HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 18. 19:54

Idézet: ROL - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 17:48

A MAC Interface-t ha letiltom aszem akkor nem csinálja, de már nem emlékszem pontosan.
Ma már nincs időm kipróbálni, majd holnap. Az eredményről beszámolok.

Kíváncsian várom az eredményt :rolleyes:
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#702 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 20:21

Nekem 7.12-es nVIDIA driver van fent. Ez ugyan nincs aláírva, de nálam semmi gond vele. Van egyébként olyan is, hogy az nVIDIA oldalán nem a legújabb aláírott (WHQL) driver van kirakva. Most nemtom megmondani, hogy így van-e, mert lekorlátozott netem van. Egyébként én próbáltam az nVIDIA és az ASUS oldaláról letölthető ALC850 drivert is. Mind2-vel ment a hang, csak az a baj, hogy mind2 driverben van olyan hasznos plusz dolog, ami a másikban nincs. Pl. az nVIDIA NVMixer tudja klónozni az első és hátsó csatornát, viszont az ASUS-ról letöltött driver Sound Effect-je meg jobban szól. Az viszont rossz, hogy egyikben sem lehet a kimenetet mono-ra kapcsolni.

#703 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 19. 17:43

2x rakta be

Szerkesztette: ROL 2006. 02. 19. 17:55 -kor

#704 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 17:49

Letiltottam a biosban a MAC interface-t (integrált hálózati kártya), így már nem várakozik a Windows belöltése után. Beleraktam egy hálókártyát, ezzel rendesen megy. Nem hiszem, hogy az integrált hálókártya lenne benne a rossz, mivel mielőtt visszavittem volna az ugyanilyen alaplapomat, azzal is ugyanezt csinálta a betöltésnél.  :confused:
Érdekes mindenesetre, hogy másnál ezt nem csinálja!?

Pár hozzászólással ezelőtt kérdezted, hogy az ACPI 2.0 support és az ACPI APIC support mire van állítva: Yes-re illetve enabledre.

#705 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 12:14

Idézet: ROL - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 17:49

Letiltottam a biosban a MAC interface-t (integrált hálózati kártya), így már nem várakozik a Windows belöltése után. Beleraktam egy hálókártyát, ezzel rendesen megy. Nem hiszem, hogy az integrált hálókártya lenne benne a rossz, mivel mielőtt visszavittem volna az ugyanilyen alaplapomat, azzal is ugyanezt csinálta a betöltésnél.  :confused:
Érdekes mindenesetre, hogy másnál ezt nem csinálja!?

Pár hozzászólással ezelőtt kérdezted, hogy az ACPI 2.0 support és az ACPI APIC support mire van állítva: Yes-re illetve enabledre.

Nálllam is csinálta amig ez a lapom volt.Ez a hardweres tűzfal miatt van.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#706 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 17:57

Mondom én, hogy a hardveres tűzfal vacakol ! Már olvastam valahol ez a hibajelenséget. Nálam speciel ilyet nem csinál, szóval jobb lesz ha visszatértek az ASUS oldalán található driverekhez.
Nálam meg a videokártyán(ATI RADEON 9550) nem lehet állítani az AGP sebességét. A SMARTGART kiírja, hogy ki van kapcsolva, és hiába állítom be neki a 4X-est vagy a 8X-ost, nem engedi :( Remálem, hogy ha újra telepítem a windózt, és kapásból az ASUS drivereket rakom fel, meggyógyul :think:
De mindegy, mert úgy is mennem kell újra a szervízbe, mert az a vacsiúj DVD író(SAMSUNG SH-w162C) is gallyra ment, pedig max 2 CD-t írtam meg vele. Egy életre elment a kedvem a sulinetről. Inkább elmegyek guberálni a szeméttelepre számítógépet, az legalább ingyen van :reklamacio:
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#707 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 18:13

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 17:57

Mondom én, hogy a hardveres tűzfal vacakol ! Már olvastam valahol ez a hibajelenséget. Nálam speciel ilyet nem csinál, szóval jobb lesz ha visszatértek az ASUS oldalán található driverekhez.
Nálam meg a videokártyán(ATI RADEON 9550) nem lehet állítani az AGP sebességét. A SMARTGART kiírja, hogy ki van kapcsolva, és hiába állítom be neki a 4X-est vagy a 8X-ost, nem engedi :( Remálem, hogy ha újra telepítem a windózt, és kapásból az ASUS drivereket rakom fel, meggyógyul :think:
De mindegy, mert úgy is mennem kell újra a szervízbe, mert az a vacsiúj DVD író(SAMSUNG SH-w162C) is gallyra ment, pedig max 2 CD-t írtam meg vele. Egy életre elment a kedvem a sulinetről. Inkább elmegyek guberálni a szeméttelepre számítógépet, az legalább ingyen van :reklamacio:

Szevasz sortárs ati radeon 9600xt-m volt és nekem is előfordult az agp jelenség amit leirtál. :cool:
Hádédész..

#708 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 18:16

Szerintem vegyél abit nv8-at/pciexpress/ és gondjaid megoldódnak.Fejlesztés rulez!
Hádédész..

#709 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 19:25

Idézet: djculture - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 18:16

Szevasz sortárs ati radeon 9600xt-m volt és nekem is előfordult az agp jelenség amit leirtál.
Szerintem vegyél abit nv8-at/pciexpress/ és gondjaid megoldódnak.Fejlesztés rulez!

És hogyan sikerült megoldanod a problémát?
Kidobtad a K8N-t, és betetted a NV8-at? :D
Akkor bemegyek a szervízbe, megmondom nekik, hogy vigyék vissza arra a szeméttelepre a K8N-et, ahonnan guberálták, és adjanak helyette egy kevésbé leamortizált NV8-at  :cool:
Asszem Muter erőteljesen fog csuklani...

#710 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 12:54

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 19:25

És hogyan sikerült megoldanod a problémát?
Kidobtad a K8N-t  és betetted a NV8-at? :D
Akkor bemegyek a szervízbe, megmondom nekik, hogy vigyék vissza arra a szeméttelepre a K8N-et, ahonnan guberálták, és adjanak helyette egy kevésbé leamortizált NV8-at  :cool:
Asszem Muter erőteljesen fog csuklani...

Eladtam a k8n itt a bolhán 11k-ért és vettem az abit nv8-at és hozzá pciexp videokarit.Egyébbként k8n jó alaplap csak kicsit sok a nyűgje/memóriákkal.../,tuningolni ideális.Szerintem az nfocedriver hibája miatt jön elő a lan hiba,legalábbis nekem egypárverzió kripróbálása után sikerült olyan ver találnom ami után ez már nem volt gond..De szerintem az agp felejthető ha az ember játszani akar majd/lásd agp-re butitott kártyeszok jönnek ki/!Üdv:culture

Szerkesztette: djculture 2006. 02. 23. 12:57 -kor

Hádédész..

#711 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 15:22

CPU   CPU órajel   Alaplap   Lapkakészlet   Memória   CL-RCD-RP-RAS   Pontszám 
  2x Athlon64 X2 3800+   2000 MHz   Asus A8N-E   nForce4-Ultra   Dual DDR400   3-3-3-8 CR1   3883 
  2x Pentium D 820   2800 MHz   Abit AW8   i955X   Dual DDR2-667   4-4-4-11   3008 
  P4EE HT   3733 MHz   Intel D955XBK   i955X   Dual DDR2-667   4-4-4-11   2658 
  Athlon64   2566 MHz   Abit NV8   nForce4-4x   DDR428 SDRAM   2.5-3-3-7 CR1   2467 
  P4 640 HT   3200 MHz   ASRock 775Dual-880Pro   PT880Pro   Dual DDR400   2.5-3-3-8 CR2   2275 
  8x PIII Xeon   550 MHz   IBM Netfinity 8500R   Profusion   PC100R SDRAM      2240 
Lehet hogy nem is olyan rossz az nv8? :D

Szerkesztette: djculture 2006. 02. 23. 15:23 -kor

Hádédész..

#712 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 03:30

Viszont a hardveres tüzfalat itt is feledni kell/off/akkor minden rendben.
Hádédész..

#713 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 12:01

Most már kezd működőképes lenni az alap. Most a friss windows XP install-ra kapásból az ASUS oldaláról letöltött drivert raktam. A driverek telepítése után nem indult, visszaállítás. Újra install, de megint fagy, megint vissza. Aztán rájöttem, hogy ha nem teszem fel az IDE drivert, akkor nincs probléma. Mondjuk a DVD író beadta a kulcsot, lehet, hogy amiatt van az IDE probléma, megint mehetek szervízbe :reklamacio:
Viszont ezen kívül mindent oké, az AGP probléma is megszűnt, még az NVIDIA tűzfalat is sikerült telepítenem egy trükkel, mert eddig állandóan 1069-es hibával megszakadt a telepítés.

#714 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 17:29

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 13:01

Most már kezd működőképes lenni az alap. Most a friss windows XP install-ra kapásból az ASUS oldaláról letöltött drivert raktam. A driverek telepítése után nem indult, visszaállítás. Újra install, de megint fagy, megint vissza. Aztán rájöttem, hogy ha nem teszem fel az IDE drivert, akkor nincs probléma. Mondjuk a DVD író beadta a kulcsot, lehet, hogy amiatt van az IDE probléma, megint mehetek szervízbe :reklamacio:
Viszont ezen kívül mindent oké, az AGP probléma is megszűnt, még az NVIDIA tűzfalat is sikerült telepítenem egy trükkel, mert eddig állandóan 1069-es hibával megszakadt a telepítés.

TŰZFALAT INKÁBB HANYAGOLD,TELEPISD FEL ÉS OFF!
Hádédész..

#715 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 10:04

Hello!

Három kérdésem lenne a K8N lapommal kapcsolatban:

1. A hardveres tűzfalat hogy/hol lehet ki/bekapcsolni? Mert én sem a BIOS-ban, sem az alaplapi CD-n nem találtam ezzel kapcsolatban semmit. Lehetséges lenne, hogy a weboldalakat emiatt hozza be lassan a gépem (az netem és általában a letöltés az gyors)?

2. Az integrált hangkártya nforce-os, mint az nforce2 chipkészletű ABIT-okon?
3. A SATA-t alapból kezeli az alaplap vagy csak RAID-ként?

Előre is köszi.

#716 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 10:26

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 11:04

Hello!

Három kérdésem lenne a K8N lapommal kapcsolatban:

1. A hardveres tűzfalat hogy/hol lehet ki/bekapcsolni? Mert én sem a BIOS-ban, sem az alaplapi CD-n nem találtam ezzel kapcsolatban semmit. Lehetséges lenne, hogy a weboldalakat emiatt hozza be lassan a gépem (az netem és általában a letöltés az gyors)?

2. Az integrált hangkártya nforce-os, mint az nforce2 chipkészletű ABIT-okon?
3. A SATA-t alapból kezeli az alaplap vagy csak RAID-ként?

Előre is köszi.

HI.Ha a hálózati manager progit felteszed a cd-ről/n-force driver tartalmazza/akkor egy ikon jelenik meg az ora mellett és ott lehet kikapcsolni a tűzfalat.Az integrált hangkaresz alc850 nem nforce-os.Satát meg alapból kezeli de csak az sata1-et!
Hádédész..

#717 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 11:05

Köszi a gyors választ, azt hiszem meg is lesz a probléma. Szóval, akár az eredeti gyári cdről telepítem, akár az Nvidiától leszedett driverrel, akár az Asus honlapjáról származóval, mindig annál a résznél, amit írtál, a hálózatmenedzser telepítésnél kilép a telepítő a következő hibaüzenettel: ForceWare Network Acces Manager is not available on this system. Na most ezt nem értem, hogy miért nem elérhető. A rendszerem amúgy XP SP2 HUN. Úgyhogy mostmár egyáltalán nem is jó hálózatom (nem megy fel a driver). Eddigi telepítésekkor is mindig kilépett annál a résznél a telepítőm, de mivel a hálózatom (egészen mostanáig) anélkül is ment, nem foglalkoztam különösebben vele. (már most is a szobatársam gépéről vagyok kénytelen írni)

Mi lehet a baj?

Szerkesztette: Applebred 2006. 02. 28. 11:08 -kor

#718 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 11:31

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 12:05

Köszi a gyors választ, azt hiszem meg is lesz a probléma. Szóval, akár az eredeti gyári cdről telepítem, akár az Nvidiától leszedett driverrel, akár az Asus honlapjáról származóval, mindig annál a résznél, amit írtál, a hálózatmenedzser telepítésnél kilép a telepítő a következő hibaüzenettel: ForceWare Network Acces Manager is not available on this system. Na most ezt nem értem, hogy miért nem elérhető. A rendszerem amúgy XP SP2 HUN. Úgyhogy mostmár egyáltalán nem is jó hálózatom (nem megy fel a driver). Eddigi telepítésekkor is mindig kilépett annál a résznél a telepítőm, de mivel a hálózatom (egészen mostanáig) anélkül is ment, nem foglalkoztam különösebben vele. (már most is a szobatársam gépéről vagyok kénytelen írni)

Mi lehet a baj?

Én a problémát végül egy 1000ft edimax kártyával orvosoltam.Biosban meg lan kikapcs,a fene se szenved vele ha semmi extrát nem ad az alaplapi vezérlő.Az alaplapon egyébként nativ tűzfal van és ez nem ér semmit inkább a szoftveres zonealarm.Vagy sp2 elkell felejteni mert a simával nincs probléma.

Szerkesztette: djculture 2006. 02. 28. 11:33 -kor

Hádédész..

#719 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 11:44

Ezek szerint te is találkoztal ugyanezzel a problémával (vagyis hogy gyakorlatilag sz@r az integrált hálókártya ezen az alaplapon) ? Meg nem értem, mert eddig (ez már kb 3. Windowsom ezzel a lappal) még hiába szakadt meg ott a telepítés, mindig mûködött a hálókártya (csak az a bizonyos program nem jelent meg soha az óra mellett (mert gondolom azt már nem tudta feltelepíteni)). Szvsz ha jól értem, de ezt úgy tudtad megoldani, hogy vettél egy másik hálózati kártyát, at integráltad meg letiltottad. Hát most egyelõre én is úgy állok, hogy lehet ez lesz (vagy pedig Linux alatt nyomom, mert ott jó :) ).
Jah, és egyébként így network manager program nélkül akkor a hardveres tûzfal kivolt kapcsolva, szal nem amiatt hozzata be lassan a weblapokat (ugye?).

Szerkesztette: Applebred 2006. 02. 28. 11:47 -kor

#720 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 11:47

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 12:44

Ezek szerint te is találkoztal ugyanezzel a problémával (vagyis hogy gyakorlatilag sz@r az integrált hálókártya ezen az alaplapon) ? Meg nem értem, mert eddig (ez már kb 3. Windowsom ezzel a lappal) még hiába szakadt meg ott a telepítés, mindig mûködött a hálókártya (csak az a bizonyos program nem jelent meg soha az óra mellett (mert gondolom azt már nem tudta feltelepíteni)). Szvsz ha jól értem, de ezt úgy tudtad megoldani, hogy vettél egy másik hálózati kártyát, at integráltad meg letiltottad. Hát most egyelõre én is úgy állok, hogy lehet ez lesz (vagy pedig Linux alatt nyomom, mert ott jó :) ).

A sima winfos sp1 alatt nekem minden oké volt...,meg a xp 64 bit editionnál is.De igy is észrevehető a lgyorsulás ha különlankártyáról nyomom a netet. :cool:
Hádédész..

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »