HWSW Informatikai Kerekasztal: Nagyker vásárlás, hogyan? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nagyker vásárlás, hogyan? Értékeld a témát: -----

#1 Guest_Ambrosius_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 10. 17. 11:09

A helyzet a következő: szeretnék venni gépet, viszont véges a költségkeretem (ismerős? Kép ) gagyit viszont nem akarok venni (elég jól összeszedtem már, hogy mit akarok). Számlát tudnék adni, viszont nem tudom, hogy hogyan és hol lehetne nagykerben vásárolni? Mi kell ehhez? Melyik nagykert ajánljátok? Hogy érvényesíthető ilyenkor a garancia? Mire kell vigyázni? Nagykerben csak nagy tételben lehet vásárolni?

Ezt szeretném venni:
ECS K7S5A alaplap
256Mb pc2100 DDR Ram márkás
ATX MIDI P4 DTK CAS74PFC ház
Globalwin WBK 68 procihűtő
Cuspacer
2 rendszerhűtő
Geforce2 GTS 32Mb
Magyar billentyűzet + egér
1.2 Thunderbird
LG 16/10/40-es cdíró

Aki tud, az légyszi segítsen, mert teljesen tanácstalan vagyok.
+1 egy problémám, hogy félek a gép összerakásánál (pontosabban a procira nem merem rárakni a hűtőbordát)

#2 Guest_Scytam_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 11:18

Ha jól tudom, akkor a nagykerek mutatni kell egy papírt miszerint te az adott termékkekel kereskedsz! De lehet, hogy tévedek...

A lesarkazástól meg nem kell félni, mert a CuSpacert pont erre találták ki! Kép

#3 Guest_Ambrosius_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 11:21

idézet:
Ha jól tudom, akkor a nagykerek mutatni kell egy papírt miszerint te az adott termékkekel kereskedsz! De lehet, hogy tévedek...[/quote]
Hát ilyet biztos nem tudok mutatni, de olyan cég nevére megy a számla, aki ezzel foglalkozik...

idézet:
A lesarkazástól meg nem kell félni, mert a CuSpacert pont erre találták ki! Kép[/quote]
Tudom, de ott meg attól félek, hogy nem fekszik fel rendesen a proci és megsül fél pillanat alatt Kép

#4 Guest_Ambrosius_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 11:30

Pontosítok kicsit: Érdemes nagykerben vásárolni, azaz van olyan kisker, ahol tényleg közel nagyker áron adják a dolgokat és még ráadásul segítenek összerakni/beállítani is a gépet?

+bónusz kérdés: Eagle vagy Inno3d GeForce2 GTS a jobb? Vagy kockáztassak egy Radeon LE-t tweakelni?

#5 Guest_MarciSk_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 11:33

Inno3d ha jót akarsz

#6 Guest_leslie_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 11:35

Sok kiskerben olcsobb a cucc, mint a nagykerben. Mas kerdes, hogy par eFt-on nem erdemes sporolni.

------------------
"A nok miatt lettem ilyen gazember" - Moby Dick

#7 Guest_diegho_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 12:04

Én mindig nagykerben vásárolok, de a Bluefish nevű kisker rohadt olcsó, nézzed meg azt is. bluefish.hu

#8 Guest_Tie_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 12:17

Félreértések elkerülése végett:

Nagykereskedelemi forgalomban (bármilyen nagykerben, nem csak PC nagykerekben) CSAK ÉS KIZÁRÓLAG abban az esetben vásárolhatsz, amennyiben felmutatod a cégbírósági bejegyzést, valamint a céged alapító okiratát, amelyben benne foglaltatik a cég úgynevezett foglalkozási területe. Amennyiben ezek között szerepel olyasmi, hogy számítástechnikai eszközök kisker forgalmazása, akkor nyert ügyed van.

Persze ez a feladat akkor adott, ha az a cég, akinek a számlájára szeretnél vásárolni, még nem vásárolt az adott nagykerben. Ha már igen, akkor minden valószínüség szerint tisztában van a nagyker azzal, hogy neked eladhat, ilyenkor két változat lehetséges:
1. A nagyker igenis megköveteli, hogy cégszerű aláírással lésd el a számlát, azaz cégBÉLYEGZŐT (pecsétet) vigyél magaddal. Mivel neked valszeg nincsen ilyened, ezen boltokban nem fogsz tudni vásárolni.
2. A nagyker szarik arrra, hogy ki vásárol akármelyik kisker-viszonteladójuk nevére. Ilyenkor bemész, nagy magabiztossággal benyögöd, hogy ettől-és-ettől a cégtől vagyok, itt a lista, add ide. Kiszámlázzák, aláírod, adják a cuccot, és már viszed is!

Én így vásárlok egy-két nagykerben, mert sajnos a Kft-mnek köze nincs a hardver viszonteladáshoz. Kép

Egyébként meg tényleg igaz, hogy jónéhány bolt alámegy a nagyker árainak. Itt van pl. a Mistral - Sowah kettős. A sowah nagyker, a Mistral kisker. A Mistral kisker árai picivel olcsóbbak, mint a Sowah nagykerárai, pusztán azért, mert ugyanazzal az árlistával dolgoznak, csak a Mistral 3%-os, a Sowah pedig 10%-os árréssel.

Én spec a Mistralnal venném össze a cuccaidat. Biztosan van annál is olcsóbb, de a Mistral még ott lesz a jövő héten is, és lehet visszamenni reklamálni ha valami nem megy, besza*ik, stb. Szóval a Mistralnak egyszerűen megvan az az előnye, hogy ismert név. Ezt hívják a kereskedelemben Goodwill-nek (Jóhírnév-vagy mi) Kép

#9 Guest_joe39_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 12:37

idézet:
Eredetileg Tie írta:
...2. A nagyker szarik arrra, hogy ki vásárol akármelyik kisker-viszonteladójuk nevére. Ilyenkor bemész, nagy magabiztossággal benyögöd, hogy ettől-és-ettől a cégtől vagyok, itt a lista, add ide. Kiszámlázzák, aláírod, adják a cuccot, és már viszed is!
[/quote]

ezt tanúsíthatom, bemondásra (persze valódit), már én is vásároltam egyszer, mert még nem volt kisker forgalomban az áru.

a mistral-t elég sokan szidják, viszont tényleg ismert.
a honlapja tegnap óta elérhetetlen számomra. más hogy van ezzel?

#10 Guest_Losika_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 12:48

idézet:
Eredetileg Scytam írta:

A lesarkazástól meg nem kell félni, mert a CuSpacert pont erre találták ki! Kép
[/quote]

MOndja ezt a nagyokos akinek 2 is van otthonon... Kép Kép Kép Kép

------------------
Azt hiszem én vagyok az Isten, mert mikor imádkozom, azt én hallom...

[Ezt a hozzászólást Losika szerkesztette (2001. Október 17.).]

#11 Guest_Scytam_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 13:06

idézet:
Eredetileg Losika írta:

MOndja ezt a nagyokos akinek 2 is van otthonon... Kép Kép Kép Kép

[/quote]

Mert lusta vagy eljönni a sajátodért! Kép

#12 Guest_Ambrosius_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 13:13

idézet:
Eredetileg leslie írta:
Sok kiskerben olcsobb a cucc, mint a nagykerben. Mas kerdes, hogy par eFt-on nem erdemes sporolni.
[/quote]
Nekem nagyon szimpatikus a 3 testőr Kft, meg közel is van, csak az a gond, hogy ezt az alaplapot meg a házat nem árulják. A bluefish-t néztem, pl. a proci egy ezressel lenne ott olcsóbb, a CD író meg vagy kettővel. Viszont nem tudom, mit szólnának a 3T-ben, ha beállítanék egy házzal egy alaplappal meg egy procival, hogy legyenek szívesek összerakni nekem, de kell bele még memória egy videókártya meg egy procihűtő is.

#13 Guest_Scytam_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 13:19

idézet:
Eredetileg Ambrosius írta:
Nekem nagyon szimpatikus a 3 testőr Kft, meg közel is van, csak az a gond, hogy ezt az alaplapot meg a házat nem árulják. A bluefish-t néztem, pl. a proci egy ezressel lenne ott olcsóbb, a CD író meg vagy kettővel. Viszont nem tudom, mit szólnának a 3T-ben, ha beállítanék egy házzal egy alaplappal meg egy procival, hogy legyenek szívesek összerakni nekem, de kell bele még memória egy videókártya meg egy procihűtő is.[/quote]

Semmit! Össze fogják neked rakni!

#14 Guest_Sasitomi_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 15:10

idézet:
Eredetileg Tie írta:

Nagykereskedelemi forgalomban (bármilyen nagykerben, nem csak PC nagykerekben) CSAK ÉS KIZÁRÓLAG abban az esetben vásárolhatsz, amennyiben felmutatod a cégbírósági bejegyzést, valamint a céged alapító okiratát, amelyben benne foglaltatik a cég úgynevezett foglalkozási területe. Amennyiben ezek között szerepel olyasmi, hogy számítástechnikai eszközök kisker forgalmazása, akkor nyert ügyed van.

Persze ez a feladat akkor adott, ha az a cég, akinek a számlájára szeretnél vásárolni, még nem vásárolt az adott nagykerben. Ha már igen, akkor minden valószínüség szerint tisztában van a nagyker azzal, hogy neked eladhat, ilyenkor két változat lehetséges:
1. A nagyker igenis megköveteli, hogy cégszerű aláírással lésd el a számlát, azaz cégBÉLYEGZŐT (pecsétet) vigyél magaddal. Mivel neked valszeg nincsen ilyened, ezen boltokban nem fogsz tudni vásárolni.
2. A nagyker szarik arrra, hogy ki vásárol akármelyik kisker-viszonteladójuk nevére. Ilyenkor bemész, nagy magabiztossággal benyögöd, hogy ettől-és-ettől a cégtől vagyok, itt a lista, add ide. Kiszámlázzák, aláírod, adják a cuccot, és már viszed is!

Én így vásárlok egy-két nagykerben, mert sajnos a Kft-mnek köze nincs a hardver viszonteladáshoz. Kép

Egyébként meg tényleg igaz, hogy jónéhány bolt alámegy a nagyker árainak. Itt van pl. a Mistral - Sowah kettős. A sowah nagyker, a Mistral kisker. A Mistral kisker árai picivel olcsóbbak, mint a Sowah nagykerárai, pusztán azért, mert ugyanazzal az árlistával dolgoznak, csak a Mistral 3%-os, a Sowah pedig 10%-os árréssel.

Én spec a Mistralnal venném össze a cuccaidat. Biztosan van annál is olcsóbb, de a Mistral még ott lesz a jövő héten is, és lehet visszamenni reklamálni ha valami nem megy, besza*ik, stb. Szóval a Mistralnak egyszerűen megvan az az előnye, hogy ismert név. Ezt hívják a kereskedelemben Goodwill-nek (Jóhírnév-vagy mi) Kép
[/quote]

Ezt a Mistral dolgot ugye nem gondoltad komolyan?!?!

#15 Guest_Jammer_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 15:53

No igen: a Mistrállal azért én is óvatosan bánnék...

1. Nagyker: ne feledjétek el, hogy azért a nagykerek többsége valóban minőségibb cuccokkal foglalkozik - nekik sem éri meg, ha mindenki visszahordja a motyót - vagyis ez eleve magasabb árat jelent, mint a nagyon olcsó kiskerek.
2. 3-4 helyen vásárolok és talán csak egy helyen van olyan, hogy a regisztrációnál le kellett adni azoknak alistáját, akik esetleg áruért mennek. Ettől függetlenül, ha odamész, KP vásárolsz és viszed a cuccot a kutya nem fogja megkérdezni a neved.
3. Nagykerben általában fix árukészlet van. Értsd: egyik helyemen pl. csak Quantum vinyókat árulnak...
4. Nagyker esetében tudd, hogy a garanciális javítás, csere esetleg 1 hónap! De van olyan cuccom, ami 3 hónapot utazott.

#16 Guest_Tie_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 17:21

idézet:
Eredetileg Sasitomi írta:

Ezt a Mistral dolgot ugye nem gondoltad komolyan?!?!
[/quote]

Miért? Nekem még soha semmi bajom nem volt a Mistrallal (Váci úti). Hacsak nem tekinthető égbekiáltó bajnak, hogy nem volt mindíg, amire szükségem volt. Na de ez más bolttal is előfordul néhanapján...

#17 Guest_BlueAthlon_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 17:29

Nagykerben általában úgy vásárolok, hogy egy ismerős ürgével megbeszélem mi kell. Ő megmondja odafent, majd felküld és elhozom. A kutyát se érdekli odafent, hogy érvényes bélyegzőt viszek-e vagy sem, meghogy melyik kisbolttól vagyok.

Pl megbeszélés után felmentem a cuccért: bemegyek a boltba, kérdezik mi kellene: előadom hogy ez az alaplap meg proci meg monitor meg stb... Alaplap már ki volt készítve az asztalra( felbontatlanul!, nem kotortak bele), prociból viszont nem volt csk kisebb, gyors telefonálgatás, 10 percen belül hozták is. Gyorsan összeszedtem a járulékos dolgokat még, majd fizetéskor csak a nevem felől érdeklődtek,(NEM kérdezték hogy honnan vagyok). Fizettem és vittem is a cuccokat.( még a kocsiba bepakolni is segítettek, és ha valami baj lenne, vigyem csak vissza kicserélik az adott árut)

#18 Guest_Kevp_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 20:00

Ha megis nagyker mellett dontenel ajanlom figyelmedbe a pc partnert. En mindig ott vasarolok szerintem nagyon korrekt araik vannak es alltalaban van nekik minden.

#19 Guest_Hrváthg_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 20:08

idézet:
Eredetileg Tie írta:

[/quote]

Igen bemész pl a budai boltba(volt carrera) és az eladó két tökvakarás között(tényleg!!!!!!!!!!!!) felvilágoít, és közben rájössz, hogy nem feltétltn kell bunkóknak add a pénzed.(még jó, hogy nem kellett távozáskor kezet fogni vele.)

Részemről inkább a [url="http://"http://www.3t.hu"]www.3t.hu[/url] vagy [url="http://"http://www.users.hu"]www.users.hu[/url]

Hrváthg

#20 Guest_Hrváthg_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 20:11

Elfelejtettem a lényeget, mert felment a pumpám a mistral miatt.
Ha érdekel, tudok olyan nagykert mondani(chs)ahol bemondásra tudsz vásárolni, sőt....

Hrváthg

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó