Először elnézést hogy felhozok egy több mint egy éves topicot, de egyrészt a problémára nem igazán találtam megoldást a keresőben, másrészt mégiscsak ez az alaplap topicja.

Egyik az ámítástechnikához kevéssé értő ismerősnek egy A7N8X Deluxe rev2.0 alaplapja van ha az everest nem hazudik tul nagyot

, rev1006 biossal. Mondjuk ugyis szét lesz kapva a gép majd megnézem pontosan mi van rászitázva a lapra, mert ugy jó géptulajdonos módjára a dobozt az alaplap kiskönyvét és a "fel nem használt" alkatrészeket úgy elpakolta hogy lehet soha az életben meg nem lesz már. :Đ
Szerencsére a gép ezidáig kiválóan üzemel bár van egy olyan sanda gyanúm hogy több kiló port meg félig beállt ventiket fogok találni benne ha szétszedem

Jelenleg 2 120GB-os PATA vinyo leledzik a gépben, ezek mellé vagy helyett kerülne be egy új SATA II-es Samu 500GB vagy nagyobb. Amire az ASUS honlapjának átböngészése után sem találtam egyértelmű választ, fogja-e látni a lap az egész vinyót? Halvány emlékeim szerint volt valami keveredés a 48bitnél nagyobb particiók kezelésével Winxp alatt is, ha jól tudom az már SP2 óta beépült, de javítson ki valaki ha tévedek. Másik kérdés, ha megmaradnak a PATA vinyok is tud-e bootolni a SATA vinyorol a gép?
Ha winfost szeretnék telepíteni a telepitő alapesetben látja-e a SATA vinyót vagy külön meg kell etetni vele kislemezen a SATA vezérlőt, illetve a kislemezesen kívül van-a valami más megoldás a dolgra, mert kislemezmeghajtó az ugysekellsemmire alapon ofc nemvanik, és jó lenne tudni hogy készüljek.
Gondolom az hogy a lapon nem SATAII-es vezérlő van hanem csak I-es az az elméleti átviteli sebességen kívül nem befolyásol mást?
User Error, replace user and press any key to continue...