HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#181 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 18. 21:08

A rendszervinyóra nem akarok felvenni, mert nem lehet teljesen töredezettség-mentesíteni egy programmal sem. Különben a próba már megvolt, és nem különb a helyzet. :(
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#182 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 09:11

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 20:52

Akkor ez utóbbi egy érdekes dolog lehet, mert a merevlemezen csak üres könyvtárak vannak, semmi több, tehát tök üres, nem töredezett.

A terület a Seagate Barracuda egyik partícióján van. Vinyó leírása itt:
http://www.seagate.c.../st380011a.html

Emellett van a rendszer vinyó, ez:
http://www.seagate.c.../st380023a.html

A 23-as vinyón adatok vannak, háromfelé osztva, a 11-esen van a capture partíció üresen, a másikon pedig adatok vannak szintén.
Tehát a vinyó elég gyors a capture-re, a tv2-esnél nem tudom miért dobált...  :confused:
A szinkronjelhiba akkor rendben van, hiszen tényleg akkor dobált, és lehet, hogy a szalagon azon az egy ponton tényleg sérült.
Tehát gyenge jelnél nem lehet kockadobálás?

Hát a Seagate HDD-k nem igazán tartoznak a gyors kategóriába. Megnéztem a típusod kézikönyvét és hát el kell, hogy szomorítsalak mert ez egy kicsi 2MB chache-el rendelkező típus (a 8MB szerintem jobb lenne). Az adatok alapján lehetséges, hogy a HDD szekvenciális írási sebessége kicsi (én IBM-Hitachi HDD-ket használok (internal transfer:757Mbit/sec) mert annak idején Seagate esetén nálam is voltak frame dobálások).
A WDM2.0 driver-ben nincs benne a Pinnacle HDD teszt programja?
Az eredeti 1.41a, 1.42 driver-ekben csak úgy lehet használni HDD-t capturre, hogy a driver beteszteli szekvenciális írás/olvasásra a HDD-t és a mért értékek alapján állítja be a maximálisan használható tömörítési arányt és bitrátát (ha jól emlékszem ahhoz, hogy 3.0:1 arányt be lehessen állítani legalább 25MB/sec. szekvenciális írási sebességet kiválóan kell teljesíteni a HDD-nek)

"a tv2-esnél nem tudom miért dobált..."

Ha TV-ből veszel fel akkor még 1 frame-et se dobhat el!! Ha ilyen esetben dob el kockát akkor a géppel vannak gondok. Mint már írtam ez lehet a futó programok/folyamatok miatt vagy a HDD lassúsága miatt ill. abban az esetben ha kevés a rendelkezésre álló szabad memória.

A rendszer HDD-re semmiképpen nem javaslom a capture-t mivel itt az op. rendszer álladóan ír/olvas (swap és egyéb temp állomány) ami viszont rontja a hatásfokot azaz frame dobást eredményez.

Szerk:

Az általam használt Hitachi HDD (volt IBM) dokumentációjában a következőkre ajánlják az eszközt:

Applications
> Traditional PCs
> Nearline Storage
> ATA servers
> PC gaming
> Video surveillance
> Video editing and streaming  Éppen ezért vettem ezeket a típusokat  :D
> Disk to disk backup and recovery
> Media storage (PVR)
> Virtual tape server
> Industrial automation

Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 19. 10:03 -kor

#183 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 10:26

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 20:52

Akkor ez utóbbi egy érdekes dolog lehet, mert a merevlemezen csak üres könyvtárak vannak, semmi több, tehát tök üres, nem töredezett.

A terület a Seagate Barracuda egyik partícióján van. Vinyó leírása itt:
http://www.seagate.c.../st380011a.html

Emellett van a rendszer vinyó, ez:
http://www.seagate.c.../st380023a.html

A 23-as vinyón adatok vannak, háromfelé osztva, a 11-esen van a capture partíció üresen, a másikon pedig adatok vannak szintén.
Tehát a vinyó elég gyors a capture-re, a tv2-esnél nem tudom miért dobált...  :confused:

Egy kicsit jobban utánanéztem ennek a Seagate Barracuda HDD-nek és elég lesújtó dolgokat olvastam. Videós célokra nem igazán használható (nem is ajánlják) mivel nagyon kicsi a belső átviteli sebessége (belső alatt a fizikai lemezek és az interface közötti átvitel értendő)
Transfer Rate: Maximum Internal (Mbits/sec) = 683  Ez nagyon kevés. Főleg, hogy ez a maximalizált érték amit nem mindig szoktak elérni.

Véleményem szerint a képeldobás oka a Seagate Barracuda HDD.
Javaslom, hogy vegyél inkább egy Hitachi Deskstar 7k250 2MB vagy 8MB cache típust (nekem van 2MB cache-es is és az is tökéletes azaz nincs semmilyen kockadobás) Media transfer rate (max. Mbits/sec) = 757 :up:  :D

Sajnos csak ilyen rossz híreket találtam  :(

Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 19. 10:32 -kor

#184 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 19. 11:10

Hát ez elszomorító. Anno azért cseréltem be Seagate-ekre a Maxtort, mert anno sok baja volt azoknak. Akkor még nem volt elsődleges cél a videószerkesztés. Mivel van RAID vezérlőm is, ezért ezek mellé fogom akkor betenni az új vinyót, amikor veszek.
Köszi a tippet merevlemez ügyben, mert bár ezek tényleg 2 MB-osak, anno úgy gondoltam, elég gyorsak lesznek.
A WDM 2.0-ában van mérő, és az sem adott vidám eredményeket, úgyhogy megfontolom ezt a vinyó vásárt.
A TV2-őből nem a tuneren keresztül veszem, hanem a videóról bekötve, és azt használva tunerként.
Azt a Hitachit lehet valahol olcsón kapni? Nagyker is jó.

#185 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:23

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 11:10

Hát ez elszomorító. Anno azért cseréltem be Seagate-ekre a Maxtort, mert anno sok baja volt azoknak. Akkor még nem volt elsődleges cél a videószerkesztés. Mivel van RAID vezérlőm is, ezért ezek mellé fogom akkor betenni az új vinyót, amikor veszek.
Köszi a tippet merevlemez ügyben, mert bár ezek tényleg 2 MB-osak, anno úgy gondoltam, elég gyorsak lesznek.
A WDM 2.0-ában van mérő, és az sem adott vidám eredményeket, úgyhogy megfontolom ezt a vinyó vásárt.
A TV2-őből nem a tuneren keresztül veszem, hanem a videóról bekötve, és azt használva tunerként.
Azt a Hitachit lehet valahol olcsón kapni? Nagyker is jó.

"A TV2-őből nem a tuneren keresztül veszem, hanem a videóról bekötve, és azt használva tunerként."

Teljesen mindegy mert a TV adás sorszinkronja stabil tehát teljesen mindegy, hogy a tuner szerepét egy videomagnó látja el.

"Azt a Hitachit lehet valahol olcsón kapni?"

pld. http://www.depo.hu/

Hitachi Deskstar 7k250 80GB (HDS722580VLAT20)  2MB Cache

XPC Computer KFT raktárról  11.300  /nettó/   :D

Hitachi Deskstar 7k250 120GB (HDS722512VLAT80) 8MB Cache

Hornyák PcTrade Kft. raktárról  16.390  /nettó/    :D

#186 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:30

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 10:10

Mivel van RAID vezérlőm is, ezért ezek mellé fogom akkor betenni az új vinyót, amikor veszek.

Vigázz ha SATA HDD-t használsz!!
Nálam a SATA-ra (MaxtorHDD) való capture a képen vízszintes fekete vonalkákat okozott a kontrasztos részek kontúrjainál és a képernyő szélén. Csak kis felbontással volt jó
320-as felett jöttek a csíkok. :reklamacio:

#187 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 19. 11:37

Dehogy SATA vinyót akarok betenni! :)
Van sima Raid-em is. Az viszont igaz, hogy (mint korábban írtam) a WDM driver bezavar a régi ChrisTV-be (egy csík megy felfelé), ezért a legújabb verzióval nézek tévét.
Különben 768*576-os felbontásnál lesz egy fekete csíkom jobb oldalt és alul meg a szokásos videósáv. Mit keres a szélén az a csík?
Croppolva viszont egyik sincs ott, így azzal rögzítek egyelőre.

#188 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:44

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 11:30

Vigázz ha SATA HDD-t használsz!!
Nálam a SATA-ra (MaxtorHDD) való capture a képen vízszintes fekete vonalkákat okozott a kontrasztos részek kontúrjainál és a képernyő szélén. Csak kis felbontással volt jó
320-as felett jöttek a csíkok. :reklamacio:

Videó digitalizáláshoz és szerkesztéshez nem szokás SATA HDD-t használni. Főleg nem alaplapi SATA vezérlőt. Még a PATA felületű HDD-ket is célszerű külön RAID vezérlőn használni ilyen esetben (alaplapra csak a rendszer HDD kerül)  :D  :D

#189 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:51

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 11:37

Dehogy SATA vinyót akarok betenni! :)
Van sima Raid-em is. Az viszont igaz, hogy (mint korábban írtam) a WDM driver bezavar a régi ChrisTV-be (egy csík megy felfelé), ezért a legújabb verzióval nézek tévét.
Különben 768*576-os felbontásnál lesz egy fekete csíkom jobb oldalt és alul meg a szokásos videósáv. Mit keres a szélén az a csík?
Croppolva viszont egyik sincs ott, így azzal rögzítek egyelőre.

"Különben 768*576-os felbontásnál lesz egy fekete csíkom jobb oldalt és alul meg a szokásos videósáv. Mit keres a szélén az a csík?"

Nem szabadna semmilyen fekete csíknak lennie. Vagy a driver akad össze valamivel vagy hardware gond van.
TV kártya és a hozzávaló driver/program nélkül is ezt csinálja?

#190 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 19. 11:54

Esetleg még a videójelre gyanakszom, bár sajnos a videófejet nem tudom szabályozni távirányítóval. :( (Vagy nem jöttem még rá...) A videó egy JVC HR-S6953-as S-VHS készülék.
Megnézem Win2k alatt is, hogy megvan-e a csík. Ott nem gond a kísérletezgetés. :D
(Csak még épp rendezkedésben vagyok a partíciók közt. :D )

Szerkesztette: Mykee 2005. 01. 19. 12:02 -kor

#191 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 19. 15:41

Na megnéztem ezt a fekete csík dolgot. Valószínűleg csak a régebbi felvételeimnél fordul elő, mert azok még más magnóval lettek rögzítve, ugyanis tévénél szinte sehol sincs a csík. Tehát ezeknél a szalagoknál kifejezetten jó a crop, mert a csíkok csak betorzították a felvételt némely helyen.
Megnézem majd később újabb felvételeknél is a dolgot. :)

#192 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 15:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 10:44

Videó digitalizáláshoz és szerkesztéshez nem szokás SATA HDD-t használni. Főleg nem alaplapi SATA vezérlőt. Még a PATA felületű HDD-ket is célszerű külön RAID vezérlőn használni ilyen esetben (alaplapra csak a rendszer HDD kerül)  :D  :D

Hát ezt magam is kitapasztaltam.
Azóta több percet is tudok káromkodni ismétlés nélkül ;)
Mostanra okosodtam én is :smoker:

#193 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 24. 16:25

Na egy újabb kobaktörő:
van egy LP-ben felvett, kábé 6 éves film. Nem maszek felvétel, hanem HBO, és nem adták ki DVD-n.
Ez is előadja, hogy ugyanott dob frame-et, mindig ugyanannyit, majd hirtelen picit kisimulnak az élek, majd vissza. Tehát szalaghibára gyanakszom. Mit lehet ezzel tenni?
Mivel a képminőség elég silány, miként lehet ezt feljavítani?
Vagy a másik lehetőség az, ha DivX-ben leszedem a netről, majd ketté kéne muxolnom, majd a szinkronnal össze. Ezt hogyan, mivel, és gondolom a framerate-ek sem fognak stimmelni (NTSC-PAL).
Tehát erre mit tanácsoltok?  :think:

Update: találtam egy Median szűrőt. Mire jó, érdemes-e használni?  :confused:

Szerkesztette: Mykee 2005. 01. 24. 17:10 -kor

#194 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 17:47

pff... ereszd rá és meglátod, hogy milyen eredménye lesz (valszeg nem lesz jobb)

egyébként egy TBCvel ellátott videó vagy egy hasonló tudással felvértezett digitaláizáló sokat dobna a dolgon, de csodákat ne várj, főleg LP felvételtől
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#195 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 24. 18:16

Hát a DC30 ügyel a szinkronbevitelre, csak ugye... Szóval javítani kellene rajta. A VirtualDubnak jópofa szűrői vannak, csak wpepi nem ajánlotta. :(
Persze gondolkodtam, hogy DivX legyen belőle, mint DVD, de később félek, nem úszom meg a feljavítás tudományát. Nincs valahol egy átfogó oldal, hogy kábé melyik szűrő mire való? (Pl. Deshaker, Smart Smoother, stb.)
Most ezt az oldalt olvasgatom, de itt annyi szűrőt ráengednek szegény filmre...

http://www.micahworl...aders/dvdtools/

Szerkesztette: Mykee 2005. 01. 24. 18:17 -kor

#196 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 20:21

Még egy kérdés: ha Vdubban PicVideo MJPEG kodekkel újratömörítem a szűrés után, akkor miért csak fele akkora bitrátával készíti a fájlt?

#197 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:13

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 18:16

....A VirtualDubnak jópofa szűrői vannak, csak wpepi nem ajánlotta. :( .....

A DC30 által rögzített MJPEG esetén a VirtualDub programmal az a gond, hogy a feldolgozás után a végeredmény olyan lesz mint a http://www.micahworl...aders/dvdtools/ oldalon látható 5. számú kép azaz a rögzített VHS VD feldolgozás előtt olyan mint a 6. kép majd ha átengedjük a VD-n akkor olyan lesz mint ami az 5. képen látható. Tehát a VD-vel az a gond, hogy a kártya által rögzített MJPEG (eredeti driver) AVI-ban VirtualDub után megjelennek apró vízszintes csíkok melyek TV-n is látszanak.

#198 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 25. 08:24

Hmm... Nekem pont fordítva van.  :eek:
Az 5-ös kép olyan, mint digit után, és a hatos hasonlít a Vdub utáni feldolgozásra.
Csak az a fura, hogy ha ráengedek egy erős soft-ot és contrastot, akkor mintha deinterlace lenne a végeredmény...  :confused:  Csak a GSpot nem írja ki, hogy az-e... :think:

Hogy lássátok, miről van szó, íme a kocka, eredetiben:

http://louie.atw.hu/orig1.jpg

és szűrve:

http://louie.atw.hu/filtered1.jpg

Szerkesztette: Mykee 2005. 01. 25. 08:28 -kor

#199 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:27

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 8:24

Hmm... Nekem pont fordítva van.  :eek:
Az 5-ös kép olyan, mint digit után, és a hatos hasonlít a Vdub utáni feldolgozásra.

TV-n vagy PC-n nézve?

#200 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:29

PC-n nézve. Most tettem ki a két képet, kérlek vess rá egy pillantást! Köszönöm!

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.