HWSW Informatikai Kerekasztal: Externet ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (65 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Externet ADSL vélemények, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   brainlaca 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 27. 23:12

csao

nekem externet adslem van, irok rola par szot akit erdekel, eleg sokat nyaggattam oket, es kiszedtem par dolgot beloluk, es megmondom azt is oszinten, volt hogy fel orat idegesitettem oket a kerdesekkel, es barmit kerdeztem mindenre franko valaszokat kaptam. volt a netmegosztas tema, megkerdeztem enis mar, meg lehet naluk osztani minden gond nelkul, nekem az otthoni 1024 csomag van, szal a magan csomagoknal is. voltam mar elotte axeleros es chellos is, de mindig nyug volt, ez viszont meglepoen jonak latszik, lassan 4 honapja hasznalom, es meg nem volt abszolute semmi problemam vele. jott a matav, bekototte, aztan azota muzsikal a tema minden gond nelkul.

:respect:

#42 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 27. 23:21

Idézet: brainlaca - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 0:12

csao

nekem externet adslem van, irok rola par szot akit erdekel, eleg sokat nyaggattam oket, es kiszedtem par dolgot beloluk, es megmondom azt is oszinten, volt hogy fel orat idegesitettem oket a kerdesekkel, es barmit kerdeztem mindenre franko valaszokat kaptam. volt a netmegosztas tema, megkerdeztem enis mar, meg lehet naluk osztani minden gond nelkul, nekem az otthoni 1024 csomag van, szal a magan csomagoknal is. voltam mar elotte axeleros es chellos is, de mindig nyug volt, ez viszont meglepoen jonak latszik, lassan 4 honapja hasznalom, es meg nem volt abszolute semmi problemam vele. jott a matav, bekototte, aztan azota muzsikal a tema minden gond nelkul.

:respect:

mivel teged nem akarlak hazugnak nevezni ezert inkabb azt mondom, hogy neked hazudtak. A netmegosztas kimondottan az a terulet, amit nem az ISP dont el, engedi-e vagy sem. A TVNET-nel valaha regen probalkoztak azzal, hogy trukkosen kiszurik a natolt halokat, de hamar kijatszottak a probalkozast, igy egyetlen ISP-rol sem tudok, aki fizikailag korlatozna a megosztast. Tehat elmeletileg barmilyen net megoszthato. A matav viszont az internet szolgaltatokkal olyan nagyker szerzodest kot, ami kizarolag az uzleti csomagoknal teszi lehetove a netmegosztast, a privatnal tilos. Az is termeszetes, hogy ez nem arra vonatkozik, hogy az ADSL-re rakotsz egy wifi routert es a masik szobabol a laptopoddal netezel. Ez senkit nem erdekel. Az viszont igen, amikor az egesz lakotelepet te latod el a privat 1500-as csomagoddal. Az mindenhol tilos, az externetnel sem mondhatnak mast.

Aga

#43 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 16:35

Na ma délben jöttek a Matávtól szerelni az ADSL-t a kollegáméknak.

A matávos szerelő kérdezte, hogy milyen cég ez az Externet, mert ő aztán még nem hallott róla, de szerinte ez nagyon kicsi lehet, és a fő gond az, ha valami probléma van, nagyon nehezen lehet majd elintézni, stb.stb. és miért nem a Matávnál kötöttek ADSL-t :)  De rendes volt, hozzátette: igazából őneki természetesen nincs is hozzá köze hivatalosan.

Amúgy a bekötés simán ment, adsl tesztszerverrel megnéztem, jók voltak az értékek, majd utána az ügyfélszolgáltatot felhívva, kb. 2 perc után már ment kért név-jelszó párossal a net.

(Egy D-Link ADSL-modemet hozott egyébként a szerelő).

Szerkesztette: Kory 2005. 03. 01. 16:36 -kor

#44 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:15

Idézet: Kory - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 16:35

Na ma délben jöttek a Matávtól szerelni az ADSL-t a kollegáméknak.

A matávos szerelő kérdezte, hogy milyen cég ez az Externet, mert ő aztán még nem hallott róla, de szerinte ez nagyon kicsi lehet, és a fő gond az, ha valami probléma van, nagyon nehezen lehet majd elintézni, stb.stb. és miért nem a Matávnál kötöttek ADSL-t :)  De rendes volt, hozzátette: igazából őneki természetesen nincs is hozzá köze hivatalosan.

Amúgy a bekötés simán ment, adsl tesztszerverrel megnéztem, jók voltak az értékek, majd utána az ügyfélszolgáltatot felhívva, kb. 2 perc után már ment kért név-jelszó párossal a net.

(Egy D-Link ADSL-modemet hozott egyébként a szerelő).

Na megjött a MATÁV hozzám is, ráadásul elég gyorsan!  :eek: 2 hét volt a szolgáltatóváltás.  :rolleyes:
Csak az Externetet nem lehet elérni telefonon, hogy kérjek egy logint... "A hívott szám átmenetileg nem kapcsolható"... A másikat meg nem veszi fel senki...  :mad: Remek.

#45 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:19

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 21:19

Sziasztok!

Az a kérdésem, hogy az Internetet meg lehet-e osztani, vagy ez tiltva van, illetve külön kell-e ezért fizetni.

Biborkékhóvirág

hivatalos allaspont az elofizetesre kotheto szamitogepek szamarol:

Nagykereskedelmi Gyors Hozzáférés A egyéni: max. 1 db
Nagykereskedelmi Gyors Hozzáférés A üzleti: max. 3 db
Nagykereskedelmi Gyors Hozzáférés B egyéni: max. 2 db
Nagykereskedelmi Gyors Hozzáférés B üzleti: max. 5 db
Nagykereskedelmi Gyors Hozzáférés C. egyéni: max. 3 db
Nagykereskedelmi Gyors Hozzáférés C.üzleti: max. korlátlan

#46 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 11:15

Idézet: MPCRS - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 10:15

Na megjött a MATÁV hozzám is, ráadásul elég gyorsan!  :eek: 2 hét volt a szolgáltatóváltás.  :rolleyes:
Csak az Externetet nem lehet elérni telefonon, hogy kérjek egy logint... "A hívott szám átmenetileg nem kapcsolható"... A másikat meg nem veszi fel senki...  :mad: Remek.

Na annyit változott a helyzet, hogy már kapcsolható... Ki is cseng... Csak ezt sem veszi fel senki...
Lehet, hogy pénteken nem dolgoznak az Externetnél?  :think:

#47 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 16:24

Idézet: MPCRS - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 11:15

Na annyit változott a helyzet, hogy már kapcsolható... Ki is cseng... Csak ezt sem veszi fel senki...
Lehet, hogy pénteken nem dolgoznak az Externetnél?  :think:

De. Dolgoznak. "Hétköznap 08:00-16:00" Csak a telefont nem veszi fel senki... Még csak "félig" vagyok az ügyfelük, de kezd a tö... tele lenni már most.  :rolleyes:

#48 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 13:36

Nakéremszépen... Végre sikerült elérnem őket a Szolnoki számon.  :rolleyes:
Ha esetleg valaki szeretné tudni, hogy miért nem elérhető a Budapesti ügyfélszolg...
...az járjon utána!  :D (Költöznek) De hogy ezt miért nem lehet feltüntetni a weboldalon, vagy urambocsá' egy rögzítőt rákapcsolni a Bp.-i számra, ami benyögi hogy "mennyémánanyádbatebarommekőtözünk", számomra rejtély.  :omg:

#49 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 13:05

Amikor a kollegámét intéztem kb. 7-8 csöngés után vették csak fel, és egy rövid kapcsolás után már ment is a jelszóigénylés.

Az online ügyfélszolgálat pedig már ismét működik, akkor épp nem ment. Amúgy jó opció, mindent lehet állítani, vírusszűrés, spamszűrés levelekre (ez alapból nincs bekapcsolva!), még azt is kiírja a hálózaton töltött időnél, hogy mennyi volt az átlag sebesség azon a kapcsolaton.....

#50 Felhasználó inaktív   brainlaca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 15:34

Idézet: Aga - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 0:21

mivel teged nem akarlak hazugnak nevezni ezert inkabb azt mondom, hogy neked hazudtak. A netmegosztas kimondottan az a terulet, amit nem az ISP dont el, engedi-e vagy sem. A TVNET-nel valaha regen probalkoztak azzal, hogy trukkosen kiszurik a natolt halokat, de hamar kijatszottak a probalkozast, igy egyetlen ISP-rol sem tudok, aki fizikailag korlatozna a megosztast. Tehat elmeletileg barmilyen net megoszthato. A matav viszont az internet szolgaltatokkal olyan nagyker szerzodest kot, ami kizarolag az uzleti csomagoknal teszi lehetove a netmegosztast, a privatnal tilos. Az is termeszetes, hogy ez nem arra vonatkozik, hogy az ADSL-re rakotsz egy wifi routert es a masik szobabol a laptopoddal netezel. Ez senkit nem erdekel. Az viszont igen, amikor az egesz lakotelepet te latod el a privat 1500-as csomagoddal. Az mindenhol tilos, az externetnel sem mondhatnak mast.

