HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS A7N8X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS A7N8X Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   ady5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 23. 19:42

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 13:30

4 eve megszabadultam az A7N8X Deluxe-tol, igy mar nem emlekszem pontosan a BIOSara.
Talan az integrated peripherials resznel volt a SATA enable, alatta meg a SATA RAID BIOS enable, utobbit kell letiltani.

az én biosomban nincs ilyen választási lehetőség. :(
De kipróbáltam 1 másik samsung vinyót és annak se mutatta meg a S.M.A.R.T.-ját
Szóval nem a vinyóval van a gond... csak csak az alaplappal... vagy csak a párosítás a rossz ... ?
ASUS A7N8X Deluxe rev:2.0; AMD Athlon XP 2500+ @11*195; KINGSTONE 2X512Mb DDR; ATI Radeon 9800; SAMSUNG HD080HJ; HD321LJ; Quantum Fireballp AS20.5; SAMSUNG SP1604N; LG GSA-6143B A103; SAMSUNG CDRW/DVD SM-352-B; SAMSUNG SyncMaster 930BF; Codegen 400W (12cm fan)

#1462 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 23. 19:49

Akkor lehet, hogy a kulso SATA vezerlo takarja el a SMART ertekeket.

Ha jol emlekszem, az ugyanolyan vezerlovel ellatott NF7-S-em is csak az elso vinyo SMART ertekeit mutatta, masodiknal mindig ugyanazt irta, mint az elsore.

#1463 Felhasználó inaktív   ady5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 07:25

IGEN... ponosan ez a helyzet... :up:
És akkor szerinted sehogy nem lehet megoldani hogy lássa a 2. SATA vinyó SMART értékeit is?  :think:
ASUS A7N8X Deluxe rev:2.0; AMD Athlon XP 2500+ @11*195; KINGSTONE 2X512Mb DDR; ATI Radeon 9800; SAMSUNG HD080HJ; HD321LJ; Quantum Fireballp AS20.5; SAMSUNG SP1604N; LG GSA-6143B A103; SAMSUNG CDRW/DVD SM-352-B; SAMSUNG SyncMaster 930BF; Codegen 400W (12cm fan)

#1464 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 10:40

Idézet: ady5 - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 8:25

IGEN... ponosan ez a helyzet... :up:
És akkor szerinted sehogy nem lehet megoldani hogy lássa a 2. SATA vinyó SMART értékeit is?  :think:

Ugyanez volt nálam is. Arra jutottunk, hogy jó eséllyel a SATA vezérlő tökéletlensége okozza.
Itt van kitárgyalva.

#1465 Felhasználó inaktív   ady5 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 24. 17:29

Köszi az infót..  :respect:  átolvastam és szomorúan tapasztaltam hogy bele kell abba nyugodnom hogy az alaplapom a "szar"

Igaz.. talán ezek a hibák, kellemetlenségek elenyészőek ... DE BOSSZANTÓ  :reklamacio:

#1466 Felhasználó inaktív   hacky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 10:01

Sziasztok!

Lenne egy problémám amivel tanácstalan vagyok, hátha itt van valakinek ötlete!

A7N8X Deluxe alaplappal (és 2600-as Barton procival) felszerelt gépem van. Egyszer elkezdte azt, hogy a Windows-os shutdown után magától újra bekapcsolt... aztán egyszer kikapcsoltam a tápot hátul (Chieftec 360W), és soha többé nem kapcsolt be a gép.

Aztán a tápot kipróbáltam másik alaplappal, az jó volt. Az alaplapot kipróbáltam csak a procival, és proci+RAM+minden nélkül is, de nem kapcsolt be. Ebből gondoltam, hogy akkor biztos az alaplap ment tönkre.

Ennek örömére tegnap vettem egy A7N8X-E Deluxe alaplapot használtan, mindent összeraktam, és be is kapcsolt a gép, de a POST-ig már nem jut el, a monitor be se kapcsol, a speaker nem csipog. Tuti, hogy jól raktam össze. Kipróbáltam egy régi Duron procival is, ugyanez. RAM nélkül ugyanez. Másik videokártyával és táppal ugyanez.

Ebből arra következtetek, hogy két dolog lehet:
1. rossz alaplapot vettem, vagy
2. valami a gépemben elb*ssza az alaplapokat.

Szerintem az alaplap jó volt, amit vettem, ezért valószínű, hogy a 2. eset áll fenn.

