HWSW Informatikai Kerekasztal: Desktop Pentium M - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Desktop Pentium M ...az alaplapgyártók "előre dolgoznak" ? Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 04. 13:11

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 14:01

Akkor meg mi a ráknak raknak mobil prociba 2 magot?  :think:

:omg: Néha úgy érzem, hogy nem egy nyelvet beszélek a többi hazaival.

Direkt, szájbarágós verzió, alacsony kontextus:

A felhasználók szokásai alapján valószínűleg az esetek túlnyomó többségében nem lesz szükség arra, hogy akumulátoros üzemmódban két mag működjön, illetve csak ritkán, ugye, ha az első "kifulladt". Egy maggal és néhány wattos fogyasztás mellett office/net/multimédia döcögés nélkül fog futni. A 2 mega egyesített cache-sel pedig tovább javul a fogyasztásarányos teljesítmény, mivel a SRAM a logikához viszonyítva nagyon kicsivel is beéri (miliwattok), ugyanakkor a teljesítmény szignifikánsan javul.

Eközben két maggal adott teljesítményszintet energia-hatékonyabban lehet elérni, mint egy gyorsabbal.

#222 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 04. 14:24

Idézet: special - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 14:11

:omg: Néha úgy érzem, hogy nem egy nyelvet beszélek a többi hazaival.

Direkt, szájbarágós verzió, alacsony kontextus:

A felhasználók szokásai alapján valószínűleg az esetek túlnyomó többségében nem lesz szükség arra, hogy akumulátoros üzemmódban két mag működjön, illetve csak ritkán, ugye, ha az első "kifulladt". Egy maggal és néhány wattos fogyasztás mellett office/net/multimédia döcögés nélkül fog futni. A 2 mega egyesített cache-sel pedig tovább javul a fogyasztásarányos teljesítmény, mivel a SRAM a logikához viszonyítva nagyon kicsivel is beéri (miliwattok), ugyanakkor a teljesítmény szignifikánsan javul.

Hogy gúnyolódni minek kell azt nem tudom, de ha rossz lábbal keltél fel azt ne rajtam vezesd le.

Idézet

Eközben két maggal adott teljesítményszintet energia-hatékonyabban lehet elérni, mint egy gyorsabbal.

Szal 2 mag kevesebbet fogyaszt mint egy darab mag magasabb órajellel?  :confused:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#223 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 15:51

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 15:24

Szal 2 mag kevesebbet fogyaszt mint egy darab mag magasabb órajellel?  :confused:

egy szinten tul bizonyosan - ott, ahova egy magot mar nem birnak laza modszerekkel felhuzni, hanem feszultseggel kell operalni, amitol a disszipacio negyzetesen no. meg egy ido utan egyszeruen nem is birja tovabb, mig ket mag a megfelelo szoftverekkel vigan kihozza azt a teljesitmenyt.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#224 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 16:19

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 16:51

egy szinten tul bizonyosan - ott, ahova egy magot mar nem birnak laza modszerekkel felhuzni, hanem feszultseggel kell operalni, amitol a disszipacio negyzetesen no. meg egy ido utan egyszeruen nem is birja tovabb, mig ket mag a megfelelo szoftverekkel vigan kihozza azt a teljesitmenyt.

Ez igaz de egy laptopba nem is kell olyan észveszejtően nagy teljesítmény. Amire meg egy laptopot használ az ember, bőven elég egy mag... Persze most még. Aztán lehet a jövöben elkel majd, de nem hiszem h az a közeljövö lesz.
Namindegy...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#225 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 16:57

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 15:24

Hogy gúnyolódni minek kell azt nem tudom, de ha rossz lábbal keltél fel azt ne rajtam vezesd le.

Jellemzően igen, mivel adott órajelhez szükséges fogyasztás a feszültség növelésével négyzetesen növekedik, míg az órajel már alapból lineárisan magasabb felvételt jelent. Azaz adott chipnél igaz, hogy a teljesítmény/fogyasztás mutatója az órajel emelésével romlik. Ez az egyik. A másik, hogy adott mikroarchitektúra bizonyos szintig skálázódik stabilan, egyszerűbb megkétszerezni az erőforrásokat, mint újratervezni a pipeline-okat, a cache-t, szinte mindent. Kérdés lehet, hogy eddig miért nem ezt csinálták. Mert eddig az egyes gyártástechnológiai ugrások probléma nélkül lehetővé tették a szimpla magot tuningolását, áttervezését, újabb és újabb trükkök, működési paradigmák jöttek be az x86-os processzorok gyorsítására az órajel emelését kiszolgálva. Nem volt értelmve kétmagos processzorokkal szórakoni PC-kben, ugyanis nem volt meg a szoftveres háttere, gondoljunk bele, hogy több threadet kezelő Windows XP is csak néhány éve van. Ezzel párhuzamosan beleütköztünk egy hőfejlődési, fogyasztási plafonba, amelyet az Intel most egyre kijjebb feszeget ugyan, de ez csak átmeneti időszak, tovább nem lehet. Az iparág egyre súlyosabb miniatürizálási problémákkal küzködik, az órajel emelése a feszültség csökkentésével egyre problémásabb a szivárgási áram miatt, mikor össze-vissza vándorolnak az elektronok keresztül-kasul a chipben.  A Montecito fogyasztásának negyede már szivárgási áram kb, újabb negyede órajeltovábbítási "overhead". Olyan másfél évtizedet húzhat még ki a mikrovilág, addigra késznek kell lennie a nanoelektronikai utódnak. Ma már az IT olyan olcsó tömegtermékké vált, ahol költségoldalról is szempont a fogyasztás, nem beszélve az ergonómiáról.

#226 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 17:03

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 17:19

Ez igaz de egy laptopba nem is kell olyan észveszejtően nagy teljesítmény. Amire meg egy laptopot használ az ember, bőven elég egy mag... Persze most még. Aztán lehet a jövöben elkel majd, de nem hiszem h az a közeljövö lesz.
Namindegy...

Igazad van, de ez egy ilyen buli. Nincs megállás, és úgy néz ki, igény is van rá. Mikor Barrett itt járt Magyarországon, elmondta, jellemző, hogy az Intel bevételeinek 90 %-a olyan termékekbő származik, amelyek 12 hónappal korábban még nem voltak piacon. Tehát a piac szívja magába az egyre gyorsabb és gyorsabb chipeket. Jelenleg pedig lényegesen gyorsabb chipeket duplázással érdemes készíteni. Az emberek látszatteljesítmény-buzik. És azért az is igaz, hogy egy HD MPEG4 múvi visszajátszásához sem lehet szarral gurítani.

#227 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 17:07

Köszönöm a korrekt hozzászólásokat  :respect:

Már világos a dolog :)

#228 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 17:53

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 17:19

Namindegy...

Már nem válik el a kettő annyira, egy mai notebook mellé már nem feltétlenül kell asztali gépet tartani. Márpedig egy hálózati kapcsolat nélkül is használható fejlesztői gépben lehet azért munkát adni néhány magnak.

#229 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 18:02

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 17:53

Már nem válik el a kettő annyira, egy mai notebook mellé már nem feltétlenül kell asztali gépet tartani. Márpedig egy hálózati kapcsolat nélkül is használható fejlesztői gépben lehet azért munkát adni néhány magnak.

Azért ezt most így perpill nem mondanám...Most fog eldőlni a következő 1,5 évben szerintem ,hogy lesz-e hatalmas szakadék köztük vagy csak a mostani marad...Amint játékra is használod a gépet ami szerintem a PC használók min. 60%-a akkor máris ugrott a dolog...Ha a crossfire/SLI és a dual core és egyebek kihasználásra találnak akkor a notebook és a desktop között óriási szakadék lesz...Persze ez leginkább a vizuális világra igaz...De szerintem eléggé vizuális típúsú világban élünk...

#230 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 18:24

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 19:02

Azért ezt most így perpill nem mondanám...Most fog eldőlni a következő 1,5 évben szerintem ,hogy lesz-e hatalmas szakadék köztük vagy csak a mostani marad...Amint játékra is használod a gépet ami szerintem a PC használók min. 60%-a akkor máris ugrott a dolog...Ha a crossfire/SLI és a dual core és egyebek kihasználásra találnak akkor a notebook és a desktop között óriási szakadék lesz...Persze ez leginkább a vizuális világra igaz...De szerintem eléggé vizuális típúsú világban élünk...

A PC-k 60 százaléka vállalatokhoz megy. A maradék ugye az otthoni. Ebből harmada ma már notebook kb. Tehát maradt durván 25 százalékod, darabra. Ismét egy baromi nagy szelet entry-level PC, az értékesítés derekát a 6-800 dolláros gépek viszik. Nyilván a többség valamilyen játékra alkalmas, de az ezer feletti, sőt inkább kétezer dollár közeli gépek piaca elég kicsi. Én olyan 5 százalék körülire tenném, akik játékok miatt frissen tartják a rendszerüket.

Szerkesztette: special 2005. 06. 04. 18:24 -kor

#231 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 18:45

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 19:02

P-M notebookkal kapcsolatban kapcsolatban inkább a vállalati szegmensre asszociálnék. Otthonra inkább "a vegyünk 3 GHz-est, még olcsóbb is, mint az 1.6-os, lényeg, hogy márkás legyen" című irányzat tűnik uralkodónak.

