HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS A7N8X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS A7N8X Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   KROK 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 04. 07:44

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 21:24

Régen nézegettem erről anyagokat, ott volt az a megoldás, hogy Ualakúra hajlított drótdarabokat tettek párhuzamban a procifoglalatba. Nem tudom, mennyire lehet stabil.

Nem túl stabil megoldás :( Igen valamikor nagyon régen mi is azt cisnáltuk, de nehezebb is volt kezelni mint a "cérna"-t és istabilabb is volt tőlle a cucc (vagy csak egyszerűen nem történt semmi )  :(
Sajnos még néha most is előfordul (pedihg már nem most kezdtem az ilyesmit ) h megcsinálom a procit és mikor beteszem, nem történt semmi! :o :(
De azért ez már nem jellemző...  :up:
Profin művelem még mindig a műfaj rámeső részét,
Fellegekig felraktam a minőségi mércét!
ASUS A7N8X-E DLX, Athlon XP 1700+ @ 2700+, 1024MB RAM (CL2), GeForce 7300GT DDR3 128MB, 200GB HDD
GAMESTAR Fórum: Lord_KROK (Over 75000)

#1382 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 07. 17:51

Osztélytársam mámma mondta hogy menjek már el hozzá és nézzem meg mert baj van a nettel.
el is megyek, bekapcsolja, csatizunk , minden ok. kérdem mi itt a baj?
erre átrakta a marvell ból az nf2es hálócsatiba.
lan feláll, kapcsolat ok, de amikor adsl csati lenne akkor error: 678.
wtf?
minden ki volt lőve semmi firewall, vagy vírusírtó...

THX
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1383 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 09:23

A legtöbb helyen azt írják, hogy a hibát sokminden okozhatja (viszont az alaplaphoz nem sok köze van). A legjobban ez a mondtat foglalja össze, amit az ISP Guide fórum egyik hozzászólásában leltem:
I work for verizon online DSL, and i would like to help you, but the problem is that the error 678 is "A vague indication that SOMETHING, SOMEWHERE, has SOMEHOW: Gone Wrong..."
A post többi részét itt olvashatod, találsz benne pár tippet:
http://forum.theispg...3-0-asc-17.html

Esetleg próbáld ki ezt a programot (ugyanott javasolta valaki):
WinSock XP Fix

#1384 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 09:29

köszönöm szépen, de az a legnagyobb röhej hogy ezt egy reinstall után produkálja, előtte minden ment flottul
:respect:
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1385 Felhasználó inaktív   meki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 07:11

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 2:21

Az A7N8X-XE-ben nincs Vcore állítás. Official fórumon is rinyáltak miatta. Vagy jön hozzá új BIOS, ami már tudja, vagy nem.

Ellenben azt olvastam, hogy a fenti alaplap totál megegyezik az ASRock K7NF2-RAID-del. Utóbbi BIOS-ában van VCore állítási lehetőség.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy flasheld bele az ASRockos BIOS-t, hanem, hogy a lap elvileg tudja. Vagy csinál hozzá valaki beta BIOS-t vagy kiadnak egyet hivatalosan.

A hivatalos BIOS-rol nyugodtan letehettek, nem foglalkozik az ASUS ilyen "régi" lapok BIOS frissítésével.

#1386 Felhasználó inaktív   otter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 06:42

Sziasztok!

Van egy ASUS A7N8X-X alaplapom és a NVIDIDA Geforce 4 MX videó kártya ventilátora kezdi megadni magát. Iszonyat berregésbe kezd ha elkezd működni! Egyszer már a műszerolajjal segített a problémán, de most már tökölök vele. Szeretnék egy másik videókártyát vásárolni, A probémám az, hogy marhára nem értek hozza, hogy milyen alaplapra milyen kártyát lehet rádugni.
Kérem akinek elég türelme van az írja meg nekem, hogy jelenleg melyek azok a videókártyák, amiket lehet még erre a lapra csatlakoztatni.
Egyenlőre az ár nem meghatározó tényező csak a kompatibilitás felől érdeklődnék.
:think:
Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv!

