nekem externet adslem van, irok rola par szot akit erdekel, eleg sokat nyaggattam oket, es kiszedtem par dolgot beloluk, es megmondom azt is oszinten, volt hogy fel orat idegesitettem oket a kerdesekkel, es barmit kerdeztem mindenre franko valaszokat kaptam. volt a netmegosztas tema, megkerdeztem enis mar, meg lehet naluk osztani minden gond nelkul, nekem az otthoni 1024 csomag van, szal a magan csomagoknal is. voltam mar elotte axeleros es chellos is, de mindig nyug volt, ez viszont meglepoen jonak latszik, lassan 4 honapja hasznalom, es meg nem volt abszolute semmi problemam vele. jott a matav, bekototte, aztan azota muzsikal a tema minden gond nelkul.
Externet ADSL vélemények, tapasztalatok
Elküldve: 2005. 02. 27. 23:12
nekem externet adslem van, irok rola par szot akit erdekel, eleg sokat nyaggattam oket, es kiszedtem par dolgot beloluk, es megmondom azt is oszinten, volt hogy fel orat idegesitettem oket a kerdesekkel, es barmit kerdeztem mindenre franko valaszokat kaptam. volt a netmegosztas tema, megkerdeztem enis mar, meg lehet naluk osztani minden gond nelkul, nekem az otthoni 1024 csomag van, szal a magan csomagoknal is. voltam mar elotte axeleros es chellos is, de mindig nyug volt, ez viszont meglepoen jonak latszik, lassan 4 honapja hasznalom, es meg nem volt abszolute semmi problemam vele. jott a matav, bekototte, aztan azota muzsikal a tema minden gond nelkul.
Elküldve: 2005. 02. 27. 23:21
Idézet: brainlaca - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 0:12
mivel teged nem akarlak hazugnak nevezni ezert inkabb azt mondom, hogy neked hazudtak. A netmegosztas kimondottan az a terulet, amit nem az ISP dont el, engedi-e vagy sem. A TVNET-nel valaha regen probalkoztak azzal, hogy trukkosen kiszurik a natolt halokat, de hamar kijatszottak a probalkozast, igy egyetlen ISP-rol sem tudok, aki fizikailag korlatozna a megosztast. Tehat elmeletileg barmilyen net megoszthato. A matav viszont az internet szolgaltatokkal olyan nagyker szerzodest kot, ami kizarolag az uzleti csomagoknal teszi lehetove a netmegosztast, a privatnal tilos. Az is termeszetes, hogy ez nem arra vonatkozik, hogy az ADSL-re rakotsz egy wifi routert es a masik szobabol a laptopoddal netezel. Ez senkit nem erdekel. Az viszont igen, amikor az egesz lakotelepet te latod el a privat 1500-as csomagoddal. Az mindenhol tilos, az externetnel sem mondhatnak mast.
Aga
Elküldve: 2005. 03. 01. 16:35
A matávos szerelő kérdezte, hogy milyen cég ez az Externet, mert ő aztán még nem hallott róla, de szerinte ez nagyon kicsi lehet, és a fő gond az, ha valami probléma van, nagyon nehezen lehet majd elintézni, stb.stb. és miért nem a Matávnál kötöttek ADSL-t
Amúgy a bekötés simán ment, adsl tesztszerverrel megnéztem, jók voltak az értékek, majd utána az ügyfélszolgáltatot felhívva, kb. 2 perc után már ment kért név-jelszó párossal a net.
(Egy D-Link ADSL-modemet hozott egyébként a szerelő).
Szerkesztette: Kory 2005. 03. 01. 16:36 -kor
Elküldve: 2005. 03. 04. 10:15
Idézet: Kory - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 16:35
A matávos szerelő kérdezte, hogy milyen cég ez az Externet, mert ő aztán még nem hallott róla, de szerinte ez nagyon kicsi lehet, és a fő gond az, ha valami probléma van, nagyon nehezen lehet majd elintézni, stb.stb. és miért nem a Matávnál kötöttek ADSL-t
Amúgy a bekötés simán ment, adsl tesztszerverrel megnéztem, jók voltak az értékek, majd utána az ügyfélszolgáltatot felhívva, kb. 2 perc után már ment kért név-jelszó párossal a net.
(Egy D-Link ADSL-modemet hozott egyébként a szerelő).
Na megjött a MATÁV hozzám is, ráadásul elég gyorsan!
Csak az Externetet nem lehet elérni telefonon, hogy kérjek egy logint... "A hívott szám átmenetileg nem kapcsolható"... A másikat meg nem veszi fel senki...
Elküldve: 2005. 03. 04. 10:19
Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 21:19
Az a kérdésem, hogy az Internetet meg lehet-e osztani, vagy ez tiltva van, illetve külön kell-e ezért fizetni.
Biborkékhóvirág
hivatalos allaspont az elofizetesre kotheto szamitogepek szamarol:
Nagykereskedelmi Gyors Hozzáférés A egyéni: max. 1 db
Nagykereskedelmi Gyors Hozzáférés A üzleti: max. 3 db
Nagykereskedelmi Gyors Hozzáférés B egyéni: max. 2 db
Nagykereskedelmi Gyors Hozzáférés B üzleti: max. 5 db
Nagykereskedelmi Gyors Hozzáférés C. egyéni: max. 3 db
Nagykereskedelmi Gyors Hozzáférés C.üzleti: max. korlátlan
Elküldve: 2005. 03. 04. 11:15
Idézet: MPCRS - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 10:15
Csak az Externetet nem lehet elérni telefonon, hogy kérjek egy logint... "A hívott szám átmenetileg nem kapcsolható"... A másikat meg nem veszi fel senki...
Na annyit változott a helyzet, hogy már kapcsolható... Ki is cseng... Csak ezt sem veszi fel senki...
Lehet, hogy pénteken nem dolgoznak az Externetnél?
Elküldve: 2005. 03. 04. 16:24
Idézet: MPCRS - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 11:15
Lehet, hogy pénteken nem dolgoznak az Externetnél?
De. Dolgoznak. "Hétköznap 08:00-16:00" Csak a telefont nem veszi fel senki... Még csak "félig" vagyok az ügyfelük, de kezd a tö... tele lenni már most.
Elküldve: 2005. 03. 07. 13:36
Ha esetleg valaki szeretné tudni, hogy miért nem elérhető a Budapesti ügyfélszolg...
...az járjon utána!
Elküldve: 2005. 03. 08. 13:05
Az online ügyfélszolgálat pedig már ismét működik, akkor épp nem ment. Amúgy jó opció, mindent lehet állítani, vírusszűrés, spamszűrés levelekre (ez alapból nincs bekapcsolva!), még azt is kiírja a hálózaton töltött időnél, hogy mennyi volt az átlag sebesség azon a kapcsolaton.....
Elküldve: 2005. 03. 08. 15:34
Idézet: Aga - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 0:21
Aga
oke, rendben, elhiszem hogy nem lehet ipari megosztast csinalni, de szamomra nem is ez volt a kerdes. meg gondolom masnak sem ez az elso gondolata. bar az igaz, hogy elofordul a szomszedba megosztas, dehat nemhinnem hogy minden emberkehez kimegy a matav es megnezi micsinal az adsljevel. azt meg deritse ki tavolrol, hogy en most a szomszed szobaba osztom a netet vagy a mellettunk levo lakasba.. mindenesetre ezt csak azert irtam mert en mar kerdeztem toluk, es volt aki itt kerdezte, hogy megoszthato e. ezek szerint a valasz igen.
Elküldve: 2005. 03. 08. 15:34
Idézet: MPCRS - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 14:36
Ha esetleg valaki szeretné tudni, hogy miért nem elérhető a Budapesti ügyfélszolg...
...az járjon utána!
irsz egy mait a kozponti cimre hogy kell felhasznalonev /jelszo meg beirod a telszamod es nem kell kinlodni.....
Elküldve: 2005. 03. 31. 10:07
Szerkesztette: Kory 2005. 03. 31. 10:18 -kor
Elküldve: 2005. 05. 12. 07:43
Ezután hívtam az Externetet, mivel ott volt a legolcsóbb..
Már csak a matávra várok
Elküldve: 2005. 05. 20. 14:38
fogják ezt emelni még? :confused:
Elküldve: 2005. 05. 20. 17:33
Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 15:38
fogják ezt emelni még? :confused:
Szerintem, ha már május 12-én rendelted, és 1 megabiteset, akkor már az eleve emeltet kapod (elvileg akkor nem is volt 512-es választható), tehát az marad 1 mbit.
Elküldve: 2005. 05. 27. 21:13
Szerkesztette: popeye 2005. 05. 27. 21:15 -kor
Elküldve: 2005. 05. 28. 15:57
Nem vágja valaki az Externet DNS címeit, ZoneAlarm szórakozik, és rakat oldal nem jön be. Szerződésben szó nincs róla, néztem neten de nincs sehol, vagy vak vagyok.
thx
Elküldve: 2005. 05. 30. 21:28
Idézet: Szabacs - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 16:20
bedobnád a közösbe?!

Súgó
A téma zárva.