HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 03. 17:20

Idézet: Thamas - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 18:52

Sziasztok. Nekem kérdésem volna, egy k8n-e deluxe alaplappal kapcsolatban....
egy 754-es amd64 van benne, jelenleg egy 512Mb-os 400Mhz Kingstom rammal... De ezis azért mert ugy hallottam hogy felesleges 400Mhz fölötti ramot belerakni mert ugysem pörög ki?! Igaz ez?
Előre is köszi :up:

Lehet bele rakni gyorsabbat, de valóban nics sok értelme az egycsatornás memóriakezelés miatt, mert tökmindegy, hogy 3300-at v. 3000-et olvas...és ez nem az alaplaptól, hanem a prociba lévő m.vezérlő miatt van így, a 939 tűs A64 prociba már dual memóriavezérlő van.

#462 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 17:22

Idézet: rabaee - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 19:55

Hali mkinek!

Lenne egy kis problémám, amit sehogy nem sikerül megoldanom!
Szal adott egy:
-Asus k8n-e deluxe
-amd sempron 3000+
-200 Gb Maxtor
-512 Mb Kingston
-Connect3d radeon 9600 vidkártya
de nem is ez a lényeg... Elindítom az xp telepítést, végigfuttatja a szokásos dolgokat a legelején, aztán bejön a legelső képernyő, ahol kell egy entert, na most ezután megkéne jelenni, a winyónak/hogy felismerte/, de ez nem történik meg, csak a bal alsó sarokban van a "kérem várjon" szöveg... várok-várok, akár 40 percig is  ;)  ... ugyanezt csinálja angol xp-nél is és másik winyónál is! ha beteszem a winyót másik gépbe, akkor tökéletesen megy! jumper-eltem mindenhogyan, kábeleket ellenőriztem, de nincs hiba. biosba felismeria winyót... jah és idekábelen keresztül szeretném működtetni ésmár mindenhogyan particionáltam.
remélem vki megértette, amit leírtam.
ha tudnátok tippet adni, akkor megköszönném!
msn: hyper.cube@hotmail.com

ATA v. SATA? Ha ATA akkkor passzolom...ha SATA akkor mindenképp a proci és az AGP közti két nativ csatlakozót használd!

#463 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 18:09

Floppy+F6?

#464 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 18:27

Idézet: DViD - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 19:09

Floppy+F6?

nem F5?  :think:

Más: ha tanácsolhatok valamit: NE tegyetek fel semmiféle BIOS-t az eredetin(1005) kívül!!!! Végre úgy néz ki rájöttem miért voltak a BIOS-fagyások, és egyéb hülyeségek...ha érdekel valakit leírom...

#465 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 18:58

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 19:27

nem F5?  :think:

Más: ha tanácsolhatok valamit: NE tegyetek fel semmiféle BIOS-t az eredetin(1005) kívül!!!! Végre úgy néz ki rájöttem miért voltak a BIOS-fagyások, és egyéb hülyeségek...ha érdekel valakit leírom...

Engem érdekel, írd le pls!

#466 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 19:43

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 19:58

Engem érdekel, írd le pls!

Kb(nem kb biztos, de ezt csak most tudtam meg) akkor kezdődtek a gondok amikor feltettem az új BIOS-t, mintha 1009 először és utána a 1010.

'Tünetek':

BIOS-ba belépek, vmit változtatok, save, és a BIOS 'megáll' a memória számlálás után. Alt+Ctrl+Del: ue., Reset: ue., csak ki-be kapcs után indult a gép, rendszerint ilyenkor már elindult...

Tuningpróbálkozásokra is hasonlóan reagált, bár nem mindig...meg egyéb érdekességek, ezek már főleg a 3200+ beszerzése után, nem egy tuningproci, 220 FSB-nél már a Win szerint megsérült a config.sys, de tuning nélkül meg megy... :think:

Szóval a legfőbb probléma a BIOS 'beállás' volt, számtalan esetben csak a CMOS reset segített.... :(

Most, hogy jó megválok a laptól, kipróbálom a 939-et, Via-t, és végre tudom tuningolni a VGA-t.. :) Meg a procit...

#467 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 00:06

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 20:43

Kb(nem kb biztos, de ezt csak most tudtam meg) akkor kezdődtek a gondok amikor feltettem az új BIOS-t, mintha 1009 először és utána a 1010.

'Tünetek':

BIOS-ba belépek, vmit változtatok, save, és a BIOS 'megáll' a memória számlálás után. Alt+Ctrl+Del: ue., Reset: ue., csak ki-be kapcs után indult a gép, rendszerint ilyenkor már elindult...

Tuningpróbálkozásokra is hasonlóan reagált, bár nem mindig...meg egyéb érdekességek, ezek már főleg a 3200+ beszerzése után, nem egy tuningproci, 220 FSB-nél már a Win szerint megsérült a config.sys, de tuning nélkül meg megy... :think:

Szóval a legfőbb probléma a BIOS 'beállás' volt, számtalan esetben csak a CMOS reset segített.... :(

Most, hogy jó megválok a laptól, kipróbálom a 939-et, Via-t, és végre tudom tuningolni a VGA-t.. :) Meg a procit...

KV8 Pro topicba már írtam, valóban jobban megy a VGA VIA-val, de pl a proci és a RAM jóval gyengébben...

Ha már cserélsz lapot procit, sztem csarélj zsugát is PCIe-re, és irány az NF4.

AGP-hez csak félmegoldás van.

#468 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 09:12

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 1:06

KV8 Pro topicba már írtam, valóban jobban megy a VGA VIA-val, de pl a proci és a RAM jóval gyengébben...

Ha már cserélsz lapot procit, sztem csarélj zsugát is PCIe-re, és irány az NF4.

AGP-hez csak félmegoldás van.

tudom, de nem akarok visszafejleszteni...6800GT-re már nincs lé, legszívesebben X800XL-t vennék, de arra már/sem nem fussa, ráadásul a mostani cuccot se hiszem, hogy jó áron el tudnám adni... :( Még kigondolom, lehet, hogy lesz egy PCI 6600GT, azt fejlesztek, ha lesz lé... :think:

Amúgy mi az, hogy jóval gyengébben? Dobsz egy oldalszámot, nem sok időm van, és egy hetet is kihagyam...

Szerkesztette: =Oli= 2005. 09. 04. 09:14 -kor

#469 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 13:20

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 10:12

tudom, de nem akarok visszafejleszteni...6800GT-re már nincs lé, legszívesebben X800XL-t vennék, de arra már/sem nem fussa, ráadásul a mostani cuccot se hiszem, hogy jó áron el tudnám adni... :( Még kigondolom, lehet, hogy lesz egy PCI 6600GT, azt fejlesztek, ha lesz lé... :think:

Amúgy mi az, hogy jóval gyengébben? Dobsz egy oldalszámot, nem sok időm van, és egy hetet is kihagyam...

Utolsó 3 hozzászólásban van sztem :) .

#470 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 14:22

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 14:20

Utolsó 3 hozzászólásban van sztem :) .

:omg:  :D

#471 Felhasználó inaktív   mrzool 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 08. 09:11

Hi, remélem megfordulnak erre w2k3-as kollégák, engem lassan az idegbaj kerülget. A szitu: K8N-E Deluxe alaplap, Sempron proci, PATA vinyó, w2k3 telepítés.

1. kör: eredeti MSDN-es w2k3, saját kezűleg SP1 slipstreamezve - rendben felmegy, az install teljesen jó lefut, majd mikor újraindul a gép végtelen ciklusba kerül: BIOS-os adatok, indulna a win, reset, és ez ismétlődik amíg ki nem kapcsolom a gépet.

2. kör: eredeti MSDN-es w2k3, SP1 nélkül, felmegy, újraindul, elindul, nincs resetelős végtelen ciklus.

3. kör: warez w2k3 SP1-gyel: lásd első kör.

4. kör: eredeti MSDN-es w2k3, SP1 nélkül, majd mikor elindult a rendszer, utólag SP1 rátelepít - reboot: lásd első kör.

A kérdésem az lenne, hogy most mi a f. van...? Nem hiszem el, hogy nem lehet sp1-es vindózt használni ezzel a nyomorult géppel.:(

#472 Felhasználó inaktív   Burn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 09:14

Szerintem egyesével ted fel a javító csomagokat... le lehet szedni, én annó a netacademia.hu-ról leszedtem az összeset. Akkor kiderül, hogy melyikkel leheta  probléma... biosfrissítés?
Asus Striker Extreme, Core 2 Duo E8500 3,16GHz 6MB, 2 x 2GB CSX , ~4TB HDD, nVidia GTX 280, Sharkoon világítós bill, Logitech MX-1000 Potkány, Samsung 244T

Tools, Brushes, Tapes
Egyedi óra
HuBid ingyenes aukciós portál

#473 Felhasználó inaktív   mrzool 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:32

Kösz a tippet, Burn, a 1010-es BIOS-szal minden okés. Azért elég gáz, hogy ilyen megeshet...

#474 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:58

Idézet: mrzool - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 14:32

Kösz a tippet, Burn, a 1010-es BIOS-szal minden okés. Azért elég gáz, hogy ilyen megeshet...

Olvass vissza pár hsz-t és megtudom milyen a 10.10-es bios..

#475 Felhasználó inaktív   mrzool 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 15:46

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 12:58

Olvass vissza pár hsz-t és megtudom milyen a 10.10-es bios..

Végigolvastam az egész topikot, mielőtt hozzászóltam, azt hiszem ez a minimum, ami elvárható. És igen, olvastam a 1010-es tapasztalatokat is. Jelenleg azonban működik a cucc, majd hosszútávon kiderül, hogy mennyire megbízható.

#476 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 17:43

Idézet: mrzool - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 16:46

Végigolvastam az egész topikot, mielőtt hozzászóltam, azt hiszem ez a minimum, ami elvárható. És igen, olvastam a 1010-es tapasztalatokat is. Jelenleg azonban működik a cucc, majd hosszútávon kiderül, hogy mennyire megbízható.

Ok, de ha olyat tapasztalsz mint én, tedd vissza az eredetit.  :)

#477 Felhasználó inaktív   mrzool 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 18:13

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 16:43

Ok, de ha olyat tapasztalsz mint én, tedd vissza az eredetit.  :)

Mond csak, te elolvastad, amit írtam? Miért is lenne jó nekem visszatenni az 'eredetit'? Ez is eredeti, az ASUS honlapról szedtem le, hivatalos BIOS. Ezzel legalább elindul a vindóz, a 1007-esnél a bootképernyőig sem jutott el.

#478 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 18:39

Idézet: mrzool - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 19:13

Mond csak, te elolvastad, amit írtam? Miért is lenne jó nekem visszatenni az 'eredetit'? Ez is eredeti, az ASUS honlapról szedtem le, hivatalos BIOS. Ezzel legalább elindul a vindóz, a 1007-esnél a bootképernyőig sem jutott el.

Én is 'eredeti' töltöttem le, kettő is szar volt. Hidd el qrva sokat szoptam vele, mire rájöttem...

#479 Felhasználó inaktív   mrzool 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 19:19

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 17:39

Én is 'eredeti' töltöttem le, kettő is szar volt. Hidd el qrva sokat szoptam vele, mire rájöttem...

Elhiszem, én is sokat szoptam. De még mindig nem értem, miért ajánlod, hogy tegyek vissza egy olyan BIOS-t, amivel nem indul el az oprendszer.

#480 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 19:26

Idézet: mrzool - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 20:19

Elhiszem, én is sokat szoptam. De még mindig nem értem, miért ajánlod, hogy tegyek vissza egy olyan BIOS-t, amivel nem indul el az oprendszer.

Azt meg én nem értem, hogy miért nem indul el egy oprendszer... :think:  :) Mindegy, lényeg, hogy neked jó(és most nekem is)  :)

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.