HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 04. 18:21

Idézet: viharhozo - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 17:21

A Tvnet sajat halozata nem Ujhegyen meg Angyalfoldon van? Raadasul eleg sok anyazast olvasni roluk, mindenfele 1-2-3 napos kimaradasrol. Most az Externettel szemezgetek.

Egyebkent honnan lehet megtudni, hol vannak az adsl-kozpontok?

Amire te gondolsz az TvNetwork nevű cég. Az pedig egy másik internetszolgáltató, semmi köze TvNet-hez.

Amire én gondolok az a hurokátengedéses(unbundled) ADSL szolgáltatás. A többit itt elolvashatod.

https://forum.hwsw.h...howtopic=100090

Hol lehet megtudni az ADSL központok helyét? Hát a fatáv adatbázisából. :) Ez azért jellemzően nem public. De pl. ha innen letöltöd a MARUO-t: (a jobb oldali zip file)

http://www.magyartelekom.hu/szolgaltatasok...k/helyihurok.vm

akkor annak 3-as számú mellékletében találsz egy szép hosszú központ listát, elnevezésekkel, címekkel.

#142 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 20:34

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 18:21

Amire te gondolsz az TvNetwork nevű cég. Az pedig egy másik internetszolgáltató, semmi köze TvNet-hez.

Amire én gondolok az a hurokátengedéses(unbundled) ADSL szolgáltatás. A többit itt elolvashatod.

https://forum.hwsw.h...howtopic=100090.

Na, ez most bezavart, nem tudtam, h van Tvnet es Tvnetwork.

Ahogy elneztem a Tvnetnek a Karpat utcaban van sajat halozata ill. van kabeles internete, amibe mondjuk vmilyen csoda folytan eppen beleesek. Az ara ugyanannyi, mint az adsle, ugyh nem kulonosebben vonzo a dolog. Emellett kicsit zavaro, h a Tvnet elmes modon nem adja meg a feltoltesi sebesseget, csak a letoltest.

Ezt a hurokatengedes dolgot nem igazan ertem. A piac nagyon egyutt mozog, a kis, regionalis szolgaltatokon kivul mindenki ugyanazt adja ugyanannyiert. Per pillanat az Externet tetszik a legjobban, arrol nem olvastam sehol rosszat.

Ja, megneztem, a Jozsef kozpont 5 MDF-fel vagy mivel rendelkezik es legvonalban 1200 meterre van.

Szerkesztette: viharhozo 2006. 01. 04. 20:35 -kor

#143 Felhasználó inaktív   ZoO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 22:33

ezt láttátok már?

www.adsl3g.hu

érdekes mi?

#144 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 23:05

Láttam persze. Az előbb linkelt topicban ott van már több mint egy hónapja. Pont azért linkeltem be a topicot.

#145 Felhasználó inaktív   ZoO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 23:08

szorri

#146 Felhasználó inaktív   kockanadrág 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 05. 00:20

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 15:17

Necces. :) De kockanadrág majd megmondja a frankót. Ha szerencséd van idővel lesz jobb ajánlatod is a TvNettől a saját hálózatán keresztül. Persze az hogy ténylegesen mekkora sebességed lesz az erősen a távolság és vonalminőség függvénye.

István központ, azthiszem Páva utca
nincs olyan messze, elvileg jó lehet, de ezt a tcom tudná megmondani

#147 Felhasználó inaktív   kockanadrág 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 00:29

Idézet: viharhozo - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 20:34

Idézet

Ahogy elneztem a Tvnetnek a Karpat utcaban van sajat halozata ill. van kabeles internete, amibe mondjuk vmilyen csoda folytan eppen beleesek. Az ara ugyanannyi, mint az adsle, ugyh nem kulonosebben vonzo a dolog. Emellett kicsit zavaro, h a Tvnet elmes modon nem adja meg a feltoltesi sebesseget, csak a letoltest.

az általános ismertetőben tényleg nem látszik, viszont az "áraink" résznél ottvan, hogy 3000/384 havi 13750 :-)

Idézet

Ja, megneztem, a Jozsef kozpont 5 MDF-fel vagy mivel rendelkezik es legvonalban 1200 meterre van.

az a bizonyos József központ, ha jól tudom a hytas-es területhez tartozik, te az István központhoz tartozol (közelebb is van :-) )

#148 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 07:55

Idézet: kockanadrág - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 0:29

az a bizonyos József központ, ha jól tudom a hytas-es területhez tartozik, te az István központhoz tartozol (közelebb is van :-) )

Igazsagod vagyon, csak az Istvan IST-kent jeloltek, ezert kimaradt a szorasbol. Tavolsag legvonalban 800 m.

Igazabol felek egy kicsit. Jelenleg a T-Online-nal az aron kivul teljesen elegedett vagyok. Az elmult ket evben egyszer sem allt meg, a 2200/215-ot mindig hozza kulfoldon es belfoldon is. Egyetlen embert talaltam, aki Tvnet 3 mbitet hasznal, o 3000/350-es atlagrol szamolt be. Evvel szemben tobb packetlossrol meg kisebb savszelrol is talaltam irast.

Most akkor egyszer es mindenkorra. Addig tiszta sor, h a halozat a Matave. Viszont en egyszeru fejjel azt gondolom, h ha Tvnetes vagyok, akkor a gateway utan az o halozatukat hasznalom, ami a Bixnel egyetlen gigabites node-ot jelent, ha jol neztem. Ez nekem eleg vekonynak tunik, masik forumban mindenfele korlatozasrol is regeltek. Raadasul ott van a kulfoldi sav kerdese, ami nekem nagyon fontos lenne.

Tudom, h adsl topik, de a Bakats TV + Tvnet kombot esetleg hasznalja vki?

#149 Felhasználó inaktív   kockanadrág 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 08:53

Idézet

Evvel szemben tobb packetlossrol meg kisebb savszelrol is talaltam irast.

lásd telefonközponttól való távolság, vonal minőség... sajnos ez sokat ront bármin :)

Idézet

Most akkor egyszer es mindenkorra. Addig tiszta sor, h a halozat a Matave. Viszont en egyszeru fejjel azt gondolom, h ha Tvnetes vagyok, akkor a gateway utan az o halozatukat hasznalom, ami a Bixnel egyetlen gigabites node-ot jelent, ha jol neztem. Ez nekem eleg vekonynak tunik, masik forumban mindenfele korlatozasrol is regeltek. Raadasul ott van a kulfoldi sav kerdese, ami nekem nagyon fontos lenne.

Igen, viszont ugye amíg eljutsz a Tvnet hálózatáig, a fennt említett vonal minőségtől és távolság függvényében elérhető paraméterektől függsz -- mint minden hasonlóan müködő adsl szolgáltatónál.
Én nemtudok semmilyen korlátozásról, és ahogy látom a www.bix.hu oldalon, az 1Gb-s link sincs tele.

#150 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 09:01

Idézet: kockanadrág - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 8:53

Idézet

lásd telefonközponttól való távolság, vonal minőség... sajnos ez sokat ront bármin :)

Igen, de az illeto az eletere megeskudott, h az interware elotte hibatlan volt.

Idézet

Én nemtudok semmilyen korlátozásról, és ahogy látom a www.bix.hu oldalon, az 1Gb-s link sincs tele.

Mi a helyzet a kulfoldi savszellel?

#151 Felhasználó inaktív   kockanadrág 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 10:01

Idézet

Mi a helyzet a kulfoldi savszellel?

szerintem rendben van :)

AH (100), GTS (40), T-com (?)

#152 Felhasználó inaktív   Tutegal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 11:24

Idézet: viharhozo - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 13:29

Erdeklodnek, hasznal-e vki 3008/384-es csomagot. Kulonosen a 384-es feltoltes valodisaga erdekelne.

Nekem ugyan nem ADSL van, hanem kábeltv 3008/384, a feltöltés itt szinte mindig hozza a maximumot, 46-48 kB/sec megvan. A letöltés belföldről úgy 360-380kB/sec, külföldről néha rövidebb időre leesik a sávszél akár a felére is.

