idézet:
Ezt írta fLeSs:
Hát lehet, hogy emiatt indult újra alapjáraton a gépem kétszer is a héten :confused:![]()
[/quote]
Passz, minden esetre az én gépemre is rájár a rúd mostanában...
Nem elég, hogy állandó gondok vannak a videokártyával, újabban már csak 266/212-n prime-stabil a gép (mint mondtam a múltkor).![]()
![]()
ABIT IC7 [i875]
Elküldve: 2003. 12. 06. 14:04
Elküldve: 2003. 12. 06. 23:33
1. Update CPU micro code.
2. Add notification when none 80-wire cable is installed.
3. Fixed them problem that system hangs if
1) DRAM ratio is set to 5:4 or 3:2
2) DRAM timing by SPD
3) N/B strap CPU as FSB800
4.BIOS compile date: 11/18/2003
[url="http://"http://fae.abit.com.tw/download/bios/ic7/ic719.exe"]IC7/G 19 Bios[/url]
Elküldve: 2003. 12. 06. 23:35
esetleg az 1,1 en a venti uj ??
és még valami ??
[ 2003. december 06.: Sonique szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 07. 22:19
idézet:
Ezt írta Stingerdf:
Nos. Ha RAID 0-ba szandekozod fuzni, akkor kotelezo lesz a particio teljes torlese, szoval eszerint keszulj ra.
BIOS-ban csak at kell allitani az OnChip SATA-t RAID uzemmodra. Ezaltal aktivalodink annak BIOS-a is. Ezt latni fogod a POST utan, a ctrl+i megnyomasaval lehet belepni. Itt megkapsz minden utasitast reszletesen a RAID 0 particio letrehozasahoz.
Az osztasmeret-beallitas mar mas kerdes. En most 128 KByte-ost hasznalok, mellekesen ezt ajanlja az Intel is altalanos hasznalatra. Sok kis file kezelese eseten jobb lehet egy picivel a 64.[/quote]
Erre gondoltam. Tehát akkor semmi különös dolgom nincs.
Köszönöm a hozzászólást!
Elküldve: 2003. 12. 08. 08:22
szerk: KCS-t kérek a képér
[ 2003. december 08.: Lala9 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 08. 09:09
Ragasztani nem szeretnék, tudom, hogy a zalman a legcsendesebb, dehát oda kell ragasztani...
Köszi
Lala
Elküldve: 2003. 12. 08. 09:18
idézet:
Ezt írta Lala9:
Ragasztani nem szeretnék, tudom, hogy a zalman a legcsendesebb, dehát oda kell ragasztani...[/quote]
Tévedésben élsz, kolléga. Én az NB47J-t simán a gyári hűtő kis lefogatójával rögzítettem. Igaz, hogy csak 2 ponton fogja, de sziklaszilárd. Ha érdekel, akkor holnapra megpróbálok képet csinálni róla.
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420
Elküldve: 2003. 12. 08. 09:35
idézet:
Ezt írta Dév:
Tévedésben élsz, kolléga. Én az NB47J-t simán a gyári hűtő kis lefogatójával rögzítettem. Igaz, hogy csak 2 ponton fogja, de sziklaszilárd. Ha érdekel, akkor holnapra megpróbálok képet csinálni róla.[/quote]
Nem jó. Kettővel fentebbi hozzászólásom olvastad? Én már nem merem két ponton odafogatni. Itt figyel a gyári kétpontos és a 4 pontos is, csak a 4-es(régi fajta) csöppet hangos![]()
Elküldve: 2003. 12. 08. 16:20
Elküldve: 2003. 12. 08. 18:44
idézet:
Ezt írta Lala9:
Mondanátok nekem olyan chipset hűtőt ami 4 kampójával kapaszkodik az alaplaphoz? Én egyet találtam Thermaltake Tiger 1
[/quote]
Nekem is ez van a lapon. Eddig semmi probléma vele, remélem nem is lesz. Jó kis cooler, csak javasolni tudom. Jóval halkabb mint a gyári.
