HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 20:04

Idézet: wdragon - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 19:12

.
Ha kikapcsolom a gépet akkor az egér továbbra is világít és a billentyűzeten is látszik hogy áram alatt van, szerintem a BIOS beállításainál kereshetem a problémát de nem tudom hogy hol.
Segítene valaki? Köszi.

Szerintem meg normális  ;)

#522 Felhasználó inaktív   junnuh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 17:30

napot kívánok!!!

miért van az hogyha a bios-ba bekapcsolom a Q-fan-t, akkor néha cpu fan hibát ír ki, egyébként utána töltődik a windows, tehát nincs nagy baj, csakhát zavaró

egyébként ti használtok valamilyen hűtő szabályzó programot, vagy elég bios-os

köszönöm!

#523 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 17:58

Idézet: Button - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 12:18

Nekem is van feszállítás, igaz a64, nem sempron.
De nem hiszem, hogy ezen múlik, inkább ez is a BIOS-on. Tolj rá egy újabbat..

Hehe. alapban 1008as biosszal jött. megpróbáltam az 1009-el is. ugyanaz a helyzet. megpróbáltam egy régebbivel is, egy olyannal amelyik elvileg nem ismeri a sempront még. ugyanaz. 1009 béta3mat nem próbáltam, mert nem rajongom a béta dolgokért. bár röhögnék, ha ott lenne a bibi... a64-es procival nem próbáltam még, mert nincs kedvem totál szétszedni a másik gépet ezért. bár attól tartok ez lesz. mondjuk akár elégedett is lehetnék, mert a sempron proci alapfeszen 2100on primestabil, dehát akkoris...

#524 Felhasználó inaktív   PreryQtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 20:57

Hali, nem lehet hogy csak azért nem látod mert alap esetben ez autómatikus, és nem is kínálja fel, csak akkor engedi állítgatni ha manuálisan állítod.Nálam legalábbis így van.(1008-as biosz szintén) :respect:
AMD DX4x100

#525 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 10. 10:00

Idézet: PreryQtya - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 20:57

Hali, nem lehet hogy csak azért nem látod mert alap esetben ez autómatikus, és nem is kínálja fel, csak akkor engedi állítgatni ha manuálisan állítod.Nálam legalábbis így van.(1008-as biosz szintén) :respect:

Hello

köszi hogy :lama: -nak nézel... 

Kezdek arra gyamakodni, hogy Asuséknál ez szándékos, hogy Sempronokra nem akarják, hogy feszt emeljek. ugyanis a másik lapban a64-re engedi a feszemelést.

ha küldök egy levelet asuséknak, és elküldöm őket, az vajon számítana?

#526 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:04

Idézet: -KP- - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 10:00

Te egy végtelenül törpe kis valaki vagy a haaaaatalmas tengerben, a kutya nem fog foglalkozni náluk bárminemű nyavajgással. De azért csak küldd el őket... és lehetőleg magyarul (is), mert úgy sokkal cifrábban lehet :up: :D
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#527 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 23:53

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 15:04

Te egy végtelenül törpe kis valaki vagy a haaaaatalmas tengerben, a kutya nem fog foglalkozni náluk bárminemű nyavajgással. De azért csak küldd el őket... és lehetőleg magyarul (is), mert úgy sokkal cifrábban lehet :up: :D

Én elküldtem a creative hazai képviseletét a b@sba egy hosszú mailban, mikor 64 bites XP-hez volt Audigiy2 ZS-re driver már 2 hónapja, de sima Au2-höz meg au1-hez nem. Felvilágosítottam őket, hogy a kutyám is az Au2 ZS driverét használja az Au1-re, ők meg sz@rnak a "régebbi" kártyáikra. Jó hogy a teknőseim ráhekkelik a drivert hányás közben, de csóri Pistike aki csak a tűzgombot nyomja mit csináljon??? Egy hónappal később már ki is jöttek a drverrel! :D

Persze gondolom nem az én levelem hatására, de jól esett... :)

#528 Felhasználó inaktív   Button 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 12. 15:21

Idézet: -KP- - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 11:00

Hello

köszi hogy :lama: -nak nézel... 

Kezdek arra gyamakodni, hogy Asuséknál ez szándékos, hogy Sempronokra nem akarják, hogy feszt emeljek. ugyanis a másik lapban a64-re engedi a feszemelést.

biztos  :]

no sempron, ez van  :rolleyes:
amúgy is mérges vagyok rá, mert "kisajátította" a s754-et teljesen..  :reklamacio:
Asus F5V-AP074 | Asus K8N, A64 3000+, 2GB, Asus N6600GT, WD5000AAKS | Asus A7A266, XP2400+, 512MB, Asus V7700, WD800JB

#529 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 20:32

Idézet: Button - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 15:21

biztos  :]

no sempron, ez van  :rolleyes:
amúgy is mérges vagyok rá, mert "kisajátította" a s754-et teljesen..  :reklamacio:

vettem még egy sempront. azt beleraktam a k8n-e deluxe lapba. se szorzó, se feszemelés lehetősége, mint a k8n esetében. k8n-e lapba pár napja még a64 volt, és azzal mindent engedett. szal ez az asus miatt van...  :down: istenem. 2005-ben ilyet ...  :omg:

majd jól rátöltöm az nf8 biosát  :evil2:  :evil2:  :evil2: 

egyébként már vannak 939-es sempronok is... go amd sempron topic ...

Szerkesztette: -KP- 2005. 11. 14. 20:37 -kor

#530 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 02:23

Hi!

Én most nemtom, hogy én baxtam el valamit, vagy a lappal van valami. 1008-as BIOS van a lapban, ez volt benne eredetileg.

1.: Nézegettem a BIOS-ban az AI Overclocking Tuner-t. Átállítottam manual-ra, de az alatta megjelenő CPU FSB Freqency-t nem lehet átállítani. A poén az, ha az AI Overclocking Tuner-t mondjuk standardról pl 10%-ra nyomom, majd onnan Manual-ra, akkor a CPU FSB Freqency-nél 220 jelenik meg, de kézzel ekkor sem lehet átállítani. Próbaképpen megnéztem az AGP frekijét is, de azt sem engedi állítani.

2.: A BIOS-ban bekapcsoltam a Cool&Quiet funkciót, valamint az ACPI 2.0 Support is be van lőve. Windowsban elindítottam a Cool & Quiet progit hozzá és az energiagazdálkodás minimálisra van állítva, mégsem működik a C&Q.

KONFIG az aláírásomban

UPDATE: Frissítettem a BIOS-t 1009-re. Az FSB állítási gond megoldódott, de a C&Q csak nem akar működni.  :rolleyes:

Szerkesztette: Mumtaz 2005. 11. 23. 03:21 -kor

#531 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 04:11

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 2:23

Hi!

2.: A BIOS-ban bekapcsoltam a Cool&Quiet funkciót, valamint az ACPI 2.0 Support is be van lőve. Windowsban elindítottam a Cool & Quiet progit hozzá és az energiagazdálkodás minimálisra van állítva, mégsem működik a C&Q.

KONFIG az aláírásomban

Megpróbáltam a legújabb Athlon drivert felrakni. A windóz kapásból kékhalállal indult 3x egymás után. aztán csökkentettben leszedtem az új drivert. Azután rendesen elindult. Visszaraktam a régi 1.1.0.0-ás drivert és ezután már azzal is kékhalálozott bootoláskor, így mostmár azt sem tudom visszarakni. :( :rolleyes:  :confused:

#532 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 08:55

Én soha nem tapasztaltam ilyesmit cnq-val... :confused: Proci-fesz ugye nincs állítva? Eddig két cnq-s alaplapom volt, mindig a gyári cd-n lévő drivert tettem fel, és soha semmi gáz nem volt... 

#533 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 10:12

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 8:55

Én soha nem tapasztaltam ilyesmit cnq-val... :confused: Proci-fesz ugye nincs állítva? Eddig két cnq-s alaplapom volt, mindig a gyári cd-n lévő drivert tettem fel, és soha semmi gáz nem volt...

Minden alapra van állítva (FSB, fesz, stb...) Mikor a drivereket pakolam fel, akkor az alaplac CD-jén lévő C&Q progit raktam fel. BIOS-ban ACPI 2.0 YES, C&Q ENABLED, Windózban minimális energiagarázdálkodás. Nem ment a C&Q. Aztán lekaptam az AMD oldaláról a legújabb A64 drivert, felraktam, reboot, XP betöltöképernyő aztán kékpusztulat. még 3x próbáltam elindítani a gépet, de mindíg elment fagylaltozni. csökkentett mó, új A64 driver leszed, reboot, indul (driver nélkül persze), régi A64 driver visszarak, reboot, fagyi. Most A64 driver nélkül megy a gép, de ugyebár így nincs C&Q.

Mindegy. Úgyis újra akartam pakolni a renccert, aztán majd meglátjuk, mi lesz.

#534 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 11:51

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 10:12

Mindegy. Úgyis újra akartam pakolni a renccert, aztán majd meglátjuk, mi lesz.

Valószínű ez az egy megoldás  ;)

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 11. 24. 00:41

K8N-E Deluxe 3000+ A64 és se szorzó, se vcore állítás asus :respect:  :o  még jó hogy nem vettem meg a lapot :Đ

#536 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 01:42

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 11:51

Valószínű ez az egy megoldás  ;)

Hát sajnos nem. :(
Új rendszer fent, C&Q fent, aztán figeltem, mi történik, mikor minimális energiagazdálkodásra állítom a témát. Hát azonnal olyan spontán rebootot csinált, hogy - majdnem - öröm volt nézni, de elötte egy pillanatra láttam, hogy a C&Q-ban 1000 MHz-re esett a freki, a feszt nem volt időm megnézni.
Reboot után a C&Q progi nélkül próbáltam minimálisra állítani az energiagazdálkodást, az eredmény ugyanaz. Spontán reboot, amint rányomtam az OK-ra. :(

#537 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 07:01

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 1:42

Új rendszer fent, C&Q fent, aztán figeltem, mi történik, mikor minimális energiagazdálkodásra állítom a témát. Hát azonnal olyan spontán rebootot csinált, hogy - majdnem - öröm volt nézni, de elötte egy pillanatra láttam, hogy a C&Q-ban 1000 MHz-re esett a freki, a feszt nem volt időm megnézni.
Reboot után a C&Q progi nélkül próbáltam minimálisra állítani az energiagazdálkodást, az eredmény ugyanaz. Spontán reboot, amint rányomtam az OK-ra. :(

Eszembe jutott, hogy lehet a memóriákat nem szereti, próbáld ki egy/vagy más modullal!

#538 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 07:03

Idézet: diegho - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 0:41

K8N-E Deluxe 3000+ A64 és se szorzó, se vcore állítás asus :respect:  :o  még jó hogy nem vettem meg a lapot :Đ

A vcore a proci fesz ugye? Csak mert már régen állítgattan(talán1×)  :think:  :D

#539 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 10:11

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 1:42

1. Legújabb BIOS
2. Új Win
3. Legújabb NForce driver (Asus oldalról)
4. Legújabb CNQ driver (Asus oldalról)

Nekem régebbi biossal, régebbi driverekkel csontra fagyott egyből (vagy 1-2 perc után) CNQ-val a gép mindig.
Aztán jöttek az újabb verziók, később már csak néha hülyült, szeptemberre meár tökéletesen működött :).

#540 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 10:25

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 7:03

A vcore a proci fesz ugye? Csak mert már régen állítgattan(talán1×)  :think:  :D

Igen, az! :D

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.