HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 22. 21:05

Sziasztok!

Most akarok alaplapot cserélni, és az ASUS K8N, és a Gigabyte GA-K8NS között vergődök :think: , hogy melyiket válasszam. Egy Sempron 2600+-os 759 tűsproci menne bele, egy Ati9600XT-vel. Ha valaki tudna nekem segíteni azt nagyon megköszönném, hogy melyiket érdemesebb megvenni :think: , mivel elég hasonló a két lap. Előre is köszönöm a HOZZÁSZÓLÁSOKAT :respect:  :respect: .
"Építse a termékét szorgalmasan. . .álljon mögötte és a siker 100% jönni fog."

- George G. Blaisdell ( a ZIPPO gyújtó megalkotója)

#742 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 23. 04:02

Idézet: djculture - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 23:23

HA VAN LÓVÉD CSERÉLD LE AZ ALPLAPODAT ÉS KÁR VELE SZENVEDNI mert ugylátom 1.01-es verziószámú .pciexpr meg tartósabb is...

Nekem is 1.01-es van, de minden működik rendesen. Se IDE/SATA probléma, se LAN gondok. Lehet, hogy kifogtam egy "sz@r" példányt? :)

Csak a VGA-m halt meg, de ez már meg sem lepett, mert már a 3.-at vittem vissza gariba. Most fáintosul nyomatom egy S3 Trio64-el 800x600-ban 16bit-es színmélységgel. Ez a faxa kártya egy ilyen 'izmos' géphez. :D

Szerkesztette: Mumtaz 2006. 03. 23. 04:07 -kor

#743 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 10:57

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 13:13

Egyrészt nincs lóvém, ezért nem is cserélem le az alaplapomat. Másrészt, ha már kicsengettem érte 16.000-et, akkor azért elvárom ne valami leselejtezett verzót kapjak érte. Az oké, hogy sulinet, de azért ez kicsit túlzás. Most, hogy uninstalláltam a NVIDIA SW drivereket,és így most a Windows "szabványos kétcsatornás PCI IDE vezérlőjét használom(és persze gondolom a RAID
vezérlőt nem tudom majd így használni),de még mindíg nem működik normálisan:
Törléskor, könyvtárak létrehozása olykor indokolatlanul hosszú ideig tart
- Másolás, telepítés közben néha megáll egy ideig a merevlemez és nem csinál
semmit. A SATA-II-es merevlemezt UDMA-6(ATA-133)-as módban kezeli a Windows,
ami szintén zavaró
- A DVD író, ha nem áll készen az olvasásra, és én vagy valamelyik program
arra kérném, hogy olvasson, akkor csak hosszú idő múlva írja ki, hogy a
nincs lemez a drive-ban(vagy lefagy) Ha hibás szektor van a lemezen, vagy
egyéb olvasási probléma adódik, akkor a rendszer összeomlik. MS-DOS alatt is
próbáltam: Ott az ATAPI driver betöltődésekor 20-30 másodpercig megáll. A
másik optikai meghajtónál(CD-olvasó) ilyesmit nem csinál.
Alig 2 hónapja van meg a gép, de már kétszer volt szervízben. Legutóbb a DVD-író pusztult meg. El tudnád küldeni nekem azt a levelet, amit a technikusok küldtek neked? Hátha okosabb leszek tőle :respect:

A dvd iró nekem is rontotta a lemezeket mindig,dE ez nállam alaplapcserekor megjavult. :think: Szerintem az ide vezérlője nagyon rossz ennek az alaplapnak.Arra rájöttem hogy a memóriáknak sok köze van a másolás rontásához,egy modullal /1giga/nállam nem volt már lemezrontás.De ugyanez a memó másnál tökéletes...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#744 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 12:40

Idézet: Messiiah - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 21:05

Sziasztok!

Most akarok alaplapot cserélni

Ezt válaszd természetesen :D Lövésem sincs a Gigabyte-ról, és ASUS K8N topikban tuti, hogy az ASUS fogják ajánlani, mint én is, bár vannak akik szívnak vele, de nekem tökéletesen müxik, a 759tűs procival mondjuk szerintem meggyűlik majd a baja :D Bár az szerintem csak 754-es ;)
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#745 Felhasználó inaktív   T.S.Eliot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 12:39

Tudja valaki, hogy Asus K8N alaplaphoz milyen (melyik) AI Boostert lehet használni?

#746 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 13:11

Idézet: djculture - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 10:57

A dvd iró nekem is rontotta a lemezeket mindig,dE ez nállam alaplapcserekor megjavult. :think: Szerintem az ide vezérlője nagyon rossz ennek az alaplapnak.Arra rájöttem hogy a memóriáknak sok köze van a másolás rontásához,egy modullal /1giga/nállam nem volt már lemezrontás.De ugyanez a memó másnál tökéletes...

Amikor először vittem szervízbe, akkor a memóriát cserélték, mert elvileg rossz volt. Két héti szervíz után kb 4 nap használat után megdöglött a DVD író. EGY azaz 1 Db CD lemezt írtam vele összesen, olvasásra szinte egyáltalán nem használtam. Szerintem sem az íróm sem a memória nem volt hibás eredetileg, hanem vagy tönkretette az alaplap, vagy nem próbálták másik alaplappal, és ezért tűntek rossznak.
Amúgy legutóbb nagyon megörültem, hogy sikerült telepítenem a Network ACCESS Managert-t, miután olvastam, hogy létre kell hozni egy USERS felhasználót, és úgy nem dob ki 1609-es hibával az installer. Azóta újra kellett telepítenem az XP-t, és most -bár hiba nélkül felmegy- nem működik a tűzfal, és a start menüben sem találom sehol az NVIDIA FIREWALL-t, pedig a WEB-es konfigurációs beállítóprogram azt írja, hogy be van kapcsolva. Az APACHE SERVICE irogat az eseménynaplóba ilyneket:
The Apache service named  reported the following error:
>>> [Thu Mar 23 13:55:43 2006] [notice] Disabled use of AcceptEx() WinSock2 API  .
Pedíg előzőleg tökéletesen működött problémamentesen, és most az istenért nem akar felmászni.  :confused:
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#747 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 13:24

Hello mindenki!

A memoria dologhoz annyit fuznek hozza, hogy 1006-os BIOS-tol felfele (marpedig ugy tudom a Sempronhoz 1006 feletti kell) nem kezeli egyutt a lap a ketoldalas memoriakat ( vagyis ha kezeli is, csak 333-on ). Vagyis lehet ket egyoldalas, vagy egy ketoldalas + egy egyoldalas. Ami a lenyeg, hogy legalabb az egyik memorianak egyoldalasnak kell lennie. Ez nem a lap hibaja, hanem az AMD altal tamasztott kovetelmenyeket teljesiti ezzel. Pontos tablazat ezugyben: itt.

Szerkesztette: Applebred 2006. 03. 26. 13:25 -kor

#748 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 13:57

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 13:24

Hello mindenki!

A memoria dologhoz annyit fuznek hozza, hogy 1006-os BIOS-tol felfele (marpedig ugy tudom a Sempronhoz 1006 feletti kell) nem kezeli egyutt a lap a ketoldalas memoriakat ( vagyis ha kezeli is, csak 333-on ). Vagyis lehet ket egyoldalas, vagy egy ketoldalas + egy egyoldalas. Ami a lenyeg, hogy legalabb az egyik memorianak egyoldalasnak kell lennie. Ez nem a lap hibaja, hanem az AMD altal tamasztott kovetelmenyeket teljesiti ezzel. Pontos tablazat ezugyben: itt.

Ez 3 modulnál él csak, 2 modulnál 2db kétoldalassal mennie kell 400-on simán.

#749 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 14:12

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 13:24

Hello mindenki!

Nekem 1 db 512/400-as 2 oldalú memóriám van, és attól tartok egy jó darabig nem lesz ilyen problámám :rolleyes:
Az viszont érdekelne, hogy hogyan léptél be a linkelt oldalra? Ilyen technikai információk engem is érdekelnének, de felhasználónevet és jelszót kér. Regiszrálnom kell magam valahová ingyenesen, és megnézhetem?
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#750 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 15:16

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 15:12

Az viszont érdekelne, hogy hogyan léptél be a linkelt oldalra? Ilyen technikai információk engem is érdekelnének, de felhasználónevet és jelszót kér. Regiszrálnom kell magam valahová ingyenesen, és megnézhetem?

Hmm...
Erdekes nekem megjeleniti egybol a kepet, pedig nem kellett regisztralnom sehol, nem is ertem.  :think:
Azert a link, megegyszer: http://eservice.asus.com.tw/eService/eServ...28481F2A21C.jpg

Egyebkent ha nemtudod megnezni, akkor irsz privatba egy mail cimet es atkuldom.

#751 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 18:34

Idézet: Gabesz - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 12:40

Ezt válaszd természetesen :D Lövésem sincs a Gigabyte-ról, és ASUS K8N topikban tuti, hogy az ASUS fogják ajánlani, mint én is, bár vannak akik szívnak vele, de nekem tökéletesen müxik, a 759tűs procival mondjuk szerintem meggyűlik majd a baja :D Bár az szerintem csak 754-es ;)

Lehet van benne valami:D:D:D:D, majd levágok egy két lábat:D :D  :D  :D
"Építse a termékét szorgalmasan. . .álljon mögötte és a siker 100% jönni fog."

- George G. Blaisdell ( a ZIPPO gyújtó megalkotója)

#752 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 22:55

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 15:16

Hmm...
Erdekes nekem megjeleniti egybol a kepet, pedig nem kellett regisztralnom sehol, nem is ertem.  :think:
Azert a link, megegyszer: http://eservice.asus.com.tw/eService/eServ...28481F2A21C.jpg

Egyebkent ha nemtudod megnezni, akkor irsz privatba egy mail cimet es atkuldom.

