idézet:
Ezt írta Xao:
pár ezer Ft-ot kéne ráfizetnem, nem sokat...
a sima IC7-re. a RAM biztos bírja
Extrákban viszont kevesebb van az IC7-en az biztos
Csak a chipset miatt cserélném le.[/quote]
Hát nekem a RAM megy 240-es fsb-vel is, de ha azokat a dolgokat elálítom auto-ról akkor ugyanezt csinálja mint Neked. Másik lapban próbáld ki, szerintem ott se fog menni ha azokat elállítgatod. Ha elállítod turbóra meg ilyenkere attól nem lesz gyorsabb, az nem a PAT-ot állítja.
Sppedfan 4.09-et tudna valaki küldeni?
[ 2004. március 06.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]
ABIT IC7 [i875]
Elküldve: 2004. 03. 05. 15:12
Elküldve: 2004. 03. 05. 19:06
idézet:
Ezt írta mATy:
Sziasztok!
Beraktam a standard Acorp házba 2 db 8cm-es ventit házhűtésnek és normal állapotban 44-46 fokos az AIDA szerint a CPU, az alaplap pedig 33-35. Terhelve , pl játék CPU 58-61, alaplap 45-47 (házhűtés nélkül CPU 50, alaplap 40 fokos)
Szerintetek érdemes lecserélnem a gyári INTEL CPU hűtőt?
Előre is köszi a válaszokat.
[ 2004. március 04.: mATy szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2004. március 04.: mATy szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nekem 58 fok körül van a procim játék közben, terheletlenül 44-45. A legfontosabb hogy a házon a proci mögötti szellőzőnyílásnál legyen az egyik 8 centis ventid, nekem ez 4-5 fokot számított. (62-63 fokról indultam). A hűtő egy sima Glacialtech 4350. Nyáron szerintem újból elérem a 62-63 fokot, addigra kell valami rezes cucc.
Elküldve: 2004. 03. 05. 19:36
idézet:
Ezt írta Neoka1:
Most volt Lap csere. Az előző lappal ezt nem csinálta. Nem hiszem, hogy 1.5 hetes állásban a táp tönkre megy.
de ha nincs más, megnézem.[/quote]
Tedd fel a legfrissebb bios-t.(2.2) [url="http://"http://fae.abit.com.tw/download/bios/ic7/ic722.exe"]letöltés[/url]
Intel Inf telepítve van?
Memória időzítések?
Molex csati?
Oprendszer friss?
[ 2004. március 05.: Robi73 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 05. 19:59
idézet:
Ezt írta Lipton:
Speedfan 4.09-et tudna valaki küldeni?
][/quote]
Speedfan 4.09 elküldve.![]()
Elküldve: 2004. 03. 05. 22:13
idézet:
Ezt írta Andreas:
Nekem 58 fok körül van a procim játék közben, terheletlenül 44-45. A legfontosabb hogy a házon a proci mögötti szellőzőnyílásnál legyen az egyik 8 centis ventid, nekem ez 4-5 fokot számított. (62-63 fokról indultam). A hűtő egy sima Glacialtech 4350. Nyáron szerintem újból elérem a 62-63 fokot, addigra kell valami rezes cucc.[/quote]
A procihűtőd milyen? Látom te 3GHz-n járatod, de nekem alapon 2 db házhűtővel (a pci mögött 2 db) 60fok körüli terhelve.
Asszem lecserélem valami jobbra, mert ha most 60, akkor nyáron tényleg 70 lesz belőle.
Mit ajánlotok, esetleg megpróbálnám kicsit meghúzni a professzor urat.
Elküldve: 2004. 03. 06. 00:32
WoW: Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D
Elküldve: 2004. 03. 06. 06:59
idézet:
Ezt írta mATy:
A procihűtőd milyen? Látom te 3GHz-n járatod, de nekem alapon 2 db házhűtővel (a pci mögött 2 db) 60fok körüli terhelve.[/quote]
Egy sima alubordás kis fordulatu Glacialtech Igloo 4350 hűtőm van, a ház egy Codegen 6049L.
A PCI mögött mit jelent? A procival kb. egy magasságban legyen, mert a táp alatt, proci körül reked meg a levegő. Ha onnan nincs ami elszívja akkor kb. +5 fokkal lehet számolni.
Elküldve: 2004. 03. 06. 08:40
idézet:
Ezt írta mATy:
Sziasztok!
Beraktam a standard Acorp házba 2 db 8cm-es ventit házhűtésnek és normal állapotban 44-46 fokos az AIDA szerint a CPU, az alaplap pedig 33-35. Terhelve , pl játék CPU 58-61, alaplap 45-47 (házhűtés nélkül CPU 50, alaplap 40 fokos)
Szerintetek érdemes lecserélnem a gyári INTEL CPU hűtőt?
Előre is köszi a válaszokat.
[ 2004. március 04.: mATy szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2004. március 04.: mATy szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nekem alapban 35 fok, terhelve 50-52 fokig megy fel.
Coolink hűtővel.
Elküldve: 2004. 03. 06. 11:34
idézet:
Ezt írta Andreas:
Egy sima alubordás kis fordulatu Glacialtech Igloo 4350 hűtőm van, a ház egy Codegen 6049L.
A PCI mögött mit jelent? A procival kb. egy magasságban legyen, mert a táp alatt, proci körül reked meg a levegő. Ha onnan nincs ami elszívja akkor kb. +5 fokkal lehet számolni.[/quote]
CPU-t akartam írni, bocs. Szóval 2 db 8cm-es venti be van rakva a proci mögé. De így is sok szerintem a CPU hőmérséklete.
Feltoltam 2,8GHz-re és alapban 48-ra emelkedett a CPU, az alaplap pedig 40-re.
Úgy veszem észre az INTEL hűtő a ludas. Tehát elkezdek hűtőt keresni. Mit érdemes manapság megvenni szerintetek?
Csak léghűtéses megoldáson gondolkodom.
Köszi.
Elküldve: 2004. 03. 06. 12:16
idézet:
Ezt írta Xao:
Hááát nem tudom, hogy lecseréljem-e akkor az ai7-et ic7-re...[/quote]
sok hozzáértő ember mit mond erre?mert eddig sajnos csak 1 ember volt olyan kedves, hogy megpróbált segíteni.
neki köszönöm
WoW: Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D
Elküldve: 2004. 03. 06. 12:54
Mondjuk működik is rendesen , csak megnéztem az új bios(22-es) infóját és ott ezt a sort nem értem :" Updated SiliconImage 3112 controller ROM to version 4.2.47."
Ilyen az Abit NF7-s eken van , és az 1 külön chip az alaplapon. Most teljes nálam a képzavar, nem érteni mi van ???!!!
Elküldve: 2004. 03. 06. 13:36
Most vettem egy abit ic7-es alaplapot. De volt egy ket erdekesseg vele. Eloszor is ic7-g leiras volt a dobozaban bar ugy latom szinte ugyanaz. A masik pedig az hogy van rajta egy halokartya le volt ragasztva. Ez mar eleve gyanus volt es ahogy sejtettem nem is mukodik. A biosban is hianyzik a megfelelo opcio. A kerdesem az lenne hogy az ic7 es az ic7-g kozott mi a kulonbseg es hogy a halokartyat hogyan lehet mukodesre birni? Remelem nem furodtem be ezzel az alaplappal...
Elküldve: 2004. 03. 06. 14:11
idézet:
Ezt írta Szempi:
Hali all!
Most vettem egy abit ic7-es alaplapot. De volt egy ket erdekesseg vele. Eloszor is ic7-g leiras volt a dobozaban bar ugy latom szinte ugyanaz. A masik pedig az hogy van rajta egy halokartya le volt ragasztva. Ez mar eleve gyanus volt es ahogy sejtettem nem is mukodik. A biosban is hianyzik a megfelelo opcio. A kerdesem az lenne hogy az ic7 es az ic7-g kozott mi a kulonbseg es hogy a halokartyat hogyan lehet mukodesre birni? Remelem nem furodtem be ezzel az alaplappal...[/quote]
Sehogyan nem lehet a hálót a sima IC7-en működésre bírni. Mivel hiányzik a realtek LAN chip is róla.
Nem vettél rossz lapot. Nekem is ilyen volt az első P4-es lapom.
A másik kolléga meg szerintem maradhat nyugodtan az AI7-nél, felesleges cserélned, de ha nem kell sokat költened az IC7-G-re, akkor a lelked megnyugtatására (i875) cseréld le.
A két lap majdnem ugyan azt tudja. Az AI7, mivel újabb lap, így több extrával rendelkezik (+μGuru, max 3.2V Vdimm, viszont -2db SATA), de lényegében nem sokban tér el az i875-ös társától.
Itt egy [url="http://"http://images.tweaktown.com/document.php?dId=577&dType=review"]>>>LINK<<<[/url], hogy tudd hova tenni a lapodat teljesítményben.
[ 2004. március 06.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 06. 16:40
idézet:
Ezt írta Gear:
Valamit nem értek. Az IC7 milyen SATA vezérlőt használ? SIL.-t vagy Intelt? Nekem a WinXP telpítgető az Intelt fogadta el.[/quote]
Válasz helyett hadd kérdezzek. Ezt a hozzáadott floppy-ról kellett volna telepíteni? Hogy kell ezt felrakni? Én nekiálltam új hardver hozzáadással, IDE majd SCSI kontrollert választva kategóriának, de nem ismeri fel a driver-eket. Nekem volt egy XMASSCI nevezetü eszkösz a SCSI vezérlők között, erre próbáltam egy driver frissítést ráengedni erre az Intel driver beadása után erre ez átváltott 'SCSI/RAID állomásvezérlő' névre.
Elküldve: 2004. 03. 06. 16:44
Én a helyedben már kicsit feszült lennék.
Engem még nem fenyeget ez a veszély a régi jó kis
ASUS CUSL2C PIII 1Ghz konfigom van még.De ha lépek akkor én ugyancsak egy ASUS-t szeretnék a magaménak tudni.
Tudod cél a 3 giga.
Elküldve: 2004. 03. 06. 17:56
Elküldve: 2004. 03. 06. 18:24
idézet:
Ezt írta Gear:
Valamit nem értek. Az IC7 milyen SATA vezérlőt használ? SIL.-t vagy Intelt? Nekem a WinXP telpítgető az Intelt fogadta el.Az alaplapon nem láttam a külön Sil chipet(ezért is választottam Inteles SATA vezt a telepítéskor).
Mondjuk működik is rendesen , csak megnéztem az új bios(22-es) infóját és ott ezt a sort nem értem :" Updated SiliconImage 3112 controller ROM to version 4.2.47."
Ilyen az Abit NF7-s eken van , és az 1 külön chip az alaplapon. Most teljes nálam a képzavar, nem érteni mi van ???!!!:confused:[/quote]
Intel-t hasznal. A -G pedig Silicon Image-t is. Mivel a ket lap ugyanaz, a BIOS-uk is megegyezik. Mivel nekem sima van, frissites kozben erzekeli hogy "hoppa itt nincsen Silicon Image, akkor en mostan bekussolok", es mindenki boldog a vegen. Egyebkent nezz ra az alaplapra es meglathatod konnyeden![]()
Elküldve: 2004. 03. 06. 18:26
idézet:
Ezt írta Szempi:
Hali all!
Most vettem egy abit ic7-es alaplapot. De volt egy ket erdekesseg vele. Eloszor is ic7-g leiras volt a dobozaban bar ugy latom szinte ugyanaz. A masik pedig az hogy van rajta egy halokartya le volt ragasztva. Ez mar eleve gyanus volt es ahogy sejtettem nem is mukodik. A biosban is hianyzik a megfelelo opcio. A kerdesem az lenne hogy az ic7 es az ic7-g kozott mi a kulonbseg es hogy a halokartyat hogyan lehet mukodesre birni? Remelem nem furodtem be ezzel az alaplappal...[/quote]
Elobb olvasni, aztan vasarolni
IC7-G minusz
"secondary SATA RAID", aka Silicon image chip
minusz Gigabit LAN controller
equals -> IC7
A tobbiben megegyeznek. Es surgosen verd ki a fejedbol hogy befurodtel vele, mai napig az egyik legjobb P4-es lap![]()
Elküldve: 2004. 03. 06. 19:54
idézet:
Ezt írta Stingerdf:
... mai napig az egyik legjobb P4-es lap[/quote]
Ne szerénykedjünk... EZ A LEGJOBB![]()

Súgó
A téma zárva.