HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (179 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad PHP és HTML is

#3201 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 15. 21:13

Idézet

nekem jéggel szódával bejön, tetszenek a vonalai, meg barátságosnak tünt...  de nem túl sárga? :)
a validitástól egy kósza </p> választ el, szedd ki :)

Idézet

hát öö, erről majd kAy...

de kérem, miért kell oda frame?
csunya amikor a füvet scrollozom, és amugy is felesleges..
ha munkat akartok a frame-el sporolni (teszem azt a menu egy helyen legyen modosithato), akkor inkabb vmi template engine-t hasznaljatok minimal phpvel, az elegánsabb

Idézet

-=Sadsunday Inetrent Studio=-

frame-es jajdulások itt is, és minek a zene...
ha zenéshangos büntető flash showreel-t akarsz akkor legyen az, ha szolid bemutatkozo oldalt akkor legyen az, de egyutt a ketto ne

ja és ird helyesen a neveteket, igy picit gáz  ;)

Szerkesztette: Nec 2005. 02. 15. 21:15 -kor

#3202 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 21:29

na, nec megidézte a szellemet, ugyhogy kibujok a palackomból.

flashback:
- pofás, aranyos. a formavilága kellemes, a szinvilág csapnivaló.
- vagyis nem, mert szinte nincs is. csont sárga az egész, a szint a siteban a kis bevágott, default dropshadow-s képecskék adják, de azok is minek...
- a navigáció kényelmetlen, okay, van egy menü, és az még nem is rossz, de a contentbe sem ártanának a linkek, ne csak a flashmenüvel lehessen szórakozni, gondolj szegény guglibotra... :(
- valami barnás, régies szinvilággal tudnám elképzelni, a content részbe mindenképp legyenek szinek, vagy valami eltérés, mert igy egybefolyik az egész.

vajtaikert:
- első reakció: ......................... (ekg)
- második reakció: ugyanez.
- imho a site átgondolatlan, a navigáció kényelmetlen, a villogó menütől meg egy érzékenyebb ember szájhabzós-epilepsziás rohamot kap. szerintem.
- a zöldek disszonánsak, tulzásba viszitek a bevel-emboss kettőst (nem itt, hanem az eddigi munkáitokban összesen)
- a frame-es megoldás gagyi, és semmi sem indokolja, hogy frame-ekből állitástok össze a cuccot.

sadsunday:
- csak egy tanács: a céges site-ról a számlálót, meg a reklámbannert kurva gyorsan tüntessétek el.

global:
- elkéne felejteni ezt a bevel-emboss dolgot. már sacc 10 éve kiment a divatból, legalábbis ilyen minőségben.
- a saját siteotok egész jó, bár azzal is vannak gondok. ahhoz képest a referenciáitok szinte csapnivalóak - erősen felveti az emberben a gondolatot: fel kéne nőni önmagatokhoz.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#3203 Felhasználó inaktív   MadNed 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 15. 23:29

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 22:11

A vajtikert linkje rossz volt :)
http://www.sadsunday.hu/vajtaikert/
Ami nem tetszett:
A script, amivel igyekeztél középre igazítani nem működik egy 1024x768-nál nagyobb felbontásnál, 800x600-ban pedig kicsit kilóg oldalt, azaz megjelenik a gördítősáv alul.
Kár a frameset-ért.
A villogó flashmenü engem speciel zavart.
Az alsó lablec.swf szerintem itt felesleges, egy képpel is meg lehetett volna oldani.
A háttért leszámítva az oldal színe tetszik.

Látom a flash a kedvenced, ezért a másik oldalon  menü is flash-el lett megoldva.
Az aloldalakon belül azonban néha nagyon elütő, egyszerű, formázatlan linkeket látni (pl. make.php)
A navigáció nem a legszerencsésebb. Tudom, művészvilág, egészen másképp gondolkodik, mint én...:)

