HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 13. 18:34

Nekem sima K8N kézikönyv van, de abban csak annyi van, hogy mekkora memóriákat fogad, meg hogy 3GB-ot max. A K8N-E-hez oda van irva a Dual-channel DDR400/333/266 az asus honlapján, ennél nincsen semmi. Most már nem vagyok biztos benne, hogy DDR-400-ban mentek-e ketten, de most induláskor ennyit ir ki.

Viszont itt a memtest kép, ezen is DDR400-ban mennek.

Kép
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#982 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 18:49

Idézet: Gabesz - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 19:34

Nekem sima K8N kézikönyv van, de abban csak annyi van, hogy mekkora memóriákat fogad, meg hogy 3GB-ot max. A K8N-E-hez oda van irva a Dual-channel DDR400/333/266 az asus honlapján, ennél nincsen semmi. Most már nem vagyok biztos benne, hogy DDR-400-ban mentek-e ketten, de most induláskor ennyit ir ki.

Viszont itt a memtest kép, ezen is DDR400-ban mennek.

S754-ben nem lehet dual chanel...lehetetlen
Lehet, hogy tényleg lehetséges más chipsetes s754 lapokkal (nforce3-250gb amúgy is elég ratyesz), de az meg azért hangzik furának elsőre, mert a memvezérlő a prociban van...szal inkább steppingtől kéne függnie (nekem E6-os Venice), de úgy látszik mégsem...
Ha neked megy s754-ben 2x2oldal 400-on, akkor csak örülhetsz és vásárlásnál is kevesebb gondod lesz  ;)

Szerkesztette: Nurba 2008. 01. 13. 18:53 -kor

#983 Felhasználó inaktív   SHiT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 23. 12:55

Üdvözlet!

Olyan kérdésem lenne, hogy sima ASUS K8N-re rá lehet/szabad-e húzni az K8N-E bios-át?
Esetleg ha nem, akkor a  1011 bétánál van-e újabb kiadás már a K8N-hez?

#984 Felhasználó inaktív   zsid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 14:19

Idézet: SHiT - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 13:55

Üdvözlet!

Olyan kérdésem lenne, hogy sima ASUS K8N-re rá lehet/szabad-e húzni az K8N-E bios-át?
Esetleg ha nem, akkor a  1011 bétánál van-e újabb kiadás már a K8N-hez?

Sztem annyira nem jó ötlet :think:

#985 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 12:06

Mit kell ennek telepiteni még, hogy működjön a CnQ? Biosban be van kapcsolva. Az energiagazdálkodás minimálison áll, a CnQ driver telepítve van, de még mindig 2,4Ghz-en fut. Pedig régebben megszoktam oldani, de most nemtudom miképpen és kifogytam az ötletekből, az amd processor drivert is letöltöttem és feltettem, de semmi változás.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#986 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 16:53

Idézet: Gabesz - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 13:06

Mit kell ennek telepiteni még, hogy működjön a CnQ? Biosban be van kapcsolva. Az energiagazdálkodás minimálison áll, a CnQ driver telepítve van, de még mindig 2,4Ghz-en fut. Pedig régebben megszoktam oldani, de most nemtudom miképpen és kifogytam az ötletekből, az amd processor drivert is letöltöttem és feltettem, de semmi változás.

Pedig processor driver+bios enable+minimális gazdálkodás = működő CnQ
Mivel ellenőrzöd a pillanatnyi órajelet? Sajátgép+jobbklikk/tulajdonságok nem mindig jó...mondjuk cpuz igen

#987 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 19:27

Igen, a sajátgépnél néztem, de közben rájöttem, hogy cpuz-vel kellene, ott már a az alacsony érték van, szóval működik rendesen.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#988 Felhasználó inaktív   Zéé 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 08:09

Sziasztok,

Van egy Asus K8N alaplapom, és szeretném a hátlapi 4 USB port mellett az alaplapon levő plusz 4 USB portot is használni.
Van egy Asus USB/MIR rev. 1.1 hátlapi USB panelem (már nem tudom honnan), amit rá is dugtam az alaplapra, de sajnos nem műxik a dolog. Hibát nem jelez, de ha csatlakoztatok valamit arra a portra, akkor már nem ismeri fel az eszközt, és ekkor már hibát jelez.
A kábelt rosszul nem lehet 9 darab alaplapi tüskékre rádugni.

Segítségeteket szeretném kérni, hogy mi lehet a baj?

Én elsőre arra tippelek, hogy ez az USB kivezetés nem jó ehhez az alaplaphoz.

Köszi!
"A Trabant útfekvése kitűnő, gyorsulása kifogástalan. Ez azonban ne csábítson könnyelműségre."

#989 Felhasználó inaktív   zsid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 19:12

Idézet: Zéé - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 9:09

Sziasztok,

Van egy Asus K8N alaplapom, és szeretném a hátlapi 4 USB port mellett az alaplapon levő plusz 4 USB portot is használni.
Van egy Asus USB/MIR rev. 1.1 hátlapi USB panelem (már nem tudom honnan), amit rá is dugtam az alaplapra, de sajnos nem műxik a dolog. Hibát nem jelez, de ha csatlakoztatok valamit arra a portra, akkor már nem ismeri fel az eszközt, és ekkor már hibát jelez.
A kábelt rosszul nem lehet 9 darab alaplapi tüskékre rádugni.

Segítségeteket szeretném kérni, hogy mi lehet a baj?

Én elsőre arra tippelek, hogy ez az USB kivezetés nem jó ehhez az alaplaphoz.

Köszi!

Van asszem minden alaplapi port mellett egy jumper amivel áramot be/ki tudod kapcsolni, ázt átraktad?

#990 Felhasználó inaktív   OmShanti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 15:05

Sziasztok!

Asus K8N alaplapomhoz szeretnék memót bővíteni (jelenlegi helyzet: Kingston 512 DDR, 400MHz), kérdésem lenne, hogy milyen paramétereknek kell passzolni egymáshoz azon kívül, hogy DDR legyen és (ha jól tudom, lehetőleg - ) 400 MHz-es? Gáz ha nem Kingston? (1GB-os DDR400-at néztem ki, szintén Kingstont).
Nemrég akartam egy Asrock alaplaphoz memót bővíteni, minden stimmelt, még a márkanév is, és nem ment.:( (és az alaplapnak is vinnie kellett volna annyit)

Láttam ilyet, hogy CL2,5 és CL3, ezek pontosan mit jelentenek? Nem baj, ha különbözik?
Köszi előre is!
Üdv.
OmShanti

Szerkesztette: OmShanti 2008. 11. 11. 15:05 -kor

#991 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 23:33

Idézet: OmShanti - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 16:05

Sziasztok!

Asus K8N alaplapomhoz szeretnék memót bővíteni (jelenlegi helyzet: Kingston 512 DDR, 400MHz), kérdésem lenne, hogy milyen paramétereknek kell passzolni egymáshoz azon kívül, hogy DDR legyen és (ha jól tudom, lehetőleg - ) 400 MHz-es? Gáz ha nem Kingston? (1GB-os DDR400-at néztem ki, szintén Kingstont).
Nemrég akartam egy Asrock alaplaphoz memót bővíteni, minden stimmelt, még a márkanév is, és nem ment.:( (és az alaplapnak is vinnie kellett volna annyit)

Láttam ilyet, hogy CL2,5 és CL3, ezek pontosan mit jelentenek? Nem baj, ha különbözik?
Köszi előre is!
Üdv.
OmShanti

A K8N lapokon nincs dual chanel, mert a S754 procik nem támogatják, így szvsz nagyobb a tűrés is. Viszont előfordulhat (az alaplapi könyvben megtalálható), hogy 2db kétoldalas modul csak 333MHz-en fog menni, ha csak úgy bírja a memvezérlő. Nekem anno volt 1GB kétoldalas +512MB egyoldalas kingmax kombó s754-ben, azok szépen mentek együtt DDR400-on, pedig külön lettek megvéve. A CL az az időzítésre enged következtetni, minél kisebb az érték, annál jobb, de a két memó lehetőleg legyen egyforma (a legjobb esetben is a rosszabbikon fog menni mindkettő). Sztem ha azonos a márka (kingston), típus (DDR400) és az időzítés (pl CL3), akkor jó eséllyel menni fog...

Szerkesztette: Nurba 2008. 11. 11. 23:34 -kor

#992 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 23:48

Idézet: Gabesz - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 19:27

Igen, a sajátgépnél néztem, de közben rájöttem, hogy cpuz-vel kellene, ott már a az alacsony érték van, szóval működik rendesen.

Everest is jól jelzi. :)

#993 Felhasználó inaktív   OmShanti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 08:33

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 23:33

A K8N lapokon nincs dual chanel, mert a S754 procik nem támogatják, így szvsz nagyobb a tűrés is. Viszont előfordulhat (az alaplapi könyvben megtalálható), hogy 2db kétoldalas modul csak 333MHz-en fog menni, ha csak úgy bírja a memvezérlő. Nekem anno volt 1GB kétoldalas +512MB egyoldalas kingmax kombó s754-ben, azok szépen mentek együtt DDR400-on, pedig külön lettek megvéve. A CL az az időzítésre enged következtetni, minél kisebb az érték, annál jobb, de a két memó lehetőleg legyen egyforma (a legjobb esetben is a rosszabbikon fog menni mindkettő). Sztem ha azonos a márka (kingston), típus (DDR400) és az időzítés (pl CL3), akkor jó eséllyel menni fog...

Köszönöm a választ! A CL-ről eddig nem tudtam,pláne,hogy számít is...

#994 Felhasználó inaktív   lorant80 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 19:32

Szevasztok!

Bővíteni szeretném a már nem épp "friss konfigomat"!
AMD 64bit-es CPU egy ASUS K8N-E lapban egy kétoldalas 1GB-os DDR Corsair memória társaságában!
1GB memóriával szeretném bővíteni, de az a helyzet hogy nem találok egyoldalas 1GB-os memóriát (semilyen gyártótól sem). A lapom pedig csak akkor hadja 400Mhz-en üzemelni a memóriákat, ha a két modulból az egyik 'egyoldalas'! különben csak 333Mhz-en hajlandóak működni! Ez mekkora sebesség romlást eredményez? (CATIA és különböző 3D-s alkalmazásokat futattnák a gépen)
Valakitől olyat hallottam, hogy nem gáz ha 333Mhz-en mennek a memóriák, mert az AMD-s platformok különben se tudják 400Mhz-en futatni a memóriákat! Ez mennyire valós dolog? És ez csak a DDR I-es memóriákra vonatkozhat?

Köszönöm előre is a segítséget!

#995 Felhasználó inaktív   OmShanti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 13:39

Idézet: OmShanti - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 8:33

Köszönöm a választ! A CL-ről eddig nem tudtam,pláne,hogy számít is...

Még egy kérdésem lenne: a CL értékét hol tudom megnézni a memóriámnak? (mert ráírva nincs semmi ilyen.... Illetve van egy ilyen, hogy KVR400x64C3A/512, esetleg a C3 itt azt jelenti, hogy CL3?

#996 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 15:09

Idézet: lorant80 - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 20:32

...Valakitől olyat hallottam, hogy nem gáz ha 333Mhz-en mennek a memóriák, mert az AMD-s platformok különben se tudják 400Mhz-en futatni a memóriákat!...

Ezt nem tudom kitől hallottad, mert a K8-as athlon64-ek bizony 400-on szeretik a ramot (talán a s754-es sempron hajtja 333-on) A K7-esek (athlon XP) mentek 266 vagy 333-on, bár úgy tudom, hogy 3200+-ből volt 400-as is.

#997 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 15:12

Idézet: OmShanti - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 14:39

Még egy kérdésem lenne: a CL értékét hol tudom megnézni a memóriámnak? (mert ráírva nincs semmi ilyen.... Illetve van egy ilyen, hogy KVR400x64C3A/512, esetleg a C3 itt azt jelenti, hogy CL3?

Igen az nagy valószinüséggel CL3-at jelöl.
Az oldalán ugyenzt találtam csak 1GB-soban:
link

#998 Felhasználó inaktív   gogerham 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 17:40

Milyen módon oldható meg hibás bios cserélése a K8N-en? Magát a chipet kéne valószínűleg kicserélni, de azt hol tudok szerezni és mennyiért?

(Vásárlásról lenne szó... egy állítólag bios hibás alaplapot adnak el javításra vagy alkatrésznek, és ha a bios hiba javítható akkor nekem jobban megérné a hibásat megvenni és aztán szórakozni a kijavítással, mint egy működő alaplapot venni 3-4szer annyiért!)

#999 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 07:52

Idézet: gogerham - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 17:40

Milyen módon oldható meg hibás bios cserélése a K8N-en? Magát a chipet kéne valószínűleg kicserélni, de azt hol tudok szerezni és mennyiért?

(Vásárlásról lenne szó... egy állítólag bios hibás alaplapot adnak el javításra vagy alkatrésznek, és ha a bios hiba javítható akkor nekem jobban megérné a hibásat megvenni és aztán szórakozni a kijavítással, mint egy működő alaplapot venni 3-4szer annyiért!)

Szia! Nekem peldaul "ravan geggesztve" a csip az olyat nem tudod javitani csak amelyik foglalattal van, az olyanba forumokon probalj szerezni, rossz alaplapbol, altalaban passzol egyik a masikhoz.Vedd figyelembe hogy bekell egetni az is penzbe kerul, szerintem egy hasznalt alaplap mar nem olyan draga hogy megerje a sok bosszusagot es lehet nem is sikerul.

Szerkesztette: szabo attila oli 2008. 11. 21. 07:54 -kor

1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#1000 Felhasználó inaktív   kacsa778 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 20:29

Sziasztok!

Szerintetek PCI-E monitorvezérlő kártyát lehet-e ennél az alaplapnál használni vagy csak AGP-set?
Ez egy IRIS-203-as(Sulinet) gépbe lenne, mert amit beleraktak az 1.5 év után többször leáll.
Jobb esetben újraindul a gép és utána használható egy darabig, rosszabb esetben egyszerűen kikapcsol a monitor, mintha leállna a videokártya és újra kell indítani, majd megint használható egy darabig.
Amikor leáll egy atkdisp nevű illesztőprogramra hivatkozik, hogy az az oka.

Szóval arra gondoltam, hogy kicserélem a videokártyát, hátha az megoldja a problémát, de nem tudom, hogy PCI-E vagy AGP kell bele, hogy biztosan működjön és abból is van-e kikötés hogy milyen legyen nehogy ne működjön vagy akadjon a gép.

Köszi!

Szerkesztette: kacsa778 2009. 04. 04. 20:36 -kor

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.