HWSW Informatikai Kerekasztal: ABIT IC7 [i875] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ABIT IC7 [i875] Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 20. 11:22

Idézet: doriath - Dátum: 2004. április 20, kedd - 12:04

Az összes számítástechnikai újságben azt olvasom, hogy az "Abit IC7-es alaplapot P4 2,6C procival 3,3-on járatva". Na itt a probléma, ha valaki tudja mit hogyan kell állítani húzni szorozni (biosban) ahhoz, hogy ezt elérjem, vagy legalább a közelébe érjek akkor "help". Ez ugyanis eddig nem sikerült, és bitte ne azt válszoljátok, hogy nem lehet a proci miatt mert éppen rossz szériát fogtam ki
:respect:
HELPELJEN MÁR VALAKI !
:reklamacio:

Állits magasabb FSB-t és VCORE-t, irta már vki

Mono, nekem is ez a hűtőm.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#822 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 11:37

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 20, kedd - 12:22

Mono, nekem is ez a hűtőm.

Jó, de mellette a matricán nekem rev.1.1 van.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#823 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 11:50

Irtam az Abitnak, talán majd ők megmondják...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#824 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 12:33

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 20, kedd - 12:50

Irtam az Abitnak, talán majd ők megmondják...

Kíváncsian várom én is a fejleményeket! ABIT-tal jó tapaszztalataim vannak ilyen téren, Taiwanból két napon belül válaszoltak kb. egy éve, valami bagatell BIOS frissítős lérdésemre :)
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#825 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 14:36

Idézet: doriath - Dátum: 2004. április 20, kedd - 12:04

Az összes számítástechnikai újságben azt olvasom, hogy az "Abit IC7-es alaplapot P4 2,6C procival 3,3-on járatva". Na itt a probléma, ha valaki tudja mit hogyan kell állítani húzni szorozni (biosban) ahhoz, hogy ezt elérjem, vagy legalább a közelébe érjek akkor "help". Ez ugyanis eddig nem sikerült, és bitte ne azt válszoljátok, hogy nem lehet a proci miatt mert éppen rossz szériát fogtam ki
:respect:
HELPELJEN MÁR VALAKI !
:reklamacio:

A BIOS-ban az az első menüpontban tudod ezeket állítani. Át kell állítani user-ra, hogy tudd szabadon állítani az fsb-t. Ha ez megvan akkor az fsb állításával tudod az órajelet emelni, ki is írja, hogy kb mennyi lesz a várható órajeled. Lehet állítani az memória osztóját is, 1:1, 5:4, 3:2. Ha a memóriád nem bírja a tuningot akkor itt lehet, hogy állítanod kell az osztón. Cészerű előbb levenni ezt az osztót, és úgy próbálni a proci végét, hogy kizárd a memóriahibát. Ha így meg a gép, és 1:1-es memóriabállításokkal nem, akkor a memória nem bírja. Ilyenkor probálj meg előbb lassabb időzítéseket adni a memóriának, hátha úgy megy 1:1, ha nem akkor kénytelen leszel leosztani.

A PCI/AGP-t rakd fix 33/66-ra.

Ugyanebben az ablakban az alsó részen tudod a proci és a memóriák feszültségét emelni. Általában ha nem stabil a rendszer akkor kis emeléssel ez kiküszöbölhető. Én úgy vettem észre, hogy amelyik proci nem megy minimális feszemeléssel stabilan, akkor az nagyobb emeléssel se fog rendesen menni. A memóriáknak is kell adni áltlában, hogy rendesen menjenek, itt nyugodtan mehet a max 2.8V.
(Szorzót nem lehet az Intel processzorokban állítani.)

A másik dologra meg annyit, hogy nem minden procit lehet azonos mértékben húzni, senki nem garantálja, hogy menni fog a 2.6 3.3-on. Ha szerencséd van akkor igen, ha nem akkor bármit csinálsz vele nem fog annyin menni. Simán lehet, hogy olyat fogtál ki amit kevésbé lehet tuningolni.

Szerkesztette: Lipton 2004. 04. 20. 14:51 -kor

#826 Felhasználó inaktív   doriath 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 20. 14:54

;) Üdv Lipton

Köszönöm a segítséget este próba, ha gáz van jelentkezem. :respect:

Üdv ;)
ASUS A8N-SLI Premium |AMD64 3200+ Venice ::3500+::| 2*Corsair CMX1024-3200C2::2.5-3-3-6::| Inno3d GF7800GT|250GB Samsung SataII, 160GB Seagate, 80GB Maxtor|Sweex Carry x - 410W Chieftech APFC| Zalman CNPS7700-Cu

#827 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 15:37

Idézet: Stingerdf - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 12:22

Röviden maradjunk annyiban hogy ezért a pénzért jobbat is kaphatsz (Corsair).

Vagy OCZ, az újabbak nagyon jók. Esetleg GeiL, bár arról személyes tapasztalatom nincs.