Delawer:
"A script, amivel igyekeztél középre igazítani nem működik egy 1024x768-nál nagyobb felbontásnál, 800x600-ban pedig kicsit kilóg oldalt, azaz megjelenik a gördítősáv alul."
Jogos... majd igyekszem tovabbfejleszteni. Igazabol azert volt ra szukseg, mert a vacak frame mashogy jelenik meg oprea alatt mint explorer alatt, es ezert elcsuszik. Tobben kerdeztek minek frame. hat ma mar en is igy gondolkozom, hogy ha lehet, akkor kihagynam,, viszont most a megrendelo azt szeretne, ha a fejlec ott maradna fixen. Igy tetszik neki jobban. Le kene beszelnem? Vagy csak kijavitani a hibakat amiket mondtatok?
A villogo flashgombot lehet, hogy szolidabb villogasra kellene alakitani.. Mar mas is mondta, ugyhogy lehet benne valami :)
A lablec szerintem nem oszt nem szoroz, hogy flash vagy nem az. A meret nem sokat valtozik tolle, es az orat mutatja.... Lehet hogy javacriptel is menne, de azt nem ismerem.
"Az aloldalakon belül azonban néha nagyon elütő, egyszerű, formázatlan linkeket látni (pl. make.php)"
ebben is van valami... at fogom nezni megegyszer a vegen. (meg az a munka sincs befelyezve)
A menuvel tenyleg nem ertek teljesen eggyet. szerintem par perc alatt meg lehet szokni :)
Osszesitve koszonok mindent, hasznos volt, megfontolom. :)

Szerkesztette: MadNed 2005. 02. 15. 23:30 -kor

#3204 Felhasználó inaktív   MadNed 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 23:39

Idézet: Nec - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 22:13

nekem jéggel szódával bejön, tetszenek a vonalai, meg barátságosnak tünt...  de nem túl sárga? :)
a validitástól egy kósza </p> választ el, szedd ki :)

hát öö, erről majd kAy...

de kérem, miért kell oda frame?
csunya amikor a füvet scrollozom, és amugy is felesleges..
ha munkat akartok a frame-el sporolni (teszem azt a menu egy helyen legyen modosithato), akkor inkabb vmi template engine-t hasznaljatok minimal phpvel, az elegánsabb

frame-es jajdulások itt is, és minek a zene...
ha zenéshangos büntető flash showreel-t akarsz akkor legyen az, ha szolid bemutatkozo oldalt akkor legyen az, de egyutt a ketto ne

ja és ird helyesen a neveteket, igy picit gáz  ;)

Nec: A sargasagot megint a megrendelore fogom :) Bar engem nem zavar, hogy ilyen lett. A </p> t termeszetesen kikapom. :)
A frame mar az elozo hozzaszolasban valaszoltam. A hatteret lehet, hogy megprobalom megoldani egyszinu hatterrel. Bar lehet, hogy akkor meg benabb lesz?
A frame-vel nem akartunk munkat sporolni. php ban programozom, ugyhogy kulso fajlokbol be tudom tolteni a fix reszeket.

Sadsunday: Vitatkozom a grafikusommal eppen. En is szeretnem megszuntetni a framekat az oldalon, es a zenet is. Max egy belso oldalra feltenni, hogy zene hallgatasa, es egy kulon ablakba nyitni egy flash lejetszot.... Igy is megmutatjuk, hogy ilyet is tudunk. :) es legalabb nem idegesito...
Hol irtam rosszul a nevunket? remelem nem az oldalon, hanem itt a forumban :)
Koszi! Meg fogom mutatni ezt a grafikusomnak, hatha lemond vegre a zenerol, es akkor megcsinalom frame nelkul az oldalt :)

#3205 Felhasználó inaktív   MadNed 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 23:54

Kay:
Nehany dologra mar valaszoltam.. nezzuk mi maradt ki.
A guglibotra gondoltam. :) Ha megnezed a forrast, akkor az oldalon el van dugva nehany 1 pixeles, atlatszo gif. Mindegyik gif egy link, hogy o is tudjon kozlekedni az oldalon. Szerinted ez jo megoldas? Van jobb?

ekg?? Az mit jelent? Hat itt az atgondolatlansagot, es a kenyelmetlen navigacioval nem ertek eggyet, de a villogas ok.

bevel-emboss kettőst ??? az mit jelent? :p
A frames megoldast mar mondtam, hogy mi indokolja, de mivel mind a 3 man irtatok, ezt a 3 hozzaszolast meg fogom mutatni a megrendelonek. :) Hatha meggyozitek, hamar nekem nem sikerult :)

"sadsunday: - csak egy tanács: a céges site-ról a számlálót, meg a reklámbannert kurva gyorsan tüntessétek el."
Azthiszem megfogadom! A bannert mindenkeppen. a szamlalot nem biztos. De szerintem az a kissebbik gond. Vagy nem? :)
A referencia reszt azt tenyleg fel kell ujitani. Meg hibas link is van benne.

