HWSW Informatikai Kerekasztal: ABIT IC7 [i875] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ABIT IC7 [i875] Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 05. 15:12

idézet:
Ezt írta Xao:

pár ezer Ft-ot kéne ráfizetnem, nem sokat...
a sima IC7-re. a RAM biztos bírja :)
Extrákban viszont kevesebb van az IC7-en az biztos :(
Csak a chipset miatt cserélném le.
[/quote]

Hát nekem a RAM megy 240-es fsb-vel is, de ha azokat a dolgokat elálítom auto-ról akkor ugyanezt csinálja mint Neked. Másik lapban próbáld ki, szerintem ott se fog menni ha azokat elállítgatod. Ha elállítod turbóra meg ilyenkere attól nem lesz gyorsabb, az nem a PAT-ot állítja.

Sppedfan 4.09-et tudna valaki küldeni?

[ 2004. március 06.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#582 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 19:06

idézet:
Ezt írta mATy:
Sziasztok!

Beraktam a standard Acorp házba 2 db 8cm-es ventit házhűtésnek és normal állapotban 44-46 fokos az AIDA szerint a CPU, az alaplap pedig 33-35. Terhelve , pl játék CPU 58-61, alaplap 45-47 (házhűtés nélkül CPU 50, alaplap 40 fokos)
Szerintetek érdemes lecserélnem a gyári INTEL CPU hűtőt?
Előre is köszi a válaszokat.

[ 2004. március 04.: mATy szerkesztette a hozzászólást ]

[/quote]

Nekem 58 fok körül van a procim játék közben, terheletlenül 44-45. A legfontosabb hogy a házon a proci mögötti szellőzőnyílásnál legyen az egyik 8 centis ventid, nekem ez 4-5 fokot számított. (62-63 fokról indultam). A hűtő egy sima Glacialtech 4350. Nyáron szerintem újból elérem a 62-63 fokot, addigra kell valami rezes cucc.

#583 Felhasználó inaktív   Robi73 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 05. 19:36

idézet:
Ezt írta Neoka1:

Most volt Lap csere. Az előző lappal ezt nem csinálta. Nem hiszem, hogy 1.5 hetes állásban a táp tönkre megy.

de ha nincs más, megnézem.
[/quote]

Tedd fel a legfrissebb bios-t.(2.2) [url="http://"http://fae.abit.com.tw/download/bios/ic7/ic722.exe"]letöltés[/url]

Intel Inf telepítve van?
Memória időzítések?
Molex csati?
Oprendszer friss?

[ 2004. március 05.: Robi73 szerkesztette a hozzászólást ]
Robi73

#584 Felhasználó inaktív   Robi73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 19:59

idézet:
Ezt írta Lipton:

Speedfan 4.09-et tudna valaki küldeni?

]
[/quote]

Speedfan 4.09 elküldve. :D
Robi73

#585 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 21:07

idézet:
Ezt írta Robi73:

Speedfan 4.09 elküldve. :D
[/quote]

Megkaptam, köszi!

#586 Felhasználó inaktív   mATy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 22:13

idézet:
Ezt írta Andreas:

Nekem 58 fok körül van a procim játék közben, terheletlenül 44-45. A legfontosabb hogy a házon a proci mögötti szellőzőnyílásnál legyen az egyik 8 centis ventid, nekem ez 4-5 fokot számított. (62-63 fokról indultam). A hűtő egy sima Glacialtech 4350. Nyáron szerintem újból elérem a 62-63 fokot, addigra kell valami rezes cucc.
[/quote]

A procihűtőd milyen? Látom te 3GHz-n járatod, de nekem alapon 2 db házhűtővel (a pci mögött 2 db) 60fok körüli terhelve.
Asszem lecserélem valami jobbra, mert ha most 60, akkor nyáron tényleg 70 lesz belőle.
Mit ajánlotok, esetleg megpróbálnám kicsit meghúzni a professzor urat.
ABIT IC7-G + INTEL P4 3GHz 800MHz Prescott + Zalman CNPS7000A-Cu + 2x512MB(DDR400) + RADEON 9600 XT 128MB (SAPPHIRE) + LG StudioWorks 775N + CREATIVE SB Live! 5.1 + MAXTOR 6E040L0 40GB + LG 8320B CDRW + LG 8120B DVD + DEXXA Optical Mouse + MICROSOFT Windows XP Professional SP2 + ADSL(2048 kbit/s)

#587 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 00:32

Hááát nem tudom, hogy lecseréljem-e akkor az ai7-et ic7-re...
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#588 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 06:59

idézet:
Ezt írta mATy:

A procihűtőd milyen? Látom te 3GHz-n járatod, de nekem alapon 2 db házhűtővel (a pci mögött 2 db) 60fok körüli terhelve.
[/quote]

Egy sima alubordás kis fordulatu Glacialtech Igloo 4350 hűtőm van, a ház egy Codegen 6049L.
A PCI mögött mit jelent? A procival kb. egy magasságban legyen, mert a táp alatt, proci körül reked meg a levegő. Ha onnan nincs ami elszívja akkor kb. +5 fokkal lehet számolni.

#589 Felhasználó inaktív   kacsa7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 08:40

idézet:
Ezt írta mATy:
Sziasztok!

Beraktam a standard Acorp házba 2 db 8cm-es ventit házhűtésnek és normal állapotban 44-46 fokos az AIDA szerint a CPU, az alaplap pedig 33-35. Terhelve , pl játék CPU 58-61, alaplap 45-47 (házhűtés nélkül CPU 50, alaplap 40 fokos)
Szerintetek érdemes lecserélnem a gyári INTEL CPU hűtőt?
Előre is köszi a válaszokat.

[/quote]

Nekem alapban 35 fok, terhelve 50-52 fokig megy fel.
Coolink hűtővel.
ABIT IC7 | P4C 3.0@3.75(WATERCOOLED) | 2*512MB ST 466DDR@500MHz(2.5-3-2-5) | SAPPHIRE 9800XT 128MB(470/820) | CHIEFTEC 420W |
3dMark2k3 Aquamark3 3dMark2k5 PcMark2k4

#590 Felhasználó inaktív   mATy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 11:34

idézet:
Ezt írta Andreas:

Egy sima alubordás kis fordulatu Glacialtech Igloo 4350 hűtőm van, a ház egy Codegen 6049L.
A PCI mögött mit jelent? A procival kb. egy magasságban legyen, mert a táp alatt, proci körül reked meg a levegő. Ha onnan nincs ami elszívja akkor kb. +5 fokkal lehet számolni.
[/quote]

CPU-t akartam írni, bocs. Szóval 2 db 8cm-es venti be van rakva a proci mögé. De így is sok szerintem a CPU hőmérséklete.
Feltoltam 2,8GHz-re és alapban 48-ra emelkedett a CPU, az alaplap pedig 40-re.
Úgy veszem észre az INTEL hűtő a ludas. Tehát elkezdek hűtőt keresni. Mit érdemes manapság megvenni szerintetek?
Csak léghűtéses megoldáson gondolkodom.
Köszi.
ABIT IC7-G + INTEL P4 3GHz 800MHz Prescott + Zalman CNPS7000A-Cu + 2x512MB(DDR400) + RADEON 9600 XT 128MB (SAPPHIRE) + LG StudioWorks 775N + CREATIVE SB Live! 5.1 + MAXTOR 6E040L0 40GB + LG 8320B CDRW + LG 8120B DVD + DEXXA Optical Mouse + MICROSOFT Windows XP Professional SP2 + ADSL(2048 kbit/s)

#591 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 12:16

idézet:
Ezt írta Xao:
Hááát nem tudom, hogy lecseréljem-e akkor az ai7-et ic7-re...[/quote]

sok hozzáértő ember mit mond erre? :) mert eddig sajnos csak 1 ember volt olyan kedves, hogy megpróbált segíteni.
neki köszönöm
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#592 Felhasználó inaktív   Gear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 12:54

Valamit nem értek. Az IC7 milyen SATA vezérlőt használ? SIL.-t vagy Intelt? Nekem a WinXP telpítgető az Intelt fogadta el.Az alaplapon nem láttam a külön Sil chipet(ezért is választottam Inteles SATA vezt a telepítéskor).
Mondjuk működik is rendesen , csak megnéztem az új bios(22-es) infóját és ott ezt a sort nem értem :" Updated SiliconImage 3112 controller ROM to version 4.2.47."
Ilyen az Abit NF7-s eken van , és az 1 külön chip az alaplapon. Most teljes nálam a képzavar, nem érteni mi van ???!!! :eek: :confused:
"Ahányszor a homokozóban játszottam, a macska mindig megpróbált betemetni."

#593 Felhasználó inaktív   Szempi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 03. 06. 13:36

Hali all!

Most vettem egy abit ic7-es alaplapot. De volt egy ket erdekesseg vele. Eloszor is ic7-g leiras volt a dobozaban bar ugy latom szinte ugyanaz. A masik pedig az hogy van rajta egy halokartya le volt ragasztva. Ez mar eleve gyanus volt es ahogy sejtettem nem is mukodik. A biosban is hianyzik a megfelelo opcio. A kerdesem az lenne hogy az ic7 es az ic7-g kozott mi a kulonbseg es hogy a halokartyat hogyan lehet mukodesre birni? Remelem nem furodtem be ezzel az alaplappal...

#594 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 14:11

idézet:
Ezt írta Szempi:
Hali all!

Most vettem egy abit ic7-es alaplapot. De volt egy ket erdekesseg vele. Eloszor is ic7-g leiras volt a dobozaban bar ugy latom szinte ugyanaz. A masik pedig az hogy van rajta egy halokartya le volt ragasztva. Ez mar eleve gyanus volt es ahogy sejtettem nem is mukodik. A biosban is hianyzik a megfelelo opcio. A kerdesem az lenne hogy az ic7 es az ic7-g kozott mi a kulonbseg es hogy a halokartyat hogyan lehet mukodesre birni? Remelem nem furodtem be ezzel az alaplappal...
[/quote]

Sehogyan nem lehet a hálót a sima IC7-en működésre bírni. Mivel hiányzik a realtek LAN chip is róla.

Nem vettél rossz lapot. Nekem is ilyen volt az első P4-es lapom.

A másik kolléga meg szerintem maradhat nyugodtan az AI7-nél, felesleges cserélned, de ha nem kell sokat költened az IC7-G-re, akkor a lelked megnyugtatására (i875) cseréld le.
A két lap majdnem ugyan azt tudja. Az AI7, mivel újabb lap, így több extrával rendelkezik (+μGuru, max 3.2V Vdimm, viszont -2db SATA), de lényegében nem sokban tér el az i875-ös társától.

Itt egy [url="http://"http://images.tweaktown.com/document.php?dId=577&dType=review"]>>>LINK<<<[/url], hogy tudd hova tenni a lapodat teljesítményben.

[ 2004. március 06.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#595 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 16:40

idézet:
Ezt írta Gear:
Valamit nem értek. Az IC7 milyen SATA vezérlőt használ? SIL.-t vagy Intelt? Nekem a WinXP telpítgető az Intelt fogadta el.[/quote]

Válasz helyett hadd kérdezzek. Ezt a hozzáadott floppy-ról kellett volna telepíteni? Hogy kell ezt felrakni? Én nekiálltam új hardver hozzáadással, IDE majd SCSI kontrollert választva kategóriának, de nem ismeri fel a driver-eket. Nekem volt egy XMASSCI nevezetü eszkösz a SCSI vezérlők között, erre próbáltam egy driver frissítést ráengedni erre az Intel driver beadása után erre ez átváltott 'SCSI/RAID állomásvezérlő' névre.

#596 Felhasználó inaktív   PETYA01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 16:44

Neoka1!
Én a helyedben már kicsit feszült lennék. ;)
Engem még nem fenyeget ez a veszély a régi jó kis
ASUS CUSL2C PIII 1Ghz konfigom van még.De ha lépek akkor én ugyancsak egy ASUS-t szeretnék a magaménak tudni.
Tudod cél a 3 giga. :D

#597 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 17:56

Lehet hogy eladó lesz a MAX3 ha érdekel valakit. :D
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#598 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 18:24

idézet:
Ezt írta Gear:
Valamit nem értek. Az IC7 milyen SATA vezérlőt használ? SIL.-t vagy Intelt? Nekem a WinXP telpítgető az Intelt fogadta el.Az alaplapon nem láttam a külön Sil chipet(ezért is választottam Inteles SATA vezt a telepítéskor).
Mondjuk működik is rendesen , csak megnéztem az új bios(22-es) infóját és ott ezt a sort nem értem :" Updated SiliconImage 3112 controller ROM to version 4.2.47."
Ilyen az Abit NF7-s eken van , és az 1 külön chip az alaplapon. Most teljes nálam a képzavar, nem érteni mi van ???!!! :eek: :confused:
[/quote]

Intel-t hasznal. A -G pedig Silicon Image-t is. Mivel a ket lap ugyanaz, a BIOS-uk is megegyezik. Mivel nekem sima van, frissites kozben erzekeli hogy "hoppa itt nincsen Silicon Image, akkor en mostan bekussolok", es mindenki boldog a vegen. Egyebkent nezz ra az alaplapra es meglathatod konnyeden :)
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#599 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 18:26

idézet:
Ezt írta Szempi:
Hali all!

[/quote]

Elobb olvasni, aztan vasarolni :)

IC7-G minusz
"secondary SATA RAID", aka Silicon image chip
minusz Gigabit LAN controller
equals -> IC7

A tobbiben megegyeznek. Es surgosen verd ki a fejedbol hogy befurodtel vele, mai napig az egyik legjobb P4-es lap :)
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#600 Felhasználó inaktív   LouiS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 19:54

idézet:
Ezt írta Stingerdf:

... mai napig az egyik legjobb P4-es lap :)
[/quote]

Ne szerénykedjünk... EZ A LEGJOBB :D

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »