HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 21. 09:01

Ami a T-Comé, az a T-Comé. Amit pedig megvettél, az a tied. ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#762 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 21. 15:55

Ma a mail szerver végleg megadta magát, már dolgoznak a javításán, csak a sok adat átmentése több óra. A rendszergazdák holnap reggelre ígérik a visszaállást!!!

#763 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 19:42

Idézet: happy_harry - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 7:28

Kaptam a tvnettől még 1 modemet, ez dlink, pedig nem is kértem. Gondolom ki fogják majd számlázni, szal vissza viszem nekik... eskí rulez
Az lenne a kérdésem, hogy valójában az ashkey-re sincs szükségem mert a régebben axelerótól jött dialcommmal is megy 2.5megabit.
Az axelero/matáv vissza fogja kérni a dialcomomat?
Visszavihetem a most véletlenül küldött mellett a korábbi ashkey-t is?
:up:

nem lehetne valahogy a d-linkedet elcserélni az én uj askey-mre? TVnet viszavehetné azt is akár... mondjuk szerintük ugyis jó, akkor mind1 lehetne nekik.

#764 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 19:44

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 15:55

Ma a mail szerver végleg megadta magát, már dolgoznak a javításán, csak a sok adat átmentése több óra. A rendszergazdák holnap reggelre ígérik a visszaállást!!!

Jahh cég telephelyén vettük is észre, hogy nem jönnek-mennek a levelek. Azért egy redundáns megoldás elfogadhatóbb lenne... ha egy sima szerver van ami meg tudja adni magát akkor az nem hangzik túl bíztatóan.

#765 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 21. 20:59

Sajnos nem egy sima szerverről van szó. Különben az adatok már másolódnak, és még jópár órán át ez lesz, úgyhogy most beszéltem az egyik rendszergazdával és ha minden jól megy, a másolások után nekiesnek a beállítások és fiókok rendbetételének is, úgyhogy délelőttre átcsúszhat.
Ha egyszerű szerver lett volna, akkor nem tartana enyi ideig. ;)

#766 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 07:22

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 20:59

Sajnos nem egy sima szerverről van szó. Különben az adatok már másolódnak, és még jópár órán át ez lesz, úgyhogy most beszéltem az egyik rendszergazdával és ha minden jól megy, a másolások után nekiesnek a beállítások és fiókok rendbetételének is, úgyhogy délelőttre átcsúszhat.
Ha egyszerű szerver lett volna, akkor nem tartana enyi ideig. ;)

Oksa értem nem egyszerű... de nem lehetne kisésmentesre csinálni az esetleges hibásodásokra? (dupla szerver vagy mittom én) Nem értek hozzá, de felhasználóként (nem az otthoni számít hanem a céges) nekem az fontos, hogy az üzeneteket megkapjuk, tudjuk küldeni. Még a néhány órás kiesés is sok, de ez a több int egy napos túl sok. Ebből máris keletkezett kárunk, mivel 25-30 céges e-mail címünkre jövő levelekből sok olyan van aminek infromációtartalmát 1 napon belül használjuk fel..de ez így nem megy.

#767 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 22. 10:16

Remélem lesz jóváírás, mert ez nem kicsit gáz. Arról nem beszélve, hogy az ügyfélszolgálaton élő emberrel beszélni ismét lehetetlen feladatnak bizonyult.

#768 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 16:42

Idézet: Csybe - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 11:16

................ügyfélszolgálaton élő emberrel beszélni ismét lehetetlen feladatnak bizonyult.

nem veszik fel a telefont?

#769 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 22. 16:48

Nem vesszük fel. :D Már tudjuk ki miért akar hívni. :D
Na félretéve a viccet: a mailszerver megy, de mindenki le akarja tölteni, ezért sikerült a csatornákat bedugítani. Erre sokan bepróbálkoztak a webmailen, most már az sem érhető el. A telefonos üfszolg. meg azért nem, mert akik nem jutottak oda a mailszerverhez, felcsörgetnek, hogy mikor fog menni, és így minden másfeledik telefon arról szól, hogy "megy a mailszerver, de türelem".

