Externet ADSL vélemények, tapasztalatok
Elküldve: 2006. 01. 28. 23:36
Ha másképp nem megy muszály lesz hívatni egy szerelőt. De gyakorlatilag nincs semmi elosztó ill. toldás a vonalban házon belül ami miatt hiba lehetne.
Elküldve: 2006. 01. 29. 10:04
Próbaképpen úgy is lehet, hogy húzz ki minden telefont, fax vagy bármit, a modemet pedig szűrő nélkül dugd a vonalra, tehát direktben és egyedül legyen.
A modemnek nem árt a közben esetleg bejövő csengető feszültség, a szűrő valójában a telefon miatt szükséges. Vagyis, hogy a telefon ne terhelje a nagyfrekvenciás ADSL jelet.
Különben is egy lehetséges üzemmód, hogy egy adott környezetben csak modem van, telefon nélkül. Modem bemenetén kapacitív leválasztás és diódás feszültséghatároló véd a csengető és vonali feszültségtől is, ami már csak azért is szükséges, hogy felhasználói hiba (téves csatlakoztatás) ellen védett legyen a modem.
Ez nem érvényes viszont az Ethernet aljzatra, amibe sajnos könnyen belecsúszhat a telefonvezeték dugója, ebben már kárt okozhat a csengető, illetve vonali feszültség.
Elküldve: 2006. 01. 29. 12:27
Idézet: Signal - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 10:04
Próbaképpen úgy is lehet, hogy húzz ki minden telefont, fax vagy bármit, a modemet pedig szűrő nélkül dugd a vonalra, tehát direktben és egyedül legyen.
A modemnek nem árt a közben esetleg bejövő csengető feszültség, a szűrő valójában a telefon miatt szükséges. Vagyis, hogy a telefon ne terhelje a nagyfrekvenciás ADSL jelet.
Különben is egy lehetséges üzemmód, hogy egy adott környezetben csak modem van, telefon nélkül. Modem bemenetén kapacitív leválasztás és diódás feszültséghatároló véd a csengető és vonali feszültségtől is, ami már csak azért is szükséges, hogy felhasználói hiba (téves csatlakoztatás) ellen védett legyen a modem.
Ez nem érvényes viszont az Ethernet aljzatra, amibe sajnos könnyen belecsúszhat a telefonvezeték dugója, ebben már kárt okozhat a csengető, illetve vonali feszültség.
Sajna már úgy is próbáltam. De nincs LINK.
Holnap ismét rákérdezek az Externet üsz.-nál ill. kéretek tőlük egy T-Comos embert hogy nézze meg mi a helyzet.
Elküldve: 2006. 01. 29. 13:01
Be kell valljam, hogy megbántam, hogy az Externettel kötöttem szerződést! Az ügyfélszolgálatuk nulla, főleg az online részleg. Soha nem válaszolnak és nem is tesznek semmit. Az elmúlt két hétben 4 szer hívtam őket, hogy gond van a DSL vonallal. Szóltak, hogy értesítették a T-comot, de szerintem kamu volt mert senki nem keresett meg se szerelő semmi. Azt mondták 72 órán belül köteles a T-com javítani a hibát és hogy akkor egy szerelő fel fog majd hívni, ha a hiba javításra került. Hát nem történt meg. Ugyanúgy szakadozok. Valamikor fél órára, valamikor egyre. Kicsikét idegesítő. Megint hívom őket megint ezt hazudják. Írok 5 emailt nekik unalmamban. Semmi választ. Szóval lassan elérünk oda, hogy beperelem őket, mert a rendelkezéreállási időt nem tudják tartani, ha ez még kb. 1 hónapon keresztül így folytatódik. Most megint szóltam és megint várok, hogy valaki megnézze a dsl portomat a központba.
Elküldve: 2006. 01. 29. 13:05
Szerkesztette: piros_abit 2006. 01. 29. 13:06 -kor
Elküldve: 2006. 01. 29. 17:14
Idézet: Signal - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 9:04
Mi itt basztuk el szeptemberben.
