HWSW Informatikai Kerekasztal: Externet ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Externet ADSL vélemények, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   heckler 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 25. 13:35

árlistán és ászf-ben nézz utána, én a szerződési feltételekben annyit találtam, hogy az egyedi előfizetői szerződésben szerepelhet olyan kitétel, hogy pl. nem helyezhető át a szolgáltatás. nézzed meg, olvassad el.

ez olyan dolog, hogy a sokat szidott nagy szolgáltató pl. azért számláz nagy(obb) havidíjat, mert nála egy éven belül vonallal áthelyezheted 4900 Ft-ért, egy éven túl pedig akár másik számra is, valamint díjmentesen (igaz, újraindított hűségidővel) válthatsz felfelé csomagot (tény, lefelé már nem, hacsak nem telt le az újravállalt hűségidő). egy ISP-nek nagy költség a másik számra áthelyezés, mert a t-com felé az technikailag egy új szerződésnek számít ...

heckler

#402 Felhasználó inaktív   b.janko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 14:05

Na sziasztok. Bocs hogy pofátlanul beírok az externet fórumba, de tugok olcsóbb szolgáltatót, de nem tudom hogy itt mondjam e vagy nem?
Ennél stabil 24 órás bontásnélküli net 15-16-os pingekkel. Akár ingyen fix IP...
2Mbit 9000 bruttó, de első 4 hó INGYEN....
Szóval évesen visszaszámolva 2Mbit-ért havi 600-et fizetsz...
Ideírjam a részleteket???
A Legolcsóbb ADSL +INGYEN hónapokkal... Ha érdekel írj privit...

#403 Felhasználó inaktív   b.janko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 14:15

bocs elírtam, nem 600-at hanem 6000-et... :D
az egy kicsit durva lenne...
Még a T-com is éhenhalna...

#404 Felhasználó inaktív   heckler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 14:28

Idézet: hagen - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 13:26

Vagy fenyegetőznöm kéne a szolgáltatóváltással?  :D

nyugodtan fenyegetozhetsz szolgaltatovaltassal, csak eppen vagy nem fogjak kiadni neked az elengedo nyilatkozatot (miszerint nem tartozol nekik es mar husegido sem kot hozzajuk), vagy pedig csak tajekoztatnak a kotber mertekerol, es ha egyetertesz, vallat vonnak, es elindittatjak a leszerelest a t-com fele, teged meg megvagnak ugy 50-70 rugoval ...

heckler

#405 Felhasználó inaktív   b.janko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 14:35

Mond hogy ne s*rozzanak mert perelsz, meg bemész polgárjenőhöz a polgárhivatalba....
Szerintem hívd föl a szolgáltatódad megint...
Biztos lehet áthejezni... Amúgy hol laksz? Menj be egy T-com üzletbe, ott is megkérdezheted.
De szerintem biztos lehet váltani, legalábbis annál a szolgáltatónál amiről fentebb írtam hogy olcsó ott azt hiszem 12000+fa az áthelyezés...  :mad:
kicsit sok, nem mind1

#406 Felhasználó inaktív   b.janko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 15:13

Bocs nálam 9600+áfa az átvitelll

#407 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 25. 16:44

Idézet: b.janko - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 15:05

Szóval évesen visszaszámolva 2Mbit-ért havi 600-et fizetsz...
Ideírjam a részleteket???

Persze hogy írjad.
Meg azt is hogy szolgáltatóváltósos elvtársaknak mennyi, mert az ingyen 4 hónap gondolom csak új előfizetőknek van.

#408 Felhasználó inaktív   b.janko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 17:51

Szólgáltatóváltást biztosít kihagyás nélkül...
De nem 600 azaz hatszáz, hanem hatezer azaz 6000Ft BRUTTÓ.
Ha szolgáltatóváltással sávszélt is váltasz akkor bruttó 6600Ft plussz költség jelentkezik..  :mad:
De azért nem túl sok....
A 6000ft amint írtam egész éves díj...
Szóval a havidíj 8988Ft. És 3+1=4hónap fixen ingyen van....
Ehhez azonban a 'hozó' ügyfélnek meg kell jelölnöd valakit. Mondjuk engem.
Ezért te és én is +1 ingyen hónapot kapunk, így lesz 3+1=4 ingyen hó...
Tehát éves díj= 4*0+8*8988=71904Ft
Ezt 12 hóra viszaszámolva: 5992Ft/hó....