#1387 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 07:03

mi sem egyszerűbb, bármelyik árlistát megnézed, és ha a videokártya mellett azt látod, hogy agp-s változat, akkor az jó bele. keresd tehát az agp-t, és minden rendben lesz. (az a kártya csatolófelülete) :smoker:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#1388 Felhasználó inaktív   otter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 07:19

Idézet: monolith - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 8:03

mi sem egyszerűbb, bármelyik árlistát megnézed, és ha a videokártya mellett azt látod, hogy agp-s változat, akkor az jó bele. keresd tehát az agp-t, és minden rendben lesz. (az a kártya csatolófelülete) :smoker:

OK!
A fizikai csatlakozás megoldva.
Mivel tényleg nem értek a dologhoz ezért felteszek még egy kérdést:

Létezik olyan, hogy az alaplap "szűk keresztmetszete" miatt a videókártya nem tudja leadni a maximális "teljesítményét"?
Vagy akármilyen bika kártyát veszek azt tutti működni fog és az alaplap nem lesz akadályozó tényező.

Még 1X elnézést a hülye kérdést, és köszönöm a a türelmed!

Üdv!

#1389 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 08:21

na most ez a probléma létezik, de szerintem nálad ez nem áll fent. igaz hogy az a7n8x nem mai lap, de asszem tudja a 8x-os agp-t. ez pedig az agp legutolsó szabványa, tehát az alaplapod mindenféle kártyát max sebességgel támogat, emiatt ne izgulj. az viszont lehet, hogyha nagyon bika kártyát veszel, akkor a procid lesz kevés, de ez már más tészta, alaplap részről rendben. :smoker:

#1390 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 08:44

Idézet: otter - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 8:19

OK!
A fizikai csatlakozás megoldva.
Mivel tényleg nem értek a dologhoz ezért felteszek még egy kérdést:

Létezik olyan, hogy az alaplap "szűk keresztmetszete" miatt a videókártya nem tudja leadni a maximális "teljesítményét"?
Vagy akármilyen bika kártyát veszek azt tutti működni fog és az alaplap nem lesz akadályozó tényező.

Még 1X elnézést a hülye kérdést, és köszönöm a a türelmed!

Üdv!

Ha arra gondolsz, hogy melyik az a vga, ami épp egyensúlyban van a lap/proci páros teljesítményével - tehát nem akarsz feleslegesen fizetni soha ki nem használt tartalékokért - akkor ebbe a gépbe egy 6600GT lehet kb. az optimális. Egy témába vágó cikk: KLIKK IDE!

#1391 Felhasználó inaktív   otter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:15

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 9:44

Ha arra gondolsz, hogy melyik az a vga, ami épp egyensúlyban van a lap/proci páros teljesítményével - tehát nem akarsz feleslegesen fizetni soha ki nem használt tartalékokért - akkor ebbe a gépbe egy 6600GT lehet kb. az optimális. Egy témába vágó cikk: KLIKK IDE!

Az a harci helyzet, hogy egy AMD Athlon 2400 pocok van  masinában a SySandra szerint(vagy lehet, hogy csak 2200+(ha egyáltalán van ilyen))I. Összesen 512 MB 333Hz-es memória van benne(emlékezetem szerint), de ezt már sajna a Sandra nem tudta kimutatni, hogy hány Hz-es.
Szeretnék még 512-őt venni bele + a videókártyát!

Ebben a konfigurációs variációban kérlek írjatok egy végleges optimális videókártyát, amit a legérdemesebb megvenni. Természetesen TV-outosat szeretnék.

Még 1x köszönöm a segítségeteket!

Üdv!

#1392 Felhasználó inaktív   otter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:19

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 9:44

Ja igen még van egy alaplapos kérdésem lenne.

Egy driver-es oldalom találtam egy BIOS frissitést:"drvhu_08-17_1010_X.zip" az alapllaphoz.
Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e foglakoznom a BIOS frissitéssel, ha igen akkor csak simán futtatnom kell a fent említett file-t?