Elküldve: 2006. 01. 29. 18:01
Idézet: Carser - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 13:01
Be kell valljam, hogy megbántam, hogy az Externettel kötöttem szerződést! Az ügyfélszolgálatuk nulla, főleg az online részleg. Soha nem válaszolnak és nem is tesznek semmit. Az elmúlt két hétben 4 szer hívtam őket, hogy gond van a DSL vonallal. Szóltak, hogy értesítették a T-comot, de szerintem kamu volt mert senki nem keresett meg se szerelő semmi. Azt mondták 72 órán belül köteles a T-com javítani a hibát és hogy akkor egy szerelő fel fog majd hívni, ha a hiba javításra került. Hát nem történt meg. Ugyanúgy szakadozok. Valamikor fél órára, valamikor egyre. Kicsikét idegesítő. Megint hívom őket megint ezt hazudják. Írok 5 emailt nekik unalmamban. Semmi választ. Szóval lassan elérünk oda, hogy beperelem őket, mert a rendelkezéreállási időt nem tudják tartani, ha ez még kb. 1 hónapon keresztül így folytatódik. Most megint szóltam és megint várok, hogy valaki megnézze a dsl portomat a központba.
Őszinte részvétem.
Nekem szerencsére megcsinálta a T-Com a cuccost az Externethez történt telefonos bejelentés után mindjárt másnap. A mailjeimet viszont az Externet magasról leszarta. Akkor legalább szedjék ki ezt az online ügyfélszolgálat funkciót, ha nem foglalkoznak vele és inkább legyen csak telefon.
Röhej, b***ki.
Elküldve: 2006. 01. 29. 19:33
Enternet lesz a befutó, vagy újra datanet. :confused: az olcsóbbik
Elküldve: 2006. 01. 30. 09:08
Több mint másfél hónapja, azaz még tavaly decemberben rendeltem az Externettől 3Mbit-es Otthoni ADSL-t (1 éves hűséggel). Már majdnem el is felejtettem, ám egy hete eszembejutott, hogy nekem van egy ilyen szerződésem, de akkor meg miért nincs még netem. Ezért feltettem a kérdést az ügyfélszolgálatnak. Amire egy hét után ezt a választ kaptam:
Idézet
A rendelése jelenleg is várakozik a T-Com-nál, mivel DSLAM hiányos. Ez
szabad port hiányát jelenti az adott telefonközpontban, amelyben Ön
tartozik.
Amit felszabadul egy port fogják indítani létesítésre az igényét.
Ha élesítette a T-Com a vonalon az ADSL-t, csak akkor tudjuk küldeni a
modemet.
Vagyis sajnos nem tudjuk megmondani, hogy ez mikor történik meg.
Tisztelettel
xxx
A kedves ügyfélszolgálatos hölgy magyarságát most nem vonnám kétségbe, mert nem ez a téma...
Az utcánkban és a környéken már elég sokan használnak ADSL-t, vagyis technikailag kivitelezhető már egy jó ideje. (irsz: 1039) Egyedül azt nem értem, hogy nekem mint végfelhasználónak mi közöm van ahhoz, hogy a T-Com-nak nincs lyuk a s*ggén?
Kíváncsi lennék, hogy ha a Tonylány-tól rendeltem volna a szolgáltatást, akkor be lenne-e már kötve? Tippelek: 100% hogy igen.
Mit tudok tenni???
Ha jól értelmezem az ÁSZF-t akkor 60 nap elteltével a szolgáltató súlyosan megszegi a szerződést, ezáltal felmondhatom következmények nélkül. Ugye így van?
Elküldve: 2006. 01. 30. 09:41
Meg nehogymá T-onlájn döntse el, hogy lehet-e nete az embernek vagy nem? Talán a mi pénzünk nem kell neki? Jóhogy fejlesztés kell ahhoz ha tényleg nincs szabad port de akkor tegye meg, vagy kínáljon alternatívát. Ez van ha monopólium van. Itt se chello, se jobb mikró. Marad a DSL. Illetve szegény barátomnak az se csak a dialup.
Elküldve: 2006. 01. 30. 10:59
sajnos a teljes infrastruktúra rossz itt magyarországon, az alközpontok és központok amiket láttam, nem egy úgy nézett ki mint amit *****...
Szerkesztette: Bird-Of-Prey 2006. 01. 30. 11:00 -kor
Elküldve: 2006. 01. 30. 22:52
Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 10:59
sajnos a teljes infrastruktúra rossz itt magyarországon, az alközpontok és központok amiket láttam, nem egy úgy nézett ki mint amit *****...
Épp ma, tévét javítani voltam egy helyen, idős, nyugdíjas néni meséli, hogy egy éjszaka ciripelő, furcsa hangot kezdett kibocsátani a telefonja. Telefonszerelő átvizslatta az egész lakást, mindenáron számítógépet szeretett volna fellelni valamelyik sarokban, Internettel, mint a hiba egyedüli forrását. Csakhát az idős hölgy elmondása szerint, az ő számára maga az Internet is valami ismeretlen, érthetetlen fogalom, számítógépet pedig eszében sem volna tartani.
Végül kiderült, hogy "a központban a bordásfal, ott volt a baj..."
Elküldve: 2006. 01. 31. 10:32
Ha gondotok van, foleg egy szereld magaddal, akkor inkabb kerdezzetek meg egy szamtech boltot, vagy ismerost, aki mar csinalt olyat...
Eleg 1X rossz helyre dugni mindent, utana mar lehet, hogy nem fog menni, csak szerelovel.
Pelda: rosszul dugod ossze a kabeleket, vagy rossz eszkozbe.
tonylanynal a portod lerug, lekonfigural. ezutan mar baszhatod, csak bejelentes utan huzzak ujra a portot....
Na a reggeli jo hangulatomban irtammar...
Elküldve: 2006. 02. 01. 22:27
Idézet: gyurc - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 11:32
Ha gondotok van, foleg egy szereld magaddal, akkor inkabb kerdezzetek meg egy szamtech boltot, vagy ismerost, aki mar csinalt olyat...
Eleg 1X rossz helyre dugni mindent, utana mar lehet, hogy nem fog menni, csak szerelovel.
Pelda: rosszul dugod ossze a kabeleket, vagy rossz eszkozbe.
tonylanynal a portod lerug, lekonfigural. ezutan mar baszhatod, csak bejelentes utan huzzak ujra a portot....
Na a reggeli jo hangulatomban irtammar...
Hi!
Externetes vagyok én is.... és meg vagyok elégedve.
Az elég 1× rossz helyre dugni dologt viszont nem értem..... Rossz eszköz? Port? Nekem is volt, hogy rossz helyre kötöttem (két szűrő van bent), de a kábeleket megcserélve jól lett...... Ezt kifejtenéd, mert érdekelne.
Köszi
U.i.: Ok, nem hagyom otthon a törölközöm..... a válasz pedig 42 !
Elküldve: 2006. 02. 01. 22:33
Elküldve: 2006. 02. 02. 06:52
Idézet: Carser - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 9:41
Meg nehogymá T-onlájn döntse el, hogy lehet-e nete az embernek vagy nem? Talán a mi pénzünk nem kell neki? Jóhogy fejlesztés kell ahhoz ha tényleg nincs szabad port de akkor tegye meg, vagy kínáljon alternatívát. Ez van ha monopólium van. Itt se chello, se jobb mikró. Marad a DSL. Illetve szegény barátomnak az se csak a dialup.
Koncesszió ! Ez a szó mond valamit ? Vannak olyan utcák, ahol az út jobboldalán mindenkinek 2 Mbps net zörög, a bal oldalon meg modemes max 56 k-s. Nézz utána, hogy szerelhet-e mindenhol bármelyik szolgáltató ?! ÉS a koncesszió szónak is nézz utána !
Elküldve: 2006. 02. 02. 08:58
Idézet: debianforever - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 6:52
Elvileg egy körzetben az utca mindkét oldalán egyugyanazon cég koncessziójában van a telefonvezeték.
Mert az ADSL azon müködik. Ez szerintem nem a koncesszióval van kapcsolatban.
Sajnos eléggé heterogén minőségűek jelenleg hazánkban a telefonvonalak műszaki szempontból még egy adott földrajzi környezetben is.
Elküldve: 2006. 02. 02. 18:46
Idézet: piros_abit - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 8:58
Mert az ADSL azon müködik. Ez szerintem nem a koncesszióval van kapcsolatban.
Sajnos eléggé heterogén minőségűek jelenleg hazánkban a telefonvonalak műszaki szempontból még egy adott földrajzi környezetben is.
Azt hittem nem az elvekről beszélünk, hanem a gyakorlatról
Elküldve: 2006. 02. 02. 22:26
Úgy a szolgáltatással nem sok gondom van (kopp-kopp-kopp), csak az ügyfélszolgálat....
Még mindig nem tudom, hogy egyáltalán hány mail cím jár ehhez, weblapcímet biztosít-e, és ha igen, mekkorát, hogy lehet hozzáférni - feltölteni.
Aki nálam tapasztaltabb kérem segítsen, mert mailra alig válaszolnak (nekem akkor, mikor felvetettem, hogy talán nem akarják, hogy külső fórumot pl. fogyasztóvédelem, stb. bevonjunk a vitás kérdés rendezésébe - amit utána nagyon korrekt módon meg is tettek .... csak győzze az ember kivárni) - a telefonon meg már unom a zenéjüket, és azt hallani, hogy 5 perce ugyanannyiadik vagyok a várakozási sorban...

Súgó
A téma zárva.