HWSW Informatikai Kerekasztal: Externet ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Externet ADSL vélemények, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   birozee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 03. 22:40

sziasztok!

új vagyok itt a HWSW-nél.

nekem is 512 szereld magad csomag van az Externet-nél. az a gondom, hogy állandóan megszakad a net, és ez kicsit nemnormális szerintem, új ip-t kapok folyamatosan, és sokszor 5-10 percre leáll a tuti nevezett adsl.
a T kikülködött egy szerelőt, hogy megnézze mi a baj, mivel az Externet T-re mutogat és az meg  vissza. na a szerelő itt hagyott egy Telindusz modemet azzal semmi baj nem volt, így modem cserét kértünk, azt mondták kapunk másikat és másik fajtát, csakhogy vissszaküldtek egy ugyanolyat, ami Huawei MT800...
és ez csodák csodája megint sz*rul működik.
mit lehet ilyenkor tenni?van nekik másfajta modemük?
ha valakinek volt hasonló problémája írjon már valamit mit lehetne tenni+vagy valami beállítás nem csináltam meg(mondjuk akkor a másik fajtával miért ment probléma nélkül)
szóval a hiba h folyamatosan megszakad a net.nem világít az adsl-link gomb...áram ki-be akkor sincs változás
emilre is válaszohattok:
birozee@freemail.hu

köszike

#222 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 04. 15:51

Idézet: birozee - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 22:40

sziasztok!

új vagyok itt a HWSW-nél.

nekem is 512 szereld magad csomag van az Externet-nél. az a gondom, hogy állandóan megszakad a net, és ez kicsit nemnormális szerintem, új ip-t kapok folyamatosan, és sokszor 5-10 percre leáll a tuti nevezett adsl.
a T kikülködött egy szerelőt, hogy megnézze mi a baj, mivel az Externet T-re mutogat és az meg  vissza. na a szerelő itt hagyott egy Telindusz modemet azzal semmi baj nem volt, így modem cserét kértünk, azt mondták kapunk másikat és másik fajtát, csakhogy vissszaküldtek egy ugyanolyat, ami Huawei MT800...
és ez csodák csodája megint sz*rul működik.
mit lehet ilyenkor tenni?van nekik másfajta modemük?
ha valakinek volt hasonló problémája írjon már valamit mit lehetne tenni+vagy valami beállítás nem csináltam meg(mondjuk akkor a másik fajtával miért ment probléma nélkül)
szóval a hiba h folyamatosan megszakad a net.nem világít az adsl-link gomb...áram ki-be akkor sincs változás
emilre is válaszohattok:
birozee@freemail.hu

köszike

Erről már volt régebben hír és felháborodás. A hiba a szutyok Hueakármi MT800 modemben van, mivel túlmelegszik és ilyenkor resetel/bontja a vonalat.
Nekem a 2004-es beszerzésű D-LINK modem van és működik probléma nélkül.

Most vagy szélmalomharcba kezdesz egy más típusú modemért, vagy veszel sajátzsebből egy megbízható D-LINK ADSL modemet és azt használod.

Egyébként az MT800 modemeket emlékezetem szerint a Fasztáv vásárolta megtakarítás címén. Szóval nem az Externetet kell rugdosni, csak hogy felhívjam a figyelmed a helyes direkcióra feszültség levezetés terén.  ;)

Szerkesztette: Kosh Naranek 2005. 11. 04. 15:53 -kor

#223 Felhasználó inaktív   birozee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 14:03

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 16:51

Erről már volt régebben hír és felháborodás. A hiba a szutyok Hueakármi MT800 modemben van, mivel túlmelegszik és ilyenkor resetel/bontja a vonalat.
Nekem a 2004-es beszerzésű D-LINK modem van és működik probléma nélkül.

Most vagy szélmalomharcba kezdesz egy más típusú modemért, vagy veszel sajátzsebből egy megbízható D-LINK ADSL modemet és azt használod.

Egyébként az MT800 modemeket emlékezetem szerint a Fasztáv vásárolta megtakarítás címén. Szóval nem az Externetet kell rugdosni, csak hogy felhívjam a figyelmed a helyes direkcióra feszültség levezetés terén.  ;)

köszike a választ!

megtudnád nekem mondani mennyibe kerül egy ilyen DLink tipusú modem?
+ azt hogy honnan tudnám beszerezni?

köszi szépen még1x

#224 Felhasználó inaktív   alchimista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 14:04

Sziasztok!

