HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Sigma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 29. 08:48

Hi all.
Lenne egy olyan problémám hogy, K8N es alaplapom van nem olyan rég szereztem de a ez a 8ch-s alaplapi hangkari nem nagyon akar müködni :s vagyis hát a zöld (center) kimenet egyáltalán nem szól :s
Ennek mi lehet az oka ? Ismeröstöl vettem neki másik hangkari volt a gépbe de monta hogy lett régeben bios frisitve a lapon... Létezhet hogy egy 6ch-s bios került rá és ezért nem üzemel rendesen a hangkari ?

#922 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 29. 09:33

Idézet: Sigma - Dátum: 2007. júl. 29., vasárnap - 9:48

Hi all.
Lenne egy olyan problémám hogy, K8N es alaplapom van nem olyan rég szereztem de a ez a 8ch-s alaplapi hangkari nem nagyon akar müködni :s vagyis hát a zöld (center) kimenet egyáltalán nem szól :s
Ennek mi lehet az oka ? Ismeröstöl vettem neki másik hangkari volt a gépbe de monta hogy lett régeben bios frisitve a lapon... Létezhet hogy egy 6ch-s bios került rá és ezért nem üzemel rendesen a hangkari ?

Ha jól emlékszem még ilyen érzékelős be és kimenetes az integrált tehát a driverébe bekell manuálisan állítani hogy melyik csati mi legyen,mert különben csinál mindent.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#923 Felhasználó inaktív   Sigma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 10:49

Igen igen de akármit is álitok be a Zöld dugajra semmi nem szol :s még akkor sem ha a driverst sima 2.0 ra álitaom mert ugye akkor a zöld dugaj a kimenet be is van álitva de semmi reakció nem szol rajta semmi :s

#924 Felhasználó inaktív   Pál úr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 20:02

Szeretnék butaságot kérdezni :)

K8N-E Deluxe, és az a kérdésem, hogy lehet-e bele, és ha igen, hogyan, kettőnél több SATA vincsesztert rákötni?

A 2 IDE foglalt, és nincs is itthon IDE vincseszter, de szeretnék rákötni 2 különböző 250 GB-os, és egy 80 GB-os lemezt. Ha kettőt belőle a SATA3 és SATA4 dugókra dugok, akkor jól megy. Ha akár egyet is belőle a  RAID feliratúra tennék, a BOIS-ban a lemezlistában valami furcsa kerül be, de nem látom a lemezt.

Mit csinálok rosszul?

Köszönöm szépen.
Pál úr

[...]
8. paragrafus: Kis munkát kis ívben, nagy munkát nagy ívben kerüljük.
[...]

#925 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 16:44

történt valakinél már olyan, hogy csak úgy hopp elszállt az alaplapra integrált hálókártya?  :confused: hat napja nem használtam a gépem, mikor itthagytam minden rendben volt, ment a net, most meg nem kapja meg a routertől az ip címet, ha meg én akarom beállítani neki akkor lefagy az egész xp miután leokézom. a  router valszeg' jó, mert most másik gépemmel tudtam csatlakozni. lehet valahogyan ellenőrizni, hogy tényleg meghalt-e a LAN az alaplapon?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#926 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 14:59

Sziasztok,

A K8N alaplap támogatja a SATA hot swapot?

#927 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 20:13

Ha telepíted az NVIDIA IDE drivert, akkor valószínüleg működik a dolog, mert megjelenik a tálcán az "SATA eszköz eltávolítása" opció, de mivel a driver instabillá teszi tapasztalatok szerint a rendszert, nem érdemes használni.
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#928 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 09:16

Érdekes, nekem telepítve van, de nem tette instabillá a rendszert (5.10.2600.446-os verzió). A tálcán ott van a "SATA eszköz eltávolítása" opció, tehát elvben működik, de ez valóban csak szoftver kérdés?

Azért kivácsi lennék, volt-e valakinek gyakorlati tapasztalata hot swappal. Én egy eSATA portot szeretnék rákötni az alaplapra, melybe külső merevlemezt csatlakoztatnék.

#929 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 20:18

fel lehet ébreszteni ezt az alaplapot USB billentyűzettel? PS/2-vel ment simán, de USB-hez nem találok beállitást.

és ezek mik?

PME Resume
RI Resume
RTC Resume
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#930 Felhasználó inaktív   zsid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 17:11

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 21:18

fel lehet ébreszteni ezt az alaplapot USB billentyűzettel? PS/2-vel ment simán, de USB-hez nem találok beállitást.

és ezek mik?

PME Resume
RI Resume
RTC Resume

Asszem van a lapon USB wake up hoz jumper, utána próbáld meg :think:

#931 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 21:16

Írtam az Asus technical supportnak, és megosztom veletek a választ: az alaplap nem támogatja a sata hot swapot.

#932 Felhasználó inaktív   kobor1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 08:50

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 16:44

történt valakinél már olyan, hogy csak úgy hopp elszállt az alaplapra integrált hálókártya?  :confused: hat napja nem használtam a gépem, mikor itthagytam minden rendben volt, ment a net, most meg nem kapja meg a routertől az ip címet, ha meg én akarom beállítani neki akkor lefagy az egész xp miután leokézom. a  router valszeg' jó, mert most másik gépemmel tudtam csatlakozni. lehet valahogyan ellenőrizni, hogy tényleg meghalt-e a LAN az alaplapon?

nekem kb ugyanez volt. xp-t újratelepítettem és akkor ment minden. sp2 ráhúztam megint nem tudta felvenni automatikusan az ip-t. nem nagyon érdekelt, letiltottam és betettem egy hálókártyát  :)
ami viszont most jött elő, hogy a videokártya megadta magát (passzív hűtés, fogalmam sincs mi ment el benne). betettem helyette egy Ati Radeon 9200-t, ami jó meg minden, de nem hajlandó AGP gyorsítást használni. a kártya 8x tud (másik gépből vettem ki, gond nélkül működött).
ATI Catalyst Control Center-ben is próbáltam rábeszélni nem megy. BIOSba erre nincs lehetőség állítgatni.
találkozott valaki ilyennel? vagy 5let a megoldásra?

#933 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 09:27

nekem is xp reinstall után jó lett a hálózat, valami driver sérülhetett meg. és nem a hivatalos nForce drivereket telepitettem, hanem ezt nForce935UnifiedRemix-[Guru3D.com].exe és nem is kékhalálozott telepitéskor, hanem simán felment.

--
kösz zsid, tényleg jumper-el lehet állitani az ébresztést, nem a bios résznél kellett volna olvasnom a fakking manualt és rájöttem volna :omg:
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#934 Felhasználó inaktív   zsid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 03:49

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 10:27

nekem is xp reinstall után jó lett a hálózat, valami driver sérülhetett meg. és nem a hivatalos nForce drivereket telepitettem, hanem ezt nForce935UnifiedRemix-[Guru3D.com].exe és nem is kékhalálozott telepitéskor, hanem simán felment.

--
kösz zsid, tényleg jumper-el lehet állitani az ébresztést, nem a bios résznél kellett volna olvasnom a fakking manualt és rájöttem volna :omg:

:reklamacio:

#935 Felhasználó inaktív   roszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 18:52

hali, egyszer csak elkezdett csipogni az alaplap. Azonnal bekapcsolás után másodpercenként 2-t folyamatosan. Látszólag minden ok. Rendszer feláll, minden működik, de végig csipog, amíg ki nem kapcsolom. Van valakinek tippje, hogy mi lehet az oka?

kösz
roszi

#936 Felhasználó inaktív   firsttime 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 29. 11:10

Sziasztok.Lenne egy olyan problémám hogy van ez a kis alaplapom benne egy 2600+ os sempronnal.Nahmost én ezt szeretném huzni.Csak az a gond hogy semmilyen modot nem találtam a memorák órajelének a csökkentésére.Sem biosban sem néhány programban amit probáltam nem lehetett állítani.Ugye ugy generálja le hogy a proci orajelét visszaosztja 10 el és utana még szoroz 2 el.
De ezt a 10 es osztot nem tudtam változtatni.
Biosban van egy funkcio amivel "elvileg" kényszeriteni lehetne bizonyos mhz értékekre a ramot.Dehát mintha semmire nem lenne jo.Belövöm 333 ra, fsb-t növelem 230 ra proci megy ezek utan 1830 on ,de sajna a memoria alap orajele megmarad 183*2 :confused:  :confused:  :confused:
Ha valakinek van valami ötlete,programja vagy akármi ami segithet kérem irjon.Köszi elöre is.Akár müködö biosfrissités is érdekel ha az megoldja a problémát.

#937 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 29. 11:16

Idézet: firsttime - Dátum: 2007. szept. 29., szombat - 12:10

Sziasztok.Lenne egy olyan problémám hogy van ez a kis alaplapom benne egy 2600+ os sempronnal.Nahmost én ezt szeretném huzni.Csak az a gond hogy semmilyen modot nem találtam a memorák órajelének a csökkentésére.Sem biosban sem néhány programban amit probáltam nem lehetett állítani.Ugye ugy generálja le hogy a proci orajelét visszaosztja 10 el és utana még szoroz 2 el.
De ezt a 10 es osztot nem tudtam változtatni.
Biosban van egy funkcio amivel "elvileg" kényszeriteni lehetne bizonyos mhz értékekre a ramot.Dehát mintha semmire nem lenne jo.Belövöm 333 ra, fsb-t növelem 230 ra proci megy ezek utan 1830 on ,de sajna a memoria alap orajele megmarad 183*2 :confused:  :confused:  :confused:
Ha valakinek van valami ötlete,programja vagy akármi ami segithet kérem irjon.Köszi elöre is.Akár müködö biosfrissités is érdekel ha az megoldja a problémát.

min 3000+ sempron kell hogy működjön a cool and quilet ergó működjön a szorzóállitás...Cserélj procit nekem 3000 athlonnál 266 ra is lelehetett osztani a memót és a szorzót növelni,sajnos miután beraktam egy 2800+ sempront ezek a menük eltüntek illetve hiába állitottam őket.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#938 Felhasználó inaktív   firsttime 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 29. 22:32

Szoval akkor ezekszerint 2600+ al nem lehet csodát tenni.Hát szomorú tények ezek de azért kösz.
Rászánom magam és pénzt költök ugylátom inkább.De akkor már nem állok meg 3000+ nál  :)
Mégeccer köszi a választ.

#939 Felhasználó inaktív   zsid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 30. 02:25

VEdd vissza a ramot 266ra a HTt 3ra és ugy emeld az FSBt.A én a2800as sempront 2400MHzig tudtam húzni,persze ettől függetlenüla 3000res Sempronra megéri beruházni, és is akarok egyet.

#940 Felhasználó inaktív   firsttime 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 10:10

Na hali.Figyu zsid és neked igy le is korlátozta a ram órajalét?Mert nekem nem csinált semmit a kis gané...De azért megprobálom még párszor.Kösz

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.