Idézet: hman - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 23:30
Adott egy IC7-es alaplap, 3 GH-es Northwood proci, a rencer 240-en megy, vagyis a CPU 3.6-on, PAT aktív. Minden stabil, Hot CPU és CPU stability tester órákig megy fagyás nélkül. Gond akkor jelentkezik, ha nagyobb filemennyiséget kezdek tömöríteni (500 Mega felett), a chipset, elősorban a south bridge jelentősen felmelegszik, CRC hibák jelentkeznek vagy lefagy a gép. A hibakód elemzése driver error-t jelez, ez nyilván a IDE driver, azonban nem hiszem hogy a beépített win XP driver hibás lenne. A probléma ritkábban jelentkezik mióta hűtőt raktam a déli hídra, de sajnos nem tűnt el.
Tapasztalt már valaki hasonlót? Hibás az alaplapi chipset vagy csak én fogtam ki egy gyengébb példányt? Szétnéztem a neten, elég sokan járatják az IC7-et ilyen órajelen, de hasonló hibát nem találtam még.
azert en igy is a memoriara gyanakszom...
memtest86
prime95
ezek kozul mindketto intenziven fingatja... egyebkent amikor meg ezek nem voltak, anno en mindig ugy csinaltam a memtesztet, hogy a vinyomon levo jopar giga rarra csinatam egy batchfilet:
:1
winrar t -r *.rar
goto 1
a dolog erdekessege, hogy a mostani procim is erre akad ki a legelobb... ha keves a fesz azonnal crc hibat jelez. a dolog szepsege, hogy a vinyo es a mem alrendszert is teszteli. ezt hagyd ott par orat... esetedben alapfeszen. ha ugy is gaz, akkor tuti valami bugos a gepedben.
ha ez megfelelo, akkor nyugodtan aludhatsz, mert szinte 100%, hogy nem fog crcs dologokat csinalni, es elcseszni a vinyot...