Július óta vagyok externet előfizető (3Mbps/384Kbps ADSL) és most vettem észre, hogy a feltöltési sebességem 384Kbps helyett csak 320Kbps, ami ugye átszámolva 48K helyett 40K. Az a vicc hogy úgy megszoktam már a letöltésvezérlőn a 39-40K feltöltést, hogy azt hittem minden rendben és eszembe sem jutott megszorozni nyolccal... Ezt most nem úgy értem hogy néha leesik vagy ingadozik a sebesség, hanem mintha ennyire volna belőve a vonal. Ti nem tapasztaltatok ilyesmit?
Ma felhívtam Externetéket és azt a választ kaptam hogy T-com, majd felvették a panaszom és továbbították feléjük... Az ügyfélszolgálatos egyébként abszolút segítőkész volt és elmeséle hogy nemcsak nekem van ilyen problémám hanem másoknak is, de ez a sebesség különbség olyan kicsi (8K), hogy nem igazán foglalkoznak vele a T-comnál. Ez a kis különbség majd 20%-ot jelent az amúgy is szánalmasan lassú feltöltésnél... Ja, és V.ker úgyhogy nem hiszem hogy a vonallal van gond.
Ha valaki jár vagy járt hasonló cipőben írja már meg legyen szíves mire jutott.
Egyébként bízom benne, hogy ez a dolog elveszti az aktualitását és tényleg lesz valami sebesség emelés megint mert nagyon fejlesztgetnek, valami ilyesmit vettem ki az ügyfélszolgálatos szavaiból.
Mindezek ellenére nem bántam meg, hogy otthagytam 4 év után az Interware-t pedig semmi bajom nem volt velük sem, de piszkálta a csőröm hogy én mint régi "hűséges" előfizető többet fizetek mint a "kopaszok" :).

#225 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 17:49

Idézet: alchimista - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 15:04

Július óta vagyok externet előfizető (3Mbps/384Kbps ADSL) és most vettem észre, hogy a feltöltési sebességem 384Kbps helyett csak 320Kbps,

Nekem egyszer a cfosspeed okozott gondot. Okos ügyes, hasznos program, de ha nagy sebességgel kell valamit feltölteni, akkor érdemes kikapcsolni.

Nekem egyébkét 192 helyett 185 az upp.

Mivel megvan a garantált minimum, nem hiszem hogy foglalkozni fognak vele.

De ha mégis szólj, és megyek én is reklamálni. :)

szerk:
még egy dolog:
Tényleg nem az externet tehet róla, nemrég váltottam t-ről externetre, és semmit sem változott a sebesség, előtte is 185 volt a max, most is.

Szerkesztette: toyotakacsa01 2005. 11. 11. 17:50 -kor

#226 Felhasználó inaktív   moreover 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 20:13

Naigen, ugyanaz a problémám, mint alchimistának, 384 helyett 320 az up.
Tesztszerver, eredméyek, bediktál helpdesknek, mire közli, hogy:
a t-akármi csak 128-at garantál ennél a csomagnál, úgyhogy örüljek a 320-nak.
Köszi, mondom akkor te örülnél-e annak, ha 20%-al kevesebbet fizetnék érte?
Azt mondta nem örülne...

Szerkesztette: moreover 2005. 11. 11. 20:14 -kor

Ti urak, ti urak!… ti velsz ebek!
Ne éljen Eduárd?

#227 Felhasználó inaktív   birozee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 01:47

No meg lett a megoldás Huawei modemmel:

addig pufákoltunk az externetnek, hogy küldtek egy D-Link 360T modemet. Egyszer sem szakad azóta a net, nagyon jól működik, remélem nem is lesz vele baj.
mondjuk akinek ezután is Huawei modemet küldenek azt csak sajnálni tudom..
nem értem miért kell amúgy szar modemet adni a népnek..ha jót adtak volna egyből, egyszer sem szóltunk volna hogy bajunk van..így meg szarakodni kellett velünk...3 modembe kerültünk nekik 1 árán...ha egyből jót küldenek még ők is jobban járnak...dehát ezt az externet tudja... ;)  ;)

#228 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 16:09

Idézet: birozee - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 2:47

...ha egyből jót küldenek még ők is jobban járnak...dehát ezt az externet tudja... ;)  ;)

Szerintem a modemet a T-com adja, az externet csak a netet küldi.

#229 Felhasználó inaktív   gabest 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 21:49

Valszeg mindenhol 40k felfelé, mert itt is annyi. Ez mondjuk kicsit nem jó így, direkt azért fizettünk elő az externetre, mert itt a 3 megás csomag mellé 384-et írtak, míg a legtöbb helyen csak 224-eket. Azért még így is több, mint a régi vagy a 224, és mivel ez csak max érték, nem is nagyon reklamálhatunk miatta.

#230 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 23:58

Idézet: gabest - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 22:49

Valszeg mindenhol 40k felfelé, mert itt is annyi

Volt szerencsém kipróbálni egy 3Megabites T-online ADSL vonalat.
Felvfelé 40K-val töltött az is.

