HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 14. 10:50

T-onlányról (az ajándék előfizu volt) váltottam tvnetre az anyagiak miatt 10500 vs 5700 Ft. gyakorlatilag szünetmentes volt és észrevétlen. csak a tvnet ÜFSZ sem vette észre annyira észrevétlen... :D  :D
Azóta megy minden rendben, csak szerződést nem küldtek.

HG

#362 Felhasználó inaktív   Totya61 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 14. 21:11

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 10:50

T-onlányról (az ajándék előfizu volt) váltottam tvnetre az anyagiak miatt 10500 vs 5700 Ft. gyakorlatilag szünetmentes volt és észrevétlen. csak a tvnet ÜFSZ sem vette észre annyira észrevétlen... :D  :D
Azóta megy minden rendben, csak szerződést nem küldtek.

HG

Szia! Ha nem könyörögsz nekik akkor nem is fognak szerződést, de a számlát azt nem "felejtik" el ne ijedj meg. Én másod magammal jöttem át januárban. Én zörögtem és küldtek a két barátom semmit mert Ők tűrnek.

#363 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 09:53

Sziasztok!

Nagyon tetszik az ADSL3G XS szolgáltatás leírása, szeretnék némi infót gyűjteni erről. Most modemmel nyomjuk otthon, főleg frímél levelezés megy csak. Ezen kéne változtatni, hogy lehessen normálisabb elérést használni.

Az első kérdés: kell-e telefonos előfizetés a szolgáltatáshoz? Tehát van egy Matáv vonalunk, amin elég a Bázis díjcsomag (telefonálni nem lehet, csak fenntartják a vonalat) vagy kell mindenképpen mondjuk egy Felező díjcsomag (asszem 3200 HUF, így már "működik" a vonal, lehet beszélni is rajta)? Ez fontos lenne, mert a weblapon azt írják, hogy "forgalomdíj és plusz telefondíj nélkül internet kapcsolat"

A második kérdés: Törökbálinton szolgáltatnak-e? Nem találtam a weblapon olyan linket (alighanem :lama: vagyok), amin a lefedettséget tudnál ellenőrizni.

A harmadik kérdés: ha van egy normál számítógép és egy notebook (wi-fi is beépítve), akkor hogyan tudom a legésszerűbben megoldani, hogy mindkét gép használhassa a netet? Nem valószínű, hogy egyszerre, de néha talán együtt is kellene. Lehetőleg úgy, hogy ne kelljen bekapcsolni a nagy gépet, ha barátnőm a picin szeretne levelezni.

Ha van egy router, amin van wi-fi port, akkor ez megoldható? Egy ilyen router milyen ártól kezdődik? Gondolom, hogy bizonyos tűzfali funkciókat is ellát a szerkezet. Ha egy ilyen wi-fi routert beszerzek, akkor a nagy géphez kábelen el tudom vezetni a netet vagy oda is kell egy antenna?

Bónusz kérdés: mennyi a limit ennél a csomagnál? Ugye nem 3 giga? Korlátlant említenek a weblapon, de számszerű adattal rendelkeztek?

Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!
.
.
.

#364 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 12:57

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 10:53

Sziasztok!

Nagyon tetszik az ADSL3G XS szolgáltatás leírása, szeretnék némi infót gyűjteni erről. Most modemmel nyomjuk otthon, főleg frímél levelezés megy csak. Ezen kéne változtatni, hogy lehessen normálisabb elérést használni.

Az első kérdés: kell-e telefonos előfizetés a szolgáltatáshoz? Tehát van egy Matáv vonalunk, amin elég a Bázis díjcsomag (telefonálni nem lehet, csak fenntartják a vonalat) vagy kell mindenképpen mondjuk egy Felező díjcsomag (asszem 3200 HUF, így már "működik" a vonal, lehet beszélni is rajta)? Ez fontos lenne, mert a weblapon azt írják, hogy "forgalomdíj és plusz telefondíj nélkül internet kapcsolat"

A második kérdés: Törökbálinton szolgáltatnak-e? Nem találtam a weblapon olyan linket (alighanem :lama: vagyok), amin a lefedettséget tudnál ellenőrizni.

A harmadik kérdés: ha van egy normál számítógép és egy notebook (wi-fi is beépítve), akkor hogyan tudom a legésszerűbben megoldani, hogy mindkét gép használhassa a netet? Nem valószínű, hogy egyszerre, de néha talán együtt is kellene. Lehetőleg úgy, hogy ne kelljen bekapcsolni a nagy gépet, ha barátnőm a picin szeretne levelezni.

Ha van egy router, amin van wi-fi port, akkor ez megoldható? Egy ilyen router milyen ártól kezdődik? Gondolom, hogy bizonyos tűzfali funkciókat is ellát a szerkezet. Ha egy ilyen wi-fi routert beszerzek, akkor a nagy géphez kábelen el tudom vezetni a netet vagy oda is kell egy antenna?

Bónusz kérdés: mennyi a limit ennél a csomagnál? Ugye nem 3 giga? Korlátlant említenek a weblapon, de számszerű adattal rendelkeztek?

Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!

1. Igen, kell. Hogy elég-e a Bázis? Passz.
2. Nem valószínű :(. Első körben Bp. bizonyos kerületei, később a többi. Vidékről nem nagyon volt szó eddig. De hívd fel az ÜFSZ-t.
3. Egy WLAN-os routerrel megoldható, br. 13eFt-tól kezdődnek. Ezeken van sima Ethernet port is (ált. 4db), tehát a nagygéphez nem kell WiFi kártya.
Bónusz: Nincs limit.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#365 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 13:02

1. Ha modemes netet igénybe tudsz venni akkor az ADSL is menni fog ugyanazon csomag mellett. Telefon alapdíjat sajnos továbbra is kell fizetni.

2. Nem tartom valószínűnek hogy záros határidőn belül lesz 3G Törökbálinton, az is lehet hogy soha. Jelenleg még Bp.-en is csak pár belső kerületben elérhető és úgy tűnik nagyon lassan halad a lefedettésg növelése. Örülhetnek ha év végéig elérik azt hogy Bp. főközpontjaiban meg tud jelenni a szolgáltatásuk.

Így neked marad a fatáv által biztosított ADSL, több tucat kiskereskedelmi partnerétől. Ezeket a TvNet oldalán a sima, nem 3G-s ADSL csomagot között találod meg

3. Routerrel jól meg tudod osztani a netet, wireless típusok jellemzően drágábbak 20k felette, sima vezetékesek kijönnek 10k alatt is.

bonus: nincs forgalmi limit ezen csomagoknál.

#366 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 13:14

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget! Közben kiderítettem, hogy mindenképpen kell üzemképes telefon, tehát a Bázis csomag nem elég. Viszont nem is szolgáltatnak nálunk, tehát akkor ez még várat magára. Most a 3C-t ízzítom, az működik nálunk is és a piramis-játék elv miatt meg is lehet spórolni 4 hónapot.

Ott sincs limit, ami kedvező és van egészen lassú csomag is, ami nekünk elég lesz. Első körben alighanem bepróbálkozunk ott egy évre, aztán meglátjuk. Próbáltam addig halasztani a net elérést, amíg csak lehet, de most már tényleg szükség van rá, így muszáj valamit bevezetni. A sebesség nem lényeg, de a határ ne 3 gigánál húzódjon, mert az siralmas.

Köszönöm még egyszer a hozzászólásokat, a 3C témában ügyködök ezen túl.
Üdv!
.
.
.

#367 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 14:33

Sorry, mire bepostoltam a választ, addigra megmondták mások a frankót :D
Úgyhogy delete :D
addictive

Szerkesztette: addictive 2006. 03. 16. 14:39 -kor

#368 Felhasználó inaktív   bociusz 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 16. 21:01

Ha már így kiderült hogy a TVNet bruttóra lövi be a szávszélt, valaki le tudná írni, hogy a T-Com mennyire állítja a modemekben a sebességet (pl. ha jól emléxem akkor a 2 megás csomagnál 2144 kbit/s-re)? Köszönöm!

#369 Felhasználó inaktív   Orc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 21:56

Idézet: bociusz - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 21:01

Ha már így kiderült hogy a TVNet bruttóra lövi be a szávszélt, valaki le tudná írni, hogy a T-Com mennyire állítja a modemekben a sebességet (pl. ha jól emléxem akkor a 2 megás csomagnál 2144 kbit/s-re)? Köszönöm!

Valahogy így néz ki a tcomnál:
512k 608/128
1m 1280/192
2m 2560/224
3m 36xx/448

#370 Felhasználó inaktív   bociusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 23:07

Idézet: Orc - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 21:56

Valahogy így néz ki a tcomnál:
512k 608/128
1m 1280/192
2m 2560/224
3m 36xx/448

Köszönöm a gyors választ!  ;)

#371 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 00:16

Sajnos azert ezek a bellitasok sem feltetlenul jelentik azt, hogy hozza a netto sebesseget...

#372 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 22:22

Nos. Lehet, hogy nem újdonság, bár itt nem volt róla szó. Korábban a TVNet azt javasolta, hogy ha valaki át akar hozzá menni más szolgáltatótól, akkor mondja le véglegesen az ottani ADSL-t, nem ISP váltással. Ez változott (a honlapon is már így van kiírva, de lehet, hogy aki régebben olvasta, annak nem tűnt fel a változás), most már a menet úgy megy, hogy ISP váltást kell kérni, és akkor a váltás után pár napig/hétig még a hagyományos ADSL megy, csak nem a régi előfizetéssel, hanem TVNetessel, és amikor a TVNet elintézi a hurok átengedési szerződést, akkor lehet átállni.

Engem ma hívtak, hogy a korábbi lemondást módosítani kellene. Szerencsére úgy néz ki, ezt gond nélkül meg lehetett tenni. Majd meglátjuk.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#373 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 11:57

Én holnapra kértem a szolgáltatóváltást. A meglévő modememet a matávosok holnap elfogják vinni vagy egy pár nappal később csak?
firefox+foobar+mplayerc

#374 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 12:47

Idézet: happy_harry - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 12:57

Én holnapra kértem a szolgáltatóváltást. A meglévő modememet a matávosok holnap elfogják vinni vagy egy pár nappal később csak?

Ahogy én a Matávot (T-com) ismerem, nem fognak érte rohanni, hogy azonnal add ide. Nekem is elvileg holnap jár le a T-online szerződésem, és 1-től él a tvnet, de az első napokban marad a T-com infrastruktúra, pont azért, hogy kiesésmentesen tudjak váltani. Majd meglátjuk, hogy bejön-e.

A T-comról annyit, hogy tavalyelőtt év végén - vagyis már 1+1/4 éve - lemondtam az előfizetésemet és újrakötöttem, mert így havi 2500 Ft-tal kevesebbért kaptam meg ugyanazt. Nos, kijöttek egy idő után a T-comosok, hoztak egy új modemet, mondtam nekik, hogy ott a régi, azt ugye elviszik? A válasz: nem, az másik csoport, majd jönnek érte, illetve ha úgy gondolom, adjam le egy T-pontban. Nos, nekem nem volt sürgős a dolog, nem szereld magad ADSL-em volt, majd jönnek érte. Azóta is ott van a falon :D
Friczy

#375 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 13:11

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 12:47

Ahogy én a Matávot (T-com) ismerem, nem fognak érte rohanni, hogy azonnal add ide. Nekem is elvileg holnap jár le a T-online szerződésem, és 1-től él a tvnet, de az első napokban marad a T-com infrastruktúra, pont azért, hogy kiesésmentesen tudjak váltani. Majd meglátjuk, hogy bejön-e.

A T-comról annyit, hogy tavalyelőtt év végén - vagyis már 1+1/4 éve - lemondtam az előfizetésemet és újrakötöttem, mert így havi 2500 Ft-tal kevesebbért kaptam meg ugyanazt. Nos, kijöttek egy idő után a T-comosok, hoztak egy új modemet, mondtam nekik, hogy ott a régi, azt ugye elviszik? A válasz: nem, az másik csoport, majd jönnek érte, illetve ha úgy gondolom, adjam le egy T-pontban. Nos, nekem nem volt sürgős a dolog, nem szereld magad ADSL-em volt, majd jönnek érte. Azóta is ott van a falon :D

Ez így kellemes, mert elfelejtettem elmenni az újért. :rolleyes:
firefox+foobar+mplayerc

#376 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:08

Idézet: happy_harry - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 14:11

Ez így kellemes, mert elfelejtettem elmenni az újért. :rolleyes:

Az én példám nem biztos, hogy rád is igaz, kérdés, hogy a tvnet hogyan élesíti a rendszert. Ha ők a központban éjféltől átveszik a hurkot és csak az új technikával szolgáltatnak, akkor nem hiszem, hogy be fogsz tudni a régi infrastruktúrán jelentkezni. Persze feltételezem, hogy a dolgok nem mennek ilyen gyorsan. Ahogy korábban is írtam, először még úgy volt az ismertetőben, hogy szolgáltatóváltás nélkül kellene visszamondani a régi előfizetést, aztán később változtatták, hogy mégis szolgáltatóváltással kellene, így lesz kiesésmentes. Nekem pl. módosítani kellett a lemondáson.
Az új modemért még én se mentem el egyébként.
Friczy

#377 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:54

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:08

Az én példám nem biztos, hogy rád is igaz, kérdés, hogy a tvnet hogyan élesíti a rendszert. Ha ők a központban éjféltől átveszik a hurkot és csak az új technikával szolgáltatnak, akkor nem hiszem, hogy be fogsz tudni a régi infrastruktúrán jelentkezni. Persze feltételezem, hogy a dolgok nem mennek ilyen gyorsan. Ahogy korábban is írtam, először még úgy volt az ismertetőben, hogy szolgáltatóváltás nélkül kellene visszamondani a régi előfizetést, aztán később változtatták, hogy mégis szolgáltatóváltással kellene, így lesz kiesésmentes. Nekem pl. módosítani kellett a lemondáson.
Az új modemért még én se mentem el egyébként.

Detto.  :D
Írtak TVNET-esek a levelemre, szóval időpontot fognak egyeztetni a tcomosok, hogy mikor tudnak érte jönni.
(jó kis 2,5 éves dialcom :D )
firefox+foobar+mplayerc

#378 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 20:41

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:08

Ha ők a központban éjféltől átveszik a hurkot és csak az új technikával szolgáltatnak, akkor nem hiszem, hogy be fogsz tudni a régi infrastruktúrán jelentkezni.....

Milyen új technikára gondolsz,netán az adsl2+ -ra?,mert azt az év végére igérik addig pedig jó a sima adsl modem is ;)

#379 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 21:31

Idézet: ohej - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 21:41

Milyen új technikára gondolsz,netán az adsl2+ -ra?,mert azt az év végére igérik addig pedig jó a sima adsl modem is ;)

Év végére? Ez miből derül ki?
Az I. ütem esetén azt írják, hogy azonnal beköthető, nem?  :think:
Friczy

#380 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 22:13

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 21:31

Az I. ütem esetén azt írják, hogy azonnal beköthető, nem?  :think:

Igen beköthető az ADSL 3G ami főképp a részleges hurok átengedésről szól  ;)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.