#409 Felhasználó inaktív   buga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 21:16

Idézet: hagen - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 13:26

Externetes csomagom van (512k, szereld magad) október óta. Most költöznék, a telefont nem tudom vinni, de ahová megyek ott is van adsl-re alkalmas vonal, csak más szám. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy miként lehetne áthelyezni oda az előfizetésemet, mire azt válaszolták, hogy _sehogy_!  :(

Létezik ez?

Letezik, 1 even belul az ADSL magaban nem athelyeztetheto, csak vonallal egyutt. Sot, ha a matavnal ugye vonalat helyezel at, akkor kesobb is olcsobban jon ki.

A szam miatt nem tudod vinni a vonalat? Letezik olyan megoldas, hogy atviszed a vonalat, a regi helyre ugyanazon hataridovel uj vonalat kersz, majd a vonalak tulajdonosa(i) kolcsonos szamcseret ker(nek). Nem egyszeruen, de kivitelezheto dolog, a Pohlyforumon Szanko Kati segitett egyszer valakinek ilyet leugyezni, es a vegen mindenki happy volt.

#410 Felhasználó inaktív   b.janko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 22:00

na by. mentem aludni...
Ha fontos hívjatok bátran: 06-30-56-033-56

#411 Felhasználó inaktív   hagen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:35

Köszi a segítő jellegű hozzászólásokat.

Újra hívtam az externetet. Elmondták, hogy "van egy olyan szabály", miszerint a hűségnyilatkozat lejártáig csak a vonallal együtt lehet vinni az ADSL-t, és úgy is 22500Ft az áthelyeztetés. Vonal nélkül meg csak a hűségnyilatkozat lejárta után. Csak az zavar, hogy ez sehol sincs leírva, sem az egyéni előfizetői szerződésben, sem az ÁSZF-ben, sem az externet oldalán...  :(  Egyébként az egyéni előfizetői szerződésem nem zárja ki az áthelyeztetést.

A vonal átvitelével az a gond, hogy ahová megyek, ott már szintén van egy telefonvonal (szintén T-Com, ugyanaz a körzet, nincs rajta ADSL, de technikailag lehet). Lehet cserélni a vonalat, majd cserélni a számot? ...

Bár, ha belegondolok, szeptemberben lejár az egy éves hűség, addig ez kb 47 ezer forintot jelent (7 hónapi havidíj). Ha az új helyen előfizetek egy új csomagra, akkor ennyit buktam. Ha felmondom az előfizetést, gondolom sokkal többet. Lehet, hogy nem kéne inkább költöznöm? Vagy talán a T-Comnál kéne feszegetnem a dolgot?
Asus A7V333 rev 1.03 Bios ver 1016 | AMD Barton 2500+@1833MHz & Glacialtech Silentbreeze III | 2 x 256MB DDR 333MHz | Connect3D Ati Radeon 9550 128MB | Enermax EG495AX-VE 485W | Maxtor 80GB PATA | Pioneer DVR-107D | Casetek 1026-9A & 2 x Glacialtech Silent Blade 12cm | Samsung Syncmaster 757MB | Windows XP Professional (magyar) SP2

#412 Felhasználó inaktív   hagen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 16:38

Idézet: b.janko - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 13:35

Amúgy hol laksz? Menj be egy T-com üzletbe, ott is megkérdezheted.

:lol: Kösz, de tudom, hol lakom, nem kell megkérdezni a T-comot...  ;)

Komolyra fordítva a szót, kösz a segítséget, de úgy tűnik nem nagyon megy ez így. Lásd az előző hozzászólásomat...
Asus A7V333 rev 1.03 Bios ver 1016 | AMD Barton 2500+@1833MHz & Glacialtech Silentbreeze III | 2 x 256MB DDR 333MHz | Connect3D Ati Radeon 9550 128MB | Enermax EG495AX-VE 485W | Maxtor 80GB PATA | Pioneer DVR-107D | Casetek 1026-9A & 2 x Glacialtech Silent Blade 12cm | Samsung Syncmaster 757MB | Windows XP Professional (magyar) SP2

#413 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 21:27

Hali!
Mivel T fosnál rendeltem meg az internetet t-com gyorsan bekötötte és mident faszán megoldott leszámítva a  DSL telepítő cd-jét hagyta el a fickó.
ha ezt teszem externetnél tuti, hogy telefonálgathatok a picsába midenfelé. (elnézést)

#414 Felhasználó inaktív   nyikszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 10:49

A haveromnak neten rendeltük meg vasárnap, kedden kapott sms-t a matávtól (a vezetékesre :D ) , hogy az adsl vonal él, csütörtökön megkapta a modemet a futárcégtől. Hálókártya hiányában csak ma lesz kipróbálva. Ezt elég gyorsnak tartom, hej ha minden így működne :smoker:

#415 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 14:19

Tegnap megint hivtak Externettol a december 9-en megrendelt, majd kb december 20-an ELOSZOR lemondott ADSL miatt (T-Com visszadobta mert nem volt alkalamas ra a vonalunk)!
Mondtam hogy mar targytalan a dolog es 3x is toroltek a rendszerbol. Ha most 1 het mulva megint levelet kapok a T-Com-tol hogy mikor johetnek bekotni, akkor ujbol bemegyek egy T-Pont-ba (Mert februarban meg be akartak kotni, hogy mostmar alkalmas a vonal -- BP 14 kerulet -- de CHELLO nyert meg december 28-an) es nem leszek olyan kedves mint a multkor! Ez normalis???
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#416 Felhasználó inaktív   blaci77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 12:58

sziasztok

Én most rendeltem Externet ADSL-t, és nekem meglepően gördülékenynek tűnt a dolog. Ráadásul az ár sem volt rossz. Szóval nekem semmilyen fennakadás nem volt a dologban, 5 nap alatt bekötötték a dolgot :)

Remélem nem lesz probléma vele semmi, mondjuk ami tetszik még külön, hogy nem pénzért adják a spam és vírusszűrést :)

#417 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 15:10

Idézet: blaci77 - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 13:58

Remélem nem lesz probléma vele semmi,

Tavaly szeptember (2005 szept.) óta van Externet ADSL-em, problémamentesen.
Volt olyan, hogy 5 napig folyamatosan ment a net egy felcsatlakozással (csak aztán a gépet újra kellet indítani).

Szerintem meg leszel elégedve velük.

#418 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 08:27

Sziasztok.

Egy láma kérdés: Mi az Externet kimenő e-mail szerverének címe?
Sajnos a szerződésemben nincs benne, az oldalukon meg elág nehéz érdemi infót találni.
Talán mail.externet.hu ?
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#419 Felhasználó inaktív   Szabacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 10:13

Idézet: INT21H - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 7:27

Sziasztok.

Egy láma kérdés: Mi az Externet kimenő e-mail szerverének címe?
Sajnos a szerződésemben nincs benne, az oldalukon meg elág nehéz érdemi infót találni.
Talán mail.externet.hu ?

Hali

Alakul, helyesen: smtp.externet.hu

#420 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 14:01

sziasztok. egy kis segítség kellene nekem, illetve egy ismerősömnek. t-online-os netjét akarja lemondani  szolgáltatóváltással és átjönni externethez. a t-com azt mondta neki hogy küldje el faxban valami szolg váltásos nyilatkozatot és annyi. elküldte már 3x a megadott faxszámra de azt mondják neki hogy nem érkezett be hozzájuk a fax. holott a faxrol ott a visszajelzés hogy megérkezett... esetleg kell még valamilyen papír?  vki írja már le pontosan mit hova milyen faxszámra kell elküldeni. előre is köszi!
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.