#231 Felhasználó inaktív   birozee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 12:20

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 17:09

Szerintem a modemet a T-com adja, az externet csak a netet küldi.

hát nekem mind1 ki küldte ..it van és kész, van net normálisan mosmát az a a  :eek: lényeg

#232 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 14:13

hali. na jól megszívtam a kiesésmentes szolg váltást. olyan szarakodás megy  lassan 1 hónapja nincs netem. t-com elvitte a modememet kénytelen voltam változtatni megrendeltem szereld magadot másfél hete keden kézhez kaptam a modemet... de net még ohne. talán jövő héten t-comnál lassu a bedolgozás.... tök nevetséges volt hogy 5x utasították el az igényemet mivel nem uj előfizető vagyok. externet se nagyon foglalkozik az ügyféllel majdnem minden nap be kell mennem hogy foglalkozzanak az igényemmel.. :( remélem jövő héten már meglesza netem már csak a központba kellene azt a hülye kábelt bedugniuk és már ok is lenne. viszont most olvastam hogy megint lesz emelés^^ király alig várom :D
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#233 Felhasználó inaktív   Flaps 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 14:37

Sziasztok!

Most valtottam kabelnetrol Externetre, eddig ugy tunik maximalisan megerte, itt annyit fizetek a 2M-ert mint T-Online-nal fizettem eddig az 512-ert.. DE! Van egy PeerGuardian nevu progim, ami arra hivatott hogy nem nagyon de egy kicsit elrejtsen a nagy interneten. T-Online-nal semmi gond nem volt neha letiltott par kivancsiskodot, annyi, itt viszont csatlakozas utan meg se mozdul a net amig nem engedem a BSA-Hungary-nak hogy bekukucskaljon hozzam es mailkuldesnel is ugyanez. Ha a regi t-online-os smtp-vel kuldok mailt akkor elmegy siman. Mas tapasztalt vmi hasonlot esetleg? Vagy tudja mit is akar a BSA-Hungary pontosan? Kosz

Flaps

#234 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 15:37

Idézet: Flaps - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 15:37

Vagy tudja mit is akar a BSA-Hungary pontosan? Kosz

Valhol már olvastam ilyet.
Nem tudom honnan szeded ezt a BSA-s dolgot, de valaki már írt hasonlót valahol, és kiderült hogy nem a BSa IP-je volt.

Írd le pontosan, miből gondolod hogy a BSA kiváncsi a gépedre.

#235 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 15:40

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 15:13

most olvastam hogy megint lesz emelés^^ király alig várom :D

Majd akkor örülj, ha jelentkeznek emberkék, hogy náluk már emeltek. (Tesztelés céljából).
A jox.hu-n már pár hónapja emlegették hogy újra dupláznak. Azóta sincs semmi.

Nem véletlen a cikk címében a kérdőjel.

#236 Felhasználó inaktív   Flaps 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 16:33

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 16:37

Valhol már olvastam ilyet.
Nem tudom honnan szeded ezt a BSA-s dolgot, de valaki már írt hasonlót valahol, és kiderült hogy nem a BSa IP-je volt.

Írd le pontosan, miből gondolod hogy a BSA kiváncsi a gépedre.

Innen...

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  BSA.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

#237 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 16:53

Flaps:

Kisebb méretben nincs meg? ;)

Amennyire én ebből a vaksi szememmel és beépített OCR-rel ki tudtam silabizálni IP-t az egy sima externetes IP cím. Nem biztos hogy az a PeerGuardian olyan tökéletes, hisz ez egy sima ADSL-es IP tartományból van, ahonnan dinamikusan osztanak IP-t.

http://www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form_ty...=212.40.115.173

Szerkesztette: shabba 2005. 11. 13. 16:57 -kor

#238 Felhasználó inaktív   Flaps 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 18:00

Idézet: shabba - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 17:53

Flaps:

Kisebb méretben nincs meg? ;)

Amennyire én ebből a vaksi szememmel és beépített OCR-rel ki tudtam silabizálni IP-t az egy sima externetes IP cím. Nem biztos hogy az a PeerGuardian olyan tökéletes, hisz ez egy sima ADSL-es IP tartományból van, ahonnan dinamikusan osztanak IP-t.

http://www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form_ty...=212.40.115.173

Max 20kB-os kepet lehet feltolteni, azert lett ekkora. :)
Megnetem en is minden IP-t anit kikopott a progi es mind externetes, szal akkor valszinu a PeerGuardian teved. Mindenesetre kosz a segitseget, ha vki tud biztosat errol szoljon azert.

Flaps

#239 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 18:14

Nagy valószínűséggel az az oka, hogy a www.bsa.hu az enternetes címtartományban van, ez a peerguardian meg lekérte whois-ből az ehhez tartozó IP tartományt és azt mondták az mind a BSA. De nagy valószínűséggel ebben a tartományban van még egy csomó más Externetes szerver és user is, ezért jelez neked állandóan.

#240 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 07:41

Ilyesztgetitek itt a népet ezzel a BSA-val, aztán nem mernek majd externetes netet rendelni.  ;)

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.