HWSW Informatikai Kerekasztal: ABIT IC7 [i875] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ABIT IC7 [i875] Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 06. 22:37

Idézet: hman - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 23:30

Adott egy IC7-es alaplap, 3 GH-es Northwood proci, a rencer 240-en megy, vagyis a CPU 3.6-on, PAT aktív. Minden stabil, Hot CPU és CPU stability tester órákig megy fagyás nélkül. Gond akkor jelentkezik, ha nagyobb filemennyiséget kezdek tömöríteni (500 Mega felett), a chipset, elősorban a south bridge jelentősen felmelegszik, CRC hibák jelentkeznek vagy lefagy a gép. A hibakód elemzése driver error-t jelez, ez nyilván a IDE driver, azonban nem hiszem hogy a beépített win XP  driver hibás lenne. A probléma ritkábban jelentkezik mióta hűtőt raktam a déli hídra, de sajnos nem tűnt el.

Tapasztalt már valaki hasonlót? Hibás az alaplapi chipset vagy csak én fogtam ki egy gyengébb példányt? Szétnéztem a neten, elég sokan járatják az IC7-et ilyen órajelen, de hasonló hibát nem találtam még.

Ugye az AGP/PCI frekit fixáltad? :confused:

#1082 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 23:54

Adott egy IC7-es alaplap, 3 GH-es Northwood proci, a rencer 240-en megy, vagyis a CPU 3.6-on, PAT aktív. Minden stabil, Hot CPU és CPU stability tester órákig megy fagyás nélkül. Gond akkor jelentkezik, ha nagyobb filemennyiséget kezdek tömöríteni (500 Mega felett), a chipset, elősorban a south bridge jelentősen felmelegszik, CRC hibák jelentkeznek vagy lefagy a gép. A hibakód elemzése driver error-t jelez, ez nyilván a IDE driver, azonban nem hiszem hogy a beépített win XP  driver hibás lenne. A probléma ritkábban jelentkezik mióta hűtőt raktam a déli hídra, de sajnos nem tűnt el.

Tapasztalt már valaki hasonlót? Hibás az alaplapi chipset vagy csak én fogtam ki egy gyengébb példányt? Szétnéztem a neten, elég sokan járatják az IC7-et ilyen órajelen, de hasonló hibát nem találtam még.

Memóriát is tesztelted? Ha visszaveszed a tuningot akkor is hibázik?

#1083 Felhasználó inaktív   hman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 00:50

PCI/AGP frekvencia fix

Memória garantáltan hibátlan, alacsony HDD aktivitás mellett órákig futnak stabilan a különböző terhelési tesztek. HDD-k is jók, 3 különböző HDD-vel is ugyanaz a hiba áll elő (SATA vagy PATA mindegy)  Gond akkor lesz amikor intenzíven kezdi használni a HDD-t (file tömörítés).  Itt is egy bizonyos idő után, 2-3 peces tömörítések mindig CRC hiba mentesek. A déli híd hűtése is csökkenti a probléma előfordulását, ez hűtés nélül eléggé felmelegszik.

#1084 Felhasználó inaktív   hman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 00:56

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 22:54

Memóriát is tesztelted? Ha visszaveszed a tuningot akkor is hibázik?

Frekvencia visszavételével csökken a hiba előfordulása, de még 210-n is előfordul. Viszont még sehol nem hallottam hogy a i875 ilyen jellegű I/O hibát produkálna, ezért gyanús a dolog. Fagyások után a hibaelemzés mindig device driver hibát ad vissza. De csak tömörítés vagy más intenzív HDD kezelő progik mellett fagy.

#1085 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 01:08

Idézet: hman - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 1:56

Frekvencia visszavételével csökken a hiba előfordulása, de még 210-n is előfordul. Viszont még sehol nem hallottam hogy a i875 ilyen jellegű I/O hibát produkálna, ezért gyanús a dolog. Fagyások után a hibaelemzés mindig device driver hibát ad vissza. De csak tömörítés vagy más intenzív HDD kezelő progik mellett fagy.

Alapfrekin hibátlan?
A proci hány volton megy?

Szerkesztette: Lipton 2004. 06. 07. 01:09 -kor

#1086 Felhasználó inaktív   hman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 02:02

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 0:08

Alapfrekin hibátlan?
A proci hány volton megy?

Alapfrekin még alig használtam az alaplapot, 240 és 200 között  gyakori a hiba, 210-en jóval ritkább, de előfordul

Amúgy mint korábban a írtam a CPU (1.475 V-os), memória, minden hibátlan, túlhajtva 3.6 GHz-en is.  Tömörítés is teljesen OK, CRC mentes és stabil, ha hálózati drive-on dolgozik a gép. Kizárólag helyi HDD-t intenzíven pörgető progik okoznak fagyást, ha min. 4-5 percig vagy hosszabb ideig futnak. Ezért gyanakszom valamilyen chipset hibára, azért +20% CPU overdrive nem volna szabad hogy kifagyasszon egy intel chipsetet, ill. még senkitől nem hallottam hasonlót

#1087 Felhasználó inaktív   hman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 02:03

Idézet: hman - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 1:02

Alapfrekin még alig használtam az alaplapot, 240 és 200 között  gyakori a hiba, 210-en jóval ritkább, de előfordul

ill. 240 és 220 között gyakori, 210-en ritkább

#1088 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 04:28

Idézet: hman - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 3:02

...azért +20% CPU overdrive nem volna szabad hogy kifagyasszon egy intel chipsetet, ill. még senkitől nem hallottam hasonlót

Ne felejts el, hogy az a 20% 600MHz! Próbáld ki, hogy alapfrekin is hibázik e.
Én még nem találkoztam 1.475 Voltos NW procival, amit eddig próbáltam az mind 1.525 Voltos volt. Első körben szerintem adj neki 1.5 Voltot hátha az segít a problémán. Milyen tápod van?

Szerkesztette: Lipton 2004. 06. 07. 04:29 -kor

#1089 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 07:07

Idézet: hman - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 3:02

Amúgy mint korábban a írtam a CPU (1.475 V-os), memória, minden hibátlan, túlhajtva 3.6 GHz-en is.  Tömörítés is teljesen OK, CRC mentes és stabil, ha hálózati drive-on dolgozik a gép. Kizárólag helyi HDD-t intenzíven pörgető progik okoznak fagyást, ha min. 4-5 percig vagy hosszabb ideig futnak. Ezért gyanakszom valamilyen chipset hibára, azért +20% CPU overdrive nem volna szabad hogy kifagyasszon egy intel chipsetet, ill. még senkitől nem hallottam hasonlót

Meg kellene nézned a proci sSpec számát és az Intel honlapján http://processorfind...cripts/list.asp megtalálod a hozzá való vcore értéket. Ha annyi, amennyit az alaplap default felismer, akkor sajnos át kell gondolnod a túlhajtást, vagy erőteljesebb hűtést kell adnod a csipszetnek. Ha más az érték, akkor gáz van mert a lap nem ismeri fel a procit rendesen. (melyik bios van rajta?) Ez esetben kézzel kell megadnod a frekit, az lehet, hogy segít.
(A tápra én is gyanakodnék egy kicsit  :D  :box2:  :Đ )
"A bortól hülyeségeket gondol az ember, a pálinkától meg is csinálja."

#1090 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 08:58

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 0:46

Én úgy csináltam, hogy szereztem egy olyan egy vékony szivacsos csíkot, aminek az egyik oldala ragad. A Zalman borda aljára körbe ragasztgattam egy fél centis "keretet", így nem tud elbillenni a borda, és nem tudja lesarkazni a chipsetet.

ismeros megoldas, mert en a gyari hutorol szedtem le... es ragasztottam at a chipre :)

negy ful... az jo, csak sajnos az a hatulutoje, hogy az inteles alaplapok nagy reszenel csak ket ful van... ennek pedig olyan konstrukcionak kellene lennie, ami minden deszkara illeszkedik.

#1091 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 09:04

azert en igy is a memoriara gyanakszom...

memtest86
prime95

ezek kozul mindketto intenziven fingatja... egyebkent amikor meg ezek nem voltak, anno en mindig ugy csinaltam a memtesztet, hogy a vinyomon levo jopar giga rarra csinatam egy batchfilet:

:1
winrar t -r *.rar
goto 1

a dolog erdekessege, hogy a mostani procim is erre akad ki a legelobb... ha keves a fesz azonnal crc hibat jelez. a dolog szepsege, hogy a vinyo es a mem alrendszert is teszteli. ezt hagyd ott par orat... esetedben alapfeszen. ha ugy is gaz, akkor tuti valami bugos a gepedben.

ha ez megfelelo, akkor nyugodtan aludhatsz, mert szinte 100%, hogy nem fog crcs dologokat csinalni, es elcseszni a vinyot...

#1092 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 12:17

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 8:07

Meg kellene nézned a proci sSpec számát és az Intel honlapján http://processorfind...cripts/list.asp megtalálod a hozzá való vcore értéket. Ha annyi, amennyit az alaplap default felismer, akkor sajnos át kell gondolnod a túlhajtást, vagy erőteljesebb hűtést kell adnod a csipszetnek. Ha más az érték, akkor gáz van mert a lap nem ismeri fel a procit rendesen. (melyik bios van rajta?) Ez esetben kézzel kell megadnod a frekit, az lehet, hogy segít.
(A tápra én is gyanakodnék egy kicsit  :D  :box2:  :Đ )

Vannak 1,475 V-os alapfeszű NW procik, többek között a 3,0C-ből is. A legjobban tuningolhatók közé tartoznak egyébként. ;)
Nagyon úgy hangzik, hogy a a déli híd nem bírja a tuningot (a SB2NB frekvenciája az FSB-vel arányosan emelkedik!), valószínűleg egy gyengén sikerült példány lehet. Mindenképpen meg kellene nézni alapon, és ha úgy is hibázik (akár 1-2 óra után), akkor garanciális lapcsere javasolt.

#1093 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 15:03

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 13:17

Vannak 1,475 V-os alapfeszű NW procik, többek között a 3,0C-ből is. A legjobban tuningolhatók közé tartoznak egyébként. ;)
Nagyon úgy hangzik, hogy a a déli híd nem bírja a tuningot (a SB2NB frekvenciája az FSB-vel arányosan emelkedik!), valószínűleg egy gyengén sikerült példány lehet. Mindenképpen meg kellene nézni alapon, és ha úgy is hibázik (akár 1-2 óra után), akkor garanciális lapcsere javasolt.

Tudom, hogy vannak de én még nem találkoztam 1.475 Voltossal.
Garanciába nem fogják visszacserélni azért, mert megy vele a rendesen a tuning. Alapbeállíttásokkal megy? Igen? Akkor sajnos ez van.
Nem hiszem, hogy a chipset nem bírná a hajtást. Memóriát kéne tesztelni, és megtudni milyen a táp.
Én mindenképpen kipróbálnám kis feszemeléssel mert azért az 1.475 volt elég kevés egy 3.6-ra húzott procinak. Ki kéne próbálni 1.5, és 1.525 Volton is.

#1094 Felhasználó inaktív   hman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 15:23

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 14:03

Tudom, hogy vannak de én még nem találkoztam 1.475 Voltossal.
Garanciába nem fogják visszacserélni azért, mert megy vele a rendesen a tuning. Alapbeállíttásokkal megy? Igen? Akkor sajnos ez van.
Nem hiszem, hogy a chipset nem bírná a hajtást. Memóriát kéne tesztelni, és megtudni milyen a táp.
Én mindenképpen kipróbálnám kis feszemeléssel mert azért az 1.475 volt elég kevés egy 3.6-ra húzott procinak. Ki kéne próbálni 1.5, és 1.525 Volton is.

Ez egy 1.475 V-os CPU a BIOS szerint. Amúgy világosan leírtam, nem a CPU vagy a memória rossz. Egyértelműen az intenzív helyi HDD műveleteknél jelentkezik a probléma. Ma délelőtt csináltam egy tömörítéses tesztet a hálózaton file-okon 240-es alapfrekin. 24 GB-ot rendesen betömörített, CRC error és fagyás nélkül  Csak a gépben lévő HDD elérésekor hibázik.

Táp egyébként már le lett cserélve, korábban erre gyanakodtam, de nem az volt a probléma. A noname 400W-os ugyanúgy bírta mint a mostani chiftech 420W-os.

#1095 Felhasználó inaktív   hman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 15:28

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 11:17

Szerintem is ez lehet. Csinálok egy egy nagyobb tesztet alapfrekin, ha nem megy visszaviszem az alaplapot. Gondban akkor vagyok, ha alapon teljesen jól megy, akkor sajnos egy rossz példányt fogtam ki

Érdekes egyébként, ha USB-s TV tunert használok, szintén gyakrabban fagy tömörítés mellett.

#1096 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 16:38

Idézet: hman - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 16:23

Amúgy világosan leírtam, nem a CPU vagy a memória rossz.

Ok, akkor ne próbáld ki amiket írtam. :p Végülis a Te géped.

#1097 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 18:10

Idézet: hman - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 16:28

Szerintem is ez lehet. Csinálok egy egy nagyobb tesztet alapfrekin, ha nem megy visszaviszem az alaplapot. Gondban akkor vagyok, ha alapon teljesen jól megy, akkor sajnos egy rossz példányt fogtam ki

Érdekes egyébként, ha USB-s TV tunert használok, szintén gyakrabban fagy tömörítés mellett.

USB-s TV-tuner az külön szám, nálam néha percenként eltűnik és visszajön az XP alá, amikor nem is használom. Csak az új eszköz felismerésének/elvesztésének winfosos hangja miatt veszem észre, bár néha még azt is kiírja az XP, hogy High Speed USB-s eszköz van a nem High Speed csatolón... :confused:
Próbáld ki alapon, hátha hibázik (furcsa ezt így mondani, általában az ember a fordítottjára pályázik...). :D

#1098 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 18:11

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 17:38

Ok, akkor ne próbáld ki amiket írtam. :p Végülis a Te géped.

Mennyi értelme van kipróbálni úgy, ha egyszer hálózatról/hálózatra dolgozva nincs hiba? :confused:

Én már elsőre is megértettem, amikor elmondta... :p  :D

#1099 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 19:19

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 19:11

Mennyi értelme van kipróbálni úgy, ha egyszer hálózatról/hálózatra dolgozva nincs hiba? :confused:

Én már elsőre is megértettem, amikor elmondta... :p  :D

Mi értelme? Hát tesztelni! Gondolom nem csak hálozaton másolsz és ki kéne derítened, hogy pl alap órajelen is hibázik e, vagy minimáslis feszemelés segít e a dolgon. Ha ki se próbálod akkor sose fogod megtudni miért hibázik.
Halkan jegyzem meg, hogy simán csinálhat ilyen hibát memória vagy cpu hiba miatt, de ha nem akarod kipróbálni...

#1100 Felhasználó inaktív   Jack@l 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 07:44

Sziasztok!

Gyors kérdéseim lennének:
Az ic7-g és ic7-max3 az otesen kívül eltér egymástól valamiben?
melyik a legújabb revizio az ic7-g -ből?
Az aerocool ht-101 bökkenőmentesen elfér-e rajta? (a chipsethűtőtől)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.