#1393 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:23

kicsit bonyolultabb az alaplapi bios-frissítés, ebbe most ne menjünk bele, arra van saját topik. a vga-ról szerintem a legjobb megoldás ár/teljesítmény téren egy agp-s GeForce 6600GT valamelyik normálisabb gyártó kínálatában. :smoker:

#1394 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:37

Alaporajelen nem valoszinu, hogy ki fogja tudni hajtani a 6600GT-t, szoval nem erdemes dragabb kartyat venni bele.

#1395 Felhasználó inaktív   otter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:51

Idézet: monolith - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:23

kicsit bonyolultabb az alaplapi bios-frissítés, ebbe most ne menjünk bele, arra van saját topik. a vga-ról szerintem a legjobb megoldás ár/teljesítmény téren egy agp-s GeForce 6600GT valamelyik normálisabb gyártó kínálatában. :smoker:

Értem!
Ki számít megbízható gyártónak?
Most gyorsan megtésztem az AQUA oldalán az árakat és egy kicsit pofára estem amikor megláttam, hogy 6600 GT 30 ropi alatt nem nagyon van.
Ha ezt sokallom akkor bármelyik agp-t válassam?
Esetleg egy 20-ezres kategóriában van vmi jó?
Nem nagyon használnám játékra gépet hanem a Photoshop-ot szeretném használni a közeljövőben.

#1396 Felhasználó inaktív   otter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:54

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:37

Alaporajelen nem valoszinu, hogy ki fogja tudni hajtani a 6600GT-t, szoval nem erdemes dragabb kartyat venni bele.

Na akkor most mitevő legyek!
A memóri 333-as.
Te milyen videókártyát ajánlanál ajánlanál úgy hogy veszek még 512Mb 333-ast?

Segítségedet előre is köszönöm!

#1397 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 11:55

GeForce 6600 agp. az húszezres kategória, és jó. én MSI-t ajánlok, nemtom van-e 6600-osa sima, de megér egy próbát. inno-t ne vegyél. nem magyarázom miért.

#1398 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 20:17

Nos az alany egy A7N8X-E Deluxe. Valami Üver Bios van benne. Állítólag több minden beállítható vele, csak az a nagy bajom, hogy a Vcore minimum 1,65. Nézegettem, de nem találtam, hogy van e windowsos bios-frissítő program...Laptophoz megtaláltam, de az asztali pc-hez nem írják. Sajna cak emiatt nem veszek kislemezmeghajtót, de azért jó lenne, ha kevesebb feszt tudnék adni a procinak. 50-60 körül mozog a hőmérséklete :(

Esetleg egy tulaj nem tud egy windowsos frissítőt vagy valami progit, amin állítani lehet a VCore-t? (Ezutóbbit nagyon kétlem, de hátha) utálom ezt a floppy-mizériát a M$ részéről. Miért nem tudnak egy patch-et kiadni az XP-hez, hogy ne kellessen floppy a RAID-hez meg ilyenekhez...Szerintem a legtöbben akik 2ghz feletti géppel rendelkeznek nem nagyon tartanak a gépben ilyen felesleges eszközt.

Szerkesztette: Szacsoka 2006. 06. 26. 20:20 -kor

[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#1399 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 19:14

A nem "E"-s A7N8X Deluxe-omhoz adott AsusUpdate programmal annó én többször is frissítettem a bios-t win alól. Nincs ilyen a gyári telepítőlemezen, vagy nem találtál a neten?

Amúgy flopi nélkül is lehet kreált boot CD-ről BIOS-t frissíteni:
Bart's way to create bootable CD-Roms (for Windows/Dos)

#1400 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 08:34

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 18:14

A nem "E"-s A7N8X Deluxe-omhoz adott AsusUpdate programmal annó én többször is frissítettem a bios-t win alól. Nincs ilyen a gyári telepítőlemezen, vagy nem találtál a neten?

Amúgy flopi nélkül is lehet kreált boot CD-ről BIOS-t frissíteni:
Bart's way to create bootable CD-Roms (for Windows/Dos)

Oh...Köszönm. Megkerestem a gyári cd-t és megtaláltam a progit. Ma ki is próbálom. Remélem jó lesz...

Mégegyszer köszke
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.