HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 12. 13:05

Idézet: tauka - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 1:15

isteneeem, de ökör vagyok, köszönöm  :respect:
gondoltam nem enterrel növeli, csakhogy az lenyit egy menüt ahol fel lesznek sorolva az értékek, mint ahogy máshol is.. ilyennel még nem találkoztam..
mondjuk nem bírt sokat, csak 220*10-t tudtam kihozni..  :(

Nekem simán vitte a 250×10-et anno, valószínű, hogy a procid nem bírja. A HT-t és a memóriákat visszaosztottad?  :think:

#882 Felhasználó inaktív   hadeszTO 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 01. 20:05

Hello!

Akadt egy érdekes probléma:

Koliban többünknek van K8N-je, az IP címet pedig MAC alapján kapjuk, vagyis csak nánk, mert azonosak a gyáriak, ehhez a laphoz ASUSék nem csináltak vmi fixet? Mert az nem megoldás, hogy egyszerüen módósítom a címet, mert nincs mire, nem bökhetek a hasamra hogy ezt a címet fogom használni és kész.

Valaki tud ilyen javításról ehhez a laphoz?

#883 Felhasználó inaktív   balojazz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 09:02

Idézet: hadeszTO - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 19:05

Hello!

Koliban többünknek van K8N-je, az IP címet pedig MAC alapján kapjuk, vagyis csak nánk, mert azonosak a gyáriak, ehhez a laphoz ASUSék nem csináltak vmi fixet? Mert az nem megoldás, hogy egyszerüen módósítom a címet, mert nincs mire, nem bökhetek a hasamra hogy ezt a címet fogom használni és kész.

Eszközkezelőben a network controller tulajdonságaiban a speciális fül alatt ott a network address, adj meg neki egy értéket. Ha ragaszkodsz 1 létezőhöz, kukkolj meg 1 nem használt régi 10 megabites BNC-s hálókareszt 8), körmöld le az ő MAC-ét, oszt azt add meg. Oszt légy is hozzá boldog.

#884 Felhasználó inaktív   zsid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 03:57

Nálunk a koliban több embernek is vol K8N volt, és mindnek más volt a mac címe:DElvben nem is lehetne egyforma 2 alaplapé...

#885 Felhasználó inaktív   hadeszTO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 09:57

Linux alatt? esetleg dos? hogy menjenek egyéb spec funkciók koliban? ez nem megoldás h átírom egyébként  ForceWare (nVidia) firewallal alapban meg lehetne tenni.... Egy másik sorozathoz készítettek vmi patch-et, amivel ezt meg oldották, h Firmware-be átírják, nem tudtok ilyenről?

Szerkesztette: hadeszTO 2006. 11. 22. 09:57 -kor

#886 Felhasználó inaktív   zsid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 00:26

<OFF> Nemtom miért nem egyszerübb átirni a MAC et vmi másra....minthogy patch után rohangálni..... Magát a patchet sem tartom elképzelhetőnek, mert ha jól tom akkor a MAC elsö 6 jegye a gyártót jelöli, a második meg a termék egyedi azonositóját.Így oldják meg,hogy ne összevissza adjanak a gyártók MAC címeket a hardvereknek...mert akkor minden második összeakadna.... De ha már legyártok 827 laplapot egyforma mackel, akkor kiadok egy patchet , amiben van 827 db másik mac, és minden júzer majd használja, nem cska az aki a hibás szériából vett lapot.....:D LoL (most lehet jó nagy hülyeséget irtam :omg: )</OFF>

Na szal ha átirogatni nicsn kedved, akkor keresgélj a patch után.... http://www.asus.com/index.aspx :)

#887 Felhasználó inaktív   hadeszTO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 00:41

Idézet: JacKasske - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 7:41

nForce_6.39_WinXP2K_WHQL_english --->Ez a legujabb tudtommal!  :respect:

nem tom lehet én vagyok vak, de nForce 3 hoz az 5.1x óta nem adtak ki újabbat az oldal szerint...

#888 Felhasználó inaktív   hadeszTO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 00:44

Idézet: zsid - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 0:26

<OFF> Nemtom miért nem egyszerübb átirni a MAC et vmi másra....minthogy patch után rohangálni..... Magát a patchet sem tartom elképzelhetőnek, mert ha jól tom akkor a MAC elsö 6 jegye a gyártót jelöli, a második meg a termék egyedi azonositóját.Így oldják meg,hogy ne összevissza adjanak a gyártók MAC címeket a hardvereknek...mert akkor minden második összeakadna.... De ha már legyártok 827 laplapot egyforma mackel, akkor kiadok egy patchet , amiben van 827 db másik mac, és minden júzer majd használja, nem cska az aki a hibás szériából vett lapot.....:D LoL (most lehet jó nagy hülyeséget irtam :omg: )</OFF>

Na szal ha átirogatni nicsn kedved, akkor keresgélj a patch után.... http://www.asus.com/index.aspx :)

Nem nincs kedvem átirogatni, de az csak a Winfos, amibe ezt meg lehet tenni de egyes emberek nem lúzerkodka állandóan az XPvel, mert esetleg nem csak jáccanak a koczka fejükkel, hanem másra is használják a gépet, amihez épp nem MS termékek kellenek... :reklamacio:

#889 Felhasználó inaktív   zsid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 00:23

Nem kötekedni akarok, de ha te nem kocka Winfos felhasználó vagy, és másra is használod a géped, akkor nem kérdeznél ilyeneket, hanem rég megoldottad volna a problemát :omg: Sztem Unix alapú rendszerek alatt is meg lehet változtatni a MAC címet manuálisan, ha már abban a WinFos nevű valamiben is lehet......
De akár átlesselheted a vezérlőchip romját is és akkor többet nem kell bajlódni ezzel a macproblemával :D

Szerkesztette: zsid 2006. 11. 24. 00:25 -kor

#890 Felhasználó inaktív   balojazz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 07:46

Idézet: hadeszTO - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 19:05

Hello!

Ejnye, hát ha hardveres megoldás kell, hát rakj bele egy őskövület 20 forintos 10 Mb-es UTP/BNC vackot. Nekem a 10 éves KTi-m tökéletesen működik, 8 éve vettem 3 ezerért. Bontókban, vásárban plédekről szaréhugyé adják, csak a forrasztásokat kell vizuálni előtte 30 másodpercig, oszt vehető, oszt jóvan.

#891 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 18:33

Használta már valaki ezt az alaplapot x64-es oprendszerrel? Milyenek a tapasztalatok ? Érdemes kipróbálni?
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#892 Felhasználó inaktív   dépé 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 20:40

Én felraktam a 64bites windowst, de nincsen semmi értelme. Egy csomó meghajtóprogram nincs rá, pl. a vga-s sem működik normálisan, a nyomtatóm se. Szóval sztem tök felesleges, és nem is érezhető sebességbeli különbség. Ráadásul én 275 fsb-n használom a procit, ht 3, a memóriák pedig 266 mhz-en, játék közben sosem fagy le, a 64 bites windowsnál viszont rendszeresen. Szóval ha tuningolt procid van, még egy érv, hogy ne rakd fel.

#893 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 19:54

Nekem speciel eddig nem volt vele különösebb gondom, sőt: érdekes módon az NVIDIA IDE driver is probléma nélkül felment, és látszólag tökéletesen működik. Nekem ATI kártyám van, amihez van x64 driver, és természetesen az alaplaphoz is,meg mindenhez. Sajnos pillanatnyilag nincs valami túl sok x64-re írt program, ez remélhetőleg változik majd. Én video-konvertáláshoz akarom használni, mert az igen erőforrásigényes, és ott sokat számít.
A fagyás problémád valószínüleg az inkompatibilis drivereid miatt van, vagy a játék nem bírja a x64-et.
Játékok miatt nem érdemes x64, mert  lassab /lehet, vagy lefagyha, kivéve persze ha van x64-es verziója:64 bites játékok listája
Lenne még egy kérdésem: Rákötöttem az erősítőre a hangkártyát. A digitális kimenetet használom, mert nem kell soreres kábel, és a hangkártyán meg van koaxiális kimenet(SPID). Az a gondom, hogy csak stereoban megy, és én 5.1-es DTS-t szeretnék. Ezt hol tudom beállítani? A realtek sound managerben nem lehet állítani ezt a kimenetet :(

Szerkesztette: Bishop 2006. 12. 11. 20:00 -kor

ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#894 Felhasználó inaktív   hadeszTO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 23:49

Idézet: balojazz - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 7:46

Ejnye, hát ha hardveres megoldás kell, hát rakj bele egy őskövület 20 forintos 10 Mb-es UTP/BNC vackot. Nekem a 10 éves KTi-m tökéletesen működik, 8 éve vettem 3 ezerért. Bontókban, vásárban plédekről szaréhugyé adják, csak a forrasztásokat kell vizuálni előtte 30 másodpercig, oszt vehető, oszt jóvan.

AZé nem köszi, nem fogom a 100mbit-es, jól olvassátok egyszáz megabit(, ez  nem a hálózat, az gigás...) netnek csak az 1 tizedét használni...
De én is gondoltam rá...

Amugy kk

#895 Felhasználó inaktív   zsid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 22:42

Idézet: hadeszTO - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 0:49

AZé nem köszi, nem fogom a 100mbit-es, jól olvassátok egyszáz megabit(, ez  nem a hálózat, az gigás...) netnek csak az 1 tizedét használni...
De én is gondoltam rá...

Amugy kk

Akkó' vegyé' 500ért egy 100Mbitest :Đ

#896 Felhasználó inaktív   Levin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 10:43

Sziasztok!

Egy KN8Ultra lapom van, rajta egy 200GB SATA2 Samsung winyó és mobil rackben egy 60B-os Seagate IDE.
A problémám, hogy ha a mobil rack be van kapcsolva akkor a windows iszonyat lassan tölt be. Lényegében a bejelentkező képernyő előtt fekete képernyő és ott áll 2percig mire megmozdul. A mobil winyó Slave-re van jumperelve és kötve. HA cable select-re rakom akkor nemes egyszerűséggel a bios nem is látja azt a winyót.
Megoldás?

A másik bajom, hogy valamiért a Samsung hdd kezelésem nem okés. Idönként megáll és gondolkozik. Pl elindítom az msn-t akkor hajlamos 10másodpercig megállni a gépo és semmire nem ragál, de ezt eljátsza simán böngészés közben is. Nem értem a problémát.

#897 Felhasználó inaktív   Levin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 10:44

JA még annyi, hogy ez előtt a KN8 lap előtt egyx Epox nf2-es lapom volt ugyan ezzel a winyóval és semmi ilyen problémám nem volt vele.

#898 Felhasználó inaktív   zsid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 23:47

A lap  nekem SATA2es MAxtorral sküszködött.A bios elismerte minden okés volt...de az XP nem volt hajlandó feltelepülni rá , vagy úgy elállni hogy a gépben volt.MOst SATA2 es SAmsung van benne és megy rendesen.Próbáltad visszajumperolni SATA I re? Fent van az NVidia SATA lemezvezérlő drivere?

#899 Felhasználó inaktív   Levin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 13:53

Idézet: zsid - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 0:47

A lap  nekem SATA2es MAxtorral sküszködött.A bios elismerte minden okés volt...de az XP nem volt hajlandó feltelepülni rá , vagy úgy elállni hogy a gépben volt.MOst SATA2 es SAmsung van benne és megy rendesen.Próbáltad visszajumperolni SATA I re? Fent van az NVidia SATA lemezvezérlő drivere?

Elvilelg úgy van jumperelve, hogy automatikusan választja, hogy sata1 vagy 2,  Nem igen akarnám Sata1-re rakni, mert akkor mi értelme a Sata2 vezérlőnek és winyónak.
Elvileg minden driver fent van. A sata driver a települ az nforce csomaggal nem?

#900 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 11:57

Törölve

Szerkesztette: Bishop 2006. 12. 17. 11:59 -kor

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.