HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 23. 06:50

e-mail szerver ma is akadozik  :reklamacio:
reggel 7 körül valamikor még ment éppen, de most megint nem. persze üfsz-el nem lehet kapcsolatot létesíteni, de ugyis csak azt mondanák gondolom, hogy dolgoznak a megoldáson.
Mikorra áll végre helyre a levelezés ? 2 nap nem volt elég hozzá? :mad:

#782 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 10:15

Idézet: ohej - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 20:08

Remélem én is a felhívottak között leszek,mert már lassan 1 hónapja szenvedek 3G elutasítás ügyben a tré-commal.Az ügy röviden;előző hónap végén tvnet-től jött egy sms melyben közlik,hogy a 3G igénylése műszaki okokok végett elutasítva a t-com részéről további információ az 1212-ön.E hónap 1-én felhívtam a t-com ügyf szolgálatott és közlöm velük,hogy pár napja kaptam az isp-m től egy smst melyben közli,hogy a t-com műszaki okok végett elutasította az adsl3G igénylésem mely egyben részleges hurok átadást is jelent és kérdezem,hogy mi az elutasítás műszaki oka,rövid halgatás majd mondja uram magának él a netje hibát nem látok,mondom én tudom,hogy él a nettem mivel a moncsi elött ülök de én azt kérdeztem,hogy milyen műszaki ok végett utasította el a t-com az adsl3G igénylést ami magába foglalja a részleges hurokátadást is,ügyf szolgálatos vállasza; magának él a netje hibát nemlátok kérem ez ügyben forduljon az internetszolgáltatójához,na erre letettem a telefont.

"User Guide" (azaz egy kis segítség) a Tré-Kom-os ügyfélszoglákhoz:

1.) SOHA, de SOHA NE írj nekik e-mail-t (SŐT, meg se forduljon a fejedben ennek gondolata!!!), mert 3, azaz 3 billentyűt ismernek a klaviatúrán: CTRL, C, V illetve ezek kettős kombinációja. (rakd össze... érted?!)

2.) Ha telefonon beszélsz velük, akkor NE HAGYD MAGAD LERÁZNI:
- ne foglalkozz avval, mit motyog össze-vissza, Ő sem érti miről is beszél, csak azt olvassa fel, amit leírtak neki
- emeled fel a hangod (mert rossz a hallásuk és/vagy nem nagyon érdekli őket, mit is akarsz mondani ...mer' sok hülye ügyfél minek telefonálgat itt össze-vissza...)
- emberi hangon világosítsd fel (ez a 3. hívás után már igen nehéz feladat, de azért próbáld meg) a vonal másik végén ülő szolgát, hogy mi fán terem:
* az ADSL, mint szélessávú internetszolgáltatás
* a részleges hurokátengedés
* és hogy Ők vannak Te érted, és nem fordítva
- legvégső esetben kissé emelkedetteb hangulatban kért a szolgálatban lévő csoportvezetőt (ha nem akarják odaadni valamilyen okból kifolyólag, akkor nyugodtan üvölthetsz vele...stb, akkor egyből előkerül és kapcsolni tudja Neked)!

Nekem így sikerült kijavíttatnom FÉL ÉV :eek: reklamálás :reklamacio:  után azt a hibát, ami a T-Com egyik kapcsolószekrényében volt - ill. így sikerült elérnem az ADSL3G visszautasítását követően, hogy kapcsolták azt a telefonközpontot, ahova tartozom (a sztorit olvasd pár hsz-sal előrébb) és ott elnézést kérve elmondták, hogy Ők nem utasítottak vissza SENKIT, valszeg ADMINISZTRÁCIÓS HIBA van a központban (Buda, Krisztina Krt.)!!

Csak azt nem értem, hogy ha a technikus azt írja arra a k*rva papírra, hogy:
"Részleges hurokátengedés (igénylő: TVNet Kft.)
(...)
Műszakilag kivitelezhető? IGEN"

akkor ebből hogy a f*szba lehet NEM-leges :omg: válasz a központban adatfeldolgozás során?! Ennyi balf*sz nem dolgozhat egy cégnél...?! Vagy mégis??

Gratulálok hozzá, Kedves Tö-Köm - nem csak a logó magenta, hanem az a köd is, ami az agyukban uralkodik!  :mad:  :mad:  :mad:

2006., Magyaország... Információs Társadalom... Szélessáv Mindenkinek... T-Com... SZÁ-NAL-MAS!!!

Szerkesztette: Czumy 2006. 06. 23. 10:19 -kor

#783 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 11:04

Idézet: Czumy - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 11:15

- legvégső esetben kissé emelkedetteb hangulatban kért a szolgálatban lévő csoportvezetőt (ha nem akarják odaadni valamilyen okból kifolyólag, akkor nyugodtan üvölthetsz vele...stb, akkor egyből előkerül és kapcsolni tudja Neked)!

Nem nem!

Nem legvegso esetben, hanem celszeru mar rogton evvel kezdeni!!!

Legalabb is nalam eddig csak ez valt be problema eseten (mondjuk nem tvnetes, hanem treonlajny gond volt anno, mindig trekomra hivatkoztak, az meg vissza)!

Tobb esetben is amikor valami nyugom volt a szolgaltatassal (treonlajny-trekom), tobb hetes normal hangevetu telefonalgatas (orakban merheto telokoltseggel), amde amikor uvoltve kertem a csoportvezetot, masnapra mindig minden OK lett...

Szoval hajra, tessek csak uvolteni a trebirodalommal, csak abbol ertenekl! ;)

Sry, ha picit OFF -ba hajlott (csak mar telen is at akartam allni pl. tvnetre, most pantellel szemezgetek, de nem merek, mert net nelkul maradok, ami viszont nekem nagyon nem jo!)

#784 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 11:46

Én egyszerűbbet tudok: egyből a műszakisokat kell kérni. ;) Azzal a szöveggel, hogy "a részleges hurokátengedés a TVNet részére az én számomon miért nem lehetséges?" Itt kihangsúlyozni a hurokátengedés és a miért szavakat. :)
A levelezésre meg nem mondok semmit. A saját véleményemet tuti nem, a hivatalost meg tudjátok. ;)
Különben lesz erről majd közlemény is úgy tudom, szépen megfogalmazva.
Ami viszont biztos jelen pillanatban, hogy a webmailre be tudok lépni, és van fent 19 levelem. ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#785 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 23. 11:48

Idézet: agabe - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 6:50

persze üfsz-el nem lehet kapcsolatot létesíteni, de ugyis csak azt mondanák gondolom, hogy dolgoznak a megoldáson.

Azzal, hogy betelefonálgatsz többedmagaddal, még nem lesz meg hamarabb. ;) Csak a "valódi" hibás bejelentések elől veszitek el a várósort, és akkor persze, hogy sokat kell zenét hallgatni. ;)

#786 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 11:57

"Levelező szerver ideiglenes leállása

Tisztelt Ügyfeleink!

Értesítjük Önöket, hogy a TVnet Kft. levelező szerverének cseréje 2006.június 23-án 8,00 óráig befejeződik!
A továbbiakban zavartalanul biztosítjuk az e-mail levelek fogadását.
A levelező szerver cseréje nem érinti a küldendő leveleket, amennyiben a fogadó fél nem a TVnet Kft. e-mail címét használja!

A szerveren tárolt (beérkezett) levelek nem vesztek el, azokat folyamatosan az új szerver beállítását követően kézbesíteni fogjuk.

A felmerült kellemetlenségért elnézésüket és megértésüket kérjük.

Köszönettel és Tisztelettel: TVnet Kft."

forrás: www.tvnet.hu

Ezt (lásd fent) ki kellene egészíteni a Te hozzászólásoddal...

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 16:48

(...) A mailszerver megy, de mindenki le akarja tölteni, ezért sikerült a csatornákat bedugítani. Erre sokan bepróbálkoztak a webmailen, most már az sem érhető
el.(...)

... és nem lenne annyi betelefonáló, idegeskedő ügyfél! Szerintem. :)

A Tré-Kom-os ÜFSz-nél pedig tényleg a tehcnikusokkal kell beszélni, mert ők értenek hozzá legalább, vagy ha nem annyira, tudják, mit/kit hol kell keresni, hogy meglegyen a válasz! :up:

A versmondó lányok/fiúk a telefon végén, vagy online a monitor elött alulfizetett önkéntesek, sablonválaszokkal, 0 hozzáértéssel  :down: nem sokra lehet menni velük.

Szerkesztette: Czumy 2006. 06. 23. 11:58 -kor

#787 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 13:12

Na gyerekek azért a nagy T(-com)estvér is figyel benünket kaptam egy privit eggyiköjüktől melyben felajánlotta a segítségét,azért vannak köztük is intelligens emberkék,sejtésem szerint ez a huza vona mögött nem csak adminisztrációs hiba,töketlenség van van ott más is.....A freemailes postafiókomból több mint 1 órája küldtem e-mailt a tvnettes ügyf szolgálatnak az elutasitás ügyben de még nem érkezett meg a gépi vállasz  :confused:

#788 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 13:13

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 12:46

...egyből a műszakisokat kell kérni. ;) ...

Gyors pelda...

Melo, III.ker., modem megpurcan, fonokot megker, hogy beepitett trekomos szupertitkos kontaktot elokeresse, 1.5 het alatt 3 modemcsere, 2 vonalvizsgalat, most ugy tunik tegnap ota normalisan mukodik a net...

Mi lett volna, ha nincs kontakt?!?!  :eek:

Avagy az uvoltozes, meg ennel is hatekonyabb lenne? (avval 1 nap volt, csak hat az privat volt, cegen keresztuli kontaktal nem uvoltozhetek...)

#789 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 13:38

Egyre inkabb kivancsi vagyok mostmar az smsre,hogy letesitheto-e a vonal.
Az,hogy eltart egy honapig meg ok,de az mar annyira nem,hogy kozben orakig rimankodni kell t-comnak...

#790 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 18:49

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 18:23

Valahol irtam mar 3 honap az elete az askey-nek.Betartotta.Pedig a chip nem rossz,de tap az csapni valo.
Ezek utan nem erdekel.Power led sotet.Szetfozte magat az a szegeny kondi.Fel kene akasztani aki ezert csuszopenzt kapott, de azt is aki szemet hunyt felette. :mad:  :mad:  :mad:

Hat a fejlemenyek.Askey-t mar ismerem, ezert D-link-et kertunk(360R).Azert irom ezt, mert semmi kulonbseg nincs a ket modem kozt.Tok forro ez is, akar az askey.Vazzeg,csak sz@r van.Aki jot akar az kintrol hozzon valami jot, ami hideg.Azert is valasztottam a D-link-et ,mert egy 360T megtapogattam ,es az csak langyos volt, de hulye vagyok ,mert olvastam hogy ebben a proci mas, kisebb flash, es memo van.
Szoval melegre ez is egy nagy kalap sz... :mad:
Teljesen mindegy milyen modemet kersz vagy kapsz ua. mind.Az egyik tanacs az volt hogy tegyem bele a
gumi labakat mert akkor jobban hul.Talan igaz, de hova kell a labakat bedugni?A szellozo nyilasokba.
Az-az ha labakat berakod 4 szellozo lukat tomsz be.Nagyon jo,de lehet en vagyok a hulye es dugni se tudok. :think:
Joeapi

#791 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 19:23

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 19:49

Hat a fejlemenyek.Askey-t mar ismerem, ezert D-link-et kertunk(360R).Azert irom ezt, mert semmi kulonbseg nincs a ket modem kozt.Tok forro ez is, akar az askey.Vazzeg,csak sz@r van.Aki jot akar az kintrol hozzon valami jot, ami hideg.Azert is valasztottam a D-link-et ,mert egy 360T megtapogattam ,es az csak langyos volt, de hulye vagyok ,mert olvastam hogy ebben a proci mas, kisebb flash, es memo van.
Szoval melegre ez is egy nagy kalap sz... :mad:
Teljesen mindegy milyen modemet kersz vagy kapsz ua. mind.Az egyik tanacs az volt hogy tegyem bele a
gumi labakat mert akkor jobban hul.Talan igaz, de hova kell a labakat bedugni?A szellozo nyilasokba.
Az-az ha labakat berakod 4 szellozo lukat tomsz be.Nagyon jo,de lehet en vagyok a hulye es dugni se tudok. :think:

De nem mindegy,hogy egyik melegedesbe beleal,masik meg nem.Legalabbis kevesebb d-linkrol hallottam eddig,hogy meghalt volna.

#792 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 20:11

Idézet: 20Joe20 - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 18:23

De nem mindegy,hogy egyik melegedesbe beleal,masik meg nem.Legalabbis kevesebb d-linkrol hallottam eddig,hogy meghalt volna.

Igazad legyen. :respect:
Joeapi

#793 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 23. 20:33

Nekem csak a D-Link routerem vált egyik nap switchcsé, hát mentem is cserélni, aztán még pár fw upgrade, és azóta jó. :D

#794 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 04:22

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 11:48

Azzal, hogy betelefonálgatsz többedmagaddal, még nem lesz meg hamarabb. ;) Csak a "valódi" hibás bejelentések elől veszitek el a várósort, és akkor persze, hogy sokat kell zenét hallgatni. ;)

2 nap alatt 1-szer próbáltam telefonálni, de beláttam 5 perc zenehallgatás után, hogy semmi értelme, mert attól nem lesz hamarabb kész.
Tényleg tegnap lett csak jó a levelezés, bár 8 előtt még gyengélkedett néha.(nem 8-kor kezdődik a munka, mert a gyártelepen 3 müszakban nyomják) és jelezték (telefonon, mert levelet ugye nem tudtak küldeni), hogy éccaka sem ment a dolog. Reggel fél7 -7 tályán érkeztek már onann levelek az irodába (néha ment, néha nem), de csak délelőttre lett az igazi.
Egy 2 napos levelezés kiesés nem megengedhető a mai világban egy cég számára, ennek a hatásait megtéríteni sem lehet, mert 50 év alatt sem fizetünk annyi netdíjat mint amennyibe ez került most hirtelen, a plusz emberi munkákat nem is számolva. Ilyenkor tehetetlen az ember, jól eshet egy kis üvöltözés aminek hatása semmi, ezért már az is megfordult a fejemben, hogy az ügyvéd átnézi a szerződést van-e perelhetőség ilyen esetben, de idáig nem jutottunk, mert neki is van fontosabb dolga.
Azért húztam fel ennyire magam, mert ma már ez majdnem olyan mintha az áramot kapcsolnák ki 2 napra (nem otthoni felhasználókra gondolok, itthon még többet is kibírok, bár annak sem örülök) legalábbis a bejövő levelek szempontjából, mert ugye mi küldeni tudunk bármely webes levélküldőn keresztül....csak partnerek nem érnek el minket, mert ideiglenes címekre nem lehet átállítani egy kattintással őket. :(

Szerkesztette: agabe 2006. 06. 24. 04:25 -kor

#795 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 24. 07:39

Viszont ez is jól példázza azt, mennyire is ki vagyunk szolgáltatva a gépeknek, és mennyire függünk egyes dolgoktól. Ilyenkor tényleg érdemes talonba tenni egy külső e-mail címet (pl. freemail) vagy bekapcsolni a faxot, hogy oda is átjöjjenek a dokumentumok. 100%-os rendelkezésreállás sajnos nincs sehol, és ami elromolhat, az el is romlik. :(
Tehát hiába is tombol az ember, inkább a tehetetlensége miatt teszi, mert rájön, mennyire is kiszolgáltatott.
Viszont ilyenkor jönnek a kiskapuk, amiket azért ki lehet használni. ;)
Ilyen például a yousendit-féle fájlátküldők, vagy saját FTP és webszerverek, ahová ki lehet tenni egy biztonságos helyre az átküldendő anyagokat, a mail helyett internetes telefon, sms, sima telefon, fax jöhet szóba, ezért a régi modemeknek is van még jogosultságuk. ;)
És ha még gondolkodnék, lenne jópár alternatíva, ami az e-mailt helyettesítené ilyen rendszerleálláskor. Az ügyfeleket körmailben lehet tájékoztatni, hogy ez van, nem tudjuk letölteni a leveleket, és így és így küldjék át addig, amíg nincs szólva. Ennyi.
Szóval azt akartam ebből kihozni ne függjünk már egy szolgáltatástól, mert ha arra alapozunk mindent, akkor talán meg is érdemli az illető, hogy tönkremenjen, mert egy szilárd vállalkozás több lábon áll.
Ezt magánvéleményként írtam, nem a cég nevében, és inkább jótanácsként, mint bármilyen szemrehányást tettem volna.

#796 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 16:00

Tudom, hogy van sok lehetőség, csakhát a céges e-mailek helyett nem minden partner fogja használni a körbeküldött alternatívákat, és megszokásból az alap címekre küldözgetnek. Akivel lehet mi is inkább szóban társalgunk, de szerződések, megrendelsek visszaigazolások max faxon jöhetnek ahogy emlitetted, de a tapasztalat az, hogy nem számolnak azzal, hogy az e-mail nem müködik, és ha szólunk akkor sem kapcsolnak egyből. Tvnet-hez szerződésünkkor régi mailcímeinkre még 2 hónap után is érkeztek levelek, de az első 2 hétben a fele oda jött folyamatosan, tehát hiú ábránd lenne azt gondolni, hogy értesítés után rögtön az alternatív lehetőségeket használják. (általában külföldi ügyfelek, eléggé mindenfelől, és sok helyen más a mentalitás mint itthon)

Szerkesztette: agabe 2006. 06. 24. 16:07 -kor

#797 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 14:44

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 16:50

az lehet hogy én úgy lettem 3G-s hogy maradt nálam az ősi matávos Dialcom adsl modem? :confused:

tegnap hívtak a trékomtól hogy jönnének leszerelni a modemet...

tvnetet felhívtam, pénteken postázták az új modemem... trékomossal megbeszéltem, hogy egyelőre marad nálam az övéké, és majd beviszem egy trépontba

update: most jött meg a cucc. dlink :)
most 815 k/s a letöltés.
régi modemmel, meg régi szűrővel 782k/s volt

Szerkesztette: WiZARD 2006. 06. 27. 16:30 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#798 Felhasználó inaktív   Tressy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 19:26

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 14:44

tegnap hívtak a trékomtól hogy jönnének leszerelni a modemet...

tvnetet felhívtam, pénteken postázták az új modemem... trékomossal megbeszéltem, hogy egyelőre marad nálam az övéké, és majd beviszem egy trépontba

update: most jött meg a cucc. dlink :)
most 815 k/s a letöltés.
régi modemmel, meg régi szűrővel 782k/s volt

Mennyi idö volt neked mig bekötötték az adsl 3G-t?Én még speciel 17.én rendeltem meg de semmi nem történt azóta.Mondjuk jó tudni hogy a régi modemmel is megy központban azt mondták hogy csak az újal képes müködni.Igy meg is vettem a modemet, mondjuk jelenleg ez az új modem még nem müxik valami oknál fogva.Mert nem akar "tárcsázni" csak villog egyet egyet a dsl modem de semmi.Mennyi az upload-od igy?Tudom papiron 768 kbit de fizikailag?

Szerkesztette: Tressy 2006. 06. 27. 19:27 -kor

#799 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 20:24

május 29én rendeltem meg telefonon. onnan 1-2 nap és jött a szerződés postán, visszaküldtem
júni 15 óta lett 6.5 mbit
ma meg jött a modem...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#800 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 05:13

Weh, nekem lassan letelik a 30 nap, de ha nem lesz 3g, akkor persze mar adom is be a pantelhez a papirokat, nekem nem oszt, nem szoroz :>
Udv: Nezelodo

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.