HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   szupi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 08. 09:51

Idézet: sydoka - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 9:47

hali
én is hatvani vagyok :} és most köttettem tvnet-et.
amúgy mikor bekötöttem, a test-es acc-al ilyen 6-800kbit-eket mért, pedig 2 megám van. de most pl fullon megy. amúgy nyugi, egész 60-ban ilyen sz*r az adsl... kb 3 hónapja ilyen. meg fogják csinálni imho

nemorulok... :(

ujhatvan? pü :)

#122 Felhasználó inaktív   berci555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 21:52

Egy hónapja rendeltem meg egy 1024-es ADSL-t a TVnettől, amire ők három nap múlva vissza is jeleztek, hogy vették a rendelést, három munkanapon belül hívnak, hogy mehetek a modemért (szereld magad verzió). Sem sms, sem hívás nem jött, így egy hét múlva felhívtam őket, hogy mi is van pontosan, de csak hümmögés volt a válasz, majd közölték, hogy oké, most már TÉNYLEG szólnak 3 nap múlva. Nem szóltak, az elkövetkező két hét folyamán 8-szor hívtam őket, de semmi sem történt, csak a hümmögés, és minden esetben biztosítottak, hogy de majd most... Hála Istennek türelmes ember vagyok (vagy inkább balek), és nem szeretek üvölteni olyanokkal, akik közvetlenül nem tehetnek a dologról, de azért azon eléggé felhúztam magam, mikor az első havi számlát, és a modemdíjjat kiküldték, ám még se híre, se hamva nem volt az ADSLemnek. Sebaj, a telefonok továbbra is mentek, így múlt pénteken hozzá is jutottam a modemhez. Mihelyt hazaértem, be is szereltem - jól -, ám csatlakozni nem sikerült a nethez. Újabb telefon (tényleg, a zenéjük amit a várakozóknak játszanak, nemhogy nyugtató, de éppenséggel kezdek ticcelni tőle), szólnak a T-comnak. Ők 72 óra múlva (pontosabban 71...) hívtak, hogy akkor másnap jön a szerelő. Megnézte, portot cserélt, aztán közölte, hogy a modem rossz, cseréljem vissza. Pech. Másnap irány az ügyfélszolgálat, modemcsere, haza, beszerelés, és láss csodát:

a modem továbbra sem működik, ugyanazt írja ki, ("Kapcsolódás a következőn keresztül: WAN miniport(PPPOE) Hiba 678: A távoli számítógép nem válaszolt.)"). Fogalmam sincs mi lehet a gond, de nekik sincs, megint lejeletettem, és újra szólnak a matávnak, de mi lesz nem tudom. Ha valaki tud segíteni, örök hálám.

Helyi kapcsolatként azt mondja, hogy csatlakoztatva, részletekben meg van már IP cím írva (az előzőn ez sem volt). Szélessávúként pedig nem hajlandó felmenni. Javításra ugyanez.

Fizikai cím: 00-0F-EA-F4-42-DF
IP-cím: 169.254.184.46
Alhálózati maszk: 255.255.0.0
Alapértelmezett átjáró:
DNS-kiszolgáló:
WINS-kiszolgáló:

Emellett ISDN volnalam van, de sem az ISDN-t letiltva, sem engedélyezve nem megy fel (az ISDN-el igen)... Jó lenne, ha egy hónap után, amit fizetek is, lenne már netem. (Ja, és XP-m van.)

A TVnetesek egyébként korrektek, vis maior az egész, bár azért némi kárpótlást megérdemelnék, hiszen olyan szolgáltatásért fizetek, ami nincs is meg, és még csak ki sem mérgelődhetem magam, mert mit tehet róla egy ügyfélszolgálatos ember? Meg úgyis mindenki velük üvölt.

#123 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 17. 18:41

ég az adsl link a modemen?

#124 Felhasználó inaktív   berci555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 14:29

Idézet: sydoka - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 19:41

ég az adsl link a modemen?

Power lad zöld (meglepő...), ADSL link zöld, LAN link narancs.

#125 Felhasználó inaktív   begab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 21:01

A 678-as hibával kapocslatban olvastam a T-online fórumán! Nézz körül, hátaha találsz valami használhatót.

Itt találhatod a fórumot:

http://pohly.adatpar...forum/index.php

#126 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 09:11

ti kaptatok hvg előfizut? nálam mintha elfelejtődött volna :}

#127 Felhasználó inaktív   begab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 10:29

Idézet: sydoka - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 9:11

ti kaptatok hvg előfizut? nálam mintha elfelejtődött volna :}

Reklamálni kell bátran a support@tvnet.hu címen! Nekem is utána küldték!

#128 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 12:20

Idézet: begab - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 11:29

Reklamálni kell bátran a support@tvnet.hu címen! Nekem is utána küldték!

köszi, mindjárt irok is nekik :}

#129 Felhasználó inaktív   Jacques Hordeaux 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 19:47

Sziasztok!
T-Onlineról Tvnetre váltáson gondolkozom elsősorban az ára miatt. Az lenne a kérdésem, hogy mostanában mennyire megbizható a szolgáltatás? Mert hallottam olyat, hogy nem ment a net, vagy nem volt külföld, esetleg igen tetü módon ment.
Én 90%-ban böngészésre, levelezésre használom a netet, meg online hallgatok rádiót, erre kellene, nekem az 1 megás csomag a szimpi.
Szerintetek megéri? Vagy inkább maradjak a drágábbnál ha stabilat akarok?

