HWSW Informatikai Kerekasztal: ABIT IC7 [i875] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ABIT IC7 [i875] Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 04. 12:40

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=006931&p=19"]Ezt[/url] folytatjuk.

[ 2003. december 05.: jordan6 szerkesztette a hozzászólást ]
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#2 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 12:44

Vdimm mod-ról valaki, azóta? :)
Nem hát nem.

#3 Felhasználó inaktív   stevo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 12:52

lenne egy gyors kerdesem: sima IC7-en van WOL csatlakozo, vagy vmi hasonlo?
mert en nem talaltam, es a kezikonyvet vhova elhagytam.

koszi

#4 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 13:04

idézet:
Ezt írta stevo:
lenne egy gyors kerdesem: sima IC7-en van WOL csatlakozo, vagy vmi hasonlo?
mert en nem talaltam, es a kezikonyvet vhova elhagytam.

koszi
[/quote]

Az ABIT honlapjáról le tudod tölteni pdf formátumban.
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#5 Felhasználó inaktív   stevo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 14:05

idézet:
Ezt írta *Mike*:

Az ABIT honlapjáról le tudod tölteni pdf formátumban.
[/quote]

sajnos nincs meg a link. nem kaphatok egy igen vagy nem valaszt, surgos lenne. koszi

#6 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 14:48

idézet:
Ezt írta stevo:

sajnos nincs meg a link. nem kaphatok egy igen vagy nem valaszt, surgos lenne. koszi
[/quote]

Én gyorsan leszedtem az IC7-G manualját, és végigbogarásztam a "wake" szót keresve, de csupán annyit ír, hogy támogatja. A Power Management Setup-ban kell beállítani a WakeUp by OnChip LAN funkciót. Gondolom ez az integrált hálókártyára vonatkozik, ami viszont a sima IC7-en nincs, ugye? :eek:

Mondjuk nem értem, hogy miért nincs fönt az ABIT oldalán a lap kézikönyve.. :confused:
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#7 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 15:44

Vakok vagytok? :confused: Vagy csak angolul nem tudtok?
linkek:
[url="http://"http://fae.abit.com.tw/eng/download/dlmanual.php?name=IC7-G&file=ic7-g.pdf"]http://fae.abit.com....&file=ic7-g.pdf[/url] [url="http://"http://www.abit.com.tw/page/en/download/download_detail.php?pFILE_TYPE=Manual&pMAIN_TYPE=Motherboard&pTITLE_ON_SCREEN=IC7-G&pSOCKET_TYPE=Socket+478"]http://www.abit.com....TYPE=Socket+478[/url]

ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/fae//i...-g_eng_v101.pdf

#8 Felhasználó inaktív   stevo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 15:49

koszi fless a linket, de most mar biztos hogy nem tamogatja az sima IC7 a wake on lan-t, mert nincs is ilyen funkcio a biosban :( , csak azt nem ertem hogy az Abit miert hagyta ki ezt :mad: .

#9 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 15:54

idézet:
Ezt írta fLeSs:
Vakok vagytok? :confused: Vagy csak angolul nem tudtok?[/quote]

A látásommal minden rendben van, és még angolul is tudok valamennyire, viszont a sima IC7 maualja nics sehol, csak a G, és a MAX3 változaté. :(
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#10 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 16:26

idézet:
Ezt írta jordan6:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=006931&p=19"]Ezt[/url] folytatjuk.[/quote]

Kedves jordan6 hazigazdi ur!

Ugyan, tiszteljuk mar meg ezt a draga jo alaplapot azzal, hogy helyesen irjuk a nevet. Vagyis NEM IC-7, hanem IC7, IC7-G, esetleg IC7 MAX3.

Koszonettel,
Stinger
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#11 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 17:27

Ez a feszültségcsökkenés műszerész-szemlélettel is a lóf@sz-kategóriába esik. Nincs az a tápegység a földtekén, ami nagyobb terhelés hatására ne esne egy minimálisat. Két század volt "ugrándozás" már orvosi szintű pontosságnak minősül

Hát azért nekem érdekes, hogy ha beállítok 1.6-ot akkor miért megy le 1.55-ig. Szerintem az a pár század Volt nem annyira elhanyagolható, hiszen a BIOS-ban 25 ezredenként lehet állítani.

#12 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 17:40

idézet:
Ezt írta Dév:
A látásommal minden rendben van, és még angolul is tudok valamennyire, viszont a sima IC7 maualja nics sehol, csak a G, és a MAX3 változaté. :([/quote]A két alaplap felépítése megegyezik, csak a G típusjelzésűn vannak plusz cuccok. A PDF-ekben általában odaírják, hogy IC7-G only, vagy vmi ilyesmit, ha eltérés van.

[ 2003. december 04.: fLeSs szerkesztette a hozzászólást ]

#13 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 19:49

idézet:
Ezt írta Stingerdf:

Kedves jordan6 hazigazdi ur!

Ugyan, tiszteljuk mar meg ezt a draga jo alaplapot azzal, hogy helyesen irjuk a nevet. Vagyis NEM IC-7, hanem IC7, IC7-G, esetleg IC7 MAX3.

Koszonettel,
Stinger
[/quote]

Hát igen az előző címét így kopizom be: Abit IC7-G [i875] #III. Csak a #IV. kellene a végére.

Egyébként ott az utolsó (19.) lap alja felé írtam neked a TwiSTER-rel kapcsolatban egy rövid eszmefuttatást.

#14 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 21:37

idézet:
Ezt írta ekoder:

Hát igen az előző címét így kopizom be: Abit IC7-G [i875] #III. Csak a #IV. kellene a végére.

Egyébként ott az utolsó (19.) lap alja felé írtam neked a TwiSTER-rel kapcsolatban egy rövid eszmefuttatást.
[/quote]

Lattam. Mar nem is azert, de en nem emlekszem arra, hogy egyszer is nemet oldalakat linkeltem volna be. En csak a sajat, szemelyes tapasztalataimat mondtam el a modulokkal kapcsolatban. Az, hogy veletlenul pont olyat fogtal ki ami nem megy jol... hat sajnalom, nem tudok mit csinalni. Akadnak szerencsetlen veletlenek (lasd Kropacsek esetet).

Ettol meg a Twister jo memoria marad, es tovabbra is csak ajanlani tudom.
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#15 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 23:34

Tehát mégegyszer megkérdezem. Most készülök venni még egy 80Gb-os Maxtor SATA vinyót. Ha RAID0-ra teszem őket, akkor mit kell a Bios-ban beállítanom hogy frankón menjenek? Ezt csak azért kérdezem mert olvastam már itt egy-két problémáról. Szektorméretnek mennyinek kell lennie meg ilyenek?

#16 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 09:07

idézet:
Ezt írta Zildjian:
Tehát mégegyszer megkérdezem. Most készülök venni még egy 80Gb-os Maxtor SATA vinyót. Ha RAID0-ra teszem őket, akkor mit kell a Bios-ban beállítanom hogy frankón menjenek? Ezt csak azért kérdezem mert olvastam már itt egy-két problémáról. Szektorméretnek mennyinek kell lennie meg ilyenek?[/quote]

A szektorméretnek szerintem annyinak kell lennie, amennyi a vinyó magában, nem?
Konkrétan milyen problémákra gondolsz? Merthogy elvileg csak be kell állítani a BIOS-ban, hogy a SATA-vezérlő RAID üzemmódban menjen, majd bootolás közben megcsinálod a szép kis array-t.
Ugye amúgy mindent újra akarsz pakolni? :) Mert tudtommal ha RAID-be fűzöd őket, akkor utána formázni kell, tehát semmiképp sem árt előtte egy kiadós backup..

[ 2003. december 05.: Dév szerkesztette a hozzászólást ]

#17 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 15:09

idézet:
Ezt írta Zildjian:
Tehát mégegyszer megkérdezem. Most készülök venni még egy 80Gb-os Maxtor SATA vinyót. Ha RAID0-ra teszem őket, akkor mit kell a Bios-ban beállítanom hogy frankón menjenek? Ezt csak azért kérdezem mert olvastam már itt egy-két problémáról. Szektorméretnek mennyinek kell lennie meg ilyenek?[/quote]

Nos. Ha RAID 0-ba szandekozod fuzni, akkor kotelezo lesz a particio teljes torlese, szoval eszerint keszulj ra.

BIOS-ban csak at kell allitani az OnChip SATA-t RAID uzemmodra. Ezaltal aktivalodink annak BIOS-a is. Ezt latni fogod a POST utan, a ctrl+i megnyomasaval lehet belepni. Itt megkapsz minden utasitast reszletesen a RAID 0 particio letrehozasahoz.

Az osztasmeret-beallitas mar mas kerdes. En most 128 KByte-ost hasznalok, mellekesen ezt ajanlja az Intel is altalanos hasznalatra. Sok kis file kezelese eseten jobb lehet egy picivel a 64.

#18 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 20:12

idézet:
Ezt írta Stingerdf:

Lattam. Mar nem is azert, de en nem emlekszem arra, hogy egyszer is nemet oldalakat linkeltem volna be. En csak a sajat, szemelyes tapasztalataimat mondtam el a modulokkal kapcsolatban. Az, hogy veletlenul pont olyat fogtal ki ami nem megy jol... hat sajnalom, nem tudok mit csinalni. Akadnak szerencsetlen veletlenek (lasd Kropacsek esetet).

Ettol meg a Twister jo memoria marad, es tovabbra is csak ajanlani tudom.
[/quote]

Nem a memóriát akartam minősíteni, én is úgy gondolom, hogy hibás példány(oka)t fogta, ki. Viszont amikor a forgalmazó így adja elő a garanciális ügyintézést, és komolyan is gondolja, akkor érdemes megfontolni a vásárlást. Dupla pénzért esetleg cserélhetetlen fele teljesítményt venni szerintem nem jó bolt.

#19 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 12:35

idézet:
IC7 BIOS 19
Version: 19 Released Date: 2003-11-18
Update CPU micro code.
Add notification when none 80-wire cable is installed.
Fixed them problem that system hangs if
- DRAM ratio is set to 5:4 or 3:2
- DRAM timing by SPD
- N/B strap CPU as FSB800

BIOS compile date: 11/18/2003
[/quote]

#20 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 12:43

idézet:
Ezt írta Csybe:
[QB][/QB][/quote]Hát lehet, hogy emiatt indult újra alapjáraton a gépem kétszer is a héten :confused: :eek: :mad:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó