HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   androom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 16. 08:14

Idézet: szaki - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 18:26

Khm... ne nez lamanak itt van kezemben ket darab amit telepitettem is ket ceghez T-Com os rendszerre mivel van telefon portja igy mar hasznaljak a VoIP ot is es nem egyet raktam ki. De azok sima ADSL rendszerek T-Com profillal semmi esztra beallitas. Szemben az ADSL2+ rendszerrel ami vagy standard szabvanyos vagy nem inkabb erre lettem volna kivancsi. Igaz fogalmazhattam volna konkretabban is.

Magyarul radugom a szuro vegere beirom a nevet/jelszot es mukodik csontnelkul vagy sem, mert akkor marad a draytek cumoja.

VPI/VCI 1/32

mennie kell  :cool:

#542 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 16. 08:18

Idézet: androom - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 8:14

VPI/VCI 1/32

mennie kell  :cool:

Danke. Köszi.
Az informatika atok de jo hogy van.

#543 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 16. 19:06

A műszaki ok lehet az is, hogy valaki optikán van, és ott mini DSLAM-mal szolgáltat a T-Com. Ilyenkor tényleg nincs mit tenni, csak a T-Comos csomag marad. Már ha a magentáék nem megint csak kifogásokat keresnek.  :reklamacio: Mert így nyilvánvaló szivatásról és cégtönkretételről van szó, és még legálisan is csinálják.  :reklamacio:

Szerkesztette: Mykee 2006. 05. 16. 19:06 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#544 Felhasználó inaktív   hbooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 19:30

Oléé:

A mai naptol 3g-vel netezek.
Ropke masfel honap utan...

:D
Konfig: KV8 Pro v1.1, A64 3000+,1024MB Samsung DDR 400Mhz,Radeon 9600 Pro ,1x160G & 3x250G & 1x300G Samsung & Hitachi HDD, LG 4163B DVD-RW,Acer 712 TFT, Chieftec haz/tap, powered by FreeBSD :)

#545 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 19:46

Idézet: hbooo - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 20:30

Oléé:

A mai naptol 3g-vel netezek.
Ropke masfel honap utan...

:D

Akkor tapasztalatokat plz :) Ping, sávszél, miegymás :)

#546 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 19:47

hbooo:

Gratula. Bár szerintem ezzel az "eredménnyel" még mindig a "gyorsan bekötött" ügyfelek táborába tartozol. ;)

#547 Felhasználó inaktív   hbooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 19:55

Idézet: addictive - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 20:46

Akkor tapasztalatokat plz :) Ping, sávszél, miegymás :)

Nem nagyon gamezok, szal engem a ping annyira nem erdekel, de ird meg melyik szerver ami kell, es nyomok ra egy ping-et meg 1 traceroute -ot.

A profil 3008/288. (2.5 -es csomag)

Gyors tapasztalat:
Az integrity halojabol toltogetek.
Egy kicsit ugral a speed, en ezt a bixes terheltsegnek tudom be, az integrity >76%, mig a tvnet > 65% -nal all.

Szal reggel majd tesztelek meg.
Konfig: KV8 Pro v1.1, A64 3000+,1024MB Samsung DDR 400Mhz,Radeon 9600 Pro ,1x160G & 3x250G & 1x300G Samsung & Hitachi HDD, LG 4163B DVD-RW,Acer 712 TFT, Chieftec haz/tap, powered by FreeBSD :)

#548 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 20:04

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 20:06

A műszaki ok lehet az is, hogy valaki optikán van, és ott mini DSLAM-mal szolgáltat a T-Com. Ilyenkor tényleg nincs mit tenni, csak a T-Comos csomag marad. Már ha a magentáék nem megint csak kifogásokat keresnek.  :reklamacio: Mert így nyilvánvaló szivatásról és cégtönkretételről van szó, és még legálisan is csinálják.  :reklamacio:

Ezt úgy érted hogy pl. szándékosan lódítana azért Tíkom hogy ne legyen bekötése a TvNetnek 3G-re? Azért egy ilyen próbálkozás elég hamar lebuknak hisz jól ismertek azok a területek ahol Hytas van. Ha pl. egy V. kerületi igénylést Hytassal utasítana vissza Tíkom az elég hamar kiderülne hogy kamu. De még azokban a kerületekben ahol Hytas van ott is jól ismert azok területileg hol helyezkednek el, így pl. III. kerületben egy Békásmegyeri telefon esetén megint elég nyílvánvaló lenne a dolog. De pl. itt a III. kerület közepén a Pók utcai lakótelepen meg az a nyílvánvaló hogy Hytas van, épp ezért tök felesleges I. meg II. ütemekkel ámítani a jelentkezőket ahogy TvNet teszi.

#549 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 16. 21:41

Nem az a gáz. Ugyanis a bekötéseket központ szerint nézi a kereső, és pont a bemérések során derülnek ki az optikás helyek. Pl. VIII., XIV., III., XIII., XIX. és még sorolhatnám, ahol most derülnek ki az optikák... Tehát a központ ugyan hiába ütemes, ha onnan optika megy ki...  :reklamacio:
A másik: szerintem nem hálózatra osztanak ki telefonszámot, hanem központonként. Ezek után meg meg van lőve a dolog, hiszen ADSL-t telefonszámra kötnek, nem területre. :(

Szerkesztette: Mykee 2006. 05. 16. 21:46 -kor

#550 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 16. 21:42

Idézet: shabba - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 20:04

Ezt úgy érted hogy pl. szándékosan lódítana azért Tíkom hogy ne legyen bekötése a TvNetnek 3G-re?

Erre volt már példa... Muszáj miatt ment backup csomagra az ügyfél, mire visszajelezték T-Comék, hogy DSLAM hiány van, erre még AZNAP felhívta a T-Online, hogy ad neki 3 nap alatt netet. Na? Ez mi, ha nem tisztességes???
Különben ott is utasítottak el bekötést, ahol ki tudja mi az ok, pl. XVI, V, XIX kerület. Véletlenszerűen.

Szerkesztette: Mykee 2006. 05. 16. 21:50 -kor

#551 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 16. 22:24

Ma beadtam a ADSL3G igényemet a TVnet-hez online (ezt megelőzően felmondtam az Enternet-nél), ha érdekelnek benneteket a fejlemények, akkor megírom, éppen hol tart a dolog.

(Bp., XVI. ker., "beköthető" státusz;
ADSL3G "M" csomag - 1 év hűséggel;
TVnet adja az ADSL modemet)

#552 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 22:31

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 21:42

Erre volt már példa... Muszáj miatt ment backup csomagra az ügyfél, mire visszajelezték T-Comék, hogy DSLAM hiány van, erre még AZNAP felhívta a T-Online, hogy ad neki 3 nap alatt netet. Na? Ez mi, ha nem tisztességes???
Különben ott is utasítottak el bekötést, ahol ki tudja mi az ok, pl. XVI, V, XIX kerület. Véletlenszerűen.

Szerintem ez nem éppen tisztességes lépés a T-Online-től...

Nekem még a back-up-os ADSL is megéri (egy ideig, persze), mert az Enternet "akciósan" a 14.280 Ft helyett 13.800 Ft-ért adta volna 3Mbit-es csomagot (úgy, hogy most kezdtem volna meg a 4. évemet náluk)!! Ez sávszél a TVnet-nél 12.900 Ft/hó, Externet-nél 11.990 Ft/hó, ha ISP-t váltással megy hozzájuk az ügyfél.

#553 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:20

Ugye ISP váltással jöttél át???  :eek:  Mert a 3G-re is a T-Com adja az áldását, és képes emiatt is visszautasítani... És ha nem így, akkor még backupot se kapsz 3 hónapig...
Igaz, hogy nem tisztességes, de megteheti. Mivel nem köteles megindokolni, nincs más, le kell nyelni, az üfi szív, mi is, és persze mi vagyunk a hibásak. És ilyenkor jön a telefon, hogy miért nem sürgettük meg a T-Comot. Ilyenkor mondanám azt a viccet, amikor az elefánt és az egér megy át a hídon. Mikor átérneki megszólal az egér: milyen jól dübörögTÜNK...
Szóval az elefánt mellett nehéz ugrálni és dübörögni... Na meg rugdoshatjuk, ha meg se nyekken.

A visszajelzésekről meg annyit: általában a végéről van visszajelzés: igen vagy nem. Az, hogy a két cég mit csinál egymás közt nem az üfire tartozik, főleg azért nem, mert mire hivatkozik minden második betelefonáló? "Én magukkal kötöttem szerződést, nem a T-Commal" Akkor meg csitt legyen, mert mi meg intézzük a háttérben a dolgokat. Főleg, ha ez nem érdekli az üfit, akkor minek tájékoztassuk (ld. előbbi idézet). Meg amúgy se tennénk, mert ugye egy házépítésnél látható a munka eredménye, de ott sem érdeklődik az ember, hogy miért nem hívják hetente, hogy "megjöttek az ablakok, nézze meg, ahogy betesszük". Szóval a végeredményről adunk infót, vagy ha zsákutcába futott a folyamat a T-Com miatt.

Apropó, T-Com: megteheti, hogy műszaki hibával visszautasítja, mert ilyenkor újraküldéskor előről kezdődik a várakozás, tehát akár 2-3x2-3 hét is lehet! És a vicc, hogy ez ellen nem lehet mit tenni, megtehetik. Na ilyenkor jön a sajnálkozás a telefonba, meg a morcos ügyfél.
Ha meg nekiáll fenyegetőzni, hogy ez, meg az lesz, meg perelés, meg máshová megy, meg ilyenek, akkor csak széttárjuk a kezünket, tessék csak, hiszen mindenki azt csinál, amit akar, persze következményekkel együtt. Ami lehet, hogy abban mutatkozik meg, hogy nem tud visszamenni máshová 3 hónapig a T-Com miatt, vagy esetleg a papírban benne volt, de nem olvasta el megfelelően, és még számtalan dolog lehet. Ez van, monopólium. Erre jön az üfi: "És nem az érdekük, hogy megmaradjon az ügyfél?" Dehogynem, de aki palacsintát akar az asztalra 10 perc alatt, az ne kérdezzen ilyet, mert nem lehetséges, ha még a tészta sincs bekeverve, vagy megromlott a tojás vagy a tej. Szóval lehetetlent mi se tudunk, a bürokrácia útvesztőit ki kell járni.
Aki már vett lakást, az se reklamált, hogy miért nem egy hét alatt lett meg ugye? ;)

Szerkesztette: Mykee 2006. 05. 17. 07:35 -kor

#554 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 08:25

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 8:20

Ugye ISP váltással jöttél át???  :eek:  Mert a 3G-re is a T-Com adja az áldását, és képes emiatt is visszautasítani... És ha nem így, akkor még backupot se kapsz 3 hónapig...
Igaz, hogy nem tisztességes, de megteheti. Mivel nem köteles megindokolni, nincs más, le kell nyelni, az üfi szív, mi is, és persze mi vagyunk a hibásak. És ilyenkor jön a telefon, hogy miért nem sürgettük meg a T-Comot. Ilyenkor mondanám azt a viccet, amikor az elefánt és az egér megy át a hídon. Mikor átérneki megszólal az egér: milyen jól dübörögTÜNK...
Szóval az elefánt mellett nehéz ugrálni és dübörögni... Na meg rugdoshatjuk, ha meg se nyekken.

A visszajelzésekről meg annyit: általában a végéről van visszajelzés: igen vagy nem. Az, hogy a két cég mit csinál egymás közt nem az üfire tartozik, főleg azért nem, mert mire hivatkozik minden második betelefonáló? "Én magukkal kötöttem szerződést, nem a T-Commal" Akkor meg csitt legyen, mert mi meg intézzük a háttérben a dolgokat. Főleg, ha ez nem érdekli az üfit, akkor minek tájékoztassuk (ld. előbbi idézet). Meg amúgy se tennénk, mert ugye egy házépítésnél látható a munka eredménye, de ott sem érdeklődik az ember, hogy miért nem hívják hetente, hogy "megjöttek az ablakok, nézze meg, ahogy betesszük". Szóval a végeredményről adunk infót, vagy ha zsákutcába futott a folyamat a T-Com miatt.

Apropó, T-Com: megteheti, hogy műszaki hibával visszautasítja, mert ilyenkor újraküldéskor előről kezdődik a várakozás, tehát akár 2-3x2-3 hét is lehet! És a vicc, hogy ez ellen nem lehet mit tenni, megtehetik. Na ilyenkor jön a sajnálkozás a telefonba, meg a morcos ügyfél.
Ha meg nekiáll fenyegetőzni, hogy ez, meg az lesz, meg perelés, meg máshová megy, meg ilyenek, akkor csak széttárjuk a kezünket, tessék csak, hiszen mindenki azt csinál, amit akar, persze következményekkel együtt. Ami lehet, hogy abban mutatkozik meg, hogy nem tud visszamenni máshová 3 hónapig a T-Com miatt, vagy esetleg a papírban benne volt, de nem olvasta el megfelelően, és még számtalan dolog lehet. Ez van, monopólium. Erre jön az üfi: "És nem az érdekük, hogy megmaradjon az ügyfél?" Dehogynem, de aki palacsintát akar az asztalra 10 perc alatt, az ne kérdezzen ilyet, mert nem lehetséges, ha még a tészta sincs bekeverve, vagy megromlott a tojás vagy a tej. Szóval lehetetlent mi se tudunk, a bürokrácia útvesztőit ki kell járni.
Aki már vett lakást, az se reklamált, hogy miért nem egy hét alatt lett meg ugye? ;)

Ezeket mind megértem (én is egyelőre várakozó ügyfél vagyok), csak egyrészt: a várható nehézségekről szó sem volt a tájékoztatásban, a várható átállási időpontok erősen optimista becslést tükröztek (és akkor még finom voltam), valamint lehet, hogy az ügyfelet nem kell időközben tájékoztatni, hogy hogy áll az ügye, de akkor a háttérben kéne gördülékenyen intézni a dolgokat. Az én vonalammal pl. azért szórakozott a T-com, mert ISDN vonal, és 'csak' a vezérszámot adtam meg a papírban (nem mintha ők nem mindent az alapján kezelnének).

Nos, ez érthető. De a visszautasított igényről csak itt, a fórum alapján, privátban kaptam tájékoztatást, mert valaki volt szíves utánakérdezni, hogy hogy áll az ügy. Ez nem az üfsz feladata lett volna? Vagy nem az ő feladatuk lett volna, hogy hivatalosan bekérjék a hiányzó adatokat, ha már egyszer visszadobta a tcom?

Summa summárum: az ügyféltájékoztatás terén igen komoly problémákat látok. (és közben reménykedem, hogy előbb-utóbb nekem is lesz 3G-m, amit jó előrelátással a tájékoztatás alapján március elejére vártam.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#555 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 08:42

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 7:20

Ugye ISP váltással jöttél át???  :eek:  Mert a 3G-re is a T-Com adja az áldását, és képes emiatt is visszautasítani... És ha nem így, akkor még backupot se kapsz 3 hónapig... (...)

Igen, az ISP-váltást külön kihangsúlyoztam az EnterNet ügyfélszolgálatán a WestEnd-ben (húú, hogy ott milyen csinos leányzó "vett kezelésbe" :) ) több alkalommal is, és a felmondásos papírra jó nagy betűkkel rá is irattam.

Nem lehet a GVH-nál bepanaszolni a T-Com-ot? Erőfölénnyel való visszaélés, vagy mi... Vagy ő tényleg mindent megtehet, mert ő a matáv/t-com?!

Hol itt a liberalizáció?! Ugyanúgy a T-Com az "első és szinte egyetlen" - úgy tudom, nem erről volt szó, amikor megnyitották a piacot!

#556 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 10:24

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 21:42

Roviden disznosag hoszabban nem fejtenem ki  :D

En mas erdekesegek kapcsan is UTALOM a T tarsasagot. Ceg 3 ISDN30 egyik atmenne alternativhoz 40% kedvezobb telefon koltseg miatt. T jelentkezik hogy elngednek 2 ISDN30 havi dijat meg adnak egyedi ajanlatott, mindez azk utan hogy kertunk toluk ajanlatot es mivel elutasitoak voltak mentunk mashoz. Persze a cegnel a reakcio a tulajtol az volt anyatok es 2 ISDN30 -asra kotott szerzodest az alternativval aki orult mint majom a farkanak es meg adott tovabbi 10% kedvezmenyt. a T sek meg hebegtek habogtak es kilettek tesekelve ket ajtos szekreny tarkopasz fekete szemuveges uri emberek kiseretben. Az igaz hogy az atalas nem volt zokke no mentes de hetvege alatt csak sikerult ra 31 napra.

Ebbol latszik hogy a T vagy Vivendi igen szepen szivat mindenkit mert olyanok a torvenyek hogy megtudjak ezt tenni minden komolyabb kovetkezmeny nelkul. Perelni egy ceg ellenuk azonnal tonkre menne.

#557 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 10:38

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 7:20

A visszajelzésekről meg annyit: általában a végéről van visszajelzés: igen vagy nem. Az, hogy a két cég mit csinál egymás közt nem az üfire tartozik, főleg azért nem, mert mire hivatkozik minden második betelefonáló? "Én magukkal kötöttem szerződést, nem a T-Commal" Akkor meg csitt legyen, mert mi meg intézzük a háttérben a dolgokat. Főleg, ha ez nem érdekli az üfit, akkor minek tájékoztassuk (ld. előbbi idézet). Szóval a végeredményről adunk infót, vagy ha zsákutcába futott a folyamat a T-Com miatt.

Ha meg nekiáll fenyegetőzni, hogy ez, meg az lesz, meg perelés, meg máshová megy, meg ilyenek, akkor csak széttárjuk a kezünket, tessék csak, hiszen mindenki azt csinál, amit akar, persze következményekkel együtt.  Ez van, monopólium. Erre jön az üfi: "És nem az érdekük, hogy megmaradjon az ügyfél?"

Ezekre reagalnek. Szoval ha jon a vissza jelzes a T-tol akkor arrol lehetne tajekoztatni az ugyfelet vagy SMS-ben vagy levelben, vagy e-mail ben. Azutan hivatalosan levelben. Igen plusz koltseg tudom.

En kabelrol tertem at ADSL-re es nekem is bekelett mennem az UF-re hogy utana kerdezzek mi a fene tortenik 2005.12.15 volt beadva. Ott kereste meg a holgyike mi a helyzet es derult ki elutasitva nev hiba miatt de sem e-mail sem level pedig 3 hete ott volt a rogzitett elutasitas.
Ez pedig kemeny UFSZ hiba.

A masik ismeritek a T csoportot en is nagyon meg a fonokseget is IVSZ kapcsan. A hozza alasukat es erdekeiket is. Ebbol kiindulva mas strategiat valasztottam volna a tulajok helyeben.
- betelepulok
- tesztelek
- meghirdetem
- mar tisztazott hurok atengdesi procedura miatt gordulekeny az ADSL bekotesem.
igaz ez sokkal nagyobb indulo koltseg de az ugyfel szajize mas.
Plusz weboldal tobb info a bekotes meneterol es modjarol valamint azok lepesek hataridejerol. 30 nap hurok atengedesi ido T reszerol, ADSL kiepites ti reszetekrol x nap.

Nekem egy bajom van cegem van ezert maskent nezek egy egy ugyre mint egy sima felhasznalo.

#558 Felhasználó inaktív   Kaleb222 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 09:39

Sziasztok,

tegnap kaptam egy SMSt a TVNET-től, miszerint él az ADSL kapcsolatom
és fáradjak be az ügyfélszolgálatra a 4800Ft-os modemért.
Na, kíváncsi vagyok.
Jobb későn mint soha... a netes szerződést március 27-én kötöttem,
tegnap létesítették (május 18).

#559 Felhasználó inaktív   xcsanna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 08:47

Nekem is jött sms, elmentem a modemért, beszereltem, három percig ment kb., azóta semmi. Hívtam az ügyfélsz.-t, azt mondták, a dslam állítja be a sebességet, két órán belül lesz netem. Hát, a két óra az lassan 24, és nem tudom hétvégén bent vannak-e egyáltalán, hogy legalább zaklatni tudjam őket. :)

#560 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 16:52

Idézet: xcsanna - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 8:47

Nekem is jött sms, elmentem a modemért, beszereltem, három percig ment kb., azóta semmi. Hívtam az ügyfélsz.-t, azt mondták, a dslam állítja be a sebességet, két órán belül lesz netem. Hát, a két óra az lassan 24, és nem tudom hétvégén bent vannak-e egyáltalán, hogy legalább zaklatni tudjam őket. :)

Elméletileg 24 órás műszaki segitségnyújtás van a részükről,ami gondom a hétvégére is szól  ;)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.