#232 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 19:04

Idézet: special - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 18:24

A PC-k 60 százaléka vállalatokhoz megy. A maradék ugye az otthoni. Ebből harmada ma már notebook kb. Tehát maradt durván 25 százalékod, darabra. Ismét egy baromi nagy szelet entry-level PC, az értékesítés derekát a 6-800 dolláros gépek viszik. Nyilván a többség valamilyen játékra alkalmas, de az ezer feletti, sőt inkább kétezer dollár közeli gépek piaca elég kicsi. Én olyan 5 százalék körülire tenném, akik játékok miatt frissen tartják a rendszerüket.

Nem azt mondtam ,hogy frissen tartják a gépüket játék miatt hanem játszanak komolyabb játékokkal...A kettő nem ugyan az!

Pl. én sem a játékok miatt veszem meg mindig a legújabb technológiákat hanem azért mert szeretem ha minél pörgsebben tudok videót tömörítani vagy zenéket, illetve bármit csinálok a gépen annak legyen tempója...Namost a videókártya már külön birodalmat képez a gépen belűl és a notik ezt semmiképp sem fogják tudni felvenni...

Amúgy pedig egyetértek azzal amit mondtál tökéletesen ,hogy már régebb óta a több magos cuccok lehetnének...De ha belegondolsz akkor nem fog a fogyasztás csökkenni mert most max. abban a 120-130 wattban már 2 esetleg 4 proci dolgozhat...Ezt beszéltük is már asszem a titaniumos topicban ,hogy ha lehet akkor majd az AMD is 4 magos procit fog kihozni és nem is lesz ez olyan soká mert akár a mai viszonyok melletti is üzemképes lenne a dolog a fogyasztás szerint legalábbis...Az már kérdés ,hogy biztos nem tudná nagy tételben legyártani úgy ,hogy bárki meg is vegye...A jövőt nézve pedig már a léghűtések is olyan szintet értek el ,hogy lazán megbírkóznak egy 150-160 wattos procival...

#233 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 07:48

Én már láttam online trafikban Turion 3400-est Socket754-be. Ha jól tudom, az 35W-ot eszik, és a Socket754-re nagyon nagy a hűtőválaszték. Például rácsavarozol egy Scythe NCU-2000 tornyocskát...

#234 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 08:07

:) Bean, Te még mindig csendmániás vagy ? :)

on: Szerintem akkor rendeződik majd át a piac amikor az amd átadja az új gyárát. Samsung és Kingston is gyárat/összeszerő-üzemet nyitott márc.-ban, meg lehet  nézni a memóriaárakat.  :rolleyes:  Meg persze kereslet is csökkent,tudom.

#235 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 13:00

Én? Csendmániás? Nem tudom, a 17 dBa-s Qtechnology táp (jó az FSP nagyon, és lehet hogy a Qtechet fogom eladni, meglássuk) és a 14 dBa-s Papst GLLL ventillátorok már mániának számítanak? Vagy a vinyó rezgésmentesítő miatt gondolod? :D Ezek most vannak útban Németországból...

#236 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 08:42

Intel Readying Dual-Core Desktop Dothan

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#237 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 11:46

azert erdekes ez az apple hozzaallas. furi, hogy perpill az amd gyartja egyertelmuen a legjobb desktopprocit, ok meg az intel mellett dontottek (foleg ismerve az apple felhasznalok intel-ms ellenesseget). nincs itt vmi olyasmi terv, amirol mi meg mit sem tudunk, az apple fulebe meg sugtak par dolgot??

mert az ibm proci 5x annyi hot termel, azonos teljesitmeny mellett a prescott alapu procikra nem kifejezetten igaz :D

az apple mobil resze az mas kerdes...

Szerkesztette: arn 2005. 06. 08. 11:47 -kor

#238 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:31

Idézet: arn - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 11:46

azert erdekes ez az apple hozzaallas. furi, hogy perpill az amd gyartja egyertelmuen a legjobb desktopprocit, ok meg az intel mellett dontottek (foleg ismerve az apple felhasznalok intel-ms ellenesseget). nincs itt vmi olyasmi terv, amirol mi meg mit sem tudunk, az apple fulebe meg sugtak par dolgot??

mert az ibm proci 5x annyi hot termel, azonos teljesitmeny mellett a prescott alapu procikra nem kifejezetten igaz :D

az apple mobil resze az mas kerdes...

És az AMD bírná a volument is? :think:

#239 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:37

Idézet: Bujdy - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 12:31

És az AMD bírná a volument is? :think:

Nekem az az érzésem ,hogy az AMD nem tudta volna darabszámmal kiszolgálni az Apple-t...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#240 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:43

Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 13:37

Nekem az az érzésem ,hogy az AMD nem tudta volna darabszámmal kiszolgálni az Apple-t...

Apple piaci reszesedese 3% az AMD procik piaci reszesedese 17%... nem lehet ezeket a szamokat egy az egyben osszevetni, de az AMD-nel (ahol jelenleg sem tudnak annyit szallitani mint amennyire igeny lenne) nagyobb gondot okozott volna kielegiteni az Apple igenyeit mint az Intelnel...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó