HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 09. 20:40

Idézet: ohej - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 20:46

Miért?,ez nekem új ;)

Annyiban, hogy nem vesz el a géped erőforrásaiból! :D

#342 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 15:14

Idézet: ohej - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 19:46

Miért?,ez nekem új ;)

Meg mert nem kapcsolják ki a vírusok, ahogy azt néhány tűzfallal simán meg lehet tenni...

#343 Felhasználó inaktív   Totya61 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 10. 20:50

Idézet: willy1 - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 16:21

A router nem rossz befektetés!Sokmindent tudsz benne konfigolni és a hardveres tűzfal többet ér mint a software-es!A switch egy úgynevezett buta eszköz.Nekem ez bevált és "csak 6700bruttó"
http://depo.hu/?PHPSESSID=1322159a9d5dd95e...604&searchcat=0

Hát mivel nem volt mit tenni én is vettem egy pont ollyan rutert. Most igy már megint mindenki tud netezni a családomban. Csak az embernek nincs innyére a kényszer. De csak kiheverem valahogy.

#344 Felhasználó inaktív   woid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 00:20

Üdv újra.

No, nem technikai hiba volt, valóban lehetséges volt eddig
az hogy egyszerre ment nekünk két gép netre csak
simán switch-el.

Arról nem kaptam viszont felvilágosítást, hogy most miért nem.
Végülis, mindegy, én így is elégedett vagyok ezzel a szolgáltatóval.

24/7 megy a gép, nonstop tölt, eddig még nem szóltak rám,
ellentétben a szomszéddal aki kapott már levelet egy másik
szolgáltatótól hogy ejnye. Nevet nem irok.

Egyébként pár napig érezhető volt ez a váltás a TvNet-nél,
az elméleti max sebesség felett jött lefelé a cucc.
Mára már minden a régi, gondolom a felhasználók is alkottak :)

Routert nem veszek, a folyamatos üzem miatt elég a 2 hálókari.
Ha egy program nem válik be, akkor dokumentációt kell készíteni róla.

#345 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 19:04

Kedves Kolléga :) !

Pedig tök jó lenne ha írnál infót.hogy melyik szolgáltató bánik ilyen csúnyán az ügyfelekkel!Ezért van a fórum.Nálad már a 3g-s adsl üzemel?

#346 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 19:09

Idézet: shabba - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 19:47

Egy tracert-et azért benyomhatnál mondjuk pl. www.index.hu-ra.

A 900kbps-es sebességen nem lepődnék meg ha annyi lenne. Én már látatlan erre tippeltem, a csomagsebesség kialakítások után, amit nem hiszem hogy pont véletlenül annyi amennyi. Ha megfigyeled szinte mindegyik csomag 0.5Mbps-tel magasabb a fatávosnál, hogy papíron többnek tűnjön. De amíg fatáv nettó sebességet ad a valóságban a fogyasztóknak, azt is kicsit fölé kalibrálva(ami világszerte nem túl elterjedt gyakorlat), addig gondolom TvNet bruttóban pontosan lövi be a maximum sebességet. Így lesz a fatávos 2Mbps-es net sebességben ugyanannyi mint a TvNetes 2.5Mbps-es. De a fogyasztó amikor a rendeléskor dönt, akkor TvNetet fogja választani, mert papíron nagyobb szám áll mellette. Ez amolyan PR fogás. :(

Szomorú lenne ha így lenne, de abszolút nem lepődnék meg ha ez lenne a TvNet gyakorlata.

A francba, hogy mennyire igazad van ezt szerintem a kovetkezo is alatamassza.Az Askey modemben a kovetkezoket talaltam,de elotte a jelenlegi elofizetesem 2M/192k-ra szol.Na ,most a modemben a kovetkezoket talaltam:Download:2560 Upload:224.Tehat a sokat szidott matav,t-com vagy amit akartok a netto sebesseget adja.Nagyon kivancsi vagyok mit fogok latni a modemben mikor TVNET-es leszek.Nekem szornyu gyanum van ,mert 2,5M sebesseget is hirdet a TVNET es konnyen lehet hogy az csak cumi,mert 2M lesz belole,de a gyanutlan ugyfel mar megkototte a szerzodest a "gyorsabb,olcsobb" netre. :reklamacio:  :reklamacio:
Joeapi

#347 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 23:59

Úgy tünik nem gyorsabb csak olcsóbb, sőt 1Mbit-es lassabb is mint a konkurencia (vagyis lehet hogy mind lassabb, csak máshol nem adnak 2,5,Mbit-et), de mint írtam már, azért nekem ez elég, és nincs hüség!!
Ha lesz jobb ajánlat váltok arra, amit meg 2,5Mbit-esnek adnak el, és csak 2Mbit-es lesz esetleg, még annál is ott van 2 fontos dolog: olcsóbb mint ugyanekkora másik szolgáltatótól, és korlátlan!!!
Az árak szempontjából viszont lehet hogy májustól nem ez lesz a legjobb, mivel T-Online egyéves lesz, valszeg akkor fognak sávszélt emelni (van itt róla egy topic is), és most nem vagyok képben az ottani árakkal, de ami most 1Mbit-es ott, az ugyanannyiért lesz 2Mbit-es gondolom...érdemes körbeérdeklődni majd a dolgokat (viszont a 40Giga forgalomkorlát marad, ami azért sok embernek bőven elég...de mégis)
Reméljük 1-2 év múlva itt is  8Mbit/1Mbit...vagy hasonló sávszélek lesznek 10ezer Ft alatt, mint pl. hollandiában a UPC, vagy más szolgáltatók arrafele. (nem is beszélve valami skót, vagy angol településről, ahol kisérletileg 2Gbit!!!! -es kapcsolatban van az egész városka összes lakosa... hát úgy már azért lehet HD adásokat is netről élőben nézegetni)
Ne feledjük, ez Magyarország, itt a kínálat még le van maradva a nyugatibb részektől (egyes részektől 1024 -szeresen  :D , de ez kiugró), viszont a remény hal meg utoljára!

Szerkesztette: agabe 2006. 03. 12. 00:01 -kor

#348 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 01:01

Túlzottan nem kell attól aggódnod mi lesz akkor ha a Tícom emel. A válasz egyértelmű Tvnet is utána fog menni szinte azonnal, de csak épp hogy fél megával rátronfolva hogy most is teszi. A kis cégek e téren lépéskényszerben vannak ha a nagyok lépnek. Ahhoz hogy továbbra is vonzóbbak maradjanak és eladható legyen a portákájuk gyorsan kell reagálniuk a változásokra. Fordítva ez nincs így fatávnak jelenleg nincs igazán még mitől tartani, olyan minimális TvNet piaci jelentősége hogy teljesen felesleges bármit ellenlépést foganasítania.

Forgalomkorlát a Tí-com viszonteladók döntő többségénél nincs, Tíonlánynál ADSL-nél 150GB-os limit van ami azért nem épp kevés, a 40GB amit emlegetsz a kábelnetes szolgáltatásuknál van nem pedig ADSL esetében. Az ár viszont valóban kedvezőbb, pont ezzel próbálják magukat kedvezőbbé tenni az alternatív cégek.

Az biztos hogy idővel a sebességek föntebb kúsznak, míg az árak szépen fokozatosan a verseny élénkülésével arányosan elindulhatnak némileg lentebb. Ez a trend nemzetközi szinten is hasonló utat járt be, miért lenne nálunk máshogy.

A 2Gbps-es netet nyugodtan elfelejtheted, nagy kacsa az egész. Valamelyik IT firkász elfelejtett bevenni a gyógyszerét és mellett publikált egy vicces írást. Persze a bulváros jellege miatt gyorsan elkezdett sokszorzódni netszerte, de az olyan portálokon ahol van némi rálátás a dolgokra, max mosolyogni tudnak ezen a sületlenségen.

#349 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 13:11

Idézet: Totya61 - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 21:34

Szia!
Én is ugy jártam mint Te (Woid). A Tvnet egy szemtelen húzást csinált és átállította a rendszerét és nem enged fel több felhasználót egyszerre ugyan azzal a jelszóval, valami multilogról beszélnek. Én egy hónapja jöttem el a T-Online-tól, mert sokallottam az áraikat. DIREKT MEGKÉRDEZEM EZEKET A HERNYÓKAT, HOGY CSAK AKKOR JÖVÖK HA TOVÁBBRA IS MEGOSZTHATOM SWITCH-EL. Beugrasztottak. Most meg vehetek egy rutert ha továbbra is akarom több géppel is használni. Ami itt Magyarországban megy ANARHIA!!!! Egy szolgáltató hülyére veheti az ügyfeleit. Na ez a pálya. KERÜLJE AKI CSAK TUDJA A TVnetet!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ez annyira jó, hogy muszáj válaszolnom! :D

Én kb. 2 éve vagyok elégedett TVnet-ügyfél: T-Com vonalon, 512 kbps ADSL-lel indultam. A Datanettől jöttem át, mert a TVnet olcsóbb volt annak idején. Aztán a T-Com kétszeri sávszélesség-duplázása miatt most már 2048/192-es ADSL-em van. Az ügyfélszolgálattal a 2 év alatt talán 2-3-szor ha beszéltem/leveleztem, mert ennyire nem volt semmi gond. Vonalszakadás is max. csak akkor, ha a TVnet (előre bejelentve), vagy a T-Com (hol bejelentve, hol nem) karbantartást végzett éppen.

Nem tudom, hogy ezt a többszörös följelentkezést egy accounttal honnét szedted, mert ilyen már 2004-ben sem volt (gondolod, hogy a szolgáltatók csak úgy szeretik osztogatni a publikus IP címeiket?!). De baromira fölösleges is, hiszen ma már minden elterjedtebb oprendszer meg tudja osztani (maszkolás, NAT stb.) az internetelérést. Tehát ha az egyik gépedbe veszel még egy hálókártyát (Linux alatt pl. ez nem is kell), akkor a switchet "mögéje" rakva meg tudod a netet osztani, nem kell router. Más kérdés, hogy egy jobbfajta router igen kellemes dolgokat tud, amit egy Windows alapból nem (általában ezekben linuxos firmware van, ami cserélhető nem gyárira is, azokkal még többet tudnak). Az előbbiekben valaki által említett "hardveres" tűzfalfunkcióról nem is beszélve.

Szóval lehet, hogy valaki neked a TVnetnél hülyeséget mondott/hazudott és emiatt a régi konfigurációd nem működik, de könyörgöm, ne általánosítsunk egy esetből. Arról nem is beszélve, hogy a stílusod kétségbe vonja az egész hozzászólásod hitelét.
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#350 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 13:19

Idézet: shabba - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 2:01

Forgalomkorlát a Tí-com viszonteladók döntő többségénél nincs, Tíonlánynál ADSL-nél 150GB-os limit van ami azért nem épp kevés, a 40GB amit emlegetsz a kábelnetes szolgáltatásuknál van nem pedig ADSL esetében. Az ár viszont valóban kedvezőbb, pont ezzel próbálják magukat kedvezőbbé tenni az alternatív cégek.

A T-Online-nál forgalmi korlát ugye a tavalyi ominózus "túlfogyasztó" ADSL-es ügyfelek miatt lett bevezetve, ezt mindenki tudja. :mad: A Toffline anno azért kezdett miattuk vonyítani - hogy nem éri meg nekik -, mert a T. Anyacégtől forgalmi díjas konstrukcióban veszik a vonalat. Gondolom nem azért, mert hülyék, hanem mert az anyacég ezt mondta nekik, azoknak meg a német tulajok - így igen egyszerűen ki lehet pumpálni a pénzt a magyar leányvállalatokból (így magyarázta ki Árpi :D).

Persze a kisebb szolgáltatók korlátlan forgalmú vonalakat igyekeznek venni, ahol csak a sávszélességért kell fizetni. Hallottam arról ismerőstől, hogy a T-Com megkeresett nagykereskedelmi ajánlattal ISP-ket, hogy vegyenek tőle vonalat, de kiröhögték őket a forgalmi díjak miatt. :D
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#351 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 15:20

Én is erősen gondolkodom ,hogy átmenjenk a TVnethez 3.5-ös adsl-re. Csak közben olvasom, hogy nem megy a több loginos belépés. Pedig az Interwarenél én már nagyon megszoktam az évek alatt ,hogy 3 gép külön IP-vel megy fel a netre, mindenféle megosztásos marhulás nélkül...

Lugi

#352 Felhasználó inaktív   Totya61 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 16:24

Idézet: Adi - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 13:11

Én kb. 2 éve vagyok elégedett TVnet-ügyfél: T-Com vonalon, 512 kbps ADSL-lel indultam. A Datanettől jöttem át, mert a TVnet olcsóbb volt annak idején. Aztán a T-Com kétszeri sávszélesség-duplázása miatt most már 2048/192-es ADSL-em van. Az ügyfélszolgálattal a 2 év alatt talán 2-3-szor ha beszéltem/leveleztem, mert ennyire nem volt semmi gond. Vonalszakadás is max. csak akkor, ha a TVnet (előre bejelentve), vagy a T-Com (hol bejelentve, hol nem) karbantartást végzett éppen.

Nem tudom, hogy ezt a többszörös följelentkezést egy accounttal honnét szedted, mert ilyen már 2004-ben sem volt (gondolod, hogy a szolgáltatók csak úgy szeretik osztogatni a publikus IP címeiket?!). De baromira fölösleges is, hiszen ma már minden elterjedtebb oprendszer meg tudja osztani (maszkolás, NAT stb.) az internetelérést. Tehát ha az egyik gépedbe veszel még egy hálókártyát (Linux alatt pl. ez nem is kell), akkor a switchet "mögéje" rakva meg tudod a netet osztani, nem kell router. Más kérdés, hogy egy jobbfajta router igen kellemes dolgokat tud, amit egy Windows alapból nem (általában ezekben linuxos firmware van, ami cserélhető nem gyárira is, azokkal még többet tudnak). Az előbbiekben valaki által említett "hardveres" tűzfalfunkcióról nem is beszélve.

Szóval lehet, hogy valaki neked a TVnetnél hülyeséget mondott/hazudott és emiatt a régi konfigurációd nem működik, de könyörgöm, ne általánosítsunk egy esetből. Arról nem is beszélve, hogy a stílusod kétségbe vonja az egész hozzászólásod hitelét.

Talán igazad van, a hangnem miatt. Egy "csöppet" berágtam. A számomra feleslegesnek tűnő kényszer és nem tervezett kiadás miatt. De én több mint 2 évig a T-Online-nál voltam és switch-el  teljesen jól tudtunk netezni, 3 géppel. Januárban jöttem el, még hoztam 2 ügyfelet nekik, nem kérdeztem semmi mást csak, hogy első kérdésem továbbra is tudom-e  switch-el megosztani a netet. Azt gondolom, hogy ha korrektek, akkor megmondják, hogy meddig engedik. Csak jó 1 hónapig tudtuk így használni. Talán, ha neked is ez lett volna az első számú feltételed, akkor nállad is elszakad a cérna. Amúgy nem vagyok egy feljelentgetős, örök harcban álló, de ez nagyon rosszul esett.

#353 Felhasználó inaktív   Totya61 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 16:28

Idézet: Lugi - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 15:20

Én is erősen gondolkodom ,hogy átmenjenk a TVnethez 3.5-ös adsl-re. Csak közben olvasom, hogy nem megy a több loginos belépés. Pedig az Interwarenél én már nagyon megszoktam az évek alatt ,hogy 3 gép külön IP-vel megy fel a netre, mindenféle megosztásos marhulás nélkül...

Lugi

Ez biztos, hogy nem fog menni. Csak routerrel. De ha megígérik, hogy mégis igen ne hidd el.

#354 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 20:09

EGY INFÓ BIZTOS FORRÁSBÓL!

A t-onlány kisérleti jelleggel már teszteli az adsl 2+(adsl 3g) szolgáltatást.Egy ismerősöm t-comos kb 1 hete kapta meg és jelenleg 5 Mbps-al tölt.Még csak a dolgozóknál van ez a szolgáltatás.Ezt csak azért írtam mert én elégedett voltam a t-onlánnyal(inext.hu).lejárt a hűség de inkább várok és csak akkor kockáztatok a tvnet szolgáltatásával,ha jelentősen drágább lesz a t- onlányos.Elnézést mindenkitől aki elégedet a tvnettel!Én nem ismerem őket.Azt tudom,hogy a tonlány 100%-ig minőségi szolgáltatást nyújt.Szóval akinek nem sűrgős váltani szerintem várjon!Minden cég a pénzedet akarja,jobb ha van válsztás és ezáltal verseny is. :think:

#355 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 20:40

willy1:

Felesleges beírni mindegyik topicba. 2 hete amikor a belső teszt elindult, kapott egy külön topicot, magad is megtalálhatod ha egy kicsik körülnézel.

#356 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 10:00

Idézet: Adi - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 12:11

Hali!

Nekem sem volt bajom a TVnet adsl-el. Lejárt az 1 év hűségem és váltottam.
Miért is?
Mert amit itt az adsl3g-ről olvastam nem győzött meg annyira.

Amikor bementem lemondani a szerződést, a üszf. hölgy próbált meggyőzni, hogy maradjak (adsl3g 1mb csomag hűség nélkül 6240/hó), de nekem  az 1mb kevés.
Nekem 2.5 mb kellene , de ezek szerint ez is csak 2mb.. :reklamacio:

Váltottam 3c-re, 7 hó ingyen. :respect: 2007.03 meglátom mi lesz/lett a jelenleg kezdetleges adsl2+-ból!

Majd ha kijön a trécom az adsl2+, datanet is színre lép, netán más isp is próbálozik majd hurokátengedéssel, akkor várható valami változás.

Üdv.: Gyuri

#357 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 18:17

A 7 hó ingyen miat megértem a választásdat :)
Viszont mindenki odavan azzal a 2,5 helyett 2Mbps sebességgel....hát az már rohadtul nem nagy különbség szerintem, ha meg ténylg gyorsabb kell, akkor 6,5Mbps..gondolom az olyan 5-6 között lehet valójában, de az már elég (ma még).
bármit lehet 1Mbps -el is csinálni, játékoknál ping nem nagyobb, letöltésnél meg ugyis többet tölt le az ember mint amennyit sikerül átnéznie, aki meg ebből akar üzletelni, az vegye meg a drágább nagyobbsávszélt. Netes tv adások még gyerekcipőben, ahhoz kell majd több adat, de addig nem is tudom hova ez a rohanás ...
Nekem 1Mbps (900K) elég most, igaz keveset vagyok itthon, de van hogy 1-2 hétig a gép egyedül 'megy' :), ami meg kell igy is lejön.

#358 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 19:46

Vegulis "csak" 20%....
Az en tapasztalatom az az, hogy minnel nagyobb sebessegu csomagba kerultem, annal kisebbek lettek a pingek.

#359 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 09:31

Üdv!

lenne 1 kérdésem: szerintetek érdemes-e UPC Chello classic-ról Tvnet 2,5mbites ADSL 3G-re váltani?

mert kezd 1 kicsit elegem lenni ezekből a suttyókból, sztem csalnak.

most is a hónap elején 20gb-nál megálltam, és nem töltöttem le szinte semmit, és most érdekes módon valahogyan 27gb-ra növekedett az idáig letöltött adatmennyiség, büdös csalók! :reklamacio:

kérdem én, HOGYAN??? :reklamacio:
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#360 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 10:02

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 8:31

Üdv!

lenne 1 kérdésem: szerintetek érdemes-e UPC Chello classic-ról Tvnet 2,5mbites ADSL 3G-re váltani?

mert kezd 1 kicsit elegem lenni ezekből a suttyókból, sztem csalnak.

most is a hónap elején 20gb-nál megálltam, és nem töltöttem le szinte semmit, és most érdekes módon valahogyan 27gb-ra növekedett az idáig letöltött adatmennyiség, büdös csalók! :reklamacio:

kérdem én, HOGYAN??? :reklamacio:

Nagyon egyszeru a valasz ,es Te is tudod.Ha csak letoltesz ,de baromi sokat akkor valami korlatlan ADSL.Ha fol is akarsz tolteni akkor maradj.DC+ nagyon felejtos.Regen meg jott valami normalis sebeseggel,de pl. a heten a big mommas 1k jott ha egyaltalan beindult.Azt hiszem ez nem vonal fuggo dolog,mert torrent viszont megy mint a golyo vagyis suttyok a hubon a manusok.Az a cel hogy toltsd le sms szerverrol.Ki van ez talalva.
Joeapi

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.