatívát mutat azoknak, akik kifejezetten csak 1 böngészőt használnak.

#199 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 16:35

Lehet, hogy paranoia, de ha például a Konqueror-t használom akkor ugyebár linux alatt vagyok és nekem az ebből a szempontból valahogy gyorsabbnak tűnik, mint az XP.

megj.:

Idézet

Felhívjuk azon olvasóink figyelmét, akik nem csak kliens oldalon találkoznak a weboldalakkal, hogy jól teszik, ha a szabványosságon túl az összes elérhető (új generációs - XHTML/CSS értő) böngészőben tesztelnek (minimum MSIE 5+, Mozilla 0.6+, Opera 7+, Konqueror 3+/Safari).

Ezért van az, hogy sokan nem értik, minek kell egy gépre egyeseknek 1-nél több böngésző :)

Szerkesztette: Delawer 2004. 11. 03. 16:42 -kor

#200 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 16:52

A bőngésző megjelenítő motorjának sebessége elméletileg nem függ a platformtól...

kedvenc részek a cikkből (amúgy OK hogy általánosságok de sajnos ezek még nem mindenkinek azok)

Idézet

A legkevésbé biztonságos böngészők a Microsoft motorját használók, aki ilyen programot futtat, jobban teszi, ha nem is köti internetre a számítógépét, nem javasoljuk csupán webdizájnerek számára teszteléshez.

illetve

Idézet

Általában a felhasználók többsége nem használt még más böngészőt, mint ami a gépére van telepítve alapértelmezésben. Pontosabban a Windows alatti Internet Exploreren kívül sokan nem is tudják, hogy van más választásuk is. Voltak kísérletek arra (Egyesült Államokban és az Európai Unióban is perelték a céget egyes államok, illetve az Unió szervezetei), hogy rákényszerítsék a Microsoftot a böngésző és az operációs rendszer külön történő terjesztésére, ám ezek a próbálkozások nem jártak kézzelfogható eredménnyel. Más platformokon is találhatóak beépített böngészőprogramok, mint például az újabb Macintosh rendszereken megtalálható Safari, vagy a Linux és BSD alatt használatos KDE Konquerorja, és Gnome Mozilla klónjai (korábban Galeon, manapság Epiphany). Ezen rendszerek felhasználói – főként a UNIX-ok esetében igaz ez - általában nem a felhasználói, hanem a fejlesztői informatikusok közül kerülnek ki, akikről az innovatív szellem és a változtatásokat, más megoldásokat kereső látásmód következményeként általánosságban megállapítható, hogy nem ragadnak le a rendszer által kínált megoldásoknál, hanem újabbakat keresnek, ezért sincs veszélye annak, hogy monopol helyzetbe kerül valamelyik alternatíva.

Hogy ez mekkora igazság :D

Szerkesztette: pascal 2004. 11. 03. 16:55 -kor

In Flames We Trust

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12