HWSW Informatikai Kerekasztal: Magyar Posta - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Magyar Posta

#81 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 06. 12:29

Idézet: Avicularia - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 15:42

igen ,erre én is kiváncsi lennék,sokszor jól jön ,ha az embernek nem kell átvenni a levelet ,és utána simán letagadhatja,hogy meg se kapta  :D  :p

ami annyira fontos (adóhivatal, bíróság), azt épp ezért nem is simán ajánlottan, hanem tértivevényesen küldik
ott nincs ilyen trükk

#82 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 15:03

Nekem úgy rémlik, hogy az ajánlott feladásnál regisztrálják a levelet (ennyivel több, mintha simán bedobnád a postaládába) és elvben utána lehet menni a ragszáma alapján később. Ahogy látszik ez nem mindig működik a gyakorlatban :)
A tértivevény való arra, hogy az átvevő alá is írja, amit kapott. Az is egy másik kérdés, hogy nekünk elég jó ideje 10-12nap múlva jön vissza a tértives papír, hogy tényleg átvették. Nem tudom merre jár, gondolom párszor megfordul börsön a téridőhajlítóknál.

#83 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 15:04

Idézet: bigfoot651 - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 1:23

nekem a mposta ör a kőtelezőmet emelte a duplájára tavaly ota pedig hozzájukse szoltam egész évben
se karambol se semmi..121 000/év  tavaly csak 6x000 volt és + őregebb is lettem....

bontjuk is a szerződést nemsoká........

Gondolom ezért nem merik berakni az ajánlatukat a biztositas.hu -ra.

#84 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 15:08

Idézet: Eiki - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 12:45

Adott egy vállalat, a Magyar Posta. Adott egy szolgáltatás, a belföldi levélküldés. Ára legyen 50Ft. Befizetem az 50Ft-ot, ez alapján a szolgáltatásra jogosult vagyok. A MP azonban nem garantálja, hogy a levél célba is ér. Csak akkor, ha külön pénzt fizetsz rá. Ez az én analógiámban azt jelenti, hogy bemész a mekibe, kérsz egy hamburgert, adsz 200Ft, de senki nem garantálja, hogy meg is kapod, csak ha még egy 50est melléraksz. Érdekes kis szolgáltatás ez, nemde?

Ez a MP, ami ráadásul termeli is a mínusz milliárdokat, de ugye nem illik privatizálni, mert akkor talán még működne is. Nyilván más struktúrában, harmadennyi emberrel és piaci alapú alvállalkozói szerződésekkel.

#85 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 15:44

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 15:08

Ez a MP, ami ráadásul termeli is a mínusz milliárdokat, de ugye nem illik privatizálni, mert akkor talán még működne is. Nyilván más struktúrában, harmadennyi emberrel és piaci alapú alvállalkozói szerződésekkel.

izé, a posta addig volt jo amig a vezetőséget nem bővítették..
amugy az állam tömi bele a pénzt, csakaz vhogy eltünik a felsőb rétegekben (mint pl, máv)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#86 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 07. 17:33

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 14:58

ja és ugyebár az ajánlott levelet bedobhatják.

ha én kapok egy ajánlott levelet, és bedobták csak a postaládába, és én letagadom, akkor a feladónak mit mondanak?
ugyebár nincs náluk.
nincs átvéve.
a feladó meg azért fizetett plusz pénzt, hogy tuti megkapja a címzett, és neki legyen arról papírja, ami alapján szükség esetén visszakereshető

El fogunk jutni odáig, hogy a nyugdíjasok pénzét is beleb@sszák a postaládába, a borravalót persze vastagon levonva. :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#87 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 19:07

Idézet: Eiki - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 13:45

Adott egy vállalat, a Magyar Posta. Adott egy szolgáltatás, a belföldi levélküldés. Ára legyen 50Ft. Befizetem az 50Ft-ot, ez alapján a szolgáltatásra jogosult vagyok. A MP azonban nem garantálja, hogy a levél célba is ér. Csak akkor, ha külön pénzt fizetsz rá.

Akkor sem. Ha a prioritásos levelekre gondolsz, ott is van X% (~3-5) aminél nincs megadva ill. meghatározva, hogy mikor kell célba érjen. Így a leveled pont beleeshet ebbe...

#88 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 07. 19:23

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 19:07

Akkor sem. Ha a prioritásos levelekre gondolsz, ott is van X% (~3-5) aminél nincs megadva ill. meghatározva, hogy mikor kell célba érjen. Így a leveled pont beleeshet ebbe...

Szerintem tértivevényre gondolt. Amúgy elsőbbségi levél nekem később ért oda, mint a hagyományos :-) Meg faszom bele, hogy számlákat postán kell küldeni, ajánlottakat sem kapják meg, tértivevényt viszont lassan nehéz lesz már belekalkulálnom az árba, mert az akkor meg sokszor visszajön, nekem nyűg átvenni, majd újra feladni. Ügyfélnek némelyiknek merek ugatni, de azért állandó jelleggel nem kellene azt sem.
Make love not Wor.

#89 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 07. 19:34

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 15:03

... gondolom párszor megfordul börsön a téridőhajlítóknál.

:nevet:

#90 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 22:24

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 15:03

Nekem úgy rémlik, hogy az ajánlott feladásnál regisztrálják a levelet (ennyivel több, mintha simán bedobnád a postaládába) és elvben utána lehet menni a ragszáma alapján később.

Pontosan. Ajánlott levélnél csak azt tudod igazolni, hogy feladtad, a megérkezésre nincs semmilyen biztosíték.

#91 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 12:58

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 15:08

izé, MP egyetlen nyereséges ága a pénzforgalmi tevékenység. milyen érdekes, hogy az állam leginkább ezt a részt óhajtja/szeretné/tervezi privatizálni. :(

amúgy mér' gondoljátok, hogy ha állam eladná, bizti jobb lenne?
pl.  Angol vasutat privatizálták, azóta látványosan csökkent a szolgáltatás színvonala, + mexaporodtak a totális hibák, (tegnap halt meg 7 ember egy balesetben). az ottani kormány azon gondolkodik, hogyan vásárolhatná VISSZA legalább egy jó részét...

persze az sem mellékes, milyen tulajdonos az állam. englisben valszeg kevesebb a megélhetési politikus, így amíg a t.ház nálunk csak zsebtömő trógerokkal van tele, addig ne is várjunk semmit.
tehát akár még jó is lehetne egy ejurópaiül viselkedő új honi/külföldi tulaj, aki a nyereség lefölözésén kívül hozna színvonalat, minőséget is magával...

postával egy gond van, kevés az ablanák ülő DOLGOZÓ, sok a alsó/közép/felső/mega vezető, akik max. aktát tologatnak, aláírnak, faxtvernek, sokpénzt hazavisznek.
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#92 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 13:35

Idézet: szabiii - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 12:58

izé, MP egyetlen nyereséges ága a pénzforgalmi tevékenység. milyen érdekes, hogy az állam leginkább ezt a részt óhajtja/szeretné/tervezi privatizálni. :(

A többit nem vennék meg. Eladás előtt a lakást is ki szokták pofozni.

#93 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 23:06

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 13:35

A többit nem vennék meg. Eladás előtt a lakást is ki szokták pofozni.

hümm, tudnád értékesíteni lakásodnak csak a mosdóját?

#94 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 01:13

nekunk is eltuntettek egy tertis levelet
postas baszott becsongetni, befaradok a postara a noci az ablak mogott 15 percig keresgeli a levelet, aztan megszolal, hogy hagyjam ott az ertesitot es elokeresi nekem holnapra.
hahh
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#95 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 06:50

Azt,hogy a kulfoldi befektetok BARMIT is hoznanak/szinvonal,beruhazas/-felejtsd el! :(
Ez kokemeny biznisz,es MI vagyunk most az amerikai indianok!

Szerkesztette: kokler 2004. 11. 09. 06:50 -kor

Forumlako

#96 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:45

Idézet: kokler - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 7:50

Azt,hogy a kulfoldi befektetok BARMIT is hoznanak/szinvonal,beruhazas/-felejtsd el! :(
Ez kokemeny biznisz,es MI vagyunk most az amerikai indianok!

igen, tudjuk, hazaárulás, és kiárusítás, stb.  :o
politika off, köszönjük.

ON: kaptam csomagot, ami tulajdonképpen egy a4es boríték volt, benne két pólóval. utánvéttel jött, Esztergomból Budapestre. 5200at kellett érte fizetnem, a borítékon a plcseni szerint ebből 800 volt a pkg. nooormálisak ezek? egyetlen mentségük, hogy 8-ai feladású.... bár ennek kéne természetesnek lenni...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#97 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 00:57

Alapvetően az lehet a gond, hogy a postának ott is működtetnie kell valamit, ahol lakik 8 ember, ebből 9 öreg. Oda is ki kell vinni a nyugdíjat, a postát, stb. Ez nem piaci alapon működik, mivel egy piaci alapú társaság úgy megszüntetetne párszáz postát, mint a pinty. Ezen kívül gondolkodás nélkül rúgna ki többszáz embert is.

#98 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 01:00

Idézet: szabiii - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 12:58

amúgy mér' gondoljátok, hogy ha állam eladná, bizti jobb lenne?
pl.  Angol vasutat privatizálták, azóta látványosan csökkent a szolgáltatás színvonala, + mexaporodtak a totális hibák, (tegnap halt meg 7 ember egy balesetben). az ottani kormány azon gondolkodik, hogyan vásárolhatná VISSZA legalább egy jó részét...

Valóban sokat tehet egy vasúttársaság arról, hogy egy öngylikos szakács a sínekre állítja a kocsiját. Gondolom láttad, hogy ugyanolyan kék összegraffitizett vasúti szerelvények borultak fel és ott is 4óra alatt tesznek meg 120km-t.

#99 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 15:06

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 1:00

Valóban sokat tehet egy vasúttársaság arról, hogy egy öngylikos szakács a sínekre állítja a kocsiját. Gondolom láttad, hogy ugyanolyan kék összegraffitizett vasúti szerelvények borultak fel és ott is 4óra alatt tesznek meg 120km-t.

yo, erről az esetről nem tehet, de az ottani emberek akkor is elégedetlenek, mert romlott a szolgáltatás színvonala. (több a baleset, romlottak az ilyen-olyan feltételek stb.)
így má' ok?  ;)

#100 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 14. 10:00

Hy!

Cégünknél minden pénteken van postázás a központ felé, szerződéseket meg ami fontos az akármelyik nap.

Szitu: szerződést küldünk egy 20 km-el arrébb lévő településre. csak ugye magyar postánál először budaörs utána vissza, ajánlva, elsőbbségi, saját kézbe, és vártunk hogy jöjjön a válasz a szerződésre. másfél hét után hívnak hogy mivan a szerződéssel nem aktuális? aláírnák. erre kérdés: postán nem ment másfél hete küldtük! sehol. beülés autóba szerződéssel elhajtunk mire odaérünk a helyre, 13 nap után a posta pont aznap vitte ki. jó nem?

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.