Ja, és mégegy jó hír: kiderült, hogy pár emberkének tévesen jelzett vissza a T-Com műszaki hibát (mint ugye fentebb már meséltem), és nekik addig erőszakoskodtunk a magentánál, míg bevallották: adminisztrációs hiba volt, és bocsika. Szóval nekik mégis lehet 3G. Hogy kik ők? Hívást fognak kapni holnaptól, ha minden igaz.

Szerkesztette: Mykee 2006. 06. 22. 16:58 -kor

#770 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 17:08

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 16:48

"Ja, és mégegy jó hír: kiderült, hogy pár emberkének tévesen jelzett vissza a T-Com műszaki hibát (mint ugye fentebb már meséltem), és nekik addig erőszakoskodtunk a magentánál, míg bevallották: adminisztrációs hiba volt, és bocsika. Szóval nekik mégis lehet 3G. Hogy kik ők? Hívást fognak kapni holnaptól, ha minden igaz."

Hm T-Com erdekes dolga. Mivel telefonkozpontokkal is foglalkozok ezert eleg furcsanak nezki a dolog.
1. atengedik reszlegesen a hurkot
2. ezutan nekik edes mindegy milyen az atvitel parameterei
3. ti raktok ra szurot es aktiv cumot vagyis akkor rogton kiderul menni fog e
4. ha nem megy a reszleges hurok atengedes megszunik

Legalabis normalis logikaval ez lenne. Ugy mint az uj osztrak lakoparkban ahol kilett epitve uveg minden lakashoz oda egy eszkoz aminek van 3 kimenete Digitalis TV, Ethernet, ISDN a szolgaltatok meg csak a lakopark kozpontjaba huzigalnak be deroto es csatlakoztathatjak a vegpontokra magukat. A lakoparkos uzemelteto meg nekik berbe adja a madzag kapacitasat. Aztan mukodik vagy sem nem erdekli. a szolgaltato tudta milyen rendszer hozzon olyan eszkozokat amik mukodnek.

Szal NHH szabalyozasat meg az egeszet nem ertem. Ha T ugyan azon a madzagon tud ADSL-t adni mint T-Online akkor mas szolgaltato miert nem tud? Tenyleg nem lehet a kormukre nezni valoban mernek e vagy csak behasaljak?

Nem izgat mert adsl3 van mar. de azert sokszor utkozok igen erdekes dolgokba amiert legszivesebben valakiket "karoba huznak" ott helyben. Na morogtam.
Az informatika atok de jo hogy van.

#771 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 17:34

Idézet: szaki - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 17:08

Szal NHH szabalyozasat meg az egeszet nem ertem. Ha T ugyan azon a madzagon tud ADSL-t adni mint T-Online akkor mas szolgaltato miert nem tud?

Erre egyszerű a válasz: nekik van olyan technikai hátterük, hogy kis térségeket, háztömböket is fel tudnak szerelni mini DSLAM-mal. Mi egyelőre csak a nagy központokba telepszünk be, tehát ezért fordulhat elő, hogy van, ahol 3G nem, de T-Com igen.

#772 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 18:09

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 16:48

(...)
Ja, és mégegy jó hír: kiderült, hogy pár emberkének tévesen jelzett vissza a T-Com műszaki hibát (mint ugye fentebb már meséltem), és nekik addig erőszakoskodtunk a magentánál, míg bevallották: adminisztrációs hiba volt, és bocsika. Szóval nekik mégis lehet 3G. Hogy kik ők? Hívást fognak kapni holnaptól, ha minden igaz.

Jajj, hát a Tré-Kom-nál ezek olyan édesek!  :mad:

Nekem simán bevallották egy héttel ezelött a dolgot, erőszakoskodás nélkül is... Mondjuk ez is szánalmas, hogy az egyszerű ügyfél, aki csak úgy betelefonál, hamarabb tudja meg az infokat, mint az ISP-k...  :confused:

Különben köszi az infot, Mykee!  :up:  :)

#773 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 22. 18:32

Idézet: Czumy - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 18:09

Mondjuk ez is szánalmas, hogy az egyszerű ügyfél, aki csak úgy betelefonál, hamarabb tudja meg az infokat, mint az ISP-k...  :confused:

Mert nekünk indok nélkül, sablonnal jeleznek vissza. És mivel a vonal a T-Comé, ezért érdeklődhet ott az ügyfél és emiatt neki többet mondanak. ;)
Ja, aki még nem ismeri, a T-Com száma: 1212 és a kulcsszó: hurokátengedés a TVNetnek ;)

Szerkesztette: Mykee 2006. 06. 22. 18:36 -kor

#774 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 19:23

Valahol irtam mar 3 honap az elete az askey-nek.Betartotta.Pedig a chip nem rossz,de tap az csapni valo.
Ezek utan nem erdekel.Power led sotet.Szetfozte magat az a szegeny kondi.Fel kene akasztani aki ezert csuszopenzt kapott, de azt is aki szemet hunyt felette. :mad:  :mad:  :mad:
Joeapi

#775 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 22. 19:23

Na akkor még pár hasznos info az ADSL hibákhoz:

- 678-as hiba: ADSL központ hiba, esetleg a szűrő van rosszul bekötve -> szűrő bekötése ellenőríz, modemet kihúzni a konnektorból és vissza, esetleg router reset. Ha nem segít, telefon be, hiba lead.
- 691-es hiba: rossz a bejelentkezési név és/vagy a jelszó -> szerződés elővesz, második oldal, újra beír
- 769-es hiba: a hálózati kártya le van tiltva -> Eszközkezelőben engedélyezni, majd újratárcsázni

Ha nem megy a net, a lámpák jók, és van router, akkor ez a lépéssor segíthet:
- modemet és routert kihúzni a konnektorból
- CSAK a modemet visszadugni, és megvárni, míg az ADSL lámpák rendesen világítanak
- ezután szabad visszadugni a routert és megvárni, míg felcsatlakozik
Az esetek 80-90%-ában ez megoldás lehet, a töbi esetben router nélkül ki kell próbálni a csatlakozást, és a fenti hibaszámokból választani.

Ha az ASKEY modemen a Power lámpa halványabban ég, mint a másik kettő: a lámpa nem világít, hanem csak a többiek fénye látszik rajta, tehát a modem tönkrement -> MINDEN alkatrésszel (modem, táp, szűrő, kábelek, stb.) vissza a dobozba, és cseréljük.

Remélem ezzel is segítettem a hibafelderítést! ;)

Szerkesztette: Mykee 2006. 06. 22. 19:24 -kor

#776 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 22. 19:29

Akinek nem életfontosságú a levelezés, az inkább holnap kezdje el nézegetni, mert miután visszakötöttük, mindenki úgy esett neki, hogy most vért izzad. :D Szóval ha a sorbanállást utáljátok, akkor inkább a holnapi nap... Aztán bízzunk a számítástechnika rejtelmeiben. ;)

#777 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 20:08

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 17:48

Remélem én is a felhívottak között leszek,mert már lassan 1 hónapja szenvedek 3G elutasítás ügyben a tré-commal.Az ügy röviden;előző hónap végén tvnet-től jött egy sms melyben közlik,hogy a 3G igénylése műszaki okokok végett elutasítva a t-com részéről további információ az 1212-ön.E hónap 1-én felhívtam a t-com ügyf szolgálatott és közlöm velük,hogy pár napja kaptam az isp-m től egy smst melyben közli,hogy a t-com műszaki okok végett elutasította az adsl3G igénylésem mely egyben részleges hurok átadást is jelent és kérdezem,hogy mi az elutasítás műszaki oka,rövid halgatás majd mondja uram magának él a netje hibát nem látok,mondom én tudom,hogy él a nettem mivel a moncsi elött ülök de én azt kérdeztem,hogy milyen műszaki ok végett utasította el a t-com az adsl3G igénylést ami magába foglalja a részleges hurokátadást is,ügyf szolgálatos vállasza; magának él a netje hibát nemlátok kérem ez ügyben forduljon az internetszolgáltatójához,na erre letettem a telefont.Másnap írtam egy e-mailt a tvnet ügyfélszolgálatnak levázolva a tegnapi t-com-mal lefolytatott beszélgetést,pár napra jött a vállasz e-mail a tvnettől..............>>

Tisztelt Ügyfelünk!

Az Ön által megrendelt 3g szolgáltatást 04.28 dátummal leadtuk a t-com felé. 05.03 dátummal visszautasította a t-com a megrendelést műszaki problémára hivatkozva. Sajnos nekünk a t-com kérésre sem ad választ a műszaki probléma okára. Amennyiben sikerül tisztáznia a vélt vagy valós műszaki problémákat a t-comos kollégákkal, kérésére újra megküldjük a megrendelést a távközlési szolgáltató felé.
                                                                                                                                              További kellemes internetezést kívánunk!                                                                                                                                 
                                                                                                                                        Üdvözlettel:                                                                                                                                      I........ I...... 
Ezután egy pár napra rá irtam 1 e-mailt a t-com online ügyf szolgálatnak és levázoltam a fentieket gondolva arra ,hogy aki olvassa az e-mailemet és nem tudja mi is az a adsl3G és a részleges hurokátadás,talán összedugják a fejüket és kiötlik ezt rendkivüli 3g fogalmat és utána néznek az elutasítás okára,de úgylátszik,hogy túl optimista voltam,mert másnapra jöt a vállasz e-mail.....>>>>>>
                                                                                                                                    1212@t-com.hu írta:

>
> Tisztelt Ügyfelünk!
>
>
> Elektronikus levelével kapcsolatban engedje meg, hogy az
alábbiakról tájékoztassuk.
>
> Legyen szíves felvenni a kapcsolatot a TVnet internet
szolgáltatóval, mert tőlük igényelte az ADSL szolgáltatást és
> információt is csak ők adnak Önnek a megrendeléssel
kapcsolatban.
>
> Megértését és türelmét köszönjük!
>
> Továbbra is állunk szíves rendelkezésére.
>
>
> Tisztelettel
>
>          H.......  C......
>                      T-Com Ügyfélszolgálat

:banghead:
Huhhhh,ezután a vállasz gombot használva írtam e-mailt a tisztelt t-commos hölgynek,hogy ha a 3g igénylést a t-com utasította el, akkor neki kell információt adnia az elutasítás műszaki okáról,meg bemásoltam a fenti tvnettes vállasz levelet is hátha így már megértik és utánanéznek,hgy tényleges e az a műszaki oku elutasítás vagy netán csak adminisztrációs hiba vagy csak töketlenkedés az egész.Most várom a vállasz e-mailüket,vajon most mit vállaszolnak :confused: Már azon is elgondolkoztam,hogy nem e beültettek a t-commos ügyf szolgálatosok fejébe 1 eprommot amibe bele van égetve,hogy ha leírják vagy elhangzik az adsl3G bűvös szó,akkor automatikus vállasz legyen=forduljon az internet szolgáltatójához,önnek él a netje,hibát nem látok :reklamacio:

#778 Felhasználó inaktív   Iz1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 20:49

Nem semmi :eek:

#779 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 21:21

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 19:29

Akinek nem életfontosságú a levelezés, az inkább holnap kezdje el nézegetni, mert miután visszakötöttük, mindenki úgy esett neki, hogy most vért izzad. :D Szóval ha a sorbanállást utáljátok, akkor inkább a holnapi nap... Aztán bízzunk a számítástechnika rejtelmeiben. ;)

nálam most itthon nem megy, szal azt gondolom máshol sem. Ha holnap nem fog menni, visszamondjuk a szerződést a cégnél (a hüség is lejárt), mert ez már több mint sok. Nekem itthon még nincs bajom, mert van trékomos címem is ami eddig megbízható volt.

#780 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 22:59

Meg jött a vállasz  e-mail a t-com tól,a legutoló e-mailem-re;>>>>>>>>>>>>>

Tisztelt Ügyfelünk!

Elektronikus levelével kapcsolatban engedje meg, hogy az alábbiakról tájékoztassuk.

Nyilvántartásunk szerint az Ön telefonszámára 2 db megrendelés érkezett be
ügyfélszolgálatunkra.
Helyi hurok átvétel, mely kapcsolattartó hiányában lett elutasítva
A sebesség megrendelés melyet 2006.04.04-vel teljesítettünk.

Reméljük, hogy fenti információval a segítségére lehettünk.

Tisztelettel:
V........ G........
T-Com Ügyfélszolgálat

Hát ettől nem lettem okosabb :think:

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40