Valakinek valami ötlete a megoldásra? Nem akarnék még több alaplapot tönkrevágni...

Köszi!

#1467 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 10:16

másik ram?ram nélkül illetve ha a ram első része hibás a bios se jön be...

Szerkesztette: djculture 2007. 09. 05. 10:19 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1468 Felhasználó inaktív   hacky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 10:18

Idézet: djculture - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 9:16

másik ram?

Két 512-es modulom van, kipróbáltam mindkét modullal, csak az egyikkel, és RAM nélkül, de ugyanaz: a gép bekapcsolt, de a monitor nem, és semmi sípolás a speaker-ből. RAM nélkül is el kéne indulnia szerintem.

#1469 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 10:22

Idézet: hacky - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 11:18

Két 512-es modulom van, kipróbáltam mindkét modullal, csak az egyikkel, és RAM nélkül, de ugyanaz: a gép bekapcsolt, de a monitor nem, és semmi sípolás a speaker-ből. RAM nélkül is el kéne indulnia szerintem.

ram nélkül sípolnia kéne ennyi

Szerkesztette: djculture 2007. 09. 05. 10:34 -kor

Hádédész..

#1470 Felhasználó inaktív   deceiver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 16:43

Sziasztok!

A következő problémám adódott, ha bárkinek lenne hasznos tippje, megköszönném.
Konfig: asus a7n8x-e alaplap, amd 2500+ proc, 512 ddr ram, ati 256 mb vga agp, maxtor 40 gb és samsung 80 gb hdd. A gépben ide kábelt cseréltem - 40 sorosról 80-asra - és visszaszerelés közben a 420 w-os táp durrant egyet és kifüstölt.  (Igaz, hogy az elosztó be volt kapcsolva) A szervizesnél kipróbáltuk a gépet - alaplapi hardver reset után és ram nélkül is - de ua. a semmi. Az alaplapot így ki kell cserélni, de a többit szeretném megtartani. (Illetve kérdés, hogy használhatóak-e még.) A két hdd-t kipróbáltam, működnek (bár a mostani gépben összeakadoznak, mert mind2-n van winxp, de egyik a mostani abit alaplapon, a másik az elszállt asus-on lett telepítve.)
Érdemes-e maradni ugyanennél az alaplap típusnál vagy váltsak másra (persze az alkatrészek függvényében)? 
Van valahol szerviz, ahol ki is próbálhatnám az alaplap cserét a meglevőkkel - proc, vga, ram?
Most egy codegen 300 w táp működik a kifüstölt helyett, ami valamivel régebbi. Kicseréljem-e a tápot is, illetve a 300 w kevés-e a 420 után?

Bármely választ előre is köszi 

deceiver

#1471 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 20:27

Idézet: deceiver - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 17:43

Sziasztok!

Konfig: asus a7n8x-e alaplap, amd 2500+ proc, 512 ddr ram, ati 256 mb vga agp, maxtor 40 gb és samsung 80 gb hdd. A gépben ide kábelt cseréltem - 40 sorosról 80-asra - és visszaszerelés közben a 420 w-os táp durrant egyet és kifüstölt.  (Igaz, hogy az elosztó be volt kapcsolva) A szervizesnél kipróbáltuk a gépet - alaplapi hardver reset után és ram nélkül is - de ua. a semmi. Az alaplapot így ki kell cserélni, de a többit szeretném megtartani. (Illetve kérdés, hogy használhatóak-e még.) A két hdd-t kipróbáltam, működnek (bár a mostani gépben összeakadoznak, mert mind2-n van winxp, de egyik a mostani abit alaplapon, a másik az elszállt asus-on lett telepítve.)
Érdemes-e maradni ugyanennél az alaplap típusnál vagy váltsak másra (persze az alkatrészek függvényében)? 
Van valahol szerviz, ahol ki is próbálhatnám az alaplap cserét a meglevőkkel - proc, vga, ram?
Most egy codegen 300 w táp működik a kifüstölt helyett, ami valamivel régebbi. Kicseréljem-e a tápot is, illetve a 300 w kevés-e a 420 után?

deceiver

A Codegen tápok a nagyon nem ajánlott kategóriába tartoznak. Ha jó tápot akarsz relatíve olcsón akkor egy 350W-os FSP-t ajánlanék (7k).
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#1472 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 05:51

Idézet: deceiver - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 16:43

Sziasztok!

deceiver

Hát u.ilyen alaplapot, már nehezen lehet hozzájutni. Még használtan is. S462-es lapokat kell nézned.
Fákjúál!!

#1473 Felhasználó inaktív   itldj2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 16:32

Először elnézést hogy felhozok egy több mint egy éves topicot, de egyrészt a problémára nem igazán találtam megoldást a keresőben, másrészt mégiscsak ez az alaplap topicja. :p
Egyik az ámítástechnikához kevéssé értő ismerősnek egy A7N8X Deluxe rev2.0 alaplapja van ha az everest nem hazudik tul nagyot :D, rev1006 biossal. Mondjuk ugyis szét lesz kapva a gép majd megnézem pontosan mi van rászitázva a lapra, mert ugy jó géptulajdonos módjára a dobozt az alaplap kiskönyvét és a "fel nem használt" alkatrészeket úgy elpakolta hogy lehet soha az életben meg nem lesz már.  :Đ  :omg:
Szerencsére a gép ezidáig kiválóan üzemel bár van egy olyan sanda gyanúm hogy több kiló port meg félig beállt ventiket fogok találni benne ha szétszedem :p
Jelenleg 2 120GB-os PATA vinyo leledzik a gépben, ezek mellé vagy helyett kerülne be egy új SATA II-es Samu 500GB vagy nagyobb. Amire az ASUS honlapjának átböngészése után sem találtam egyértelmű választ, fogja-e látni a lap az egész vinyót? Halvány emlékeim szerint volt valami keveredés a 48bitnél nagyobb particiók kezelésével Winxp alatt is, ha jól tudom az már SP2 óta beépült, de javítson ki valaki ha tévedek. Másik kérdés, ha megmaradnak a PATA vinyok is tud-e bootolni a SATA vinyorol a gép?
Ha winfost szeretnék telepíteni a telepitő alapesetben látja-e a SATA vinyót vagy külön meg kell etetni vele kislemezen a SATA vezérlőt, illetve a kislemezesen kívül van-a valami más megoldás a dolgra, mert kislemezmeghajtó az ugysekellsemmire alapon ofc nemvanik, és jó lenne tudni hogy készüljek.
Gondolom az hogy a lapon nem SATAII-es  vezérlő van hanem csak I-es az az elméleti átviteli sebességen kívül nem befolyásol mást?
User Error, replace user and press any key to continue...

#1474 Felhasználó inaktív   OTika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 09:58

Sziasztok!

Asus A7N8X-E Deluxe alaplapom van.
Mekkora a legnagyobb vinyó és memória amit lekezel?

OT

#1475 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 10:32

Idézet: OTika - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 10:58

Sziasztok!

Asus A7N8X-E Deluxe alaplapom van.
Mekkora a legnagyobb vinyó és memória amit lekezel?

OT

1 GB-os memóriamodulok belemennek (mindhárom foglalatba).
HDD kapacitáskorlátról nem tudok, hogy lenne.

#1476 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 20:17

Nekem 300GB-s van. És gond nélkül felismerte. Igaz IDE-s a vinyxó.
Fákjúál!!

#1477 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 20:27

Idézet: Taranis - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 10:32

1 GB-os memóriamodulok belemennek (mindhárom foglalatba).
HDD kapacitáskorlátról nem tudok, hogy lenne.

terás vinyót gond nélkül kezeli. 2G-nál több memót (2 modul) ne tegyél bele mert nemfog dual channel módban menni.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1478 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 20:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 20:27

terás vinyót gond nélkül kezeli. 2G-nál több memót (2 modul) ne tegyél bele mert nemfog dual channel módban menni.

Nem mindegy hogy megye vagy nem a dual channel?Nekem ennél a lapnálmeg az abitnál ami nállad van sikerült 1giga és 128megás modulokkal is kiiratni a dualt.. :D

Szerkesztette: djculture 2008. 05. 05. 20:36 -kor

Hádédész..

#1479 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 20:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 21:27

Én is hasonlót tapasztaltam, mint djculture, nekem 3 db 512 MB-os modullal ment a Dual Channel.

#1480 Felhasználó inaktív   sltom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 00:29

sziasztok!

nincs valakinek véletlenül eladó alaplapja deluxe 2.0?
váloszokat a mailemre kérnék

köszi
Tamás

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Nem indíthatsz témát.