Elküldve: 2003. 12. 08. 19:14
idézet:
Ezt írta Bubu256:
Tedd fel a Zalmant a 4 pontos régi rögzítővel. Egy picit kell a bordából lefaragni és már jó is lesz. Nekem is így van. Pár hete nekem is kijött az egyik rögzitő az alaplapból, lekapcsolás után én is a vga-n találtam meg.[/quote]
Hú bazz, akkor ezekszerint ajánlatos átforrasztani a tartókat beszerelés előtt![]()
De meglepetésemre hűtés nélkül is elég jól birta, vagyis azzal amit a proci venti fújt oda. Fogalam sincs mennyi ideig ment így, de nem 1-2 nap![]()
Elküldve: 2003. 12. 08. 20:33
idézet:
Ezt írta Lala9:
Mondanátok nekem olyan chipset hűtőt ami 4 kampójával kapaszkodik az alaplaphoz? Én egyet találtam Thermaltake Tiger 1
![]()
Ragasztani nem szeretnék, tudom, hogy a zalman a legcsendesebb, dehát oda kell ragasztani...
Köszi
Lala[/quote]
Swiftec
Bár ha jól tudom Mo-n nem kapható, de ha valaki tud ilyet Mo-n az ossza meg velünk.
[ 2003. december 08.: mayky szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 08. 22:43
idézet:
Ezt írta mayky:
[/quote]
De ez is két ponton kapaszkodik.
Amúgy nem tudom, de én egy csöppet drágának találom a TT tiger-t. 3000-körül van. Vagy csak én vagyok spúr?![]()
Elküldve: 2003. 12. 08. 22:48
Dév!
Ram ügyben majd intézkedem.
Szerintem Januárban lesz aktuális.
Milyen kell?
[ 2003. december 08.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 09. 12:16
idézet:
Ezt írta XC-biker:
Na ha minden jól megy akkor a héten lesz Abit lapom.
Dév!
Ram ügyben majd intézkedem.
Szerintem Januárban lesz aktuális.
Milyen kell?
[ 2003. december 08.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ha esetleg addig nekem megkérdez(tet)néd, hogy mennyibe fáj egy OCZ PC4000 Dual Channel Gold 1 GB Kit, azt megköszönném.
Sőt, előre megköszönöm: Kösz!![]()
Elküldve: 2003. 12. 09. 15:44
idézet:
Ezt írta ekoder:
Ha esetleg addig nekem megkérdez(tet)néd, hogy mennyibe fáj egy OCZ PC4000 Dual Channel Gold 1 GB Kit, azt megköszönném.
Sőt, előre megköszönöm: Kösz![/quote]
Ne ne neeee OCZ-t neeee... Ha extrem sebesseget akarsz, akkor inkabb maradj a GeiL-nel.
Az osszes tuning memoria kozul az a legszarabb. Magyarorszagon is forgalmaztak egy ideig, de a 80%-uk visszament, mert nem birtak azt a latenciat, amit kellett volna nekik. Egy alkalommal en is bekertem, es vetettem rajuk egy pillantast. Igaz hogy a megadott latenciakon mukodtek, de akar feljebb, akar lejjebb allitottam oket, egyszeruen meg se nyikkantak. Gonoszsagbol levettem roluk a hutot (sima, EL PC3700-asok voltak), es lam, a raszitazott OCZ felirat alatt ott mosolyogtak a SAMSUNG feliratok, meghozza DDR333-as (!) sebessegnek megfelelo kodszamokkal! Juj...
Nem ajanlom hogy a sajat szakalladra kiserletezz, plane ugy, hogy visszacserelni sincs lehetoseg.
Elküldve: 2003. 12. 09. 16:04
idézet:
Ezt írta Stingerdf:
Ne ne neeee OCZ-t neeee... Ha extrem sebesseget akarsz, akkor inkabb maradj a GeiL-nel.
Az osszes tuning memoria kozul az a legszarabb. Magyarorszagon is forgalmaztak egy ideig, de a 80%-uk visszament, mert nem birtak azt a latenciat, amit kellett volna nekik. Egy alkalommal en is bekertem, es vetettem rajuk egy pillantast. Igaz hogy a megadott latenciakon mukodtek, de akar feljebb, akar lejjebb allitottam oket, egyszeruen meg se nyikkantak. Gonoszsagbol levettem roluk a hutot (sima, EL PC3700-asok voltak), es lam, a raszitazott OCZ felirat alatt ott mosolyogtak a SAMSUNG feliratok, meghozza DDR333-as (!) sebessegnek megfelelo kodszamokkal! Juj...
Nem ajanlom hogy a sajat szakalladra kiserletezz, plane ugy, hogy visszacserelni sincs lehetoseg.[/quote]
Tény, hogy a korábbi OCZ modulok nem vívtak ki túl nagy elismerést (próbáltam finoman fogalmazni), de a 4000-es és 4200-as kitek szerintem igazán jól sikerültek. A Gold széria mind a legjobbak közül való, elég sok tesztet lehet erről olvasni. Amikor a TwiSTER-eim gyengélkedése láttán szétnéztem nemzetközi fórumokon, több TwiSTER gonddal találkoztam, mint 4000-es OCZ-vel. CL2,5 mentek 540-ig dualban, 3-3,1 V-ig tartják az élettartam garit.
Egyébként is először csak tájékozódok, mennyit is kockáztatnék. A TwiSTER-nél már buktam majdnem 90e-t, sokkal több ez se lehet...![]()
Elküldve: 2003. 12. 09. 19:40
idézet:
Ezt írta Lala9:
Hétvégén szétszedtem a gépem, mert vettem be egy DVD romot. Már régen nem nyúltam hozzá, mert nem volt időm vele foglalkozni. Nemrég viszont észrevettem, hogyha több órát játszok akkor kifagy a gép, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, mondom, biztos a win hülyült be. Na de amit az oldallap levétele után láttam nem volt semmi. A VGA kártyán szépen rajta feküdta a chipset borda. Úgy leesett, mint a szél. Ez az újabb fajta volt, amit az ABIT küldött. Kiszakítatta az alaplapból a kis tartóját, gondolom annyira feszült a forrasztás, meg nem volt tökéletes. Már visszaforrasztottam, de megnéztem a többi 3 tartóját is, azok is elég gyenge forrasztások voltak(átforrasztottam). Most visszatettem az eredeti hűtést, ezt az újat már nem merem rátenni. Itt egy szép kép az esetről.
![]()
szerk: KCS-t kérek a képérPowered by Siemens S55
[ 2003. december 08.: Lala9 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ezt anno én is megszívtam, még asszem a II. topic-banírtam egy rövid szösszenetet erről! Én azt csináltam - pontosabban az öcsém - hogy egy fogóval hajlítottunk a NB kapcsán, és így már nem volt olyan feszes, mint "gyárilag" és azóta simán csücsül a helyén. Megjegyzem, hogy nekem is kitépte az 1ik tartólábat...
Elküldve: 2003. 12. 09. 23:05
idézet:
Ezt írta LouiS:
Ezt anno én is megszívtam, még asszem a II. topic-banírtam egy rövid szösszenetet erről! Én azt csináltam - pontosabban az öcsém - hogy egy fogóval hajlítottunk a NB kapcsán, és így már nem volt olyan feszes, mint "gyárilag" és azóta simán csücsül a helyén. Megjegyzem, hogy nekem is kitépte az 1ik tartólábat...[/quote]
Én is visszatettem a gyárit(az újabbat). Hajtottam rajta, így már nem feszül annyira. De azért sűrűbben fogok a házba nézni![]()

Súgó
A téma zárva.