Osszesitve. Mostmar igy a vegere ezt is koszonom, tok igazad van. Bar amikor eloszor olvastam kisse kiakadtam, rosszul esett, es tulzasnak gondoltam. :)
De gyorsan tultattem magam a dolgon, es igyekszunk felnoni. :) a mostani meg csak a 4. weblap amit csinalunk, es mindegyiknel eleg sohat tanultunk.
A sadunday frames, es a validitas cseppet sem mukodik. Sot mas bongeszokkel szetesik az oldal. ezt nem is irta senki. meglepo :) (javitas alatt van)(amugy a sadunday-t nem is akartam, hogy kritizaljatok, mert abban rengeteg hiba van.) Ehez kepest a flashback mar valid (leszamitva egy </p>-t) es nincsenek framek sem.....
Na nem ragozom tovabb.... koszonom mindenkinek, hasznos volt. :)

#3206 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 00:24

jaja, tudom, néha kissé durva ahogy fogalmazok, de ezekből lehet a legjobban tanulni, mármint ösztönzés szintjén (no meg persze én sem megyek azért át a "kabbeafaszom" kategóriába).

ekg: orvosi értelmében, ledöbbentem a site-on, nem tetszett. (sorry)

bevel-emboss: photoshop effektek, domboritani lehet vele a layereket, illetve egyfajta dombornyomás szerű árnyékot adni nekik. nálatok ez szinte mindenhol jelen van, és véleményem szerint nagyon nem kéne hogy ott legyen.

a linkek nem is feltétlen a bot miatt kellenek, legyen a tartalomban link. kell. nézd meg bármelyik munkát a referenciáim között, amiket a szeráf studio követett el: brutálisan jó navigációjuk van. egyszerüen kényelmes böngészni őket, mert mindenhonnan eltudsz jutni valahova, nem kell mindig a menüt használni.

hidd el, a statszámláló sem kell. nálam nagyobb statbuzit még szerintem nemláttál, de én sem rakok ki számlálót sehova. egyszerüen nem elegáns, nem illik ilyet mutogatni. hogy tornadot idézzem az inertiáról, ahogy anno nekem fogalmazta meg: "egy úriember nem tesz ki számlálót a világnak, hogy lássák, hány designra éhes user nyomkodta az egér gombját and such" (vagy valahogy igy)

a fejlődéshez meg kitartást, senki sem kezdi profiként.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#3207 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 07:52

Idézet: MadNed - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 22:29

... viszont most a megrendelo azt szeretne, ha a fejlec ott maradna fixen. Igy tetszik neki jobban. Le kene beszelnem?

Le.
A megrendelő jobban teszi ha megérti és felfogja, hogy nem jó ha a netes megjelenése elavultságról árulkodik, pl hogy nézne ki ha ma vmi nagy cég vezetője trabantal tötyögne be egy üzleti megbeszélésre...

#3208 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 08:14

jaj félig off...

tota worluk hozza a formajat :)
de valaki vilagositsa fel a szerveroldal felől történő javascript generálás mikéntjéről.. :omg:

#3209 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 08:23

Idézet: Nec - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 8:14

jaj félig off...

tota worluk hozza a formajat :)
de valaki vilagositsa fel a szerveroldal felől történő javascript generálás mikéntjéről.. :omg:

function go_there_n() { alert("A MI HAZÁNKAT, A JOBBIK MAGYARORSZÁGOT EDDIG A SZAVAZÓK 74 %-A VÁLASZTOTTA.\n(Egy gépről csak egy szavazatot regisztrálunk.)\n\nÖn nem támogatta a Jobbik Magyarországért Mozgalom céljait.\nBiztos, hogy ezt akarja?"); window.location="http://www.amihazank.hu/test/index.php?mire=n&ugor=n"; }

Nem értelek, ez nem js tutorial akart lenni? :D
-- Legyen egy jó napod! --

#3210 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 08:30

Ennél már csak az lenne jobb, ha fire lenne égetve az eddigi látogatók száma :D

#3211 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 10:00

nade könyörgöm hol itt a 'beleégetve' :)

<script type="text/javascript">
//<![CDATA[
   function do_alert(){
     alert('<?php echo get_vote_count(); ?>')
   }
   window.onload=do_alert;
//]]>
</script>

Szerkesztette: Nec 2005. 02. 16. 10:03 -kor

#3212 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 10:17

Idézet: Nec - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 10:00

nade könyörgöm hol itt a 'beleégetve' :)

<script type="text/javascript">
//<![CDATA[
   function do_alert(){
     alert('<?php echo get_vote_count(); ?>')
   }
   window.onload=do_alert;
//]]>
</script>

Sorry, csak a lapon, meg a Delawer által beidézett kódot néztem.  :respect:

#3213 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 11:39

project_beta

a cél, könnyel kezelhető, statikus honlap létrehozása.

még beta, tehát nem teljesen valid, és csak az első 2 "menüpont" működik !

az alapkoncepció viszont már látható
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#3214 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 17. 11:46

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 12:39

project_beta

teccik!
szep, igenyes. :up:

szerk.: ilyen hattereket honnan lehet szerezni, csinalni?

Szerkesztette: kukac7 2005. 02. 17. 11:47 -kor

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#3215 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 11:48

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 11:39

project_beta

Nekem nagyon tetszik! És felébresztett bennem egy régi vágyat. Történetesen azt, hogy megtudjam, miként csináljátok azt a ferdén cíkozott hátteret.

#3216 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 12:12

na ezt is megérjük idén.. IE7 beta nyárra
MS announce - IEBlog

#3217 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 12:15

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 10:39

project_beta

szép, kár hogy táblás  :(
ilyen modern cucchoz tableless illik :D

#3218 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 12:43

ugye az indexen azok a szavak nem a keresőnek vannak bent mint keywordök?

mert amugy értelme nincs, a gugli meg az életbe nemfogja elolvasni...

no meg mellesleg, nem nagyon illik jpg-be tenni a tartalmat sem.

a vizualitása mellesleg kellemes, de kidolgozatlan még, sok energiádat fogja elemészteni.

#3219 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 12:45

Idézet: Nec - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 13:15

szép, kár hogy táblás  :(
ilyen modern cucchoz tableless illik :D

a forrast hogy nezitek meg?
mert nekem csak ennyit ir:
<HTML>
   	 <HEAD>
      <TITLE>Nightfly Site</TITLE>

<script language="javascript">
     	 if (self.parent.frames.length != 0)
     	 self.parent.location=document.location;
      </script>
   	 </HEAD>
   	 <frameset rows="0,0,*" border="0" frameborder="0" framespacing="0"><frame name="advertframe" src="http://uw.hu/ad.php?type=POPUP&color=000000" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0" noresize>
         <frame src="http://www.uw.hu/webaudit.php" marginheight="0" marginwidth="0" noresize name="audit" scrolling="no"><frame name="uwframe" src="index.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="auto" frameborder="0" noresize>
   	 </frameset>

</HTML>

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#3220 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 12:47

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 11:48

Nekem nagyon tetszik! És felébresztett bennem egy régi vágyat. Történetesen azt, hogy megtudjam, miként csináljátok azt a ferdén cíkozott hátteret.

baromi egyszerü.

csinálsz mondjuk egy 1 pixeles vektorvonalat a shape toollal, abban a szögben, ahogy akarod.

azt fogod, megfelelő távolságonként elmozgatod ahogy jólesik, elegendő számban duplikálva.

utána megkeresed benne a legkisebb ismétlődést, és azt crop-al kivágod a képből, végü az egészet save for web, gif formában.

ha a látványtervben is látni akarod, akkor kicsit más a helyzet, merge egy layerbe az egészet, mark toollal kijelölöd, és "define pattern", utána egy fullsize layernek meghatározod, mint pattern overlay-t.

Téma megosztása:

• (179 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.