#153 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:03

Idézet: Tutegal - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 11:24

Nekem ugyan nem ADSL van, hanem kábeltv 3008/384, a feltöltés itt szinte mindig hozza a maximumot, 46-48 kB/sec megvan. A letöltés belföldről úgy 360-380kB/sec, külföldről néha rövidebb időre leesik a sávszél akár a felére is.

No, emma' valami. IX. ker vagy videk? Az adsl elott tvnetes kabelem volt, ami az esetek kisebb reszeben (kevesen voltak rajta) nagyon ment, a nagyobb reszben viszont szenvedett.

Egyebkent a kabeltv-re is elo kell fizetni, vagy a ketto fuggetlen egymastol? A Bakats Parabolat nagyon szivesen kihagynam az ugybol, kizarolag rossz tapasztalatom van veluk.

#154 Felhasználó inaktív   Tutegal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:37

Idézet: viharhozo - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:03

No, emma' valami. IX. ker vagy videk? Az adsl elott tvnetes kabelem volt, ami az esetek kisebb reszeben (kevesen voltak rajta) nagyon ment, a nagyobb reszben viszont szenvedett.

Egyebkent a kabeltv-re is elo kell fizetni, vagy a ketto fuggetlen egymastol? A Bakats Parabolat nagyon szivesen kihagynam az ugybol, kizarolag rossz tapasztalatom van veluk.

Vidék ;)  Göd. A kábelTV a T-kábel-től van, a netet csak nemrég kezdte el a TVNET adni ezen a kábelen.

Azt, hogy kábeltv-re is elő kell fizetni nem tudom biztosan, itt már volt korábban is. A TVNET amúgy elég lazán kezelte ezt, egy más nevére szóló TV előfizetésre szó nélkül bekötötték nekem a netet.

#155 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 15:36

Hi
Valamelyikőtök kért mostanában nagyobb csomagra való váltást ?
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#156 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 14:18

sziasztok! jelenleg tvnet adsl-es vagyok de most kiköttetném a netet, és nem tudom hogy az adsl modemet hova vigyem be? Elvileg az a Tököm tulajdona, de nekem 1szerübb lenne ha bevihetném a tvnethez ök meg csináljanak  vele amit akarnak  ;)

aki tudja help  :smoker:

#157 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 15:12

Nos ahogy azt már tudni lehetett(legalábbis én már jó egy hónapja tudom kockanadrág hsz.-ei átlal:D) ma hivatalosan is bejelentették és elindul a TVNet unbundled lakossági ADSL szolgáltatása

Villámgyors letöltés és feltöltés a TVnettől
https://www.hwsw.hu/...30682&count14=1

Repüljön a TVNet fedélzetén, ADSL 3G sebességgel (Sajtóanyag)
http://tvnet.hu/sajt...L3G_SA_vegl.pdf

#158 Felhasználó inaktív   xpike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 16:50

sziasztok, bocs hogy nem olvasok el 100 millió sornyi fórumot a témában segítség kellene.
IX. ker-ben vagyok ahol nem sok a lehetőség értelmes netezésre. 10 ezer forintot meg nem szívesen dobnék ki havonta. A TVNET van itt a környéken, s ezt a LAN szólgáltatást nézem. Ez mi egyáltalán? miben különbözik a kabelnet-től? miért ilyen olcsó. Bár ahogy nézem csak XIII. kerületben érhető el....
Szóval tud valaki valami megoldást ha nincs szükségem matáv telefonra (s annak 3 e HUF-os költségére...)????? köszönöm a segítséget akár az e-mail címemre....ezer hála...

#159 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 21:24

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 16:12

Nos ahogy azt már tudni lehetett(legalábbis én már jó egy hónapja tudom kockanadrág hsz.-ei átlal:D) ma hivatalosan is bejelentették és elindul a TVNet unbundled lakossági ADSL szolgáltatása

Jól hangzik ez a ~6200 forintos díj az 1Mbit-re, és a hűség nélküli szerződés. :cool:
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#160 Felhasználó inaktív   androom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 21:40

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 21:24

Jól hangzik ez a ~6200 forintos díj az 1Mbit-re, és a hűség nélküli szerződés. :cool:

és a feltöltési érték is jól hangzik hozzá? :-)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.