HWSW Informatikai Kerekasztal: Externet ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Externet ADSL vélemények, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 10. 22:31

Idézet: cHeat001 - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 14:10

Sziasztok!

Az externetesek milyen típusú modemet küldenek?

Nekem D-Link van. Tavaly júniusban kötötték az Externet ADSL vonalam.
Wherever you go, go with all your heart.

#442 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 05:36

Idézet: cHeat001 - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 14:10

Sziasztok!

Az externetesek milyen típusú modemet küldenek?

Amint megkapom, megmondom.  :cool:

#443 Felhasználó inaktív   Hartmut 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 18:55

Idézet: Jinx - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 21:00

Sziasztok!

Van köztetek olyan, akinek Externet ADSL-e van? Mi a véleményetek az Externetről?

Előre is köszi!
Üdv.

Ez engem is érdekelne. Jól hangzik az a 3990 Ft-os ár.

#444 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 11:36

Én a napokban rendeltem meg online.
Felhívtam üfsz-t, azt mondták max. 1,5 hét mire T-com megmondja, hogy lehet-e létesíteni.
Rákérdeztem modemre, azt mondták, hogy mostanában D-Link-et küldenek. Remélem ennek nem olyan elhalálozós tápja van mint az első D-Link hálózati cuccoknak...

#445 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 17:40

Idézet: Hartmut - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 19:55

Ez engem is érdekelne. Jól hangzik az a 3990 Ft-os ár.

Mint már többször is leírtam, semmi gond az externettel.
Van összehasonlítási alapom, előtte T-Online-nál voltam.
Az égvilágon semmi különbséget nem tapasztalok, csak kevesebbet fizetek.
Nekem 2Mb-es, és simán jön minden maxigázzal.

#446 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 20:29

Tegnap de. jött e-mail az externettől:

Idézet

Tisztelt Megrendelönk!

Tájékoztatjuk, hogy a T-com tájékoztatása szerint az Ön által megrendelt
ADSL kapcsolat jelen pillanatban DSLAM eszközhiány miatt nem kiépíthetö.
Ez nem a megrendelés elutasítását jelenti, hanem azt, hogy a T-Com
jelenleg nem képes kiépíteni a kapcsolatot.

Önnek semmilyen további teendoje nincs ezzel kapcsolatban. Amennyiben a
T-Com 60 napon belül megoldja a kapacitáshiányt, automatikusan
újraindítja az ADSL létesítését. Abban az esetben, ha 60 napon belül nem
szünik meg az eszközhiány, megrendelése érvényét veszíti, erröl
e-mailben küldünk tájékoztatást.

Üdvözlettel ,
Externet Kft.

Felhívtam Externet üfsz-t, ott azt mondták, hogy ez a DSLAM eszközhiány azt jelenti, hogy a helyi központban (14. ker, Füredi úti ltp.) minden port tele van, szóval csak akkor tudnak bekötni, ha valaki lemondja, vagy ha bővít a T-Com és hogy prioritásom van a később jelentkezőkkel szemben... Azt tanácsolták, hogy hívjam fel közvetlenül a T-Com-ot (mondjuk azt is felajánlotta, hogy felhívja ő őket, ami nagyon szimpi volt, de inkább maradtam a közvetlen információszerzésnél...).

Nagy nehezen sikerült beszélnem illetékessel a T-Com-nál, aki azt mondta, hogy 13., 14. ker-ben most bővítések vannak, de konkrétumot igazán nem tudott mondani (péntek du. már nem tudott olyanhoz kapcsolni, aki ezt meg tudta volna mondani). Megígérte, hogy hétfőn visszahív. Kiváncsian várom, ha nem hív, akkor kedden újra elkezdem masszírozni őket...

Nagyon remélem, hogy lesz ebből valami 60 napon belül, ez a br 3990 ft / hó rendkívül baráti még így is, hogy egyben kell kifizetni. Elegem van már a korlátos chello-ból... Szerencsére mostmár lejárt a 2 év hűség (többet soha nem írok alá 2 évet), havi br 11k-ért adtak 30 gigát (ok, a végén már 2,5mbit volt, és többnyire elég is a 30 giga, de mikor nem, akkor azért gáz a 256kbit...). Most br. 7,6k-ért megy a chello light 5 gigás korláttal... próbálom összehúzni magam, amíg meg nem lesz az adsl... arról nem is beszélve, hogy az UPCfon -> T-Com telefonszám-hordozás több mint 3 hónapig húzódott... nagyon remélem, hogy ez nem ismétlődik meg.
Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5000+ Black Edition + Zalman CNP9700 LED, 2x Kingmax DDR-2 800 2GB, 2x Gigabyte RX387512H-B Radeon HD 3870 512MB, LG L245WP, ViewSonic VX912, ViewSonic VX922, Toshiba 42C3001P, ADI AD1988 + Logitech Z-4, 2x Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB RAID 0, Western Digital WD5000AAKS 500GB, NEC ND-4551A, Gigabyte 3DAurora, Cooler Master Real Power RS-700-ASAA-A1, Logitech diNovo Media Desktop Laser, Logitech G7

#447 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 14:58

Hi all!

Megkaptam a modemet. Askey (RTA1310B)
Amúgy 9.-én (péntek) rendeletem meg a szolgáltatást. 13.-án (kedd) Trécom telefonon közölte, hogy részéről minden rendben. Ez addig igaz, hogy berakta a DSLAM-ot. Régi modemmel (Siemens) el is jutok a szinkronig, tovább semmi. Externeték már biztosítják a hozzáférést, másik vonalról megy minden. (e-mail stb.) 16.-án (péntek) telefon Externetnek, nagyon udvariasak, jelentik a hibát a Trécomnak, valami konfigurációt nem csináltak meg. 19.-e (hétfő) helyzet változatlan, újabb telefon, újabb jelentés és délután lőn világosság, megy minden. Tehát 10 nap alatt lett net és ha a Trécom nem bénáskodik, mindössze négy napig tartott volna, benne egy hétvégével.

#448 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 21:01

T-Com-tól persze nem hívott senki, nem is tudom, miért reménykedtem...
Holnap hívom őket, hogy mikorra várható bővítés.

Modem:

Ha Askey-t adnak, akkor valszeg inkább nem kérek... Tvnet-es topikban elég sok negatív tapasztalat halmozódott föl eddig... inkább veszek valahonnan d-linket... mintha olvastam volna, hogy T-Pont-ban lehet.
Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5000+ Black Edition + Zalman CNP9700 LED, 2x Kingmax DDR-2 800 2GB, 2x Gigabyte RX387512H-B Radeon HD 3870 512MB, LG L245WP, ViewSonic VX912, ViewSonic VX922, Toshiba 42C3001P, ADI AD1988 + Logitech Z-4, 2x Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB RAID 0, Western Digital WD5000AAKS 500GB, NEC ND-4551A, Gigabyte 3DAurora, Cooler Master Real Power RS-700-ASAA-A1, Logitech diNovo Media Desktop Laser, Logitech G7

#449 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:41

Eboltban is lehet rendelni. De ez a fos T-COM, úgyszr ahogy van!!!!!!!
TÉÉÉÉÉFOOOOOOOOOOOSSSSSSSSSSSSS  :p

#450 Felhasználó inaktív   Armand77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 18:07

Sziasztok.

MEgrendeltem a 3 Mbites Externet ADSL-t. Eddig minden oké, gyorsk voltak, nem volt eddig probléma, a sebességet nem igazán tudtam eddig lemérni, mert sokszor 2-3 géppel kapcsolódunk a netre.
A másik : az előfizetéshez jár ugye 3 mail cím, és 50 mega webtárhely. A szerződésben nem szerepel semmi sem a belépési adatokat illetően a webtárhellyel, és a mailszerverrel össszefüggésben.

Kérdés: Nem tudjátok véletlenül, hogy  mi az externet webtárhelyének ftp címe, hogyan tudom azt elérni , és vajon ugyanaz-e a jelszó mint az ADSL szolgáltatásé?

Ha lesz rá lehetőségem lemérem a netsebességet "csupaszon". Aztán majd hozom a jelentést:)
Processzor: Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz | Alaplap: Gigabyte GA-8I945P-G | Memória: 1024 MB  (DDR2-533) | Táp: Chieftec GPS-400AA | Video: ATI Radeon X550 | Hang: Creative EMU10K1 SB Live! | Op. rendszer: Windows XP | Winchester:  ST3160023A  (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) + SAMSUNG SP2504C  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)  | Meghajtó: _NEC DVD_RW ND-3500AG + LG DVDRAM GSA-H10N  | Egyéb:  |

#451 Felhasználó inaktív   Armand77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 18:27

Idézet: Armand77 - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 19:07

Sziasztok.

MEgrendeltem a 3 Mbites Externet ADSL-t. Eddig minden oké, gyorsk voltak, nem volt eddig probléma, a sebességet nem igazán tudtam eddig lemérni, mert sokszor 2-3 géppel kapcsolódunk a netre.
A másik : az előfizetéshez jár ugye 3 mail cím, és 50 mega webtárhely. A szerződésben nem szerepel semmi sem a belépési adatokat illetően a webtárhellyel, és a mailszerverrel össszefüggésben.

Kérdés: Nem tudjátok véletlenül, hogy  mi az externet webtárhelyének ftp címe, hogyan tudom azt elérni , és vajon ugyanaz-e a jelszó mint az ADSL szolgáltatásé?

Ha lesz rá lehetőségem lemérem a netsebességet "csupaszon". Aztán majd hozom a jelentést:)

Eddig a Matávos 2Mbites nettel 2.4 körül volt a letöltési sebesség, itt 3 Mbittel pedig 2.6-2.7....
Győzzetek meg, hogy tévedek, vagy valamit rosszul csinálok...
Processzor: Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz | Alaplap: Gigabyte GA-8I945P-G | Memória: 1024 MB  (DDR2-533) | Táp: Chieftec GPS-400AA | Video: ATI Radeon X550 | Hang: Creative EMU10K1 SB Live! | Op. rendszer: Windows XP | Winchester:  ST3160023A  (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) + SAMSUNG SP2504C  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)  | Meghajtó: _NEC DVD_RW ND-3500AG + LG DVDRAM GSA-H10N  | Egyéb:  |

#452 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 18:37

Idézet: Armand77 - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 19:27

Eddig a Matávos 2Mbites nettel 2.4 körül volt a letöltési sebesség, itt 3 Mbittel pedig 2.6-2.7....

Nagy valószínűséggel ennyit bír a vonalad, ott a vége. Ha bírja úgy tudom a 3-as úgy 3.2Mbps körül áll meg. Ha nem Siemens modemed van akkor a neten fellelhető infók alapján bele lehet nézni a modem status infojában ahol lehet látni a sebesség profile értéket. Ha az a megszokott 3Mbps-es csomagra jellemző érték akkor tuti hogy a vonalad adatátviteli képességébe ütköztél.

Még az sem kizárt ha esetleg szakadozni kezd a csúcsra járatottság miatt hogy idővel Tíkom visszaveszi a biztos és stabil 2Mbps-es profile-ra. Viszont a pénzednél igen nehezen lesz majd, mert automatikusan nem jár jóváírás az alacsonyabb sebesség miatt. Max ha te kijárod annak lehetőségét ha elég rámenős vagy hogy valahogy intézzel el az ISP egy visszamigrlását az Tíkommal a vonali jellemzők képességeire hivatkozva akkor talán árban a 2 megás szintre jutsz vissza. De azt elérő garantálom nem lesz egy 1xű menet, mert elsőre azzal fognak jönni a garantált minimum megvan a szerződést teljesítik, itt tényleg csupán a jószándékon múlik hajlandó e az ISP és Tíkom együttműködni az árbeli kompenzálás érdekében. És ők maguktól nem fogják összetörni magukat, csak ha állandóan rugdosod őket.

A harmadik és legjobb megoldás ha csak softwares probléma van, ha pl. Cfos-t használsz valami fix beállítással akkor talán egy újrakalibrálás megoldja a problémát.

#453 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 18:51

Hali

mail.externet.hu

ftp: w3.externet.hu
pass: mint a belépésnél (adsl)
Ha nem megy (nálam sem ment) ügyfélszolgálat. Délelőtt szóltam, délután telefonáltak, hogy rendben. ;)
Eddig nem volt rá példa egyetlen ISP-nél sem,  hogy visszahívtak volna!  :mad:

Ha megy az ftp, hozz létre egy könyvtárat: public_html néven, ezt el tudod elérni http://w3.externet.hu/~username/

Egy e-mail cím él alapból, a többit ügyfélszolgálattól.

#454 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 18:54

Idézet: Armand77 - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 19:27

ISP nek semmi köze a sebességhez. Tréfosékon és a DSLAM tól való távolságodon múlik.

#455 Felhasználó inaktív   shadowman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 12:32

Sziasztok!
Egy kerdes,mostanaban fog lejarni az 1 eves szerzodesem(vagy lehet hogy mar le is jart)de eddig sem level sem email nem jott az externettol,hogy mi a szitu.
Mi a teendo ilyenkor?Maradjak csendben es majd valamikor jon a level,addig meg logok ingyen a neten(bar ez eleg elkepzelhetetlen)vagy irjak nekik email-t hogy mi a szitu ilyenkor?
Egyebkent meg lehet hogy a mostani 1Mb-rol valtok 2Mb-ra,ha mondjuk prepaid-el fizetek es nem fog menni 2-vel akkor meg szopas van?Vagy lehetne veluk valamit alkudni hogy akkor ne fizessek annyit?

#456 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 14:33

Idézet: shadowman - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 13:32

Sziasztok!
Egy kerdes,mostanaban fog lejarni az 1 eves szerzodesem(vagy lehet hogy mar le is jart)de eddig sem level sem email nem jott az externettol,hogy mi a szitu.
Mi a teendo ilyenkor?Maradjak csendben es majd valamikor jon a level,addig meg logok ingyen a neten(bar ez eleg elkepzelhetetlen)vagy irjak nekik email-t hogy mi a szitu ilyenkor?
Egyebkent meg lehet hogy a mostani 1Mb-rol valtok 2Mb-ra,ha mondjuk prepaid-el fizetek es nem fog menni 2-vel akkor meg szopas van?Vagy lehetne veluk valamit alkudni hogy akkor ne fizessek annyit?

Tán meg kellene nézned a szerződést amit aláírtál! Mostanában ez a szöveg van benne:

"Felek megállapodnak abban, hogy ha a határozott
időtartam lejárta előtt legalább 30 nappal az Előfizető
nem kéri írásban a szerződés megszüntetését, úgy a
szerződés a felek között a határozott időtartam elteltével
- azonos tartalommal - határozatlan időtartamra
megkötött szerződéssé alakul át."

#457 Felhasználó inaktív   shadowman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 14:36

Ok,azota megneztem a szerzodest,es tenyleg ez van benne.Mostmar csak az a kerdes,hogy vajon ez a hatarozatlan ildeju szerzodes mennyibe kerul nekem,mert errol sehol nem talatam infot.Egyebkent irhattak volna valami levelet,hogy lassan lejar a szerzodes,de ilyen "apro" dolgokon nem akadok fent.

#458 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 16:07

Idézet: shadowman - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 15:36

Mostmar csak az a kerdes,hogy vajon ez a hatarozatlan ildeju szerzodes mennyibe kerul nekem,mert errol sehol nem talatam infot.

Az én olvasatomban a "- azonos tartalommal - határozatlan időtartamra" annyit jelent, hogy marad minden változatlan. Úgy mint, sávszélesség, havidíj stb. Feltételezem annál is inkább, mivel sehol nem található utalás arra, hogy határozatlan időtartamú szerződést kötnének indulásként. Ez a formula gondolom, az 1 vagy 2 éves szerződések lejárta után lép életbe. Amúgy ha felhívod Őket, minden bizonnyal választ kapsz, minden kérdésedre.

#459 Felhasználó inaktív   shadowman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 16:14

Idézet: Old timer - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 15:07

Az én olvasatomban a "- azonos tartalommal - határozatlan időtartamra" annyit jelent, hogy marad minden változatlan. Úgy mint, sávszélesség, havidíj stb. Feltételezem annál is inkább, mivel sehol nem található utalás arra, hogy határozatlan időtartamú szerződést kötnének indulásként. Ez a formula gondolom, az 1 vagy 2 éves szerződések lejárta után lép életbe. Amúgy ha felhívod Őket, minden bizonnyal választ kapsz, minden kérdésedre.

Ok,ment a level nekik,ugyhogy kiderul,hogy most akkor hogyan tovabb.Koszi az eddigi infokat.

#460 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 21:17

Idézet: shadowman - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 15:14

Ok,ment a level nekik,ugyhogy kiderul,hogy most akkor hogyan tovabb.Koszi az eddigi infokat.

Van egy kis gond testvérem! Ezek nem fognak válaszolni a leveledre. :( Jellemző. De a szolgáltatásuk, úgy, ahogy OK! :confused:  :respect:

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.