#828 Felhasználó inaktív   SteveZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 20. 15:49

Udw ujra,

mar 1 jo ideje keszulom lecserelni a NB hutot mert kerreg mint nagyapam traktorja. Emlexem a forum eleje fele irtatok paran h irtatok az Abitnak, ok meg kuldtek az ujabbik felet.

Kerdesem:
mivel jelenleg Csehorszagban vagyok es meg kb 1 honapig, most kit es hol buzeraljak ezzel a csere akcioval?
Utanna m1ek USA ba, ott szerintetek 1xubb szervalni 1 ilyen hutot?

Ami a Kingstont memoriakat illeti, a gepem allando interneten (10 Mbit/s) van, gondolom nem kepzelitek h nem toltok folyamatosan, kozben szalad a N4S UG is imitt amott, Corel, Photoshop, hasonlo nyalanksagok, MSProjekt...stb...magyarul: nem kimelem es terhelem a gepet rendesen. Van h 7ekig m1 restart nelkul. Semmi gondom vele, stabil.
Lehet szerencses vagyok, csak markas dolgok vannak a hazban! Ez szerintem fontos :-)

Lecci a NB kerdesemre valaszoljon vki okosat...koszonettel

Udw
...Ami nem késik, az nem múlik...

#829 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 16:00

Bocs, hogy ide írok, de nem találtam a témához kapcsolódó topicot és mégiscsak Abit lapról van szó.

A gépemben egy Abit BE-7 alaplap van. A Winbond Harwdware Doctor, ami a laphoz járt az utóbbi időben a következő "hibát" jelzi.

Warning! Your +3.3V voltage exceed the limits.

Az ehhez tartózó sorban Vio jelzésnél 2,99 és 3,04 között mozgott a feszültség.

Pontosan nem is tudom, hogy ez mit jelent, és hogy érdemes -e egyáltálán foglalkozni vele.  :think:  :confused:

Előre is köszi a segítséget. ;)

#830 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 16:02

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2004. április 20, kedd - 17:00

Bocs, hogy ide írok, de nem találtam a témához kapcsolódó topicot és mégiscsak Abit lapról van szó.

A gépemben egy Abit BE-7 alaplap van. A Winbond Harwdware Doctor, ami a laphoz járt az utóbbi időben a következő "hibát" jelzi.

Warning! Your +3.3V voltage exceed the limits.

Az ehhez tartózó sorban Vio jelzésnél 2,99 és 3,04 között mozgott a feszültség.

Pontosan nem is tudom, hogy ez mit jelent, és hogy érdemes -e egyáltálán foglalkozni vele.  :think:  :confused:

Előre is köszi a segítséget. ;)

Cserélj tápot! (komolyan)

Szerkesztette: Wyco 2004. 04. 20. 16:02 -kor

#831 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 16:27

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. április 20, kedd - 14:37

Vagy OCZ, az újabbak nagyon jók. Esetleg GeiL, bár arról személyes tapasztalatom nincs.

Nekem van :) Egy ideje nyúzok ilyen 533-as Platinum Ultra-kat, és nagyon jók. Nem egy Corsair, de az árához képest nyerő.
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#832 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 16:35

Ilyen az enyém. Gondolom nem tulságosan kulonbozik a többitol...

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#833 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 16:36

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 20, kedd - 17:02

Cserélj tápot! (komolyan)

Pedig kb. egy éves Chieftech táp van benne.

#834 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 16:38

ŐŐőőő hááátakkor izéé. Nem tudsz egy kölcsöntápot szerezni?
Végulis ha nem fagy, meg semmi furát nem csinal addig nincs nagy gond, de azért és megnézném másik táppal...

#835 Felhasználó inaktív   Gibson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 17:08

Szerkeszt

Szerkesztette: Gibson 2004. 04. 20. 17:13 -kor

#836 Felhasználó inaktív   George-TgA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 02:43

Sziasztok!

Szeretnek erdeklodni par dologrol mert alaplapot szeretnek cserelni!
Vegig olvastam mind a 17 oldalt es 2 dologra nem talaltam valaszt!
Lehet mert csak en vagyok cheapskate de hat ez van, azert ellovom a kerdeseimet!
Szoval van most egy config-om amiben van egy p4 2.4 B <=== A B-t is ebbol a topicbol tudom amugy 533 mhz -akartam volna irni! :D
Anyway, vagyis tudnam e huzni ezt a vacak p4-est ( B ) az ic7-max3-mal es ha igen akkor kb meddig!
Masodik kerdes sokan feltettek hasonlo kerdest de talan nem igy!
Olvastam sokat latency times ugyben tobb forumon.
Milyen ramot erdemes ehez a MB-hez valasztani alacsonyabb Latency-st vagy nagyobb frekiset? A nagyobb freki ugyebar kell a tuninghoz!
Oh yeah 1 more!
Ha tudnatok ajanlani jo memory kit-et ehhez a laphoz az nagyon vidamma tenne! Marmint hogy : Nesze te paraszt ezt a ramot rakjad bele es hasitani fog mint az alom stabil stb!
Varom barki velemenyet tanacsat leba**asat amiert esetleg csunyakat kerdeztem!
Elore is koszonom segitsegeteket!

George-TgA
Asus P4P8X,  P4 2.4 Ghz B, 1024MB Corsair ddr 333Mhz, Ati Radeon 9700 PRO BBA , Adaptec 29160N SCSI Controller, , 2x18 Gig Seagate 15.000 rpm, 36 Gig Seagate 15.000 rpm, , Toshiba 32x SCSI CD-Rom,Pioneer DVR-A08XLB, WD180 GB, WD USB 2 120 GB, SB Audigy2 ZS, IBM P275 21" FD Trinitron monitor, Soundworks 2000 4.1 speakers, Creative PC-CAM 600 Webcam, Logitech Elite KB, Mx510 Mouse, Antac True550 PS, Bovli full atx haz, Bellsouth 3.0 Mbit ADsl

#837 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 07:55

Szia!

Az, hogy a procidat mennyire lehet huzni az a procitol fugg, mint ahogy leirta valaki nemrég, huzhatod az égig, de ha rossz szériát fogtál ki, akkor nem fog menni semelyik lapban sem sokkal gyorsabban. Egyébként elvileg tuningbarat a lap.
RAM. Hát mennyi pénzed van? Ha nincs, vegyél Hynix D43-ast, ha van, akkor OCZ, Corsair, esetleg Kingston, és annyi MHZ-t tudjon lehetőleg mint az FSB-d lesz. Mivel 133-as az 533-as fsb-je, ezért asszem 400-as ramok is elégek lesznke, de majd valaki felvilágosit, mert n most térek át intelre, én az AMD egy kicsit egyszerűbben követhető. Mindenesetre ha a 400-as elég, akkor vegyél valami LL sorozatot (Kingst. HyperX, Corsair Pro stb)

#838 Felhasználó inaktív   RCH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 09:35

Idézet: Dév - Dátum: 2004. április 13, kedd - 8:43

Könyörgöm.. Ha mindenképp húzni akarod, akkor az legyen az első, hogy a PCI frekvenciát fixen 33MHz-re állítod!  :rolleyes:

Másrészt ugye elírás a 3.06? Képes voltál 533-as procit beletenni? Akkor miért nem egy 3.00C-t vettél?  :think:

Emlekeim szerint probaltam fix PCI frekivel is. De majd utana nezek. Koszi!

Amugy valoban 3.06. Azert ez, mert nem akartam RAM-ot is cserelni, masfelol meg igy is nagy lepes volt a korabbi 2.0-hoz kepest, raadasul nagyon jo aron sikerult megvenni Ez a harom ok eleg volt nekem ahhoz, hogy "csak" 3.06 legyen ;-) Egyelore nagyon elegedett vagyok vele.

#839 Felhasználó inaktív   doriath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 10:11

Lipton

A tippek bejöttek (2,6C) 3,3-on megy stabilan. :respect:
Még egy kérdés ha fullra meghajtom 3,3-on (game, tömörít, digiz) a gépet a proci hőfok max 61 °C volt
alapon 3,3-on kb 48-50 °C-on megy
Ez így OK :cool:

Üdv ;)
ASUS A8N-SLI Premium |AMD64 3200+ Venice ::3500+::| 2*Corsair CMX1024-3200C2::2.5-3-3-6::| Inno3d GF7800GT|250GB Samsung SataII, 160GB Seagate, 80GB Maxtor|Sweex Carry x - 410W Chieftech APFC| Zalman CNPS7700-Cu

#840 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 11:43

Idézet: doriath - Dátum: 2004. április 21, szerda - 11:11

Lipton

A tippek bejöttek (2,6C) 3,3-on megy stabilan. :respect:
Még egy kérdés ha fullra meghajtom 3,3-on (game, tömörít, digiz) a gépet a proci hőfok max 61 °C volt
alapon 3,3-on kb 48-50 °C-on megy
Ez így OK :cool:

Üdv ;)

Hogy jó e a 61 fok az attól függ, hogy mennyi feszt adsz neki, milyen a hűtőd, és mennyire szellőzik a házad.

Nekem 3450-en, 1.6 Volton, 100% terhelésen (mind a 2 szál napokig, folyamatosan100%-on) volt 62 fokos a proci. Zamlan 7000AlCu van rajta, a házban 2 venti fújja be elől a levegőt, hátul 2 + a táp fújja ki. Hiába szellőzik jól, még így is számított, hogy nyitva van e a gép oldala vagy csukva.
Most 3300-on hajtom alapfeszen, szintén napok óta 100% a terhelés és 55-57 fokos a proci.

61 fok szerintem nem olyan borzasztóan sok, az a lényeg, hogy ne fagyjon a gép.

Nekem is volt 2.6-os P4, 3300-3350 körül járattam, ha jól emlékszem 1.6 Volton, sajnos pontos hőmérsékletadatokra nem emlékszem, de húzva és terhelve az is 60 környékén volt.

Milyen fsb-t adsz neki? Hány Voltot? Osztottad a memória frekijét? Milyen időzítésekkel megy a mem?

Szerkesztette: Lipton 2004. 04. 21. 11:46 -kor

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.