#130 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 06:06

Idézet: berci555 - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 21:52

Fizikai cím: 00-0F-EA-F4-42-DF
IP-cím: 169.254.184.46
Alhálózati maszk: 255.255.0.0
Alapértelmezett átjáró:
DNS-kiszolgáló:
WINS-kiszolgáló:

Szia!

Lehet, hogy hujeseget irok, de enis szivtam 1 eve az tvnet adsl aktivalassal. Ugy emlekszem, ilyen IP-t akkor kaptam, amikor aktiv volt ugyan az elofizetesem, de meg nem aktivaltam weben is a dolgot.
No, ha meg mindig ez az aktivalasi procedura divna, akkor kapcsold ki a tuzfalat (teljesen - biztonsagi kozpont, stb...), aztan nezd meg, hogy van-e esetleg barmilyen proxy beallitva a bongeszodben, ha van torold ki. Es aztan lehetoleg iexplorevel irj be barmilyen balblat az URL mezobe, elvileg (ha minden ugy megy meg, mint nalam, akkor) kapsz egy ronda javas megoldast, es egy linkre kattintva aktivalod a cuccot, majd elbontod a kapcsolatot es kb. 5 perc utan ujracsatlakozol. Na utana fog elvileg menni.

En anno nagyot szivtam vele, mert linuxon (nem grafikus) nem ette a lynx az aktivalo lapot, ugyhogy hurcolkodtam win ele, hogy aktivaljam, pfff... :)
Udv: Nezelodo

#131 Felhasználó inaktív   kockanadrág 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 08:18

Idézet

Ugy emlekszem, ilyen IP-t akkor kaptam, amikor aktiv volt ugyan az elofizetesem, de meg nem aktivaltam weben is a dolgot.

Ez az ip cim a Windowsok altal kiosztott automatikus cim. Nincs koze semmilyen szolgaltatohoz. Az adott halokartya dhcp-re van allitva, es mivel nem kap ip cimet semmilyen dhcp szervertol ezert lesz ez az ip cim -- celszeru valamilyen privat ip-re beallitani ld: 192.168.1.2/255.255.255.0

Idézet

Es aztan lehetoleg iexplorevel irj be barmilyen balblat az URL mezobe, elvileg (ha minden ugy megy meg, mint nalam, akkor) kapsz egy ronda javas megoldast, es egy linkre kattintva aktivalod a cuccot, majd elbontod a kapcsolatot es kb. 5 perc utan ujracsatlakozol. Na utana fog elvileg menni.

En anno nagyot szivtam vele, mert linuxon (nem grafikus) nem ette a lynx az aktivalo lapot, ugyhogy hurcolkodtam win ele, hogy aktivaljam, pfff... :)

Nemtudom hogy csinaltad, de sima plain/text html az aktivalo felulet (hozzateszem evek ota), meg lynx alol is tokeletesen mukodik :)

#132 Felhasználó inaktív   berci555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 18:59

Két egész hónap alatt sikerült megoldani a problémámat... Vis maior én értem, no de mégis!

Mindenesetre ha valaki hasonlóval találkozna, javaslom ne hívja ki minimálisan 5000 Ft-ért a T-Com szuperszervízt - ahogy én sem tettem  :D  - hanem egyszerűen tisztítsa le a gépét, csak a legszükségesebb programokat tegye fel (op. rendszer  ;)  és driverek), aztán jöhet az ADSL, és utána minden más. De hogy ezen mi került KÉT hónapba??  :omg:  Ráadásul saját kútfőből. Komolyan, ez nagyon, nagyon amatőr...  :down:

#133 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 03:46

Idézet: kockanadrág - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 8:18

Ez az ip cim a Windowsok altal kiosztott automatikus cim. Nincs koze semmilyen szolgaltatohoz. Az adott halokartya dhcp-re van allitva, es mivel nem kap ip cimet semmilyen dhcp szervertol ezert lesz ez az ip cim -- celszeru valamilyen privat ip-re beallitani ld: 192.168.1.2/255.255.255.0

Nemtudom hogy csinaltad, de sima plain/text html az aktivalo felulet (hozzateszem evek ota), meg lynx alol is tokeletesen mukodik :)

Humm, humm nekem valahogy linux alatt osztott ilyen a tvnet, de nem eskuszom meg ra, csak valami hasonlo volt.

Soha nem volt sajnos text/plain a dolog: java-t hivott meg, de nem nyitok errol egy csepp vitat sem, mivel amit a szememmel latok es amit a linuxon olvasok nekem az marvanybavesett.

Amugy, ha igy kened-vagod, akkor remelem reszletes segitseget is nyujtottal :p
Udv: Nezelodo

#134 Felhasználó inaktív   ZoO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 23:18

Én november végén rendeltem meg online a TVnet 2megás csomagját, és karácsony előtt kötötte be a T-Com. Tényleg húzza a T-Com a bekötést, hiába telefonálgattam, a Tvnet support mindig széttárta a kezét, hogy várnak a T-Com válaszára, és semmit nem tudnak tenni (mármint hogy meggyorsítsák a munkát.) Bár az elején azt ígérték, hogy max másfél hét, végül 3 hét lett. Végül a Tvnet egy délután hívott, mehetek a Szereld magad csomagomért, majd zárás előtt negyed órával be is toppantam a 3 fős ügyfélszolgálatra, ahol osztatlan sikert arattam az ügyintéző hölgynél, aki gondolatban már összecsomagolt és indult haza.
Szerintem ő is meglepődött, milyen gyorsan végeztünk (nulla kérdésem volt), és otthon is 5 perc alatt végeztem a szereléssel.

Pár észrevétel. Ezek erősen szubjektív észrevételek, még nem töltöttem sok időt azzal, hogy jobban teszteljem:

Néha azt veszem észre, hogy hullámzik az adatátvitel. Igazából dcpluszplusz adatforgalomban vettem észre, hogy pulzál, 15-30 másodpercenként gyorsul-lassul. (ez lehet, hogy nem az én problémám)

Több cuccal töltögetek, de csúcsra nagyon nehéz járatni. (mármint 200 k felett tölteni)

Az upload épp elég, de elbírnék többet.

Nekem eddig egyetlen sebességmérő sem mutatott értelmes eredményt. Van olyan, amelyik elindul 500kbitről és 2000Mbitig! növekedik, ahogy újabb és újabb méréseket végzek.

Van, amelyik kapásból irracionálisan magasat mér.

HVG még nem jött (ajándék).
Emailcímek regisztrálása egy nap, egyszerű, nincs vele probléma.

Ip cím nagyon ritkán változik (ha disconnectolom a routert).

A validation lap tényleg text alapú, szerintem még az explorer 1.0 is látja :-)

Eddig OK minden. Azaz elégedett vagyok. 9500 bruttóért ez egy nagyon jó szolgáltatás.
Sebességmérésre örömmel várnék ötleteket.

ZoO

#135 Felhasználó inaktív   kockanadrág 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 23:30

Idézet

Nekem eddig egyetlen sebességmérő sem mutatott értelmes eredményt. Van olyan, amelyik elindul 500kbitről és 2000Mbitig! növekedik, ahogy újabb és újabb méréseket végzek.

Van, amelyik kapásból irracionálisan magasat mér.

T-com adsl tesztszerver a vonal tesztelésre.

Vagy tölts le egy tetszőlegesen nagy file-t az ftp.tvnet.hu szerverről (pl /pub/dltest 10Mb)

Idézet

HVG még nem jött (ajándék).

jelezd a 1258-on

#136 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 12:29

Erdeklodnek, hasznal-e vki 3008/384-es csomagot. Kulonosen a 384-es feltoltes valodisaga erdekelne.

#137 Felhasználó inaktív   kockanadrág 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 13:43

Idézet: viharhozo - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 12:29

Erdeklodnek, hasznal-e vki 3008/384-es csomagot. Kulonosen a 384-es feltoltes valodisaga erdekelne.

Budapest (kerület?)?

Vagy vidék?

Milyen messze vagy a központtól?

#138 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 15:13

Idézet: kockanadrág - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 13:43

Budapest (kerület?)?

Vagy vidék?

Milyen messze vagy a központtól?

IX. kerulet, Kalvin-Boraros kozott. Lovesem nincs, ez melyik kozponthoz tartozik. 5 eve, amikor kotottek, asszem a VIII. keruleti Jozsef nevu kozpontot emlegettek, de fene tudja.

#139 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 15:17

Idézet: viharhozo - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 16:13

IX. kerulet, Kalvin-Boraros kozott. Lovesem nincs, ez melyik kozponthoz tartozik. 5 eve, amikor kotottek, asszem a VIII. keruleti Jozsef nevu kozpontot emlegettek, de fene tudja.

Necces. :) De kockanadrág majd megmondja a frankót. Ha szerencséd van idővel lesz jobb ajánlatod is a TvNettől a saját hálózatán keresztül. Persze az hogy ténylegesen mekkora sebességed lesz az erősen a távolság és vonalminőség függvénye.

#140 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 16:21

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 15:17

Necces. :) De kockanadrág majd megmondja a frankót. Ha szerencséd van idővel lesz jobb ajánlatod is a TvNettől a saját hálózatán keresztül. Persze az hogy ténylegesen mekkora sebességed lesz az erősen a távolság és vonalminőség függvénye.

A Tvnet sajat halozata nem Ujhegyen meg Angyalfoldon van? Raadasul eleg sok anyazast olvasni roluk, mindenfele 1-2-3 napos kimaradasrol. Most az Externettel szemezgetek.

Egyebkent honnan lehet megtudni, hol vannak az adsl-kozpontok?

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.