Aga

oke, rendben, elhiszem hogy nem lehet ipari megosztast csinalni, de szamomra nem is ez volt a kerdes. meg gondolom masnak sem ez az elso gondolata. bar az igaz, hogy elofordul a szomszedba megosztas, dehat nemhinnem hogy minden emberkehez kimegy a matav es megnezi micsinal az adsljevel. azt meg deritse ki tavolrol, hogy en most a szomszed szobaba osztom a netet vagy a mellettunk levo lakasba.. mindenesetre ezt csak azert irtam mert en mar kerdeztem toluk, es volt aki itt kerdezte, hogy megoszthato e. ezek szerint a valasz igen.

#51 Felhasználó inaktív   st0rm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 15:34

Idézet: MPCRS - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 14:36

Nakéremszépen... Végre sikerült elérnem őket a Szolnoki számon.  :rolleyes:
Ha esetleg valaki szeretné tudni, hogy miért nem elérhető a Budapesti ügyfélszolg...
...az járjon utána!  :D (Költöznek) De hogy ezt miért nem lehet feltüntetni a weboldalon, vagy urambocsá' egy rögzítőt rákapcsolni a Bp.-i számra, ami benyögi hogy "mennyémánanyádbatebarommekőtözünk", számomra rejtély.  :omg:

irsz egy mait a kozponti cimre hogy kell felhasznalonev /jelszo meg beirod a telszamod es nem kell kinlodni.....

#52 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 10:07

Nah, megrendelek most meg egy üzleti, irodai DSL-t, itt a hwsw-n keresztül, a múltkori magán is jól szuperál, árban is jók, szóval hadd szóljon :)

Szerkesztette: Kory 2005. 03. 31. 10:18 -kor

#53 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 07:43

Én tegnap adtam le az ON-Line +rendelést 1024-es otthoni DSL-re. Kistelepülésen lakom, tehát előtte megnéztem a matav.hu-n a térképen hogy igényelhető-e, a kereső kidobta igen. Felhívtam a Matav-ot is és az Axelero-t is mindkét helyen azt mondták lehetséges.
Ezután hívtam az Externetet, mivel ott volt a legolcsóbb..  :)  Rendelés elküldése után pér órával már meg is érkezett a kitöltött szerződés, és emailben tájékoztattak a továbbiakról.

Már csak a matávra várok :)
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#54 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 14:38

szerdán hívott a matáv, hétfőn jönnek kötni. 1 MB/s powaaa...

fogják ezt emelni még?  :confused:

#55 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 17:33

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 15:38

szerdán hívott a matáv, hétfőn jönnek kötni. 1 MB/s powaaa...

fogják ezt emelni még?  :confused:

Szerintem, ha már május 12-én rendelted, és 1 megabiteset, akkor már az eleve emeltet kapod (elvileg akkor nem is volt 512-es választható), tehát az marad 1 mbit.

#56 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 17:42

ma kötötték 2 Mb/s :drocker:

#57 Felhasználó inaktív   popeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 21:13

Na megrendeltem én is az externet adsl-t méghozzá az otthon 512-es csomagot havi 7290.- ért. Annek ellenére hogy már 2 napja nem tudom elérni a support droidokat. A szolnoki számot nem veszik fel, a mobil meg elpusztult. Kíváncsi leszek mikor kötik be.

Szerkesztette: popeye 2005. 05. 27. 21:15 -kor

Let the sun shine in your heart

#58 Felhasználó inaktív   Szabacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 15:57

Sziasztok

Nem vágja valaki az Externet DNS címeit, ZoneAlarm szórakozik, és rakat oldal nem jön be. Szerződésben szó nincs róla, néztem neten de nincs sehol, vagy vak vagyok.

thx

#59 Felhasználó inaktív   Szabacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 16:20

Közben megtaláltam :)

#60 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:28