Bocs rosszul fogalmaztam ! :rolleyes:
A linkelt kép bejön, de én szeretnék körbenézni a ESService oldalon, hátha találok valami okosságot az alaplappal kapcsolatban !

#753 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 12:03

Idézet: Messiiah - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 20:05

Sziasztok!

Most akarok alaplapot cserélni, és az ASUS K8N, és a Gigabyte GA-K8NS között vergődök :think: , hogy melyiket válasszam. Egy Sempron 2600+-os 759 tűsproci menne bele, egy Ati9600XT-vel. Ha valaki tudna nekem segíteni azt nagyon megköszönném, hogy melyiket érdemesebb megvenni :think: , mivel elég hasonló a két lap. Előre is köszönöm a HOZZÁSZÓLÁSOKAT :respect:  :respect: .

Szerintem MSI K8N Neo-FSR-t vegyél. Azzal nincs semmi gond. Bár azóta az Asus-al sincs gondom, hogy letiltottam az integrált hálókártyát,  tűzfalat, és a gyári drivereket rakom fel.
A memóriák 2db 512/400 egyoldalas Samsung (Hynix-el is próbáltam) csak 333-on mennek alapból, de mivel hogy húzom a gépet már az se probléma.

#754 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 18:03

Idézet: ROL - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 13:03

Bár azóta az Asus-al sincs gondom, hogy letiltottam az integrált hálókártyát,  tűzfalat, és a gyári drivereket rakom fel.

Az integrált tűzfalat hogy kell letiltani? Mert én sehol sem találom. Vagy ha új hálókártyát raktál bele, az nforce-osat meg tiltottad, akkor az is letiltódott?  :think:

Szerkesztette: Applebred 2006. 03. 28. 18:04 -kor

#755 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 21:30

ASUS K8N-E tudja a dual channel-t? ASUS oldala szerint igen, de a valóságban nem akar működni (memtest86 szerint single). További érdekesség: rakosgattam a memória modulokat egyik slotból a másikba, végül visszaraktam a két memória modult az első két slotba (természetesen mindezt teljesen áramtalanítva, alaplapon megvártam amíg a zöld led kialszik). Erre puff memtest86 kidob 4 hibát. Pillanatyni elmezavar vagy valami hiba van tényleg? Mert azóta nem csinálja. Memória Kingston.

Szerk.: mégis 5 perc alatt csontra fagyott minden memtest alatt..

Azóta folyamatosan próbálom, 5 percen belül mindenképp csontra fagy a memtest86 sőt egyszer a kép is totál szétesett és úgy fagyott.

Táp: 350W Chieftec, CPU: Athlon64 3000+ gyári hűtővel.

Tipp?

Nem szól hozzá senki, lassan megoldom magamnak a problémát:
Úgynézki megy a dual csak ez nem azonos az Intel dual-jával ezért írja a memtest, hogy single, de a sebesség közben nagyobb (egymás mellé rakott memória modulokkal). Csakhogy nem kompatibilis a Kingston-al ezért b@szhatom és marad a single (1. és 3. slot). Csak egy megerősítést várnék, hogy jól látom-e a dolgot.

Ez kész, single-ben (1. és 3. slot) is hibát jelez a felső memória modul területén..

Szerkesztette: Freddy001 2006. 03. 28. 22:27 -kor

#756 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 23:06

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 22:30

ASUS K8N-E tudja a dual channel-t?

A 754-es tokozású processzorok (S754) egyike sem tudja dual channelben kezelni a memóriát.

#757 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 23:40

Akkor mitől gyorsabb ha a két memória modul az 1. és 2. slotban van? És így meg is fagy 5 percen belül a teszt, mégpedig csontra.. Ha az 1. és 3. slotba rakom, akkor a felső modulban jelez hibát, ami egyébként külön hibátlanul megy. Nem képes 2db RAM-ot egyszerre kezelni a lap?

#758 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 00:06

Egyébként meg ha nem tudja, akkor az ASUS hazudik? Mert ezen a lapon ilyen tokozású socket van és erre bizony azt adják meg: ITT.

#759 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 00:50

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 1:06

Egyébként meg ha nem tudja, akkor az ASUS hazudik? Mert ezen a lapon ilyen tokozású socket van és erre bizony azt adják meg: ITT.

Az Asus lehet, hogy nem hazudik, mert az alaplap valóban tudná, de a S754-es foglalatú procik nem tudják a dual channelt, ha belegebnek se. Ergo sok értelme nincs, hogy az alaplap tudja, mert nem tudsz bele olyan procit tenni, ami ki tudná használni.

#760 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 03:20

Fantasztikus... Tehát akkor tulajdonképpen a proci tudja, akkor mi értelme az alaplaphoz külön megadni, vagy annak is tudnia kell? :) Csöppet sincs agyonbonyolítva.

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.