Externet ADSL vélemények, tapasztalatok
Elküldve: 2006. 01. 03. 13:41
Nekem csak annyi gondom volt, hogy a link mar elt, (van egy T-com-os spanom, aki sugott) de a modemet csak nem akartak kuldeni, mert a Tre-com nem igazolta vissza, hogy jo a vonal, ekkor felhivtam oket, hogy koszi, de nem kell a modem, mondtak, hogy kuldjek egy mail-t, es ezzel el volt intezve, bementem a T-pontba, vettem egy modemet, es azota megy a net ezerrel.
Egyedul csak arra kell figyelni - de ezt mar elmondtak - hogy, ha le akarod mondani a netet, akkor azt az egy eves evfordulo elott egy honappal jelezni kell, mert kulonben automatikusan meg egy evre meghosszabbitjak az elofizetest.
Udv,
Tamas
Elküldve: 2006. 01. 03. 21:39
Idézet: GTamas - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 13:41
Udv,
Tamas
Ez a mostani szerződéseknél már nem igaz!
Én decemberben fizettem elő,és az én szerződésem szerint miután letelt az 1 év,automatikusan határozatlan idejü lesz a szerződésem,ugyanazokkal a feltételekkel.
Nekem eddig nagyon bejött az Externet,mindenféle szempontból!
Elküldve: 2006. 01. 04. 08:53
Idézet: IThomas - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 22:39
Én decemberben fizettem elő,és az én szerződésem szerint miután letelt az 1 év,automatikusan határozatlan idejü lesz a szerződésem,ugyanazokkal a feltételekkel.
Nekem eddig nagyon bejött az Externet,mindenféle szempontból!
Akkor meg ebben is fejlodtek, gratula. Az en szerzodesem meg nem ilyen. Koszi az infot.
Elküldve: 2006. 01. 04. 12:21
Elküldve: 2006. 01. 04. 15:04
Idézet: viharhozo - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 13:21
Egy helyen volt szerencsém kipróbálni.
Mondjuk az t-online-os volt, de a 40KB feltöltés simán megvolt.
Viszont a "Újabb ADSL sebességduplázás - jön az ADSL TV" topikban (vagy máshol?) hallottam már olyat hogy valakinek 3M-s cspomagnál nem volt meg a beigért feltöltés.
Gondolom a központtól való távolság számít.(mennyit bír a vonal)
Elküldve: 2006. 01. 04. 15:15
Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 15:04
Mondjuk az t-online-os volt, de a 40KB feltöltés simán megvolt.
Viszont a "Újabb ADSL sebességduplázás - jön az ADSL TV" topikban (vagy máshol?) hallottam már olyat hogy valakinek 3M-s cspomagnál nem volt meg a beigért feltöltés.
Gondolom a központtól való távolság számít.(mennyit bír a vonal)
A 40K az eleg vekony, leven 48K lenne az elvi. A mostani 192kbit siman hozza a 215k-t, ugyh nekem stabil 384 kellene.
Elküldve: 2006. 01. 06. 00:23
Elküldve: 2006. 01. 06. 10:09
Idézet: viharhozo - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 16:15
Ha nálad a 192 helyett 215 van, akkor nem hiszem hogy gond lenne a 384 elérése.
Nekem pl. 2100/186 a sebességem. (és ez nem az externettől füg, mert a t-nél is pontosan ennyi volt)
Elküldve: 2006. 01. 14. 16:48
Én is externet előfizető lettem a héten és máris egy problémával küszködöm. Az ADSL kapcsolat gyakran megszakad. Ha 5 percet kibír akkor az már jó teljesítmény. Ilyenkor a modemen található ledek állapota sorra változik: először és a Power(bal) ég ,DSL(középső) villog,Ethernet(jobb) ég. Aztán hirtelen elalszik a Power led majd a DSL is és végül az ethernet is körülbelül 1 másodperces differenciával. atán 2 másodperc múlva kigyullad a power újra pirosan majd kezdődik előről a szekvencia. Ilyenkor egyáltalán nem tudok csatlakozni. A rendszert újratelepítettem szóval az biztosan nem gond. Mi lehet a probléma? Olvastam más fórumon is hogy gyakori ez a probléma, de olyan választ ami leírta volna, hogy mivel van gond nem találtam.
Elküldve: 2006. 01. 14. 17:37
Idézet: Carser - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 16:48
Én is externet előfizető lettem a héten és máris egy problémával küszködöm. Az ADSL kapcsolat gyakran megszakad. Ha 5 percet kibír akkor az már jó teljesítmény. Ilyenkor a modemen található ledek állapota sorra változik: először és a Power(bal) ég ,DSL(középső) villog,Ethernet(jobb) ég. Aztán hirtelen elalszik a Power led majd a DSL is és végül az ethernet is körülbelül 1 másodperces differenciával. atán 2 másodperc múlva kigyullad a power újra pirosan majd kezdődik előről a szekvencia. Ilyenkor egyáltalán nem tudok csatlakozni. A rendszert újratelepítettem szóval az biztosan nem gond. Mi lehet a probléma? Olvastam más fórumon is hogy gyakori ez a probléma, de olyan választ ami leírta volna, hogy mivel van gond nem találtam.
Milyen modemed van?
Elküldve: 2006. 01. 14. 17:52
Idézet: Nigel - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 17:37
Askey RTA1310B
Szóval elkezd villogni a dsl led és utána újraindul a modem. Gondolom azért mert nem törétnik meg a szinkron a központtal. Nemtudom most externettel harcoljak vagy 1212-n tcommal.
Elküldve: 2006. 01. 14. 18:36
Idézet: Carser - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 16:48
Nálam ugyanez a gond már dec. 25. óta. Nekem D-Link modemem van.
Néha van netem, néha nincs. Általában az utóbbi.
Hétfőn felhívom őket vonalas telefonról, mert a leveleimet lesz*rják. A kiesett időszakra persze nem fizetek pénzt.
Elküldve: 2006. 01. 15. 15:34
Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 18:36
Néha van netem, néha nincs. Általában az utóbbi.
Hétfőn felhívom őket vonalas telefonról, mert a leveleimet lesz*rják. A kiesett időszakra persze nem fizetek pénzt.
Tegnap beszéltem externettel mert kb 10 mailból egyre sem válaszoltak. Szóval mondja nekem az ügyfélszolgálatis, hogy akkor a modem rossz biztos. Kiküld hétfőn egy matávost aki kicserélni nekem. Szerzek egy másik modemet ami ugyanilyen márkájú de a tulajnak nincs vele gondja. Ezzel is ugyanaz a hiba. Ma felhívtam externetet megint. Mondtam nekik, hogy ne küldjenek senkit mert nem a modem a rossz, hanem a vonal és hogy lehet azt kellene megnézni a központba. Azt mondták azonnal szólnak a tcomnak. Hát várom mi lesz. Szerintem szerdára már stabil is lesz.
Ja, postaládámat externet elfelejtette létrehozni
Elküldve: 2006. 01. 15. 21:45
Idézet: Carser - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 15:34
Pff. Sok szerencsét, bajtárs!
Elküldve: 2006. 01. 15. 22:47
Elküldve: 2006. 01. 16. 01:22
A modemet és a szerelvényeket tartalmazó csomagot 2006 01 02-án ki is hozták. Az utasítások szerint üzembe is helyeztem, azonban kapcsolatot létesíteni az óta sem tudtam.
Az Askey modemen a DSL led még sohasem világított. Ismételt (legalább háromszori) hibabejelentésemre választ nem kaptam. mindig én telefonáltam.
Pénteken, január 6-án felhívtam a T-Comot is, ahol megnyugtattak, hogy az ADSL vonalat bekötötték, élesítve van. Sikertelen Internet kapcsolatlétesítési próbálkozások után, délután (miután újból telefonáltam az externet ügyfélszolgálatába) olyan információt kaptam, hogy egy szerelő kijön 18 és 20 óra között és megnézi mi a baj. A szerelő nem jött!
A hétvégén úgy gondoltam már felesleges zavarnom a céget, érdemben úgyse tudnak intézkedni.
Hétfőn jan. 9-én telefon a T-comnak, válasz: újra minden rendben.
Telefon az Externetnek. Ígéret: szerelő jön (T-comos) szerdán 10-12 között.
Szerda jan. 11 Egész nap itthon! Szerelő nem jött!!!
Csütörtök jan. 12-én kihívtam egy független szerelőt, aki megállapította, hogy a modem jól van telepítve,(hú de ügyes vagyok) és a hiba valószínűleg az, hogy nem lett átkötve a vonalra az ADSL mert a leválasztó nélkül csatlakoztatott telefonnak sípoló hangot, kellene adnia.
Azonban a telefon ilyen hangot nem ad, leválasztóval vagy a nélkül is zavartalanul lehet telefonálni.
Én megértem, hogy a hiba a T-Com szolgáltatásában van, azt is megértem (bár el nem fogadom), hogy a vezetékes szolgáltató nem szívesen segíti a konkures céget, mert neki is van hasonló szolgáltatása, de én mégiscsak az Exrernettel állok szerződéses viszonyban és az ő érdekük, lenne, hogy minden lehetséges eszközzel kikényszerítsék az általuk megvásárolt és tisztességesen megkötött szolgáltatást.
Azt fel sem merem tételezni, hogy miután az éves díj úgyis ki van fizetve, számukra már nem is érdekes a dolog.
És az egyszeri felhasználónak azóta sincs ADSL szélessávú internete, kénytelen a régi jól bevállt fakerekes modememulárorával böngészni a hálót. Aludjatok jól álmodjatok szépeket.! Jó északát EXTERNET!
Elküldve: 2006. 01. 17. 15:36
Itt volt a szerelő és megy az adsl két hét után. Türelem adsl-t terem!
T-com hiba volt
Elküldve: 2006. 01. 17. 16:14
Idézet: whg - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 22:47
hiába pattogsz t-comnak azt fogja mondani hibával meg mindennel az internetszolgáltatódhoz fordulj.... ő meg leadja a hibádat a t-com felé. externet annyit tud csinálni szinte minden esetben ha hiba van vagy bármi akkor t-comnak továbbítják a hibát és a t-com majd csinál vele vmit 72 órán belül. nekem anno t-online-om volt. át akartam jönni externethez szolg váltással. ennek eredménye 1 hónapig no net ^.^ utána leszartam és inkább megrendeltem egy szereld magad csomagot. sajna nagyon ritkán mulik az externeten. t-com t-com t-com..... jótanács t-onlinehoz senki se menjen ^^
ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!
Elküldve: 2006. 01. 17. 21:37
Az utóbbi egy-két napban nekem nagyon úgy tűnik, mintha lassabban működne a rendszer.
Megnéztem a BIX statisztikákat is, hatalmas forgalmi ugrás látszik rajta.
Az a gondom leginkább, hogy a weblapok lassan kezdenek el töltődni, utána viszont hamar "ideérnek".
Modem kérdésben:
Az én D-Link modemem is gyakran dobta a kapcsolatot (akár 2-3 percenként is). A problémára az jelentette a megoldást, hogy a felfele menő forgalmat kissé lejjebb kellett szabályozni. Ekkor nem is melegedett annyira a készülék.

Súgó
A téma zárva.